TVR 22 decembrie 1989. Brateş: Emisiunea trebuie să se întrerupă, pentru că aparatele s-au încins. Detaşamentele de terorişti nu vor scăpa de mînia poporului! Ţugui: Spre televiziune înaintează 2000 de terorişti. Ajutaţi-ne, ieşiţi populaţia, să ne apere cineva! (video)

Actualizare 21 septembrie 2010: Înlocuire înregistrare de pe trilulilu.ro cu înregistrare de pe youtube. Adăugare trimitere la alte înregistrări.

Teodor Brateş anunţă că emisia televiziunii trebuie oprită fiindcă aparatele s-au încins. Pomeneşte de detaşamentele de terorişti care vor să atace televiziunea, şi îi ţine isonul Costin Ţugui (identificare pe baza cărţii „Revoluţia română în direct” a lui Mihai Tatulici), care spune că 2000 de terorişti de la USLA vor să atace televiziunea. De fapt, n-au existat nici un fel de detaşamente de terorişti care să fi atacat televiziunea.

Transcriere înregistrare:
00:00 Teodor Brateş: Stimaţi telespectatori, (neînţelegibil) foarte mulţi oameni. Aici vin cu obiecte de inventar de artă care le-a luat tiranul de Ceauşescu. Avem inventarul. Sigur, la timpul respectiv vom lămuri toate aceste chestiuni. Vreau să vă spun: emisiunea noastră trebuie să se întrerupă pentru o oră, pentru că aparatele s-au încins, ştiţi şi dumneavoastră, s-au supraîncălzit, ştiţi şi dumneavoastră că am avut emisiuni de numai 2 ore şi 3 ore, nu am avut încă aparat, nu avem aparatajul corespunzător. (citeşte un bilet) Secţia de poliţie de pe Ana Ipătescu, să fie apărată, să fie apărată de cetăţeni (glas: s-a rezolvat!) A, s-a rezolvat. Bun! Deci, stimaţi telespectatori, ne reîntîlnim peste o oră! Păstraţi-vă calmul, toată lumea să acţioneze cu spirit de răspundere! Şi noi aici, în legătură cu detaşamentele acestea de terorişti, să plece, să se oprească, pentru că nu vor scăpa de mînia poporului!
00:59 Costin Ţugui: Nu întrerupeţi emisiunea! Spre, spre televiziune se înaintează cu 2000 de, 2000 de terori…, antitero…, brigada antiteroristă! Ajutaţi-ne! (inginerul Coman, din spate: să iasă populaţia în stradă!) Ieşiţi populaţia, veniţi aici! Două mii, două mii de terorişti (inginerul Coman, din spate: armata!) vin. Armata, ajutaţi-ne, ajutaţi-ne! Să ne apere cineva!
01:17 Teodor Brateş: Deci întrerupem legătura pentru o oră, nu mai putem. Da.
01:22 Apare mira TVR
01:24 Teodor Brateş (dintr-un alt studio, unde e singur): Cîţi ne urmăresc pe noi aicea, emisiunile de televiziune, să spună exact care este situaţia. Detaşamentele acestea de terorişti, cum se autointitulau ei, antiterorişti, se îndreaptă spre Televiziune. Trebuie apărată! Armata să-şi facă datoria! Şi să anunţe radioul din 5 în 5 minute acest lucru, şi să informeze ce se întîmplă. Şi ce se va întîmpla în continuare. Noi sîntem nevoiţi, vă rog să ne credeţi, că trebuie să întrerupem emisiunea. Vorbesc dintr-un alt studio. Aparatele acestea nu mai rezistă decît cîteva minute. Întrerupem pentru o oră. Nu intraţi în panică, nu s-a întîmplat nimic, televiziunea este încă în mîna poporului! Şi sperăm că aşa va fi în continuare! Deci, să ne urmăriţi peste o oră! Peste o oră reluăm emisiunea! Vă rog să ne credeţi, acesta este adevărul. Noi nu mai putem să ţinem în funcţiune această aparatură. S-auzim de bine!

Alte înregistrări din emisiunea televizată din timpul revoluţiei vedeţi în pagina TVR în decembrie 1989

5 gânduri despre „TVR 22 decembrie 1989. Brateş: Emisiunea trebuie să se întrerupă, pentru că aparatele s-au încins. Detaşamentele de terorişti nu vor scăpa de mînia poporului! Ţugui: Spre televiziune înaintează 2000 de terorişti. Ajutaţi-ne, ieşiţi populaţia, să ne apere cineva! (video)

 1. Pingback: 26 decembrie 1989 - prima încercare de răsturnare a regimului Iliescu « Blogul lui Marius Mioc

 2. Pingback: Locotenent colonel Oană, trimis împotriva demonstranţilor în 21 decembrie 1989, vajnic apărător al televiziunii în 22 decembrie 1989 (video) « Blogul lui Marius Mioc

 3. Pingback: “Iliescu apare, măcelul dispare!” – diversiuni ale ziarului “Adevărul” « Blogul lui Marius Mioc


 4. „masina infernala plasata intr-una dintre intrarile Televiziunii”
  -exact:era un INTERFON,oricine recunoaste acel obiect acum;are si un logo.u pe el
  cu putzin efort se poate identifica firma(probabil elvetziana)
  -observatzi ca „genisul” se fereshte ca de dracu sa arunce macar o iluzie.
  javra de bratesh a fost un fel de lazarov al tembeliziunii atunci….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.