Bebe Certificat sare în apărarea lui Victor Stănculescu

bebeivanovicistanculescuFederaţia Naţională a Revoluţionarilor condusă de Constantin Bebe Ivanovici a emis un protest împotriva condamnării generalilor Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac. Conform principiului corectei şi completei informări a cititorilor, prezint respectivul protest, despre care am aflat de pe saitul Victor Stănculescu, unde am găsit scris: „Acest site urmează a fi actualizat de către generalul Stănculescu însuşi. În curînd”. Nu pot decît să salut faptul că puşcăriile româneşti asigură acces la internet deţinuţilor.

„Acest proces [procesul Chiţac-Stănculescu, nota mea] care sa [corect „s-a”] prelungit un deceniu, a pus în evidenţă o tendinţă pe care noi nu putem s-o acceptăm sub nici un motiv. Este vorba de angajarea justiţiei în evaluarea unui act istoric care nu intră, sub nici o formă în atribuţiile acesteia”, se scrie în protestul lui Bebe Ivanovici.

În problema respectivă eu mi-am spus părerea, anume că trebuie respectat punctul trei alineatul unu din revendicările revoluţionarilor timişoreni din decembrie 1989 (manifestul „A căzut tirania!”), care cerea tragerea la răspundere a celor care au dat ordin să se tragă în popor. Deci, cred că este nu numai dreptul ci chiar datoria justiţiei să angajeze în stabilirea vinovaţilor de morţii din 1989.

Acestea au fost însă cererile revoluţionarilor din Timişoara, care reprezintă doar o parte mică dintre cei care au certificat de revoluţionar în urma comisiilor formate de guvernanţi de-a lungul vremurilor. Bebe Ivanovici nu e timişorean deci probabil a avut alte idealuri la revoluţie.

Dar cine este Bebe Ivanovici? Poreclit şi „Bebe Certificat” (nu mă întrebaţi de unde vine porecla asta, habar n-am), Constantin Bebe Ivanovici este fost secretar de stat pentru revoluţionari şi preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov. Pentru cititorii blogului am ales cîteva articole din presă care se referă la fascinanta personalitate a lui Bebe Ivanovici:

Răzvan Savaliuc – Alături de Bebe „Certificat” este inculpat şi fostul secretar de stat de la SSPR, Ioan Baboş, în „Ziua” din 8 februarie 1998: Mafia certificatelor de revoluţionar a primit o lovitură mortală în această săptămînă. Vestitul lider al filialei SAI a PDSR, Bebe Constantin Ivanovici, a fost găsit vinovat de către ofiţerii IGP (…) pentru săvîrşirea infracţiunii de „abuz în serviciu contra intereselor publice”. Alături de Bebe Ivanovici mai este incriminat (…) şi ex-secretarul de stat adjunct al SSPR, Ioan Baboş. Cei doi, în calitate de secretari de stat la SSPR au comandat unor SRL-uri din Ploieşti, în vara lui ’96, (…) fără să organizeze o licitaţie publică, tipărirea a 40.556 de certificate de revoluţionar, care au fost ulterior răspîndite pe piaţă. Nici unul dintre aceste certificate nu este valabil, deoarece (…) conţin greşeli de ortografie şi conţinut, care fac practic imposibilă folosirea lor legală

Răzvan Savaliuc – „Pedeseristul Bebe Certificat e judecat pentru corupţie”, în „Ziua” din 30 octombrie 2000: Liderul PDSR Ilfov, Bebe Constantin Ivanovici, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, va fi judecat pe 17 noiembrie de către Curtea Supremă de Justiţie pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Ivanovici, fost secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR) nu a rezistat tentaţiei de a dispune, pe banii publici, tipărirea frauduloasă a unui surplus de 7800 de certificate de revoluţionar. Ce a făcut cu ele? Nimeni nu ştie. Dar nu degeaba i se mai spune şi „Bebe – Certificat”. (…) Ivanovici riscă circa 15 ani de puşcărie.

Iulius Cezar, Răzvan Popa – Baronul Bebe Ivanovici – un deceniu de abuzuri şi ilegalităţi, sancţionat cu o pedeapsă graţiată, în „Adevărul” din 6 noiembrie 2003: După mai mulţi ani în care a fost unul din personajele sumbre ale PSD, Constantin Bebe Ivanovici – „naşul” din Ilfov – a fost condamnat de o instanţă judecătorească. Preşedintelui de judeţ i s-a înfundat tocmai cu afacerea certificatelor de revoluţionar, acolo unde spunea că nu are nici o pată. Bebe „Certificat” – poreclit astfel datorită lejerităţii cu care a împărţit atestatele de revoluţionar – a primit un an de închisoare pentru abuz în serviciu. Ivanovici nu a ajuns, însă, în spatele gratiilor deoarece instanţa a constatat că fapta este graţiată. Bebe Ivanovici este învinuit că în perioada în care a fost şeful Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari ar fi tipărit 40.000 de certificate de revoluţionar fără să organizeze nici o licitaţie. Afacerea a costat cu 63 de milioane de lei mai mult decît era normal.

Răzvan Popa – Bebe „Certificat” îşi infiltrează locotenenţii pe listele de la Ilfov, în „Adevărul” din 30 aprilie 2004: Bebe Ivanovici – baronul de Ilfov – nu renunţă uşor la putere. În această săptămînă, în topul candidaţilor la posturile de consilieri judeţeni, a apărut mai toată clica lui Bebe „Certificat”. Astfel, baronul cercetat de PNA va reuşi în cazul unui succes la locale al PSD să menţină controlul asupra „moşiei” sale de la marginea Bucureştiului.

„Deputatul BMW, trei ani de puşcărie” pe saitul stiri.rol.ro, 29 noiembrie 2005: Ivanovici este cercetat penal de procurorii anticorupţie pentru că ar fi împroprietărit preferenţial, cu aproximativ trei sute cincizeci de mii de metri pătraţi de teren din Snagov, mai mulţi revoluţionari. „Bebe Certificat”, aşa cum mai este el cunoscut, a fost cercetat şi pentru tipărirea ilegală a 40.556 de titluri de revoluţionar. Viorel Gheorghiu îi datorează ascensiunea politică socrului său Bebe Ivanovici. Gheorghiu a intrat in parlament in 2000, pe listele PDSR, din circumscripţia Ilfov, unde Ivanovici conducea filiala PDSR. (…) A rămas în folclor ca „Deputatul BMW”, (…). În 29 iunie 2001, fostul membru PSD reclama că i-ar fi fost furată maşina, parcată pe bulevardul Nicoale Bălcescu din Bucureşti. Imediat, Gheorghiu anunţa furtul şi societăţii la care autoturismul fusese asigurat, contra sumei de 150.000 de mărci germane. Versiunea procurorilor a fost cu totul alta. Potrivit acestora, maşina a fost luată, cu acordul fostului deputat şi al şoferului acestuia, de doi bărbaţi, care ar fi revîndut-o unei firme din Botoşani.

Laurenţiu Solomon – Demisie: Domnul „certificat”, Bebe Ivanovici, a rămas „simplu revoluţionar”, în „Gardianul” din 2 noiembrie 2007: Consiliul Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, desfăşurat ieri, la Ploieşti, s-a „lăsat“ cu o demisie de „răsunet“, celebrul cap al revoluţionarilor şi „donator“ de certificate, Constantin Bebe Ivanovici, anunţîndu-şi demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al respectivei organizaţii conduse de un personaj la fel de controversat, braşoveanul Dorin Maior. Astfel, fostul lider al revoluţionarilor şi , totodată, al pesediştilor ilfoveni şi-a motivat gestul său drept „un protest faţă de actuala conducere a Blocului Naţional al Revoluţionarilor“ care, în opinia demisionarului, „nu a reuşit să rezolve problemele revoluţionarilor legate de preschimbarea certificatelor“.

13 gânduri despre „Bebe Certificat sare în apărarea lui Victor Stănculescu

 1. Stimate domn,

  1. Imaginea pe care o publicati se afla sub copyright. Va rog sa o retrageti din stire pina miine seara.
  2. Va multumesc pentru faptul ca faceti publicitate website-ului domnului general.

  Cu stima,
  Daniela Toba

 2. Pai Bebe Certificat nu are nici in clin nici in mineca cu Revolutia. Cind lumea se hotarise sa iasa in strada la Electroaparataj, Bebe spunea cam asa: „Pizda mamii voatre, nu va e rusine sa-l dati jos pe tovarasu’ Ceausescu?” Drept pentru care a inchis cu lacatul portile.
  Saracutul, el era un fel de curier intre Comitetele PCR de sector.
  Cit despre degetul „mutilat la Revolutie”, aia a fost urmare unui accident de munca de acum citiva ani. Inca o persoana „competenta” de pe vremea Iliescului…

 3. Domnule alk, art. 8 din Legea 341/2004 (legea care acordă drepturi revoluţionarilor) spune: „De prevederile prezentei legi nu beneficiază (…) persoanele care au organizat, au acţionat, au instigat şi au luptat, sub orice formă, împotriva Revoluţiei”. Constantin Ivanovici a avut certificatul de rănit în revoluţie nr. 3296 conform vechii Legi 42/1990, în 9 noiembrie 2004 a cerut preschimbarea certificatului conform Legii 341/2004 (nr. înregistrare 13533), fapt care s-a admis în 18.06.2007, primind certificatul seria LTR-I nr. 00071 http://sspr.ro/revolutionar.php?id=11855
  Dacă ceea ce spui e adevărat, Bebe Ivanovici nu are dreptul la preschimbarea certificatului. Trebuie făcută o contestaţie pe baza art. 8 din Legea 341/2004, cu indicarea tuturor datelor de identificare a celui care contestă (acesta trebuie să-şi asume răspunderea) şi cu dovezile pe care se bizuie contestaţia (declaraţii de martori, oameni care la nevoie sînt dispuşi şi să meargă în instanţă să depună mărturie). Conform art. 9 alin 5 din Legea 341/2004 „contestaţiile privind preschimbarea ori neefectuarea preschimbării certificatelor, conform prezentei legi, se fac cu nominalizarea persoanelor în cauză şi se vor adresa Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 1989, care le soluţionează potrivit normelor metodologice stabilite în acest sens”.

 4. Citez şi din normele metodologice, art. 20 din HG 1412/2004:
  (1) Persoanele nemultumite de nepreschimbarea certificatului doveditor sau care considera, pe baza de probe, ca in cazul altor persoane carora le-a fost preschimbat certificatul doveditor nu au fost respectate prevederile Legii nr. 341/2004 sau ale prezentelor norme metodologice pot face contestatie la Comisia Parlamentara, in termen de maximum 6 luni de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a listei finale prevazute la art. 19 alin. (1).
  (2) In cuprinsul contestatiei vor fi prezentate expres si lipsit de orice echivoc datele de identificare a contestatarului, actele sau faptele contestate si, totodata, vor fi anexate documente doveditoare in sustinerea contestatiei.
  (3) In vederea solutionarii contestatiilor, Comisia Parlamentara poate solicita institutiilor publice punerea la dispozitie a documentelor necesare, acestea avand obligatia de a le transmite, in copie, in cel mult 10 zile lucratoare de la data solicitarii, precum si punctul de vedere al SSPR cu privire la contestatia formulata.
  (4) In termen de 30 de zile de la data depunerii contestatiei, Comisia Parlamentara comunica contestatarului si la SSPR modul de solutionare a contestatiei.
  (5) Pe baza propunerilor formulate de Comisia Parlamentara SSPR reanalizeaza documentatia pe baza careia a fost luata decizia ce formeaza obiectul contestatiei si, in raport de decizia adoptata, procedeaza conform reglementarilor in vigoare.

 5. Se pare ca furtul face parte din obiceiurile dumneavoastra. Este descalificant pentru un autor de carti care clameaza corectitudine si adevar. Probabil o plingere si un proces civil va vor invata sa respectati pe viitor drepturile de copyright.

  Cu stima,
  Daniela Toba

  BTW – ar fi fost suficient sa-mi cereti permisiunea. Am dat acest drept, nu o data, si altor autori care n-au fost tocmai de partea noastra. Sa va fie rusine.

 6. Daniela, nu ai nici o proprietate asupra unui document public al unei organizaţii din care nici nu ştiu dacă faci parte. Probabil un proces civil te va ajuta să înţelegi mai bine legislaţia cu privire la drepturile de autor.

 7. Domnule Marius Mioc, citind mai atent comentariile primite pe blogul dumitale, tind sa ma transform dintr-un contestatar inrait al unor idei pe care le promovezi, intr-un … coechipier sau cel putin partener de idei si dialog (constructiv), vazand cata mizerie se gaseste in (frecventele) atacuri care te vizeaza !!!
  … Bebe Certificat? Nu-l pot numi nici macar „sinistru”. Ar fi prea mult pentru el. Pur si simplu un clovn postdecemvrist, fara nici o legatura autentica cu Revolutia. Un ceausist asiduu pana la 22 decembrie, metamorfozat brusc dupa aceasta data, aidoma multor altora (inclusiv Victor Stanculescu), in democrat cu pretentii de staif fesenist. Un circar. O caricatura trista.
  … Daniela Toba? Aici ma abtin, cu greu, fiind vorba de o femeie (oare?)
  Interesant este cata dragoste inspira in continuare acest tradator, tortionar si profitor de meserie care este acest fost general Stanculescu si cata grija ii poarta unele ziare si unele … femei! Din fericire pentru justitia romana nu i s-au uitat relele facute la Timisoara si sper, nu doar eu, sa ramana acolo unde e. Ar fi un act de justitie minima dupa cate s-au intamplat in 20 de ani.
  Oricum, Marius, nu te lasa !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.