Uniunea Europeană ustură la buzunar – Trei milioane de şoferi ar putea fi siliţi să renunţe la maşini

“Posesorii de maşini non-Euro ar putea fi siliţi să renunţe la ele pînă la sfîrşitul anului 2011, potrivit unei reglementări europene aflate încă în stadiu de proiect”, ne anunţă “Cotidianul”.

În România, 2,9 milioane de autoturisme, adică 60% din maşinile aflate în circulaţie, sînt non-euro, după aprecierea ministrului mediului Attila Korodi. Sub pretext că acestea poluează prea mult mediul înconjurător se doreşte interzicerea circulaţiei acestora. Forţele politice euroisterice aflate la guvernarea României susţin această măsură, deşi deocamdată, la nivelul Uniunii Europene aceasta este doar un proiect (cu mari şanse de aprobare, ce-i drept, ţinînd cont de stofa din care sînt făcuţi politicienii europeni).

Ecologismul este doar unul din pretextele folosite pentru promovarea Statului Maximal. Populaţia este mai lesne manipulată cînd i se vorbeşte despre idei nobile, cum ar fi salvarea planetei. Constat eficacitatea lobbyului făcut de firmele multinaţionale producătoare de autoturisme, interesate să-şi vîndă producţia. În scopul eliminării producătorilor mai mici de pe această piaţă, şi normele de poluare se schimbă frecvent: după euro 1 a venit euro 2, 3 şi 4. Dacă în 2011 vor trebui eliminate maşinile non euro, peste alţi cîţiva ani standardele se vor ridica şi vor fi interzise şi alte tipuri de maşini. Demagogia ecologistă neglijează însă un fapt: poluarea pricinuită de producerea iar apoi casarea autoturismelor. De la transformarea minereului de fier în autoturism pînă la transportarea maşinilor vechi la cimitirele de maşini, sînt o mulţime de activităţi poluante. Ar fi mai lesne să apărăm natura prin micşorarea producţiei de autovehicule, nemaiobligînd proprietarii să schimbe maşinile vechi, dar “băieţii deştepţi” din Uniunea Europeană, de la cei din industria producătoare de autovehicule pînă la cei specializaţi în reciclarea ecologică a carcaselor de maşini vechi, ar avea de suferit.

Dacă planurile discutate de conducerea Uniunii Europene se vor materializa, posesorii maşinilor “necorespunzătoare ecologic” vor trebui să-şi cumpere maşini noi, constatînd din proprie experienţă că Uniunea Europeană ustură la buzunar. Iar dacă guvernul va finanţa de la buget casarea maşinilor vechi şi acordarea unor compensaţii proprietarilor (ceea ce deja se face prin programul “Rabla”), atunci pe noi toţi, români plătitori de impozite şi taxe, ne ustură la buzunar.

9 gânduri despre „Uniunea Europeană ustură la buzunar – Trei milioane de şoferi ar putea fi siliţi să renunţe la maşini

 1. Pingback: Uniunea Europeană ustură la buzunar: Gazul metan. În pregătire: centralele de apartament « Blogul lui Marius Mioc

 2. Pingback: Uniunea Europeană ustură la buzunar: S-a scumpit taxa pentru colectarea gunoiului la Timişoara « Blogul lui Marius Mioc

 3. Pingback: Uniunea Europeană ustură la buzunar: Ne aşteaptă o nouă scumpire a asigurării auto obligatorii « Blogul lui Marius Mioc

 4. Nu vor putea face acest lucru nici macar cei din U.E.Chiar si daca vor dubla suma alocata pentru Remat.

  Ideea de „ecologism, de cat mai verde” este salutara dar nu prin interzicerea unor masini care noua inca ne mai sunt necesare.

  In primul rand tractoarele noastre produse la Brasov care se folosesc inca in agricultura nu pot fi interzise, si ele sunt non-euro.

  Apoi, Dacia 1100 deja va intra in categoria masinilor de epoca, o voi inscrie in „Retro Club” la ACR si in felul acesta voi putea circula linistit cu ea macar in duminicile cu soare.

  De principiu sunt impotriva poluarii de orice fel dar nici chiar in acest mod dictatorial.
  Americanii polueaza cu Doge sau Cadillac de 10 ori mai mult, abia de cand a venit administratia Obama, au inceput productia de masini cu motorizare mica din cazua crizei mondiale ,nicidecum ca sa protejeze mediul.

  Da, bun articol, multumesc frumos !..si succes in tot ce faceti !

 5. capcana ,capcana ,capcane! este o inovatie ,mariuse,tiam spus am si alte preocupari mai bine zis am avut, de si imi plac si porunbeii, tiam spus ce miau spus batrini cit de adevarat este nu stiu dar stiu un singur lucru democrat ce numi place nu maninc indiferent riscul , asa ca cei ce profita dupa urma mortilor eroi ai revolutiei , si au mintit in curind are o surpriza nu am putut sa mai ramii in anonimat retine frontul democrat nu moare se regenereaza , norocbun mirica . numi place sa fur nici intelectual nici profesional, si mai ales dupa urma altora fara franciza, la revedere , capcana

 6. imi place marius ai remarcat astai asa cum spui dar america este alta politica dincolo de ocean, americani au masini puternice si de consum foarte mare dar nui vede nimeni cit poluiaza politica , cred ca ajung pe la ion luca caragiale ,conul leonida ! imi pare bine cind gasesc cu cine sa vorbesc nu numai timpeni cum fac uni pe internet alceva nu stie face ce stie este liber dar poate cu ani ce vor veni sint optimist vor fi altfel .noroc bun mirica si numi purtati pica acum la aproape 60 de anii.

 7. poti sa mai stergi , am uitat un amanunt surse de energie , combinatele chimice puteau sa nu mai poluieze dar produceau gaze , nu se facea nici o modificare chiar se renuta la o parte a instalatiei vezi cartea surse de energie . ce inseamna inginer poate aude ingineri cu diploma . noroc bun mirica.

 8. Pingback: Uniunea Europeană ustură la buzunar. De ce s-a scumpit evacuarea gunoiului în judeţul Timiş « Blogul lui Marius Mioc

 9. Pingback: Eurosceptic.ro – Uniunea Europeană, marea amăgire » Uniunea Europeană ustură la buzunar. De ce s-a scumpit evacuarea gunoiului în judeţul Timiş

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.