Colonel de miliţie Ruşi: Epoleţii mi-au fost smulşi de mîinile oamenilor setoşi de libertate. TVR 22 decembrie 1989 (video)

Apariţia colonelului de miliţie Ruşi (nume identificat după „Revoluţia română în direct” de Mihai Tatulici) la TVR, în 22 decembrie 1989. Şeful Inspectoratului General al Miliţiei, generalul Constantin Nuţă, fusese plecat la Timişoara unde a participat la reprimarea revoluţiei. Avea să fie arestat la Deva, iar apoi să moară în scurt timp, elicopterul în care se afla fiind doborît în perioada „luptei antiteroriste”. Preluarea comenzii Inspectoratului General al Miliţiei de către generalul Cîmpeanu s-a făcut aşadar în absenţa şefului.

Pentru alte înregistrări din revoluţie, vezi „TVR în decembrie 1989”.

Transcriere înregistrare:
00:00 Colonel Ruşi: Da. Stimaţi oameni buni. De la Inspectoratul General al Miliţiei am plecat trei ofiţeri: generalul Cîmpeanu, care şi-a asumat rolul de a fi purtătorul de cuvînt al oamenilor în uniformă albastră, colonelul Suceavă şi subsemnatul. Am ajuns aici, în acest cadru, fără epoleţi. Dar aceşti epoleţi nu mi-au fost smulşi pentru a mă degrada, ci mi-au fost smulşi de mîinile oamenilor setoşi de libertate! De asta mă aflu aici! Pentru a vă aduce la cunoştiinţă faptul că miliţia este alături de popor. Miliţia (aplauze, bravo!), miliţia respectă poporul! (strigăt: Trăiască!) Miliţia apără poporul! Apără ceea ce constituie rodul rolul sudorii muncii lui creatoare!

2 gânduri despre „Colonel de miliţie Ruşi: Epoleţii mi-au fost smulşi de mîinile oamenilor setoşi de libertate. TVR 22 decembrie 1989 (video)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.