„Noii golani” i-au urat „la mulţi ani” lui Ion Iliescu

În 3 martie, cînd Ion Iliescu aniversa 79 de primăveri, un grup de tineri care s-au prezentat a fi de la organizaţia „Noii Golani” i-au urat lui Ion Iliescu „la mulţi ani, să trăiască, să ajungă să plătească pentru morţii din ’89 şi ’90”. Mai jos vedeţi un filmuleţ despre această întîmplare. Un film mai lung (de 18 minute) e disponibil pe saitul „Noii Golani”.

Protagonistul principal, care spune că se numeşte George Simion, a fost ridicat de poliţie şi se pare amendat pentru „tulburarea liniştii publice”.

În decembrie 2008 Ion Iliescu a mai trăit două întîmplări asemănătoare: aruncarea cu monezi în cimitirul eroilor revoluţiei:

şi aruncarea cu ouă

5 gânduri despre „„Noii golani” i-au urat „la mulţi ani” lui Ion Iliescu

 1. Legat de ceea ce ni s-a intamplat dupa ce camerele de filmat au plecat:

  Comunicat de presa
  Bucuresti, 03.03.2009

  LA MULTI ANI, ION ILIESCU!

  Azi, cativa “golani” au dorit sa ii faca un cadou lui Ion Iliescu. Paznicii acestuia, impreuna cu fortele de ordine, ne-au agresat fizic si verbal. Ulterior, am fost ilegal retinuti si amendati. Anuntam ca vom depune plangere penala impotriva paznicului imobilului de pe strada Atena numarul 11 din Bucuresti pentru agresiune fizica si verbala.

  Cativa golani din Grupul de Actiune Noii Golani au dorit dorit sa ii faca un cadou lui Ion Iliescu: doua tricouri cu dedicatie pentru rolul sau in Revolutia din Decembrie 1989 si mineriada din iunie 1990. Gestul nostru ar fi unul normal intr-o societate democratica, in care vinovatii ar plati pentru faptele lor, iar rudele martirilor ar cunoste cine i-a omorat pe cei dragi. Insa autoritatile statului actioneaza contra aflarii adevarului despre Revolutie si mineriada, persecutandu-i pe cei care nu uita ce s-a intamplat acum 20 de ani.

  Cadre apartinand Unitatii Militare 575 din Fortul Magurele ne-au retinut fara baza legala, incalcand cele mai elementare drepturi garantate de Constitutie: articolul 23 privind libertatea individuala si articolul 25 privind libertatea de circulatie. Ulterior, impotriva vointei noastre, am fost retinuti si transportati la Sectia de Politie nr 1 din Bucuresti unde am fost tratati ca si cum noi am fi criminalii: am fost amprentati, si fotografiati. Cei care au refuzat au fost amenintati cu arestarea pentru 24 de ore.

  Cinci persoane au fost amendate cu 200 lei pentru “expresii jignitoare adresate unui grup de persoane de varsta a treia, fapt ce a dus indignarea acestora”. O a sasea persoana a fost retinuta fiindca avea un articol vestimentar punk-rock ce a fost considerat arma alba! Este vorba de un lant prins la pantaloni pe care il poarta toti tinerii pe strada. Apoi a fost eliberat fara proces verbal. Tanarul a aflat din presa ca i s-ar fi facut dosar de penal… fiindca este rocker.

  In afara agramatismelor fortelor de ordine, precizam ca nu am jignit pe absolut nimeni; de asemenea, nu am facut nici un gest agresiv. Din contra, am fost permanent atacati verbal si fizic de persoane din anturajul lui Ion Iliescu. Drept dovada, iata o inregistrare cu evenimentele petrecute, ce arata comportamentul nostru civilizat si jignirile la care am fost supusi http://golanii.ro/2009/03/03/la-multi-ani-ion-iliescu/

  Anuntam pe aceasta cale ca vom depune plangere penala impotriva paznicului imobilului de pe strada Atena numarul 11 din Bucuresti pentru agresiune fizica si verbala.

  Consideram ca azi, la aproape 20 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, facuta pentru Libertate si Democratie, drepturile cetatenilor sunt in continuare incalcate, iar persoanele vinovate de moartea eroilor nostri sunt protejate de autoritatile statului. Grupul de Actiune Noii Golani va continua sa militeze pentru aflarea adevarului si judecarea celor vinovati de moartea a aprox 1500 de oameni in perioada 1989-1990.

 2. interesant blogul tău despre revoluţie.

  totuşi nu ai scris cum îl socoţi pe iliescu? salvatorul naţiunii? sau un criminal de război cum e socotit de noii golani?

 3. Pingback: Graniţa Republicii Moldova închisă pentru cetăţenii români « Blogul lui Marius Mioc

 4. Pingback: Organizatorul mitingului din 27 martie din Chişinău, arestat « Blogul lui Marius Mioc

 5. Pingback: George Simion, membru al grupului “Noii golani”, a fost amendat cu 500 lei pentru că a protestat faţă de Ion Iliescu « Blogul lui Marius Mioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.