Brateş: Din nou televiziunea este atacată. Din nou este în pericol televiziunea (video)

Teodor Brateş explică iar telespectatorilor că iarăşi televiziunea este atacată, este în pericol.

Transcriere înregistrare:
00:00 Mulţime scandînd „Libertate!” (probabil, în curtea televiziunii, este noapte)
00:14 Scandări „nu plecăm!”
00:19 Teodor Brateş (comentariu din studio, nu se vede în imagine): Ceea ce vedeţi acum, stimaţi telespectatori, (se văd şi aud focuri de armă) este foarte asemănător, extrem de asemănător, la fel de dramatic cu ce se întîmplă acum, în aceste momente, la televiziune. Din nou televiziunea este atacată. Din nou este în pericol televiziunea. Poate se aud împuşcăturile de afară (imaginea s-a mutat pe un culoar din interiorul televiziunii, se văd ostaşi înarmaţi). Este necesar să se ia măsuri hotărîte pentru apărarea televiziunii.
00:48 Victor Ionescu (comentariu din studio, nu se vede în imagine): Să vină noi forţe de sprijin pentru aceşti oameni care au luptat o dimineaţă întreagă în apărarea unei instituţii care caută să spună adevărul, atîta vreme ţinut sub obroc.
00:58 Scandări „nu plecăm!” (imaginile sînt iar din curtea televiziunii)
01:00 Teodor Brateş (comentariu din studio, nu se vede în imagine): Situaţia se agravează în ultimele minute şi este necesar sprijin. O spunem cu toată responsabilitatea, şi cunoaşteţi dumneavoastră, în aceste ore, că ne-am străduit să fim responsabili în tot ceea ce spunem, în tot ceea ce facem. Se impun măsuri hotărîte pentru apărarea televiziunii.

7 gânduri despre „Brateş: Din nou televiziunea este atacată. Din nou este în pericol televiziunea (video)

 1. Pingback: Locotenent colonel Oană, trimis împotriva demonstranţilor în 21 decembrie 1989, vajnic apărător al televiziunii în 22 decembrie 1989 (video) « Blogul lui Marius Mioc

 2. A , e vorba de domnul COMISAR SEF, d-l GADINA CONSTANTIN, presedinte al ASOCIATIEI JILSAVA 89 RANITI SI RETINUTI (curat murdar, musiu, zice nenea CARAGIALE), reprezentantul TUTUROR REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA (cititi domnilor pe internet la COMISARIATUL PENTRU SOCIETATE CIVILA (nu zau domnilor, l-ati facut COMISAR SEF, HALAL), si uite cine REPREZINTA REVOLUTIONARII DIN ROMANIA !

 3. vineri, 5 februarie 2010
  PROTEST ÎMPOTRIVA IMPOSTURII !
  Tinand cont de declaratiile abuzive ale unor impostori care vorbesc in numele revolutionarilor autentici, aruncand astfel o umbra asupra imaginii democraţiei câştigate in Decembrie 1989,spunem ca:

  PROTESTAM CU HOTARARE SI DEZAVUAM PUBLIC: impostura,santajul si actele provocatoare(in privinta dosarului Revolutiei 97/P/1990) savarsite de catre impostorul Marieş Teodor, asa-zisul”preşedinte” al Asociaţiei 21 Decembrie.

  Amintim ca:
  CEDO(Curtea Europeana pentru Drepturile Omului) precizeaza in scrisoarea trimisa pe 9 octombrie 2009,si semnata de grefierul Sectiei a III- a, dl. Santiago Quesadaca:” accesul efectiv la dosarul Revolutiei, precum si fotocopierea acestuia, se va face fara prejudicierea drepturilor unor terti “.Un asemenea acces ar fi trebuit tradus,prin masuri care sa le aduca reclamantilor la cunostinta dosarul, cu posibilitatea pentru acestia, avand in vedere volumul important de documente, de a obtine copii dupa documentele pertinente pentru apararea plangerii lor in fata Curtii.

  Precizam ca Asociatia Baricada Inter 1989 a depus o plangere penala nr.11986/21.05.2009,cu privire la macelul din 21 decembrie de la Inter, si am cerut disjungerea acestei cauze, din dosarul nr.97/P/1990,interventie ramasa fara raspuns.

  Subliniam ca:
  Legea nu permite copierea actelor in faza urmaririi penale,atat timp cat aceasta nu este finalizata, si nu se pot copia documente din dosar.Partile pot cere Parchetului sa le puna la dispozitie copii dupa piesele dosarului,numai in situatia cand urmarirea penala este finalizata.
  Potrivit legislatiei , urmarirea penala este confidentiala, ceea ce inseamna ca partilor li se poate pune la dispozitie dosarul pentru studiu, cel mult, si ca in nici un caz nu este permisa copierea acestuia. Tot legea precizeaza,ca in cursul urmaririi penale este ceruta publicitate limitata, care presupune evitarea oricaror modalitati ca acte din dosarul aflat in cursul urmaririi penale sa ajunga in presa. Publicitatea limitata este sustinuta si de CEDO care spune ca: “trebuie sa li se acorde partilor facilitatile necesare apararii, adica accesul la dosar prin citire si informare.”

  Prin urmare :
  Curtea de la Strasbourg, NU a cerut in mod expres ,Ministerului Public, ca intreg dosarul sa fie copiat, si pus la dispozitia “revolutionarului –sef” Marieş Teodor. In comunicatul din 9 iulie 2009,CEDO mentioneaza ca documentele privin dosarul Revolutiei sunt suficiente, si ca nu pot fi transmise la Curte “documente in afara cadrului procesual”.

  Intrebam Parchetul General:
  1. Cine a hotarat ca dosarele cuprinzand materiale probatorii, si declaratiile date de revolutionarii
  din cele peste 65 de asociatii legal constituite, sa fie puse la dispozitia acestui impostor?
  2. Cine raspunde in fata legii, de faptul ca de câteva luni asistam la un circ mediatic cu si despre documentele din aceste dosare , privitoare la fapte, oameni, locuri si intamplari, declaratii , pe care Maries impreuna cu fostul magistrat Dan Voinea( demis din functie pentru tergiversarea anchetelor) le expun public, aruncând in derizoriu intregul probatoriu?
  3. Cine a dispus, ca impostorul Maries sa fie reprezentantul tuturor asociatiilor de revolutionari,tinand cont de faptul ca acesta nu are nici calitatea de revolutionar si nici nu este mandatat de cineva?

  Asociatia BARICADA INTER 1989
  Presedinte Ion IOFCIU

  L.O.R.D.

  Asociatia Jilava 89 Raniti si Retinuti
  Presedinte Costel GADINA

 4. Sunt curios care ar fi avantajele nepublicarii declaratiilor din Dosarul Revolutiei, si care ar fi prejudiciile la care se face referire in cazul publicarii lor (ar fi utile eventuale exemple concrete de potentiale prejudicieri). In lipsa unor argumente concrete (aceste argumente concrete lipsesc de fiecare data – in ultimul timp au avut loc mai multe luari de pozitie pe aceasta tema, din diverse directii – din discursul persoanelor care se opun aducerii la cunostinta opiniei publice a continutului complet al D.97/P/1990) nu inteleg afirmatiile generice ‘a nu se publica’ si ‘a nu se aduce prejudicii’ decat ca reflectii a unor temeri majore si din pacate nejustificate/neargumentate credibil pana in acest moment.

 5. Ce aveti cu noi revolutionarii. Daca n-am fi fost noi in mod special, erati tot in comunism. Pentru ca v-am eliberat, ne numarati imbucaturile. Lasati-ne in pace. Chiar nu aveti rusine !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.