Brateş: Elementele criminale continuă să se opună. Să înconjurăm prin unitatea noastră Comitetul Salvării Naţionale. TVR 22 decembrie 1989 (video)

Actualizare 15 decembrie 2010: Înlocuire înregistrare de pe saitul trilulilu.ro cu înregistrare de pe youtube. Trimitere la alte înregistrări.

Teodor Brateş explică că elementele criminale continuă să se opună. Ca urmare, e nevoie să înconjurăm cu unitatea noastră Comitetul Salvării Naţionale. În acel moment, la sediul CC erau mai multe grupuri care voiau să preia puterea, precizarea lui Brateş că anume Comitetul Salvării Naţionale (condus de Ion Iliescu, pe care tot Brateş îl prezentase la TV ca „fiul unui revoluţionar, al unui patriot, el însuşi patriot”) trebuie sprijinit în acea situaţie încordată e binevenită. De altfel, Brateş mai explicase telespectatorilor că “ne vom înţelege asupra punctelor de program! Nu astea trebuie să le rezolvăm aci, în clipa aceasta!”. În condiţiile primejdiei extreme reprezentată de acele „elemente criminale” ar fi fost o inconştienţă pentru români să se arate cîrcotaşi referitor la persoanele care alcătuiesc noua putere şi orientarea politică a acestora, mai ales că oricum nu era vorba decît de un guvern provizoriu, care nu intenţiona să participe la alegeri.

Transcriere înregistrare:
00:00 Teodor Brateş: Să nu părăsim lupta! Lupta nu este cîştigată pe deplin. Elementele criminale, unele dintre ele, continuă să tragă în mulţime, continuă să se opună. Nu vor să se alăture poporului. Vor răspunde pentru aceasta. Dar pentru ca lucrurile să se lămurească, pentru ca victoria să fie deplină, este necesar să nu părăsim străzile. Împreună cu armata să acţionăm în aşa fel încît elementele criminale să fie izolate şi nimicite, dacă ele nu înţeleg să se alăture poporului, dacă ele nu înţeleg că a trecut vremea lor! Nu trebuie părăsită lupta! Lupta trebuie continuată pînă la victorie! Trebuie să înconjurăm prin unitatea noastră Comitetul Salvării Naţionale, să aplicăm dispoziţiile, hotărîrile pe care le va lua în numele nostru, în aşa fel încît victoria să fie deplină. Nu este cazul să demobilizăm! Lupta continuă!

Alte înregistrări din emisiunea TVR din timpul revoluţiei în pagina TVR în decembrie 1989.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.