Ritm stahanovist de lucru la Comisia Parlamentară pentru Revoluţionari

Sub conducerea lui Raymond Luca (PNL), în şedinţa din 17 martie 2009 Comisia Parlamentară pentru Revoluţionarii din Decembrie 1989 (CPRD) a avizat 846 de dosare pentru acordarea certificatului de revoluţionar.

Marea majoritate a celor aprobaţi – 779 – au calitatea de „remarcaţi prin fapte deosebite”. Există totodată pe lista şedinţei CPRD 32 de răniţi, 1 „rănit şi reţinut”, 4 reţinuţi în revoluţie şi 30 de urmaşi de eroi martiri. Observ totodată pe lista publicată de CPRD specificarea calităţii de „rănit în legătură”, care din cîte ştiu nu există în Legea 341/2004 (exista în vechea lege 42/1990), cît şi un tabel de 6 persoane la care în titlul tabelului se spune că au fost reţinuţi, dar în tabelul propriu-zis sînt trecuţi cu calitatea de „remarcaţi”.

Lista completă a noilor posesori de certificate de revoluţionar o găsiţi în procesul verbal al şedinţei CPRD.

7 gânduri despre „Ritm stahanovist de lucru la Comisia Parlamentară pentru Revoluţionari

 1. Parerea mea.

  La vreme de Criza cred ca e bine sa fim ceva mai atenti cu aceste Certificate de pseudo-revolutionari.

  Prea multi isi trag drepturi desi la Revolutie nu au facut absolut nimic.

  Sa facem macar acum ceva pentru tara, daca atunci nu am facut mare lucru.Sa ajutam tara platind taxe si impozite ca tot romanul.

  Respect revolutionarii adevarati, dar nu si pe impostorii latrai !

  p.s.-d-le Mioc, cand imi spuneti cat teren ati primit si ce facilitati aveti, de pe urma Certificatului ???

  • Domnule krudus, faceţi parte din larga tagmă a PSD-iştilor indignaţi de urmările legilor date în perioada guvernării PSD. Acuzaţi de aceste legi pe oricine, cu excepţia celor care au promovat şi promulgat acele legi.
   Membrii Comisiei Parlamentare pentru Revoluţionari nu pot ţine seamă de părerea dv. şi nici măcar de părerea lor proprie, ci de litera legii. Altfel pot fi daţi în judecată, şi chiar sînt pe rol o mulţime de procese legate de aceste certificate.
   Într-o vreme, pe saitul SSPR erau nişte tabele cu avantajele de care au beneficiat diferiţi revoluţionari, dar între timp aceste tabele s-au scos de pe sait. N-o să dau informaţii despre mine unor anonimi, adresaţi-vă la SSPR şi cereţi-le să pună iar pe sait tabelele cu toţi revoluţionarii şi cu ce au primit aceştia.

 2. Buna dimineata !…azi sunt liber, asa ca stau pe capul dvs.

  Va explic si de unde provine acesta nemultumire.Fratele unui bun prieten are Certificat, si-a tras teren, un spatiu comercial intr-o zona super, desi pe 22 Dec., acesta, conform spuselor chiar ale fratelui sau, era undeva in afara Bucurestiului si taia porcul.Este cat se poate de real si adevarat.
  Dar, cum o parte dintre noi suntem laudarosi si ingamfati peste masura, ca asa suntem noi smekeri si ne laudam cand comitem cate o furaciune, am aflat si eu povestea lui de „succes”.

  Adica, iat inca un revolutionar de carton.Un impostor.

  Vreti sa va spun numele fratelui sau???…..cu fratele lui sunt in relatii de prietenie de foarte multi ani.Peste 30.El a vrut sa ma ajute sa imi inscriu o masina prin anul 1996, pt. ca avea dreptul la doua scutiri vamale anuale.Asa am aflat ca este revolutionar.Cand primesti 5000mp de teren in Voluntari, este un inceput bun in viata, trebuie sa recunoasteti.

  Nu credeti ca e normal sa intram in legalitate?Nu credeti ca e normal sa fiu revoltat?

  • Conform art. 20 din HG 1412/2004 puteţi face contestaţie cu privire la preschimbarea certificatului de revoluţionar al cunoscutului dv., la comisia parlamentară. Un ghid de alcătuire a contestaţiei am publicat chiar pe acest sait https://mariusmioc.wordpress.com/2009/01/20/situatia-preschimbarii-certificatelor-de-revolutionar-raportata-de-fesan/
   Nu uitaţi ca în contestaţie să precizaţi fără echivoc propria dv. identitate (nu se iau în seamă contestaţii anonime), identitatea celui pe care-l contestaţi şi să alăturaţi dovezile pe care vă bizuiţi. Dacă dovezile sînt sub formă de acte, depuneţi copie legalizată, nu simplă copie xerox, dacă sînt mărturii să fie scrise de mîna martorului sau şi mai bine, să fie nişte declaraţii date în faţa unui notar.
   Puteţi verifica pe saitul SSPR dacă cunoscutul dv. are cerere de preschimbare, dar SSPR nu oferă o bază de date exactă. La lincul amintit e precizată şi o bază de date ţinută pe un sait particular, care e mai completă decît saitul SSPR (sînt date care au fost în trecut pe saitul SSPR dar s-au şters, fiindcă guvernanţii au hotărît că nu e bună prea multă transparenţă), vă recomand să verificaţi acolo.

 3. Asa zisii revolutionari care daca nu ar fi cazut Ceausescu nu ar fi patit nimic sau daca se vor intoarce comunistii nu vor pati nimic caci nu au facut nimic au certificate si drepturi iar cei adevarati sunt BATJOCORITI si nu li se preschimba certificatele ! BRAVOS ! ! !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.