Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Ion Cristoiu e în sfîrşit sincer decembrie 4, 2008


„Sper să prind şi prăbuşirea capitalismului, şi revenirea comunismului” a declarat Ion Cristoiu într-un interviu din „Jurnalul Naţional”.

În ziarul „Timişoara” din 5 mai 1993 publicam o scrisoare deschisă adresată domnului Cristoiu, în care scriam: „Sînteţi, domnule Cristoiu, promotor al unui ceauşism mascat cu lozinci anticomuniste. Vă respectăm dreptul la opinie dar, vă rugăm, nu vă mai pretindeţi anticomunist”.

Am republicat scrisoarea respectivă în cartea „Falsificatorii istoriei” şi în „Revoluţia din Timişoara şi falsificatorii istoriei”, la capitolul „Ion Cristoiu, vîrful de lance al campaniei de falsificare a istoriei revoluţiei”, disponibil şi pe internet.

La vremea aceea Cristoiu avea faimă de anticomunist, era adulat de telectualii anti-iliescieni, conducea ziarul „Evenimentul Zilei” care era considerat ziar de opoziţie la regimul neo-cripto-comunist a lui Iliescu.

Elita civică lansase lozinca „numai împreună putem reuşi” iar atitudinea mea, de a critica pe directorul principalului ziar considerat de opoziţie, nu era prea bine văzută.

Faptul că Ion Cristoiu este în sfîrşit sincer şi ascultă rugămintea pe care i-o făceam în 1993 ca să nu se mai pretindă anticomunist nu poate decît să mă bucure.

 

One Response to “Ion Cristoiu e în sfîrşit sincer”

  1. […] Dan Voinea – O întrebare a presei chişinăuene: Pentru cine lucrezi, maestre Cristoiu? – Ion Cristoiu e în sfîrşit sincer – Timişoara – oraş liber în 20 decembrie 1989. Mit […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.