Tînăr: Nicu Ceauşescu ne-a mărturisit că a luat ostateci copii. TVR, decembrie 1989 (video)

Actualizare 12 mai 2018: Înlocuire înregistrare de pe youtube, care fusese ștearsă, cu înregistrare de pe saitul vimeo.

După ce a fost prins, Nicu Ceauşescu e prezentat în faţa norodului, pe postul de televiziune.

Transcriere înregistrare:
00:01 Teodor Brateş: O clipă, o clipă vă rugăm. Vedeţi cine este aici în studiou. Este prinţişorul moştenitor, Nicu Ceauşescu. Cel care la recentul congres, la această parodie de congres, a cîntat osanale tăticului şi mămichii. Cu neruşinare, pur şi simplu! Sigur, nu e cazul să ne vorbească. Am vrut doar să vă informăm c-a fost prins. Şi va fi supus judecăţii poporului. Trebuie să fie judecat legal, de către popor.
00:31 Emil Dumitrescu (”Cico”): Permiteţi-mi să vă spun, dragi concetăţeni, că a venit singur să se predea. L-au adus trei tovarăşi, care sînt aici în spate. Vă rog poftiţi în faţă ca poporul să vă vadă.
00:49 Tînăr: Trebuie să mulţumim oamenilor care ne-au înţeles şi au vrut neapărat ca să-l vadă la televiziune, să ştie toată ţara că este aici, că nu sînt zvonuri.
00:58 Teodor Brateş: Şi că este arestat.
00:59 Tînăr: Că este arestat. Ne-a mărturisit, în momentul în care l-am scos din maşină, că este Nicu Ceauşescu şi că a avut ostateci, că a luat ostateci copii. Ne-a mărturisit! (Nicu Ceauşescu face un gest de tăgadă) Minte din nou cum a minţit întotdeauna! (se suprapune cu Teodor Brateş) Pentru acest lucru l-am protejat ca să vorbească.
01:14 Teodor Brateş: Lăsaţi asta pe seama, lăsaţi lucrul acesta pe seama judecăţii.
01:19 Emil Dumitrescu (”Cico”): Legea va stabili. Vă rugăm dragi cetăţeni, dragi prieteni. Noi, fiindcă sîntem oameni umani, aşa ne-au învăţat moşii şi strămoşii noştri, nu ne vom da la nici un fel de act ostil acestui prizonier. Îl vom trata ca un prizonier care va fi judecat de către legile poporului nostru.
01:49 Tînăr: Şi după faptele pe care…
01:50 Emil Dumitrescu (”Cico”): Vă rog, vom analiza, va veni momentul cînd vom analiza faptele care le-a făcut şi cu ce-i vinovat şi cu ce este nevinovat. Dar vă rugăm foarte mult: să nu cumva să încerce cineva în această perioadă, să se dea la acte care sînt necontrolate (glas: că oricum l-am salvat). Noi (glas: noi l-am adus întreg) îl avem aici lîngă noi. A mărturisit că a plecat de la Sibiu şi a dat ordin comandantului securităţii din Sibiu să nu tragă. (glasuri: minte!) Asta-i versiunea pe care o spune. Vom verifica-o.
02:27 Bărbat: Pierdem prea mult timp cu el. Nu mai discutăm atîta.
02:30 Tînăr: A mărturisit că a luat ostateci copii. A mărturisit! (glas: să ne spună două cuvinte) Să ne spună două cuvinte!
02:37 Glasuri: Nu, nu, nu. Linişte, nu vorbeşte criminalul! Tiranii au vorbit destul! Gata.

Urmăreşte şi: Nicu Ceauşescu a năvălit înarmat în comuna Cristian, lîngă Sibiu, încercînd să ia ostateci, dar a fost prins!

2 gânduri despre „Tînăr: Nicu Ceauşescu ne-a mărturisit că a luat ostateci copii. TVR, decembrie 1989 (video)

  1. Pingback: TVR n decembrie 1989 (5) | AlterMedia Romnia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.