Paul Niculescu Mizil – opozant al clanului Ceauşescu?

Actualizare 25 iunie 2014 – linc la articolul din Evenimentul Zilei, care fusese schimbat.

Fostul demnitar comunist Paul Niculescu Mizil, bunicul proaspetei parlamentare Oana Niculescu Mizil, a murit.

Evenimentul Zilei (ziarul anticomuniştilor feroce) îl numeşte „opozant al clanului Ceauşescu”!

Fiica lui Niculescu-Mizil a fost la un moment dat iubita lui Nicu Ceauşescu, scrie tot „Evenimentul Zilei”.

În 1989 Paul Niculescu Mizil a fost printre criminalii comunişti din C.P.Ex. care au aprobat reprimarea cu foc a revoluţionarilor din 1989 (C.P.Ex.-ul a aprobat unanim represiunea, contrar ceea ce spune „Evenimentul Zilei”). Aşadar, nu este un simplu comunist ci un criminal comunist. A făcut şi puşcărie pentru asta (cu întreruperi, că mereu avea scutiri medicale), pînă a fost graţiat de Iliescu. Ziarul „Evenimentul Zilei” scrie că Mizil s-a opus deschiderii focului împotriva manifestanţilor de la Timişoara, dar procesul C.P.Ex. a dovedit altceva, situaţia juridică a lui Niculescu-Mizil după acel proces nu este de achitat ci de graţiat, adică vinovăţia sa a fost constatată de instanţă dar a beneficiat de mila preşedintelui.

În perioada imediat după 1989 Niculescu-Mizil a fost cel mai activ dintre foştii membrii C.P.Ex. în a scrie memorii către tot felul de ziare în care-şi pretindea nevinovăţia. Mereu vedeam în ziarele bucureştene ce spune Paul Niculescu Mizil despre revoluţie. Inclusiv despre ce s-a întîmplat la Timişoara a scris Paul Niculescu Mizil, fiind şi citat în raportul comisiei senatoriale „Decembrie 1989” a lui Sergiu Nicolaescu, deşi individul n-a fost prin Timişoara în timpul revoluţiei. S-a respectat regula mass-mediei bucureştene: istoria revoluţiei din 1989 trebuie scrisă în proporţie de 90% de comunişti. Dacă mai rămînea Ceauşescu proporţia era 100%, dar s-a instalat democraţia, de aia comuniştii controlează doar 90% din mass-media bucureşteană.

Dacă Paul Niculescu Mizil, fost mahăr comunist care a aprobat inclusiv măcelărirea demonstranţilor din 1989 şi a cărui fiică a fost ibovnica lui Nicu Ceauşescu (probabil a suferit în regimul dictatorial cînd Nicu o înşela cu altele) a devenit OPOZANT AL CLANULUI CEAUŞESCU (Evenimentul Zilei dixit), mie mi-e şi ruşine să mai spun că m-am opus regimului Ceauşescu. Nu mă pot compara cu adevăraţii bărbaţi ai neamului, opozanţi autentici ai dictaturii, precum acest Paul Niculescu Mizil (care, cîtă nobleţe sufletească, nici măcar n-a cerut certificat de revoluţionar).

7 gânduri despre „Paul Niculescu Mizil – opozant al clanului Ceauşescu?

  1. Domnule Marius Mioc , Oare cui folosesc aceste articole in care inalti fosti demnitari ai regimului comunist sunt pe rand periati , fardatati si prezentati opiniei publice ca mari opozanti ai regimului si clanului ceausescu ? Oare ne-a disparut memoria ??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.