Secretarul de stat pentru revoluţionari, Puiu Fesan, la congresul BNR (video)

Prezint discursul şefului Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari (SSPR), liberalul Puiu Fesan, la congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor. Este vorba de congresul la care Emil Constantinescu a luptat împotriva structurilor securiste cot la cot cu Ion Iliescu, şi pe care l-am comentat în articolul „Blocul Naţional al Revoluţionarilor – Iliescu reales la al enşpelea congres”. În cuvîntarea sa, Fesan (membru PNL) îşi ia angajamentul că va urgenta preschimbarea certificatelor de revoluţionar conform legii 341/2004.

Cîteva fragmente din discursul lui Fesan: Minutul 02:22: „De mult timp, nu vă spun, ca să nu vă enervez, lucrez la asociaţia „Metrou”. Nu am nimic cu asociaţia „Metrou”, n-am nici un parti-pris, ba dimpotrivă, dar oamenii aceia au fost şi ei la revoluţie, sînt colegii noştri, au şi ei merite deosebite în revoluţie, îmi pare rău că foştii secretari de stat i-au tratat cum i-au tratat, eu nu pot să îi marginalizez pe aceşti oameni. Şi pentru aceasta, o asociaţie care are aproape 7000 de oameni trebuie tratată ca atare. De asta n-am [neînţelegibil] la sesizarea asociaţiilor, pentru că am vrut măcar odată să termin cu asociaţia 23 decembrie metrou Bucureşti” (aplauze).

Asociaţia „23 decembrie metrou Bucureşti”, după cum îi arată numele, este formată în principal din persoane care au desfăşurat activitate revoluţionară după fuga lui Ceauşescu, în 23 decembrie. Principala lor activitate pare să fie alcătuirea de patrule care depistau „terorişti” în staţiile de metrou din Bucureşti. Nu fac judecăţi globale, nu exclud ca în acea asociaţie să existe revoluţionari care au săvîrşit autentice fapte deosebite în 1989, dar îi înţeleg pe foştii secretari de stat ai SSPR care au „marginalizat” acestă asociaţie, adică nu şi-au dat acordul la preschimbarea certificatelor membrilor acesteia. Conform art. 3 alin. (1) pct. b al Legii 341/2004, prin „luptător remarcat cu fapte deosebite” se înţeleg cei care „au mobilizat şi condus grupuri sau mulţimi de oameni, au construit şi menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar şi le-au apărat până la data judecării dictatorului, în localităţile unde au luptat pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi celor care au avut acţiuni dovedite împotriva regimului şi însemnelor comunismului între 14-22 decembrie 1989″. Nu cred că staţiile de metrou din Bucureşti pot fi numite „obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar”. Soluţia legală în cazul celor care au participat la revoluţie doar din 23 decembrie 1989, prin alcătuirea de patrule antiteroriste în staţiile de metrou, este să li se refuze titlul de „luptător cu merite deosebite” (care presupune şi nişte avantaje financiare) şi să li se dea doar titlul pur onorific de „participant la revoluţie” prevăzut de art. 3 alin. (1) pct. c din Legea 341/2004. Aceeaşi soluţie se impune şi în cazul celor care au intrat în grevă în 22 decembrie 1989 şi au ieşit cu fabrica la demonstraţia anti-Ceauşescu, fără însă să pătrundă în sediul C.C. Au fost sute de mii de asemenea oameni, fără ei revoluţia nu izbutea, căci revoluţia nu s-a făcut doar cu „luptători cu merite deosebite”, ci şi cu sutele de mii de simpli participanţi. Atîta vreme cît Legea 341/2004 prevede distincţia între „luptători cu merite deosebite” şi „participanţi”, SSPR ar trebui să respecte această distincţie.

Însă, cum remarcă Fesan, „o asociaţie care are aproape 7000 de oameni trebuie tratată ca atare”. Pentru întreaga Timişoară, care a luptat o săptămînă cu regimul Ceauşescu (din care 5 zile singură), sînt vreo 1500 de titluri de luptător, jumătate dintre ei răniţi sau reţinuţi, dar numai la asociaţia „23 decembrie metrou” sînt 7000 care cer titlul. Se apropie alegerile, 7000 de familii contează, ăştia oricînd pot face manifestaţii de protest. În schimb, dacă li se dau certificate, vor fi recunoscători guvernului care le-a dat aceste drepturi.

Mai zice Fesan, minutul 03:28: „Sînt 12778 certificate avizate şi semnate de SSPR la ora asta, în diferite faze, pe care vi le-am arătat. O să vă mai spun de asemenea că mai sînt încă atîtea dosare în arhivă, care sînt de asemenea în diferite faze. Oameni buni, sînteţi majoritatea preşedinţilor de asociaţie. Aşa cum aţi făcut cu mine atuncea dumneavoastră, care m-aţi propus ca secretar de stat, v-aţi dus împreună cu conducerea la lot [?], împreună cu lotul la preşedintele Iliescu, la Emil Constantinescu, o parte nu m-au vrut, eu ştiu, fiecare a ţinut de omul lui, dar aşa cum aţi propus şi am ajuns la această sinergie, de a pune un secretar de stat pe care l-aţi impus dumneavoastră, faceţi aşa şi cu colegii dumneavoastră care au rămas pe dinafară. Ajutaţi-i pe colegii dumneavoastră să-şi întocmească dosarul. Nu vorbesc în neştiinţă de cauză. Sînt oameni care-i văd aici, să spună cîtă luptă duc cu comisia” [comisia parlamentară care verifică propunerile SSPR legate de preschimbarea titlurilor de revoluţionar, iar uneori refuză să confirme propunerile – nota mea].

În concepţia iniţială a Legii 341/2004 asociaţiile revoluţionare erau menite să facă o preverificare a dosarelor, punîndu-se condiţia existenţei unui aviz din partea unei asociaţii de revoluţionari pentru dobîndirea titlului de „luptător remarcat prin fapte deosebite”. Îndemnul lui Fesan „ajutaţi-i pe colegii dumneavoastră să-şi întocmească dosarul”, înseamnă practic: unii au scris în dosar că participarea lor la revoluţie se rezumă, să zicem, la alcătuirea unei patrule care căuta terorişti în staţiile de metrou din Bucureşti, în 23 decembrie 1989. Asociaţiile de revoluţionari trebuie să explice membrilor că asta nu e destul, să vină cu o nouă declaraţie „mai consistentă”, în care să spună, de pildă, că au construit baricada de la Inter din 21 decembrie. Astfel, dosarul va arăta în regulă. Măcar Fesan spune deschis ceea ce ştie toată lumea – rolul asociaţiilor revoluţionare nu e de verificare a pretendenţilor la certificate (indiferent cîte declaraţii împotriva impostorilor ar da şefii de asociaţii), ci de ajutare a membrilor să-şi primească certificatul. Iniţial, legea 341/2004 zicea că dosarele se depun în 6 luni de la apariţia legii, prin grija dragilor noştri politicieni sorocul a fost prelungit de enşpe ori, ultima prelungire o datorăm lui Tăriceanu (Ordonanţa nr. 1/28 ianuarie 2008, prin care se pot depune cereri de preschimbare şi completa dosarele pînă la 31 decembrie 2008). De la 6 luni iniţiale s-a ajuns la 4 ani şi 6 luni pentru depunerea şi completarea dosarelor!

Fesan, minutul 07:46:„Am 3000 de dosare care sînt la reanalizare, dumneavoastră ştiţi asta. Vreau să le fac, am poliţist, am procuror, am toată lumea acolo deci săptămîna ce vine, cred că într-o săptămînă termin cu asociaţia „Metrou”, pînă astăzi au avut deschiderea, după care voi lua cele 3000 şi ceva de dosare care sînt la reanalizare şi sper să treacă”.

Dosarele astea care sînt la reanalizare sînt cele care nu îndeplineau condiţiile legale pentru preschimbarea certificatelor, dar noroc cu secretarul de stat Fesan care se va lupta ca şi aceste dosare să treacă. Mai e vreme pînă la 31 decembrie 2008 ca să fie completate dosarele, dacă nu se va prelungi iar sorocul. Doritorii de certificate pot trece pe la asociaţiile de care aparţin ca să primească instrucţiuni exacte cu privire la faptele revoluţionare pe care trebuie să pretindă că le-au săvîrşit, dacă vor avantajele conferite de legea 341/2004. Secretarul de stat Puiu Fesan nu este un funcţionar neutru care analizează în ce măsură cererile pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar sînt întemeiate, ci o persoană care „speră să treacă” dosarele şi cere ajutor preşedinţilor de asociaţii revoluţionare pentru realizarea acestui obiectiv. Nu am nici o îndoială că apelul lui Fesan va fi ascultat, şi acesta va fi ajutat să ajute.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

34 de gânduri despre „Secretarul de stat pentru revoluţionari, Puiu Fesan, la congresul BNR (video)

 1. Pingback: n campanie electorală, guvernul Tăriceanu pregăteşte deschiderea robinetului cu revoluţionari | AlterMedia Romnia

 2. Pingback: Şmecherii cu certificatele de revoluţionar, ieşite la iveală cu prilejul preschimbării « Blogul lui Marius Mioc

 3. Pingback: Politicieni, facem licitaţie: Cine dă mai multe drepturi materiale pentru anticomunişti şi recunoaşte merite anticomuniste mai multor persoane, va cîştiga concursul de anticomunism! « Blogul lui Marius Mioc

 4. Pingback: Puiu Nicolae Fesan: Cum să vin eu acum să-i spun unei persoane că nu mai e revoluţionar? (video) « Blogul lui Marius Mioc

 5. Ce nu stie d-nul Marius Mioc-
  1- Cei de la Metrou nu au pazit numai metroul cum crede domnia d-voastra.
  2-Au participat pe 22 la rasturnarea clici lui ceausescu de la putere.
  3-fie-mi iertat daca nu participau multimea de oameni cei de pe marile platforme industriale IMGB 23 AUGUST REPUBLICA VULCAN AUTOBUZUL ETC.imi pun intrebarea ca multi alti daca TIMISOARA (CIT IUBESC EU ACEST ORAS DEOARECE MIS BANATEAN PUR ) SIBIU IASI CLUJ mai existau pe harta tarii.Poate va aduceti aminte de revolta studentilor chineji,care nu au avut acelasi sprijin din partea nimanui.
  4-Dupa parerea mea cred ca participarea celor care s-au inscris la asociatia METROU a
  fos vitala pentru rasturnarea clanului ceausist
  5-Pe linga acestea au asigurat paza depozitului de muniti ,a fabrici de oxigen care era o bomba terestra cam cit un bloc cu doua scari si 4 etaje.
  6-Au asigurat intrarile la METROU, VITAL CA AERUL SI ASTAZI IN TRANSPORTUL BUCURESTENILOR.
  7-Au asigurat paza spitalelor( oare nu erau vitale)
  8-Au carat mortii pe brate la institutul medico legal
  Deci domnule draga nu au pazit doar metroul cum domnia dumneavoastra crede dar daca se numea altfel ce cusur a-ti mai fi gasit.
  Noi care neam inscris in aceasta asociatie am spart mitingul din 21 iar tot noi pe 22 cind studenti au venit la portile sectiilor sa mergem in piata ca s-a tras in oameni tot noi am fost noi care avem nesansa sa ne numiti pazitori ai gurilor de metro.
  SI IMI MAI PUN INCA O DATA INTREBAREA –CE S-AR FI ALES DIN TIMISOARA-DIN MAI MARI REVOLUTIEI DINCA DAN IOSIF(FIE-I TARINA USOARA) ILIESCU ETC. Sunt multe lucruri pe care inca probabil nu le stiti sau le stiti inflorite de la alti, ar fi bine sa va documentati inainte de a face afirmati nefondate.
  Si pentru aduceri aminte pe platforma IMGB-ULUI lucrau la acea vreme peste 17000 de suflete.
  Cu stima si respect Dumitru

  • Felicitari domnule stau oare si ma intreb daca cei de la metrou nu sunt considerati revolutionari atunci cei care au murit in balconul casei sau care au aparat primariile din comune de ce sunt declarati revolutionari?

   • Cei care au murit în balconul casei atunci cînd s-a tras sînt consideraţi revoluţionari conform legii 341/2004. Cei care au apărat primăriile din comune în care nu a existat nici o rezistenţă organizată de regimul comunist nu pot primi titlul de luptător în revoluţie decît prin încălcarea legii. Faceţi contestaţie în aceste cazuri la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor. Citiţi normele metodologice de alcătuire a contestaţiilor la http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/rd_0701.pdf

 6. Pingback: Puiu Nicolae Fesan: “Tot timpul mi se spune dă-le drumul dom’le la certificate” (video) « Blogul lui Marius Mioc

 7. Pingback: Emisiune TVR din 1997 despre certificatele de revoluţionar: S-au tipărit 53765 certificate şi nu s-a predat nici un certificat alb (video) « Blogul lui Marius Mioc

 8. Dumitru,
  Am scris: „Nu fac judecăţi globale, nu exclud ca în acea asociaţie să existe revoluţionari care au săvîrşit autentice fapte deosebite în 1989, dar îi înţeleg pe foştii secretari de stat ai SSPR care au “marginalizat” acestă asociaţie”.
  Dacă aţi participat pe 22 la răsturnarea lui Ceauşescu meritaţi titlul de „participant la revoluţie”.
  Cît despre metrou, spitale, fabrica de oxigen, unde aţi făcut patrule după fuga lui Ceauşescu, indiferent cît de vitale ar fi, acolo regimul totalitar nu a organizat nici o rezistenţă. Sau dacă ziceţi că a organizat, arătaţi un exemplu concret de terorist pe care l-aţi prins. Dacă n-aveţi nici un terorist prins, viu sau mort, nu puteţi pretinde că patrulele alea care căutau terorişti prin staţiile de metrou sau prin spitale au contribuit la înfrîngerea regimului totalitar.
  Aş vrea să cred că aţi spart mitingul din 21 dar am îndoieli, fiindcă, după cum m-am interesat, în Piaţa Universităţii unde s-au strîns în 21 la Bucureşti cei care au protestat contra lui Ceauşescu, au fost maxim 1000 de persoane, iar acum apar 7000 care zic că au spart mitingul de pe 21. În multe cazuri, primele declaraţii erau „am mers cu întreprinderea la mitingul din 21, s-au auzit nişte zgomote şi mitingul s-a destrămat”, apoi, cînd şi-au dat seama că nu li se aprobă certificatele, profitînd de prelungirea termenelor, unii au venit cu alte declaraţii că „noi am spart mitingul lui Ceauşescu”. Eu n-am încredere în cei care după 18 ani îşi descoperă noi fapte de vitejie la revoluţie, dacă n-au declarat din prima fapte esenţiale consider că declaraţiile ulterioare sînt minciuni. Majoritatea celor de la mitingul lui Ceauşescu din 21 s-au speriat şi au plecat acasă cînd s-a spart mitingul, puţini s-au strîns în Piaţa Universităţii unde au rămas cei care au vrut să protesteze.

  Mai am nişte înregistrări cu Dumitru Dincă vorbind despre George Costin, nu prea măgulitor. O să le pun pe blogul meu peste cîteva zile, am făcut o categorie separată despre „Certificatele de revoluţionar” ca articolele pe această temă să fie mai lesne urmărite. Eu am încredere în Dumitru Dincă, s-a auzit despre el ca lider revoluţionar imediat după revoluţie. Acum sigur că un Dumitru Dincă nu ar fi votat ca preşedinte în nici o organizaţie de revoluţionari, căci acolo meritele se măsoară după numărul de certificate de revoluţionari intermediate, nu după faptele concrete din ’89.

  A ajuns asociaţia „Metrou” singură să aibe de 10 ori mai mulţi luptători cu merite deosebite decît întreaga Timişoară (exclud răniţii, arestaţii şi eroii-martiri), care a luptat cu Ceauşescu o săptămînă întreagă. Nu mi se pare normal.

 9. Pingback: “Căpuşele revoluţiei” la N24 TV (1). Dumitru Dincă îl acuză pe George Costin (video) « Blogul lui Marius Mioc

 10. D-nule draga am scris spitale metrou fabrici de oxigen inclusiv morga(unde am carat morti cu bratele noastre) ,dar ce nu stiti dumneavoastra in noaptea de 22 spre 23 intre orele 24 si pina l-au arestat pe dinca sau cum ii spunea poporul(ion te leaga) s-a tras in bucuresti din toate unitatile militare pina in jurul orei 4 dimineata.Si as vrea sa vad si eu citi ar fi patrulat cu trasoarele trecind pe linga ei?
  Nu pot fi de acord cu dumneavoastra si sa va spun de ce dupa ce in piata universitati s-au pus tunurile cu apa multi au plecat acasa iar cind au intervenit taburile toti erau imprastiati(vezi declaratia raposatului DAN IOSIF) regrupindu-se spre dimineata. DUPA
  parerea mea si cei care au contribuit la VICTORIA FINALA au aceleasi merite ca ceilalti.
  Oare o LUPTA ESTE CISTIGATA DOAR DACA AI INCEPUT-O ….NU CRED DACA NU AI DUS-O LA BUN SFIRSIT E PIERDUTA DIN START.

 11. Si referitor la unele acuzatii aduse in emisiunea lui DORU BRAIA care a aparut si el ca ciupercile dupa ploaie ,nu-l contest ce a facut el pentru tara de dincolo dar ca sa stai si sa-ti dai cu parerea nu mi se pare a fi cinstit atita timp cit a fost departe de realitate.
  Da am vrut sa spun garzile patriotice au fost inarmate ca sa apere (cum se spunea atunci principalele obiective ale socialismului…de nu mi-as mai aduce aminte de el….DAR am scris cu litera mare in ziua de 19 sau 20 fie-mi iertata amnezia,a fost ridicat tot armamentul de la fiecare participant la garzi si nu s-a folosit impotriva nimanui cum alti incearca sa imprastie noroi peste participanti la garzi.
  Si inca o intrebare poate domnia d-voastra imi raspunde : daca la revolta muncitorilor de la Brasov, ar fi sarit si muncitori din Timisora Bucuresti etc altfel ar fi fost rezultatul.
  Deci vedeti ei au inceput dar noi nu i-am ajutat sa duca la bun sfirsit(sa ne fie rusine la toti) si daca ii ajutam altfel statea situatia.Deci dupa parerea mea si luptatori care au inceput REVOLUTIA cit si cei care au contribuit la victoria finala trebuie considerati
  ca luptatori in REVOLUTIE

 12. Si fie-mi cu iertare dar totusi cred ca ati judecat gresit….Lege spune clar ca ultima yi ar fi 25 12 1989 si cei din asociatia METROU nu au plecat in concediu cind tara era in clocot.Si daca ziceti dumneavoastra ca cei care au participat dupa 22 se pot numi participanti sa-i numim si pe ION ILIESCU, PETRE ROMAN EMIL CONSTANTINESCU ETC am dat trei es la intimplare care au aparut tot pe 22.
  Cred ca ne cam pripim cind facem unele afirmatii dar asta este sintem liberi sa spunem ce credem off oftez dupa cei ce au murit nevinovati si poate dupa cite neadevaruri se spun in presa tv, de catre unii fara scrupule pentru a trage ciolanul numai la ei lucru care ii face si pe cei morti sa se rascoleasca in mormint
  Cu stima si respect Dumitru

 13. am o situatie speciala.in 1992 am depus dosar la asociatia brasov conf.legii 42 cu luptatori din tractoru.in 1994 sau eliberat un numar de aproximativ 45 de certificate de participant semnate de domnul bebe ivanivici. ele sau dat intr-un cadru festiv la clubul tractorul.eu nu am fost anuntat de nimeni de la asociatie de acest certificat.cei care le-au primit in 1996 si 1997 au primit alte certificate pe baza celor din 1994 certificate de luptatori pentru victoria revolutieiprobabil cu demersurile necesare facute de asociatia brasov.in 1998 am fost chemat la secretariatul asociatiei unde am fost instiintat ca a fost gasit certificatul din 1994 ratacit in arhiva.am facut memoriu la asociatie si dupa multe acte depuse si un alt dosar am primit un certificat in 2002 de luptatorcertificatul este duplicat iar in momentul primirii lui mi sa comunicat ca totul este in regula.dosarul depus pentru preschimbare are documente suficiente dar este oprit la duplicate.ce ma sfatuiti sa fac?daca luati toata lista cu duplicate veti constata ca sunt posesori de certificate duplicat cu certificatr noi multumesc.

 14. domnule marius-intrati va rog pe portalul revolutiei si deschidetisus casuta nr. 5 -documente.pe pgina veti gasi dosar revolutionar deschiti-l si va apareapopescu toni dosar nr.17711.deschideti dosarul si dati pe certificate si veti gasii trei certificate de luptator din anul1996 si unu din 1997 iar al cincilea certificat este certificat de participant emis in 1994.la acelas dosar daca deschideti pe alte documente gasiti la acest certificat ca sa depus in11 08 1996 dosar pentru preschimbarea acestui certificat obtinut in 1994 cu altul de luptator.mentionez ca toti cei care au primit acele certificate in1994 (la taractoru)le-au fost atribuite llele in 1996 si 1997.am fost singurul care daca nu mia fost inminat decit in 1998 am facut demersurile la acea data.la dosarul de preschimbare depus in 2004 nu am depus la dosar acel certificat pentru ca mi sa comunicat ca nu trebuie decit cel obtinut in 2002.din spusele celor de la asociatie matca certificatului meu exista in sspr.

 15. Pingback: SSPR sfidează Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor? « Blogul lui Marius Mioc

 16. Pingback: 50000 de vizualizări « Blogul lui Marius Mioc

 17. Pingback: Nouă prorogare a termenelor pentru certificatele de revoluţionar « Blogul lui Marius Mioc

 18. Pingback: CPRD şi SSPR se încaieră public. Raymond Luca pretinde că există “multe mii de dosare neverificate încă de SSPR” « Blogul lui Marius Mioc

 19. pentru toti de la metrou sau alte prostii!
  ce revolutie ati facut voi??
  daca eu eream legiuitorul, dadeam legea doar pentru cei care au facut revolutia, adica TIMISOARA
  la voi n-a fost nimic fraierilor]
  acum vreti certificate?
  vedetiva de treaba la metrou
  n-am auzit de revolutie subterana
  serios

 20. Pingback: Un Bebe Ivanovici liberal: Raymond Luca (1) « Blogul lui Marius Mioc

 21. Pingback: 100000 de vizualizări « Blogul lui Marius Mioc

 22. in decembrie 1989 am fost in pluiesti si brazi bucuresti am trecut numai la timisoara eu nu am ajuns decit persoana contactata de mine care a reprezentat frontul democrat romin si in numele caruia timisoreni au manifestat atasinduse de frontul democrat romin sau pierdut vieti omenestii pe care armata nu recunoaste de alfel nici la ploiesti inpotriva regimului comunist la care sa alaturat intreaga tara, au trecut aproape 20 de aniisi nu sa gasit teroristii,frontul democrat romin .noroc bunmirica

 23. cum se face pentru ca asa am inteles ca doua certificate sa aiba acelas numar respectiv 17747 eu duplicat iar maior originalul sau tot duplicat nu stiu ce am facut nu am facut pentru certificat nici nu stiam daca scap cu viata sau nu. sint surprins doua numere de certificat cu doi revolutionarii poti sa im spui ceva frontul democrat romin mirica noroc bun.si as mai avea o rugaminte ,pentru ca sint asa de multi revolutionari mirica, intreb ?la timisoara mai este cineva cu numele de mirica a gheorghe revolutionar multumesc .

 24. am cautat peinternet iar certificatu meu apare ca nu l-am ridicat find avizat in 9 /11/2004/ la dosarul numarul 13250 ce se intimpla ,as fi vrut o lamurire cine face acestejocuri marius poti afla . frontul democrat romin nu moare , trebuie sa fie in fiecare romin numai asa cladim vitorul si o data cu el ceace au visat cei ce sau jerfit pentru dreptate votind frontul democrat romin votati vitorul in sase luni astept un raspuns de la sspr bucuresti . noroc bun mirica.

 25. certificatu apare pe internet ca ne ridicat la dosarul numarul 13250 in9 /11/2004 care este smecheria vreau sa stiu mirica astept un raspuns .frontul democrat romin ,lorin furtuna si ceilanti sa spuna adevarul istoria are nevoie de el asfel se duce totul de ripa si o luam de la capat pai nui bine pentru hoti fura dupa aceia sint iertati si poporul plateste datori fiti alaturi de frontul democrat romin si nu regretati apel valabil pentru cetateni rominiei dar si afara , votati si nu abandonati lupta este nevoie de intreaga suflare mirica revolutionarul noroc bun astept sa fiu contactat .tl. 0244480655.

 26. APARE TIPARIT LA DOSARUL 13250 IN4/8/2000/ IAR IN 09/12/2009 CPRD LUPTATORI PDP DOCUMENT ,VREAU SA STIU SA NU MOR PROST PENTRU CARE DIN EVENIMENTE IMI ELIBEREAZA NOUL CERTIFICAT PENTRU CELE DIN 1987 DIN 21 DECEMBRIE 1989 SAU 21 DECEMBRIE 1989 SAU CA INITIATOR FRONTUL DEMOCRAT ROMIN CONSIDERAT DOMNULE RAYMON LUCA CA ASTA AR FI O CONTESTATIE DEA MEA SI VA AUTO SESIZATI CA NU ARE CINE SA VA SESIZEZE .MIRICA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN .

 27. Pingback: Vasile Duţă, preşedintele Consiliului Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, osîndit la 5 ani închisoare « Blogul lui Marius Mioc

 28. Pingback: Ion Iliescu cere reanimarea spiritului din decembrie 1989 « Blogul lui Marius Mioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.