Uniunea Europeană ustură la buzunar: Gazul metan. În pregătire: centralele de apartament

Departamentul pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului României, prin glasul şefului său, dl. Adrian Ciocanea, a venit cu o nouă propunere de îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor: introducerea unei taxe pentru centralele de apartament.

Prin această taxă se mai rezolvă o problemă a românilor: centralele de apartament, care consumă gaz metan şi emit bioxid de carbon, sînt prea ieftine. Luîndu-se măsuri fiscale care să scumpească aceste centrale se luptă împotriva încălzirii globale. “Cum ar putea fi taxat un emiţător de CO2, cum este un cetăţean care are o centrală de apartament? El este debranşat de la un CET, care este plătitor de impozite şi taxe pentru a face faţă cerinţelor de mediu”, se frămîntă Adrian Ciocanea.

CET-urile emit şi ele bioxid de carbon, iar cetăţeanul care-şi cumpără centrală este şi el plătitor de impozite şi taxe (inclusiv TVA la gazul metan în continuă scumpire), dar un impozit suplimentar nu strică niciodată. Mai ales pentru cauze nobile. Statul Maximal nu ia impozite decît pentru cauze nobile, precum foamea de bani a birocraţilor, inclusiv a celor care se ocupă de ocrotirea mediului înconjurător şi care, dacă nu există probleme, le născocesc, căci trebuie să-şi justifice salariile. Ar trebui pusă o taxă şi pe respiraţie, căci şi prin respiraţie se emană bioxid de carbon. Cetăţenii mai robuşti să plătească mai mult, căci consumă mai mult aer.

Nu ştiu cum se va rezolva problema celor care şi-au instalat deja centrale, ei cum vor fi taxaţi? O lege care să oblige la obţinerea aprobării prealabile pentru orice aparate care emană bioxid de carbon (centrale de apartament, aragaze, sobe), după modelul controlului armelor şi muniţiilor, ar fi o soluţie. Dacă aprobările vor trebui reînnoite periodic, avem deja asigurate locuri de muncă pe termen lung pentru cei care dau aprobări. Elemente lipsite de spirit civic ar putea încerca să fraudeze sistemul, refuzînd declararea corectă sau reînnoirea la timp a aprobărilor. Nu-i nimic, vom avea locuri de muncă şi pentru echipe de control. Nu se va împovăra bugetul statului, căci totul se va autofinanţa din taxe de autorizare şi amenzi aplicate! Iacă aşa scade şomajul şi creşte PIB-ul!

Repetatele scumpiri ale gazului metan se înscriu şi ele în nobila misiune de educare a românilor în spirit ecologic. S-au scumpit gazele ruseşti, dar mai era o problemă: România are şi zăcăminte proprii, care acoperă 60% din necesar. Tot Uniunea Europeană, săraca, e cea care, spre binele nostru şi al mediului înconjurător, ne impune să scumpim gazele din producţia internă. Înainte de aceste scumpiri a fost nevoie de privatizarea reţelelor de gaz metan ale României, astfel încît profiturile din creşterea preţurilor să intre în buzunarul investitorilor străini, din ţări prietene, membre UE.

Vezi şi: Uniunea Europeană ustură la buzunar – Trei milioane de şoferi ar putea fi siliţi să renunţe la maşini

6 gânduri despre „Uniunea Europeană ustură la buzunar: Gazul metan. În pregătire: centralele de apartament

    1. SINDICATUL SOFERILOR CE FACE SE PIAPTANA CA PAR IN CAP NU MAI ARE , A NU SINT MEMBRII DE SINDICAT SI NUI APARA , DAR PE CINE APARA SINDICATUL SOFERILOR DIN ROMANIA ?? EU M-AM RUGAT DE MOPEDISTI SA FACEM O ASOCIATIE SI SINT ASA DE PROSTII INCIT SPUN TOT FELUL DE COMENTARII LIPSITE DE TEL CE AVETI DE GIND SOFERILOR CU MASINI PARTICULARE NU VA APARA NIMENI DECIT FRONTUL DEMOCRAT ROMAN DE VRETI TELEFONATIMII SI SE VA REFACE PORCARIA DE CARE NU SCAPAM INCA DECI REPET SE POATE FACE CONTESTATIE SI FARA MITINGURII . SEMNEAZA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN .0720175140, ASTEPT .

  1. TIMISORENI SI TOATA TARA DE CE FACETI GUNOAIE ASA MULTE MINCARE LA GUNOI PIINE LA GUNOI HIRTII LA GUNOII PLASTIC LA GUNOII DE CE?? SI TOATA TARA LA FEL INBRACAMINTE INCALTAMINTE LA GUNOI DE CE??? PINA CIND CERERE FOARTE MARE DECII NU MAI DATII MATERIE PRIMA VINDETI TOT CE SE POATE VINDE LA CENTRELE DE RECICLARE INBRACAMINTE INCALTAMINTE DESEURII HIRTIE PLASTIC DIRECT FARA ACESTI INDIVIZI ADP TIMISOARA LASATI SA RABDE DE FOAME SI VEDETI CA VA SCADEA PRETUL GUNOIULUI DACA NU O FACETI CETATENII AI TIMISOAREI SI TOATA TARA , TOTUL SE VA SCUMPI , VENITI APROAPE DE FRONTUL DEMOCRAT ROMAN SI ROMANIA VA CISTIGA NU VA LASATI DE ORBIRII DE MOMENT CLICII, DE DOI BANI SI DE INTERESE DE GRUP , MULTE SINT DE SPUS DAR DECIT ATIT NU STITII MENEGIARIATUL TREBUIE FACUT DE TOTI CETATENII ROMANIEI ALFEL VAI DE ROMANIA, TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN SEMNEAZA MIRICA A GHEORGHE 0720175140.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.