Minciunile Primăriei Timişoara

Scriam în 17 ianuarie pe acest blog că dreptul de a manifesta liber, revendicare a revoluţiei din 1989, a fost uitat în Timişoara.

Ziarul „Opinia Timişoarei” confirmă că motivele invocate de purtătorul de cuvînt al Primăriei Timişoara pentru interzicerea mitingului comunităţii arabe sînt simple pretexte. Citez din articolul „De ce nu au putut manifesta arabii în Timişoara” de Aurora Mărgeanu:

„organizatorii, timi­şoreni de etnie arabă, doreau să facă un marş  pe traseul B-dul 16 Decembrie – Podul Şaguna – B-dul C.D. Loga – Prefectură, între orele 14-17. Oficial, Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, a motivat că traficul pe această plajă orară este deosebit de intens şi s-ar fi putut genera blocaje de circulaţie. (…) Am cerut şi opinia doctorului Paul Costin, preşedintele Comunităţii Evreilor din Timişoara, care ne-a declarat: „Eu consider că la noi ecumenismul nu se afirmă, ci chiar se practică. Un astfel de marş nu este în spiritul Timişoarei. Cînd a fost război în Kosovo nu ştiu să fi manifestat sîrbii pe stradă la Timişoara. Am fost şi la domnul primar Ciuhandu şi i-am explicat de ce un astfel de marş nu ar fi oportun. El mi-a dat dreptate şi împreună cu şeful Poliţiei Comunitare (directorul executiv Dorel Cojan, n.r.) au hotărât să le respingă cererea”.

Deci, domnul Flavius Boncea, purtătorul de cuvînt al Primăriei Timişoara, ne-a spus minciuni.

„Opinia Timişoarei” face şi o corecţie la afirmaţiile domnului Paul Costin: „în timpul războiului din Kosovo, în Piaţa Unirii, au manifestat peste patru mii de timişoreni sîrbi şi români”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.