Nouă prorogare a termenelor pentru certificatele de revoluţionar

Prin legea 47/2009 iubiţii noştri parlamentari au hotărît o nouă prelungire a termenului pînă la care se pot solicita certificate de revoluţionar şi depune actele doveditoare pentru dobîndirea acestora. Legea respectivă se referă la aprobarea Ordonanţei 1/2008 a guvernului Tăriceanu prin care termenul de depunere a actelor se prelungise pînă la 31 decembrie 2008, dar acum, la aprobarea ordonanţei, parlamentarii au introdus şi o schimbare, prelungind iarăşi termenul pînă la 30 aprilie 2009. Deci, încă o lună la dispoziţie pentru cei interesaţi să-şi depună cererile, fapt anunţat şi pe saitul SSPR.

Iniţial, prin Legea 341/2004, se stabilise un termen de 6 luni în care cei interesaţi îşi puteau depune dosarele prin care să dovedească că au avut cu adevărat merite în revoluţie. Fiindcă unii nu aflaseră de noua lege, prin OUG 133/2004 termenul s-a prelungit cu încă 6 luni. Apoi, Legea 37/2005 a aprobat cu modificări OUG 133/2004, prelungind termenul cu încă 12 luni. O nouă prelungire a termenului a venit prin OUG 182/2005, şi încă una prin OUG 132/2006. Apoi a urmat greva foamei declanşată de unii membri ai organizaţiilor de revoluţionari, în urmă căreia guvernul Tăriceanu a adoptat OG 1/2008, prin care prelungea termenul pînă la 31 decembrie 2008. Referitor la OG 1/2008, citez din procesul verbal al şedinţei Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din 6 februarie 2008 (pag. 4): „Secretarul de stat al SSPR domnul Puiu Nicolae Fesan a luat cuvîntul şi a prezentat punctul său de vedere, cum că aşa zisa grevă a foamei este o acţiune regizată, care are ca scop principal obţinerea certificatelor de revoluţionar. De asemenea domnul secretar de stat a precizat că prin această formă de protest a fost obligat Guvernul României să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care se prorogă termenul de preschimbare a certificatelor. Preşedintele CPRD 1989 domnul deputat Emilian Vasile Cutean a informat membrii comisiei că va face o interpelare în nume personal către Guvern prin care va solicita motivaţia adoptării acestei ordonanţe, avînd în vedere că 48 din cele 52 de asociaţii de revoluţionari constituite pînă la data de 31.12.1992, în şedinţa din data de 21.01.2008 ce a avut loc la sediul Guvernului României, au votat împotriva prelungirii termenului.

Fac precizarea că asociaţiile de revoluţionari constituite pînă la data de 31 decembrie 1992 sînt cele care au dreptul să dea avize pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar, conform art. 5 alin 4 din Legea 341/2004.

Deşi în 2008 marea majoritate a asociaţiilor de revoluţionari au fost împotriva prelungirii termenelor, acum parlamentarii au ajuns la concluzia că o altă prelungire e necesară, pînă la 30 aprilie 2009. Am auzit că sînt cîteva mii de dosare noi sau completări la dosarele vechi care sînt pregătite pentru a fi depuse, dar nu mai aveau dreptul conform legii. Iată că acum li s-a dat dreptul.

Cînd s-a dat legea 341/2004 s-a spus că scopul acesteia este să se separe falşii revoluţionari de cei adevăraţi, şi că se va verifica „la sînge” fiecare certificat. Au apărut şi nişte criterii pe baza cărora să se aprecieze ce înseamnă „merite deosebite” în revoluţie. Urmarea a fost că mulţi nu se mai încadrau în criteriile legii şi urmau să rămînă fără noile certificate. Nu este însă ceea ce doreşte clasa politică, care n-are nevoie de revoluţionari adevăraţi ci doar de mase de manevră. Cu cît mai mulţi impostori vor fi printre revoluţionari, cu atît mai lesne va fi de manevrat masa acestora. Pe la colţuri politicienii bîrfesc despre falsurile care s-au făcut cu certificate de revoluţionar, dar au grijă să saboteze practic orice încercare de eliminare a impostorilor. Cîtă vreme nu se va face curăţenie, titlul de revoluţionar nu va avea prestigiu în societate, iar politicienii se tem de revoluţionari care să aibe prestigiu.

Cred că cine nu a avut timp în atîţia ani să adune acte care să dovedească că a făcut ceva important la revoluţie probabil n-a făcut nimic important. Multele prelungiri ale termenelor au dat răgaz celor interesaţi să-şi caute martori falşi cu declaraţiile cărora să-şi completeze dosarul. Birocraţii de la SSPR deasemeni sînt interesaţi să nu-şi piardă obiectul muncii – verificarea şi răsverificarea dosarelor, căci ar rămîne şomeri.

În anii trecuţi de la apariţia legii 341/2004 cei interesaţi au învăţat deja cum trebuie să arate dosarele celor care pretind merite deosebite în revoluţie. În multe cazuri, declaraţiile iniţiale din dosare erau de tipul: „pe 23 decembrie am participat la locul meu de muncă la formaţiunea de gărzi patriotice care a apărat întreprinderea de terorişti” (bineînţeles, fără să prindă nici un terorist). Au văzut apoi că nu li se aprobă titlul de „luptător remarcat prin fapte deosebite” căci Legea 341/2004 nu numeşte aşa ceva „faptă deosebită”, şi şi-au completat dosarul cu declaraţii de tipul „pe lîngă faptul că în 23 am luptat cu teroriştii, pe 21 decembrie am fost la baricadă”. Corectitudinea acestor noi declaraţii o consider îndoielnică, eu nu cred în revoluţionari care în declaraţiile iniţiale au omis aspecte esenţiale ale participării lor la revoluţie. Din punct de vedere juridic însă noile declaraţii sînt valabile. Prin prelungirile termenelor de depunere s-a creat posibilitatea completării acestor dosare anume cu asemenea declaraţii dubioase.

Însuşi secretarul de stat Fesan, la congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor din septembrie 2008 (la care Emil Constantinescu a luptat contra structurilor securiste cot la cot cu Ion Iliescu), lansa îndemnul către cei prezenţi: „Ajutaţi-i pe colegii dumneavoastră să-şi întocmească dosarul”. În practică asta înseamnă: „ajută-l pe colegul tău de asociaţie că-i băiat bun, dă-i o declaraţie ca să-şi ia şi el certificatul de revoluţionar, chiar dacă nu l-ai văzut la revoluţie”. Îndemnul lui Fesan din septembrie 2008 a fost auzit, asociaţiile de revoluţionari s-au pus pe treabă la completarea dosarelor, dar unii nu s-au putut mişca pînă la 31 decembrie 2008 cum cerea OG 1/2008. De aceea această nouă prelungire a termenelor. Ideea că asociaţiile de revoluţionari vor elimina impostorii dintre revoluţionari, prezentă şi în Legea 341/2004 unde se cere avizul unei asociaţii pentru preschimbarea certificatului, e utopică. Toate certificatele de revoluţionar, şi după vechea lege 42/1990, s-au dat prin asociaţii şi nici o asociaţie nu va recunoaşte că a promovat impostori. Fiecare asociaţie luptă să-şi promoveze proprii membri, iar dacă vreo conducere de asociaţie ar refuza propriilor membri avizul ar fi schimbată democratic la prima adunare generală (mai ales în condiţiile în care la adunările generale nu se mai prezintă decît 10% din membri, iar eventualii refuzaţi ar fi foarte motivaţi să se prezinte, furioşi pe conducerea asociaţiei). Mai bine ar fi fost ca legea să nu prevadă nici un amestec al asociaţiilor în problema preschimbării certificatelor, fiecare persoană care s-ar fi considerat îndreptăţită s-ar fi putut adresa direct la SSPR. Dar politicienii au trasat sarcină (prin lege) asociaţiilor de revoluţionari să se ocupe de preschimbarea certificatelor, şi de 5 ani asociaţiile sînt obligate să se ocupe de această problemă. Se împuşcă astfel doi iepuri: compromiterea revoluţionarilor, care apar în faţa opiniei publice preocupaţi doar de certificate şi avantaje materiale şi ţinerea asociaţiilor de revoluţionari departe de alte preocupări care ar putea fi incomode pentru clasa politică. Îi invidiez pe foştii deţinuţi politici sau foştii deportaţi în Bărăgan, beneficiari şi ei a unor legi speciale, care n-au fost supuşi unei asemenea batjocuri.

O altă problemă urmărită cu prelungirea termenelor este prescrierea infracţiunilor care s-au săvîrşit în problema preschimbării certificatelor. Puiu Nicolae Fesan, şeful SSPR, spunea la o emisiune televizată prezentată şi pe acest blog: „în jurul meu e plin de falsuri, falsuri şi falsuri”. Prin prelungirea, de la 6 luni iniţiale la aproape 5 ani a perioadei de preschimbare a certificatelor, adăugînd şi perioada de contestaţii prevăzută de lege şi cît ar mai dura eventualele cercetări penale, infracţiunile de fals şi uz de fals referitoare la dosarele de revoluţionar vor ajunge să se prescrie. Ceea ce probabil se şi urmăreşte.

Mai citeşte, pe aceeaşi temă:
Politicieni, facem licitaţie: cine dă mai multe drepturi materiale pentru anticomunişti şi recunoaşte merite anticomuniste la mai multe persoane, va cîştiga concursul de anticomunism!
Blocul Naţional al Revoluţionarilor: Iliescu reales la al enşpelea congres
Secretarul de stat Fesan la Congresul BNR
Emisiune TVR din 1997 despre certificatele de revoluţionar. S-au tipărit 53765 de certificate şi nu s-a predat nici un certificat alb (video)
Puiu Fesan: Cum să vin eu acum să spun unei persoane că nu mai e revoluţionar? (video)
Puiu Fesan: Tot timpul mi se spune dă-le drumul dom’le la certificate (video)
Căpuşele revoluţiei (1). Dumitru Dincă îl acuză pe George Costin (video)
Căpuşele revoluţiei (2). Fesan: Hrebenciuc şi Sechelariu au primit certificate de revoluţionar fără să ceară (video)
Căpuşele revoluţiei (3). Fesan: În jurul meu sînt numai falsuri, falsuri şi falsuri. Ţi-e groază să mai deschizi un dosar (video)
Căpuşele revoluţiei (4). 450 luptători în Timişoara şi 12000 la Bucureşti (video)
SSPR sfidează Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor?

45 de gânduri despre „Nouă prorogare a termenelor pentru certificatele de revoluţionar

 1. mai oameni buni , cand incetati o data cu acest balci al certificatelor de revolutionari ? Poate ca nu va dati seama , poate ca este totul orchestrat de la o oarecare ‘ baza ‘dar nu ati facut altceva de cat sa il salvati pe inamicul ( nu ma pot pronunta cum ca ar fi comun ) numarul unu al societatii romane . v-ati constituit in zeci de asociatii ale revolutionarilor , ati acceptat pomana certificatelor( osul aruncat pe geam ) si mai dureros l-ati denuntat de crima . Oameni fara minte , caci nu aveti dovezi cu care sa puteti castiga aceasta cacialma . Ma intreb de ani de zile cum de acei cativa dintre voi a caror calitati le recunosc fara probleme ( printre care si tu Mariuse ) nu va dati seama de capcana intinsa special pentru a va putea auto distruge ?? mii de martori la un proces ce ar putea dura 50 de ani . De multe ori ma intreb ; cati dintre voi cunoaste ce sa intamplat cu adevarat in noptile ingrozitoare din decembrie ’89 in palat ??? si cati din voi a incercat sa opreasca sangele ce tasnea din gatul tovarasului lui ? CE STITI VOI DE PRIZONIERI DUSI CU CATUSE LA MAINI IN CORPUL ‘A’ DE COMANDA CONDUS DE ILIESCU , SI ELIBERATI IMEDIAT ? CATI DIN VOI AU AUZIT ULTIMA SUFLARE A UNUI IMPUSCAT MORTAL ? SAU CARE DIN VOI ATI FI AVUT CURAJUL SA PRIVITI O CASACA DE METAL IN CARE RAMASESE O PARTE DIN CRANIUL UNUI AMARAT CE A CREZUT IN LIBERTATE ? UNDE ERATI VOI CE ASTAZI VA BATETI PE CERTIFICATE DE REVOLUTIONAR ?
  stiu ca va incomodez, stiu ca m-ati lua la suturi in fund si palme in fata si mai stiu ca nu o sa-mi raspundeti caci va este teama de adevar….
  voi raspundeti cu documente pe care le gasiti in culegeri , presa si analele istoriei in timp ce eu va pun in fata probelor , a faptelor concrete ..
  noi cei din corpul C va santem incomozi si voua, acum , cum le-am fost lor , celor din corpul A , atunci in ’89 . Sa va amintesc ce s-a intamplat in noaptea de 26.12.89 ? cautati raspunsul in arhivele televiziuni romane de atunci si ve-ti afla ,caci ei erau si au fost langa noi tot timpul ….

 2. corneliu, cui pui întrebarea asta, politicienilor care au votat noua prelungire a termenelor, a nu ştiu cîta oară, sau revoluţionarilor care în majoritate au fost împotriva prelungirii termenelor încă din 2008?

 3. corneliu 54… Vina nu este a noastra care nu am depus tote actele ci a saitului sspr care nu ii actualizat de luni bune si nu stim ce dovezi lipsesc la concret , vezi doar ca atatia si atatia primesc aprobare iar tu care nu stii ce iti lipseste stai si astepti . Marius stie cazul meu care sunt in statele unite din dec 2004 iar actele le-am depus in oct 2004 , acum ptr mine aceasta prelungire este o binefacere ptr-ca eu am depus la sspr un dvd in care apar in clar in noaptea de 21-22 dec 89 in opera din timisoara unde faceam parte din garda de paza si am stat permanent din 20 dec pana in 22 dec si acum trebuie sa dea cineva o declaratie cum ca sunt la ora cutare persoana mea, ceea ce voi face in zilele urmatoare ( cei de la sspr nu au de unde sa stie cine sunt eu ). In concluzie Marius sa stii ca nimeni dintre cu care am vb la telefon din Timisoara nu sunt impotriva sa-mi complectez dosarul mai ales ca am fost in ” focul ” evenimentelor iar daca nu reusea revolutia precis eram impuscat si eu si familia mea , la asta sa va ganditi ! Eu daca eram acasa la Timisoara aveam de mult complectat dosarul dar din lipsa de informare nu am putut . Va doresc un Pasti fericit la toata familia , iar de Pasti voi fi si eu la Timisoara

  1. Si eu sint unu dintre ranitii de la Timisoara.Am certificat ,dar am fost mintit ca este fals ani de zile .Intr-o zi din intimplare eram la compuer si am bagat numele meu .M-am gasit in MONITORUL OFICIAL la poz 67 certificatul nr 237 .Am platit ani de zile cotizatia .VREAU DREPTATE

   1. Am facut armata la T.soara in aceasta perioada,am fost ciclul 2.Dupa ranire am fost scos inapt cu scoatere din evidenta si avansat sergent

 4. @corneliu54
  Am convingerea ca ofiteri care probabil n-au fost niciodata interogati cunosc foarte bine adevarul despre ce (si de ce, si cum) s-a intamplat nu doar la CC si in imprejurimi, ci in toata tara dupa 22 decembrie. Le suntem datori celor care au murit asa cum spui, crezand in liberatate, sa facem presiuni pentru a se afla adevarul si a fi trasi la raspundere cei vinovati. Nu e nevoie de o mie de martori si de 50 de ani, ci de cercetari acolo unde trebuie, fortand vointa politica.
  Faptul ca il consideram pe Iliescu principalul profitor si autor moral al crimelor de atunci nu e in contradictie cu credinta pe care o aveam noi atunci, ca ne riscam viata pentru libertate. Adevarul l-am aflat abia ulterior, asumandu-ni-l cu rusine si furie.
  In privinta certificatelor, trebuie sa ne fie rusine doar fiindca titlurile nu au fost oferite corect, din multe puncte de vedere. Avem datoria si sa identificam si sa eliminam din randul revolutionarilor acele persoane care nu au avut nici o legatura cu Revolutia, dar au obtinut titlul. Ei sunt cei care murdaresc memoria celor morti, nu toti cei care au acceptat certificatul.

 5. personal am depus acte nu au vrut decit originalul cei de la poarta s.s p .r le dadeam disparea ce sai faci cu atitia de mirica si toti revolutionari de unde? … intimplator am vazut un dosar cu numele meu pe el si ceva acte de ale mele se pare printe cererei sa constatat ca nu este al meu sa inchis dosarul imediat si culmea din dosar lipsea un lucru inportant certificatu si brevetu dar in cerere se cerea preschimbarea ce se intimpla ?”.. cei ce sint in masura legala dar nu aceasi … juridic sa indrepte ce nuau facut ceilanti . sa ma ierte dumnezeu nu vreau sa acuz pe nimeni dar prea de tot cu ani in urma a trebuit sa merg la RIMNICU VILCEA SA RIDIC NISTE DREPTURI . CINE FACE ACESTE LUCRURI OPRESTETE OMULE SAU CE ESTI? nu mi sa mai dat niciun drept de ani de zile ce am facut pentru tara istoria poate va vedea daca cei care sint acum nu vad . pentru ca nu vrea .nui asa democratia am spus si mai repet IN ROMINIA TARA GREU INCERCATA SI CARE A IESIT INVINGATOARE TOTUSI DACA ACESTI PARAZITI CARE SAU INFILTRAT PRINTRE OMENI CINSTITI AR FI DESCOPERITI LA TIMP NOI CA TARA PUTEM AJUNGE DEPARTE MAM CAM DEPARTAT DE GUVERN RESPECTIV S.S.P.R. AM DEPUS NU UNA SI MAI MULTE DECLARATI DOVEDITOARE LA DOSARELE MELE .SPUN MAIMULTE DOSARE CARE SE AFLA TOT LA S.S.P.R. CE FACETI CU ELE NU LE CONEXATI ITRUNUL SINGUR PENTRU CA DE FAPT TOATE ARE CA SUBIECT CE AM FACUT EU MIRICA A GHEORGHE INDECEMBRIE 1989 SI INAINTE DOSARUL DE LA SECURITATE LE PARE RAU UNORA DIN GUVERN CA AM FOST CU UN PAS INAINTEA LOR . SA NU LE FIE TEAMA FICARE PRIMESTE PEDEAPSA PENTRU NEDREPTATE . INCA O DATA TOTI ACEIA CARE SINTETI ADEVARATI REVOLUTIONARI IN CUGET SI NU VA GINDITI NUMAI LA VOI CONTACTATIMA 0244480655 ROMINI NU CEDATI IN FATA PROSTIEI ACUM VORBITI DACA IN PERIOADA COMUNISTA VA ERA FRICA ACUM DE CE TACETI ESTE UN DREPT CUCERIT CU VARSARE DE SINGE .FIE CA JERFA LOR SA NU FI FOST IN ZADAR IAR VISUL LOR SA PROSPERE .VORBESC CAM MULT DAR MERG PARALEL SI CU FAPTE CINE NU CREDE SA VERIFICE IAR DACA EU MINT SUPRT COSECINTELE IAR CEL CARE A VERIFICAT SPUN ACEST LUCRU :DEOARECE ACESTI INDIVIZII MINIMALIZEAZA SAU ITI DA IN CAP CU EXCEPTI NU BAGATI FRONTUL DEMOCRAT IN UITARE DATORITA ACESTEI MISCARI A FOST POSIBILA DARIMAREA COMUNISMULUI IN ROMINIA CEI CE AU FOST IN PUSCARILE COMUNISTE PENTRU CA NU AU PUTUT TACE SI AU VORBIT COMUNISTI LEAU DAT TEMNITA GREA DAR CEI CARE AM RAMAS MAI BINE ZIS AM REUSIT SA NU II URMAM IAM SCOS SI PE EII DAR AM DARIMAT UN REGIM AS VREA SA NU MA PRAPADESC SA VAD PENTRU CE MI-AM SACRIFICAT TINERETEA SI SANATATEA CRED CA SI CEILANTI CA SI MINE SINT DE ACEASI PARERE FIE CA DUMNEZEU SA LUMINEZE CAPETELE CELOR ALESI DE POPOR . INCHEI AICI DAR RAMIN SENSIBIL AI GRIJA NU AM INVATAT DEMOCRATIA DE LA COMUNISTI . LA REVEDERE NUMI PASA DE CE O SA CREDETI DAR SA NU GRISITI VA MULTUMESC PENTRU INGADUIRE MIRICA A GH. ROMINI NU VA UITATI TRECUTUL!

 6. LE TOTI CARE AU PURTAT UNIFORME MILITARE IN TIMPUL EVENIMENTELOR DIN 1989 SI AU CERTIFICATE DE REVOLUTIONAR SA LE FIE RETRASE NU DOAR DOI VINOVATI INTRO TARA SA LUCRAM SI DUPA O LEGE NE SCRISA TOTI PENTRU UN UNU UNUL PENTRU TOTI POATE IN FELUL ACESTA CONVINE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MIRICA

 7. mariusnu vreau sa gresesc nu stiu inainte de 1989 respectiv 1987 ioan chus purta tot baba intreb intrucit eu nu imi amintesc de omul contactat cu barba am intilnit un cetatean care asa cum arata el prin bucuresti pe podul din sectorul 3 in 1987 in apropiere de tribunal vizavi de muzeul de istorie si cu un tip ca el am discutat de frontul democrat romin dar nu mia spus de unde este . cam atit imimai amintesc poate elstie mai bine, pentru ca lozinca era frontul democrat romin. poate a lucrat prin locurile pe unde am lucrat si eu camecanic pompe injectie disel imi pare cunoscut dar nu stiu de unde sal iau dupa poze nu stiu numai daca recunoaste eii , as cum am spus un singur om a spus ca este din timisoara care este? te rog daca poti anuntama sa stiu traieste sau e mort nu alerg dupa faime si dupa adevar ce inseamna ..PH DUPA LORIN FURTUNA VORBESTE FOARTE SCURT DE FRONTU DEMOCRAT DE PARCA II ESTE RUSINE DE CE?.. SE REFERA LA FOSTI CARE A ADERAT FRONTULUI DEMOCRATIC DE AICI CONFUZI PESTE CONFUZI REAMINTESC CA NU FRONTUL DEMOCRATIC A FACUT REVOLUTIA DIN 1989 IN NUMELE CARUIA AU MURIT OAMENII NUI NIMIC A FOST UN UN ADEVAR AMBI AVEAU CA OBIECTIV LUPTA ANTICOMUNISTA DARIMAREA REGIMULUI COMUNIST DAR POLITIC TREBUIA SA MEMTINA DENUMIREA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN DAR ASTAI GRESEALA dar faptul a fost consumat si pina la urma sa auto desfintat asa am inteles cu F.S.N. practic nu conteaza cum te numesti si doar ce faci,orcum ion iliescu a facut manevra de a arunca cu noroi in frontul democrat romin prin diversiune facindul oaia neagra a revoluti in felul acesta a cistigat si alegerile si multe altele asta inseamna politica marius fi atent .. ajutama sa gasesc daca o trai pe omul frontul democrat ma multumesc si cu persoana care a primit mesajul de la el LA REVEDERE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MIRICA ,NUMI PURTATI PICA.

 8. am fost in audienta la puiu nicolaie fesan , iar el spune falsuri falsuri si ce masura a luat a bagat la puscarie pe cineva nu , dupa parerea mea daca nu a luat nici o masura doar a comentat de falsuri sa fie definit justitiei romine pentru tainuire si administrare incorecta a SSPR BUCURESTI incadrat la urgente sa fie suspendat din postul pe care il detine ,consider obiectiv acest lucru fromtul democrat romin mirica votati la doua stampile lipseste rubrica de observati electorale mirica.

 9. 1.AS VREA SAVA INTREB DACA SA MAI POT DEPUNE DOSARELE DE PRESHIMBARE A CERTIFICATELOR DE REVOLUTIONAR ?
  2.DACA VI SE PARE CORECT CA EU SI ALTI10-15 BAIETI CARE IN DATA DE 21 SPRE 22 DECEMBRIE AM PORNIT DIN ZALAU PE LA CLUJ[ UNDE AM VAZUT..si nu numai ]ATROCITATILE DIN FATA LIBRARIEI UNIVERSITATI ,iar apoi am plecat la BUCURESTI ,CU TRENUL ,ENTUZIASMATI, IN SPIJINUL REVOLUTIEI,ca apoi sa nu se ofere NUMAI TITLUL DE ‘LUPTATORI ONORIFICI?.VA POT POVESTI MAI MULTE. MULTUMESC ANTICIPAT.Eugen.

  1. 1. Nu se mai pot depune alte dosare
   2. Da, mi se pare corect să primiţi titlul onorific de „participant”. Din ceea ce relataţi nu reiese că aţi săvîrşit fapte deosebite în revoluţie.

 10. stimati colegi de revolutie actele depuse pentru titlu de luptator cu merite deosebite trebuia depuse inainte de ridicarea certificatului de revolutionar cu merite deosebite lucru care facea distinctia cu falsi revolutionari ,pe cind dumneavoastra ati depus si acte complementare la ce ati mai facut in decembrie 1989 a facut sa apara revolutionarii ,??? greseala greseala, de asta a avut nevoie excrocii si a profitat din plin , eu practic am depus toate actele cind am primit certificatu de revolutionar cu merite deosebite incade la inceput ,dar unde sint ? imi avizeaza ca aproba certificatu din 1997 si mil da in 2002 duplicat unde este originalu? sa pierdut… si mil baga in erata rusine trebuie sa le fie celor care au pierdut originalul , eu nu dau spaga sa se inteleaga bine acest lucru iar voi care ati dat spaga poate ati fost revolutionari la neveste acasa ca eu am fost la ploiesti si stiu prejule da caseta in original in caz ca nu raspunzi lui mirica te asteapta zile grele mai este putin pina la comemorare rusine pentru ceai facut perjule morti daca ar invia tear omorioi au murit pentru adevar traiasca frontul democrat romin moarte tiranilor , ai grija blestemul mortilor ..F.D.R. MIRICA ,NOROC BUN ROMINI VOTATI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN FARA CAMPANIE ELECTORALA ,REZULTATUL LA URMA , SCRITI CU CREONUL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SI STAMPILATI DACA VRETI O ROMINIE DEMOCRATA SI NE VOPSITA LA REVOLUTIE ATI FOST ALATURI NU VEDETI UNDE ATI AJUNS MIRICA REVOLUTIONARU VOTATI LA …..11111

 11. puiu fesan spune fals fals care sint false de ce nui baga la puscarie cred cu totul alceva nu false tot ce au dat ei direct sint false certificat revolutionar ne inregistrat 17747 savin dutu elena avizat cu dosarul meu 13250 sa facut orocada cudiaconu stelian 9.11/2004 numaru 13779 pozitia 223 cine a facut magarile decicerereamea a luat altu certificat revolutionar si al lui dutu elena estela diaconu stelian ne avizat numaru 13779 , ce se intimpla acolo in bucuresti cind depun alta contestatie la sspr ca am mai depus am numar de inregistrare .frontul democrat romin . mirica,nu crezi vei vedea si atunci sa nu scri fara …. norocbun mirica.

 12. timisoreni ati facut jocul lui ikliescu ion este de rau dar este bine cum a iesit daca nu face nimic in sase luni facem contestatie sa faca bine si nu rau frontul democrat romin mirica .. sper sa gasesc oameni cetateni ai rominiei care sa dea acordul scris peste sase luni de zile. sarbatori fericite la toti timisorenii ,frontul democrat romin .mirica .

 13. am asteptat si mam identificat trebuia sa merg sa ma gasesc cu cetateanul cu care vorbisem in 1987 dar situatia finaciara si sanatatea nu a facut posibil acest lucru dar un lucru este sper sa imi reviu si o sa plec deacasa in cercetare directa istoria nu trebuie mintita si daca lorin furtuna a facut acest lucru chiar daca nu el a fost persoana contactata de mine sper sa descopar sper sa imi tin cumpatul nu mai rezist minciuni timisoreni daca stiti spuneti sint aproape electronist cu ochi albastrii tine minte maruse dati crezare mincinosilor de ce pentru asta au murit in 1989 ma duc in comuna vrani stiai si ai tacut furtuna ai grija sa nu mai minti minciuna nu tine de foame si are picoare scurte , ca intelectual nu inteleg de ce ai stat ce ai asteptat atita timp cit cu petrisor morar ati complotat inpreuna sa numi dea certificatu de revolutionar ai complotat cu perju daniel sa stearga caseta dar a ramas o parte a voci mele esti distrus furtuna morti ai grija nu scapi frontul democrat romin vin dupa tine

 14. apare cacertificat tiparit dosar 13250 TYPE PDP FILE DATAMEDIFIED:4/8//2000//19:39AM.SIZE:46.OKB. 09/12/2009 LUPTATORI CPRD.POP DOCUMENT. NU INTELEG CE INSEAMNA ACESTE PORCARI HNDEI PROCESU VERBAL DE LA DOSAR UNDEI CERTIFICATU DACA SA TIPARIT LA DOSARUL 13250 DOMNULE RAIMON LUCA CINE UMBLA SI ARUNCA CU NOROI IN REVOLUTIONARII NU SINT SINGURU CE MAI DORITI DOPA 20 DE ANI CE DORITI ESTE FALS PENTRU CARE DIN DATELE DIN DOSAR MI SE ACORDA TITLU DE REVOLUTIONAR CU MERITE DEOSEBITE SPUNETI SA NU MOR PROST DIN 21 DECEMBRIE 1989 DIN 22 DECEMBRIE 1989 SAU DIN 1987 CA TOT SAU AMESTECAT LEGILE RECUNOSTINTEI SPUNETI DOMNULE SINT BOLNAV MULT SE PARE CA NU MAI AM CE DORITI ? SAU CE SE DORESTE DE LA MINE COMUNICATI VA ROG TELEFON 0244480655. DOCUMENTE AU FOST DESTULE LA DOSAR AU FOST CINCI DOSARE COMPLETE UNDES ? SINT INITIATORUL ,FRONTUL DEMOCRAT ROMIN CHIAR DACA AM RECUNOSCUT DUPA 20 DE ANI IMI PARE RAU NU MA DAU MARE DAR CE SE INTIMPLA ACOLO SI CE AM VAZUT IN REALITATE ESTE …./?? CU RESPECT PENTRU ADEVARATI REVOLUTIONARII FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MIRICA SANATATE ,SI NOROC BUN. POATE AUDE SI RAYMOND LUCA CARE ESTE DUS CU PRESU DE INDIVIZI SAUSTIU EU,,,,

  1. PUIU FESAN FACE AFIRMATI INPREUNA CU REVOLUTIONARUL DINCA COMUNISTI RIDE DE EI SINT DOI LA LEGATURA LA INAINTARE DINCA DE CE DINCA ESTEVO FIRE MAI AGRASIVA SI ARE DREPTATE PINA LA UN ANUMIT PUNCT DE ACOLO NU MAI POATE GINDI NU IO LUATI IN NUME DE RAU FIECARE DIN NOI ARE SI SCAPARILE LUI DAR ESTE NECESAR CA ACEST DINCA SA STEA DEOPARTE NU POATE VEDEA UNDEI CACEALMEAUA INDREPTATA INPOTRIVA ADEVARATILOR REVOLUTIONARI SAU DAT CERTIFICATE PE LEGEA 42 AI ACUM SE PRESCHIMBA PE LEGEA 341 ACTE LA DOSARE DOSARELE CARE AU FOST VALIDATE CA RELE PE LEGEA 42VSAU DAT CERTIFICATE ACTELE DEPUSE SA MA DAU EXEMPLU PE MINE LEAM DEPUS IN 1990 SI MI SA ELIBERAT CERTIFICATU IN 2002 INTRE TIMP APARE SI LEGEA RECUNOSTINTEI LEGEA 341, IMI CERE ALTE ADEVERINTE ALTE DECLARATI LA DOSARUL 13250 AM DEPUS IN REPETATE RINDURI ACTE PERSONAL DAR SI PRIN ULISTEANU FLORIN CARE A FACUT DIN GRESEALA SAU INTERES ALTE DOSARE ACUM DOSARUL MEU APARE DIN 2000 PAI CUM SA FIE DIN 2000 DACA CERTIFICATU MIA FOST APROBAT PE LEGEA 42 IN 1996 ACEASTA COMISIE ESTE SUB ORCE CRITICA , ISI BATE JOC DE ADEVARATI REVOLUTIONARI DE MINE CA INITIATOR A UNEI MISCARI DE MASA NU ZIC NIMIC CA ROMINI AU VAZUT CARTOFI IN CARUTA SI NUI PASA DE RESTUL FURTUNA IESI SI SPUNE ADEVARUL PETRISOR MORAR IESI SI SPUNE ADEVARUL IOAN CHIS IESI SI SPUNE ADEVARUL DEASEMENI TUTUROR PERSOANELOR DIN TARA AVETI GRIJA SINT DOCUMENTE ALE FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN EU SINT INITIATORUL NU AM CERUT CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR CA FIND EU INITIATORUL REVOLUTI ROMINE SI AM SCRIS IN ACTE CA FIND DIN FRONTUL DEMOCRAT ROMIN AI AUZIT SSPR SI TOTI CEI CE FAC PE DESTEPTI . UITATIVA UNDE ATIADUS ROMINIA AVETI CE VA TREBUIE VOI CA PARLAMENTARII DAR RESTUL CARE VA ALES CE ARE PROMISIUNI ACUM NU O SA MAI FITI ALESI DUPA METODA PROSTIEI IAR DACA CETATENI ROMINIEI O SA VA REALEAGA SINT PROSTIIII TOATA ROMINIA CU EXCEPTIA CITORVA NUI VOTATI DECIT PE CEI CE II CUNOASTETI ESTE CU VOI DIN COMUNA DIN ORAS NU DIN BUCURESTI LA CLUJ DELA CLUJ IN BUCURESTI NU VA LUATI DUPA ALTI SAI CUNOASTETI PERSONAL CA OAMENI SI NU DIN AUZITE PROSTI SE INPINGE UNUL PE ALTUL SI SE SUSTINE INTELEPTUL NU FACE ASDA CECA SE SUSTINE SINGUR, EU VAM DOVEDIT PUTEREA DE GINDIRE IN 1989 FRONTUL DEMOCRAT ROMIN LA TIMISOARA SIN TOATA TARA , ASTEPT SA FIU CONTACTAT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN0244480655 SAU 0720175140 NOROC BUN MIRICA.

 15. nu vedeti ce se intimpla daca sint falsi revolutionari de ce la dat certificate si maimult ii recunoaste ca falsi revolutiuonari si le preschimba si certificatele , mai mult de atit citesc niste comentari in care un deputat senator recunoaste ca a dat un certificat de revolutionar soacrei lui mircea geoana ,pai daca esta asa de ce nu dimisioneaza din functia pe care o are in guvern in felul acesta compromite guvernul nul lasa cine sa dimisioneze interesele si banii ,si sa facem o deosebire la bucuresti sa luptat dar si timisoara a luptat ea find primul oras liber de comunisti dar tot timisoara a tradat dind apa la moara asa zisilor revolutionari care acum si cei care au tras in manifestanti in revolutionari au certificate de revolutionari , ce face acum timisoara cind cred ca stie de adevarul revoluti FRONTUL DEMOCRAT ROMIN nimic asteapta ce asteapta , in bucuresti curind se va face curatenie de haine militare care au certificate de revolutionarii la timisoara sint mai putini dar sint cautati si vedeti care sint si asa in fiecare judet unde sa tras unde au murit oamenii voi in timisoara o dati tare cu frontul democratic ,iar o greseala este adevarat la constituit dar acest frontdemocratic a facut sa bage in anonimat adevaratul FRONT DEMOCRAT ROMIN uitativa ce faceti incontinuare vreti sa fiti singuri eroi in tara asa cred eu dupa cum tot o tineti in loc sa cautati sa vedeti sa demostram ROMINIEI ca FRONTUL DEMOCRAT ROMIN a xistat se reaminteste de el in niste comentari ca a existat inainte dar eu ne find sa recunosc a ramas doar vorba acum ce faceti ma lasati singur sa lupt sa arat ce rominilor cind in timisoara tot primesc informati ca este formata mai mult din nationalitati diferite iar minoritate ar fi rominii in TIMISOARA ,ce pot sa zic sint opini diferite dar sa nu uite timisoara este tot in rominia si nu este alta tara deci si ia trebuie sa isi arate interesul de democratizare a tari inainte, sper sa fiu inteles traim in rominia si toti sintem romini asa cred ca este bine , ne recunoasterea FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN din ilegalitate nu aduce decit defavoruriROMINIEI de vina cred ca sint timisoreni spun acest lucru pentru ca el a fost primul oras al rominiei venit liber ,putea sa se intimple si in alte orase ale rominiei dar asa cum am spur radacini la ploiesti ramuri in toata tara acest joc politic in care TIMISOARA a fost antrenat nui bun iesiti din joc si sa facem front comun sa aducem la masa adevarul FRONTUL DEMOCRAT ROMIN din ilegalitate si fraternitatea ,inchei aici si astept sa vad cit sint de destepti romini si nationalitatile din rominia sanatate FRONTUL DEMOCRAT ROMIN mirica noroc bun , si inca o data sa nul lasam pe doctorul cristian alexandrescu sa ponegreasca revolutia romina facindui bolnavi psihici asa a facuto pe post de televiziune revolutionari nu cedati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! va rog ajutatima sa nul lasam pe doctoru CRISTIAN ALEXANDRESCU medic PSIHATRIE sa isi bata joc de revolutia romina cei ce cititi raspinditi inainte vestea data de mine va multumesc si contactatima urgent .

 16. apare din nou ca certificatu a fost tiparit si loat la metrou de duta savin elena cei magaria asta undi certificatu daca sa tiparit la dutu apare alt certificat 13779 fd cei magaria asta pe internet . faceti porcari pe internet dar acolo unde sint porcari i

 17. au fost dati afara din sspr au ajuns mai sus vorba proverbului nu sut in fese un pas inainte si uite asa ajunge in puncte cheie sint revolutionarii au certificat au minciuni tip fesan , astea nus revolutionari sint oameni care a jefuit revolutia romina si a adus paguba societati rominesti iar tot ei inpart certificate de revolutionari mariuse eu sint satul nu vreau sai iau la injuraturi pe internet tu taci din gura cunosc si aceste metehne dar nu la toti este la fel , scrie ispiratie astrala , ca nu raspunde dupa revolutie ce era de el uite ca mam aratat pina la urma ce comenteaza acum este o rusine ce a facut un partid pe placu lui iliescu stiu a fost asaltat cu propuneri care mai decare si a prins la el politica este grea nu te bagi in ea daca nu o cunosti vad ca ocolesti mariuse politica nu este in colturi si este in linie dreapta prin urmare spune lucrurilor pe nume direct si fara fite te da afara din …???? frontul democrat romin cheama tineri la adeziuni urgent tel. 0244480655sau 0720175140.

 18. DRAGI TOVARASI SOCIAL-DEMOCRATI,LA CONGRES A CONTAT NUMAI BRENDUL MEU. CINE A PUPAT MANA LUI SEFU A FOST SI O SA FIE LA CONDUCEREA PSD.CU ASEMENEA ACCTIVISTI LEGEA VA FI IMPUSA FARA COMENTARI.

 19. tinind cont de vechea metehna comunista sa ridicat unul pe altul in posturii dar pregatirea este diferita la fiecare din ei sa fi sustinut oare pe victor ponta ,si sa fie manevrat de alti indivizi din partid ,este o varianta dar daca victor ponta a acceptat pe moment si a ramas stapinul lui intelectual de drept si ce a facut a facut in coptarea presidentiei este de vazut il cunosc am discutat cu el cu ceva ani in urma despre revolutie ,nu avea inca respect revolutia nu o lua in seama , nu poti cere ce nu vrea sa accepte , era mai tinar atunci acum are ceva anii, daca ma vede ma recunoaste , de ambitios il stiu dar si ambitia asta are si ia niste chichite , !!!!!, stie ce sanse va avea peste citeva luni, FRONTUL DEMOCRAT ROMIN , MIRICA

 20. domnilor datio afara pe directorea de cabinet delasspr imireanu marcela va falsifica certificatele de revolutionar luati masuri

  Notă Marius Mioc: IP-ul celui care a semnat „matei ion” e acelaşi cu al celui care a comentat pe acest blog cu numele „imireanu marcela”

  1. ceace spun acum este real dovada cu imireanu paula marcela secretar la mihaiescu ca afacut duplicate de certificate de revolutionar am dovezi poze si inregistrari de ile dadea lui popina mirela semna dupa certificatul legal pe altul in dublu exzemplar nu mai zi de ip finca am dovezi clare cu ele doua la anu ajunge in presa cea ce a facut amindoua semnaturi false certificate facute in dublu exzemplar multe luati masiri cu imireanu nu malas si dau in ziar nr de dosat falsifificat poze inregistrari si multe

 21. As dori si eu sa stiu cum pot sa imi castig certificatu de revolutionar daca termenul de depunere al actelor a expirat , eu fiind o persoana care a participat la revolutie si a fost in batia pustii , deci , pot povestii cu lux de amanunte momentele prin care am trecut la revolutie,si care am luptat zi de zi in perioada aceea , vreau sa imi castig dreptul , dreptul de revolutionar , eu am aflat doar acum.va rog din suflet sa ma ajutati la cine pot apela.Pentru ca este un drept al meu, Va multumesc . Va rog sa imi trimiteti informatiile care ma pot ajuta la mailul meu.

 22. AM aflat ca multii altii care nu au participat la eveniment , si au ceritficat , si altii care au luptat , nu il detin , care si-au riscat viata in acele momente…nu au defapt nimica, pentru ca nu au fost informati.

 23. DRAGA DOMNUL MIOC MA CHEAMA GROZAVESCU DANIEL PETRU. CUM AM SCRIS IN RINDUL TRECUT AM FOST IN ARMATA LA TIMISOARA IN ANUL 1989 LA UM 01864.COMANDAT DE UNITATE A FOST DOMNUL GENERAL MIHALACHE.AM FOST RANIT SI AVANSAT SERGENT.AM FIGURAT LA RESITA UNDE AM PLATIT SI COTIZATIILE PINA IN ANUL 2007 CIND MI S-A SPUS DE O PERSOANA IN VIRSTA CA CERTIFICATUL MEU ESTE FALS NICI DOSARUL MEU NU MAI ESTE .DAR TOTUSI AM DOVADA CA AM PLATIT COTIZATIILE.CERTI FICATUL NR 237 POZITIA 67 IN MONITORUL OFICIAL.ASTEPT RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA .CU STIMA GROZAVESCU DANIEL PETRU

 24. ma numesc LAZAR DORIN-MARCEL,eram soldat in termen la unitatea 0657 din TG.JIU,am facut o perioada de instruire in orasul OASTIE,dupa care pe data de 16 spre 17 am fost trimisi in TIMISOARA in revolutie,dar,nu ne-au spus unde mergem,au zis k mergem in aplicatie sa vedem ce am invatat,si ce si cum sa,ne organizam pe timp de manifestatii.Am ajuns pe dat de 17.dec.1989 pe la orele 5-6 dim.unde ne astepta o masina marca dacia de culoare negra(a securitati)dupa care am fost introdusi in unitatea de securitate,a orasului TIMISOARA.aici nu ne-au spus ce se intimpla,si ne-au scos in strada,cu bastaone……..dar nu am facut fata.si nu a zis nimeni ce se intimpla,doar…..atita au zis …k vin UNGURI sa ocupe ROMANIA.Pe la ora prinzului ne au fost aduse armamentul din dotare si ne-au dat cite 10 cartuse de manevra.am iesit in strada.si am fost fugariti de manifestanti.In jurul orelor 20,am fost anuntati de la centralistul de la telefoane.k sau dat ordin de la BUCURESTI sa se traga in plin in demonstrati.am primit fiecare cate 20 cartuse de razboi,si am semnat pentru ele.Eu am fost prima zi,sa pazim o unitate chimica SOLVENTUL ,k se auzise k vrea sa o arunce in aer,si am vorbit frumos cu demonstratii si..totul au fost sub control.Dupa care am fost mutat la o unitate de depozit de armament.unde……….veneau noapte masini,dubite civile,si luau armament,(cartuse,grenade,etc)si numai noapte se trageau……………sunt multe de povestit…..eu,am depus acest dosar in orasul meu BARLAD,LA ASOCIATIA DIN LOCALITATEA BARLAD,dar degeaba……….sau luat numai………..cei cu bani,cei cu pile,drepturile,poate aveam si eu cateva drepturi.la noi in BARLAD sau luat,stiti fff bine…….numai oameni (grei)si nu sa tras nici un cartus in acest oras….misiunea mea nu sa incheiat la TIMISOARA,am fost mutata la BUCURESTI,la unitatea de interventie 0555,unde am fost paza lui domnului ILIESCU in PIATA VICTORIEI,si multe altele………..INTREBAREA MEA,ESTE;..DE CE DOSARUL MEU NU SE MAI GASESTE?OARE EU NU AS AVEAU NICI UN DREPT?STIU K NUMAI AM SANSE……DAR IN INIMA MEA……..SUNT UN REVOLUTIONAR,CU DREPTURI DEPLINE REMARCAT PRIN FAPTE DEOSEBITE.DA,MENTIONEZ,K IN DATA DEPUNERI DOSARULUI MEU…..ERA O AGLOMERATIE.SI SECRETARA ERA O DOAMNA CU PAR LUNG BRUNETA PE NUME.DNA SANDA,SI MI SA COMUNICAT K.SA LAS DOSARUL K TOTUL E IN REGULA…………………………………LA MINE NUI NICI O PROBLEMA,AM MARTORI COLEGI DE AI MEI CARE AM FOST IN REV,CARE NICI EI NU AU NICI UN DREPT,CAND AM FACUT DOSARUL AM FOST SI LA OASTIE DE UNDE MI-AM SCOS DOCUMENT,K AM FOAST TRIMIS IN TIMISOARA……DAR………….ORICUM,EU AM FACUT UN MEMOTIU…….K DEGEABA MERG IN ACEST ORAS BARLAD……….POATE,POATE………………..LA DUMNEAVSTRA ……AS AVEA O SANSA……….MIE CIUDA KA AM FOST….SI ALTI NU AU FOST SI AU DREPTURI DEPLINE.VA MULTUMESC ANTICIPAT.CU STIMA SI RESPECT,SI STIU K NUMAI DUMNEAVOASTRA,AVETI PUTEREA……….ASTEPT UN RASPUNS,ORI LA TEL 0745093428

 25. multumesc de raspuns…dak ziceti dvs k nu merit nimik,atunci sa merite….cei care au stat acasa,si acum au certificate de revolutionar.Cesa va zic k am fost si in orasul HUNEDOARA unde am aparat aceasta unitate de anteeriana,care a fost atacata timp de 5 zile?pentru ca soldati de la aceasta unitate nu stiau sa foloseasca armamentul din dotare,si noi am fost cei sacrificati.nu stiau sa foloseasca armamentul din dotare pentru ca au fost dusi la munci patriotice,iar ei noaptea dormeau,iar noi pazeam unitatea,unde se tragea,si au muriti colegi de ai mei,si cadre militare.Comandatul meu,era pe atunci in grad de loc nume STRUT DAN ,si facea parte dintro unitate militara din orasul BRASOV.Ce sa va mai zic?k am fost si am pazit si televiziunea?k ,am pazit si PALATL VICTORIEI?Cind au venit mineri in BUCURESTI,cine……le tinea piept?in piata victoriei?nu noi?da bine cum ziceti………..dvs……….eu mi-am facut datoria sa intreb,dar sa stiti……k exista un dumnezeu……….care eu cred k nu doarme.cu stima,si respect.DORIN-LAZAR

 26. Grozavescu sint din nou .Am fost mintit de ani de zile de fostu secretar de la Resita,ca certificatul meu este fals ,pe respectivul domn il cheama MINGESZ HUGO UN MINCINOS SI JUMATATE FIGUREZ LA POZITIA 67 IN MONITORUL OFICIAL SI CERTI FICATUL ARE NR 237 astept raspuns de la cineva dosarul este depus din nou din martie anul curent .Astept raspuns de la cine are in formatii despre dosarul meu
  MUTUMIRI GROZAVESCU DANIEL PETRU
  DOSARUL ESTE LA SSPR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.