Proteste la Chişinău faţă de victoria în alegeri a comuniştilor (3 video)

Între 15 şi 20 de mii de persoane au ieşit azi în centrul Chişinăului pentru a protesta împotriva victoriei în alegeri a comuniştilor şi împotriva presupusei fraudări a alegerilor. Bulevardul central al oraşului a fost blocat de protestatari. Conform rezultatelor aproape finale (după centralizarea a 97,27% din voturi) ale alegerilor din Republica Moldova comuniştii ar fi cîştigat 49,9% din voturi şi vor avea 61 de deputaţi – exact atît cît le trebuie ca să aleagă preşedintele republicii fără ajutorul altor partide. Partidul Liberal a avut 12,7%, Partidul Liberal Democrat 12,2%, Alianţa Moldova Noastră 9,83%. După sondajele făcute la ieşirea de la votare, comuniştii avea 44,7% din voturi ceea ce le-ar fi adus 55 de deputaţi, destul pentru a forma guvernul dar nu şi pentru a alege preşedintele. Această diferenţă dintre sondaje şi rezultatele oficiale, care depăşeşte marja de eroare, alimentează bănuielile de fraudare a alegerilor (pare că s-a fraudat exact cît a fost nevoie pentru a avea majoritatea necesară alegerii preşedintelui). S-ar putea ca la sfîrşit să se centralizeze voturile din străinătate, care sînt majoritar anticomuniste. Sute de mii de moldoveni sînt plecaţi la muncă în străinătate, dar guvernarea comunistă, ştiind că aceştia sînt în majoritate antiguvernamentali, nu le-a asigurat condiţii de vot. În România, de pildă, s-a putut vota doar la Bucureşti. În alţi ani au existat centre de votare şi la Timişoara, Iaşi şi Cluj, acum nu s-au mai făcut. Astfel, doar 4215 cetăţeni moldoveni din România au putut participa la vot, doar 83 dintre aceştia (1,96%) au votat cu comuniştii, 2344 (55,61%) cu Partidul Liberal, 1108 (26,28%) cu Partidul Liberal Democrat, 290 (6,88%) cu Alianţa Moldova Noastră, 144 (3,41%) cu Partidul Popular Creştin Democrat şi 96 (2,27%) cu Partidul Democrat.

Mai jos cîteva înregistrări făcute la Chişinău, postate pe youtube de videounimedia.

Se strigă „Jos mafia!”

Se strigă „afară din ţară!” (probabil despre comunişti e vorba)

Mulţimea strigă „mîine la 10”, semn că mîine la ora 10 e programat un alt protest.

22 de gânduri despre „Proteste la Chişinău faţă de victoria în alegeri a comuniştilor (3 video)

 1. Sa dea cu gunoiele alea de comunisti de pamant de sa-i ia dracu’, sa nu mai existe.Trebuie EXTERMINATI TOTI COMUNISTII!!!!

 2. :)) am fost si eu la miting JOS COMUNISTII ASA VA TRE DACA FURATZI SI MINTZITZI TZARA. LAS SA FIE VOT REPETAT DACA NU VA E TEAMA.

 3. Este o actiune coordonata a serviciilor secrete occidentale asemanatoare cu cea din decembrie 1989 de la Timisoara si Bucuresti. Prezentza provocatorilor ce incita la violenta este atestata de martori din rindul manifestantilor.

  Comunistii sint considerati de Occident un obstacol in calea expansiunii. Occidentul vrea sa-i discrediteze pe comunisti si sa-i inlature pentru a putea jefui in voie tzara ca si in Romania!

  Nu va lasati prostiti moldoveni! Dati cu ‘revolutionarii’ de pamint!

  1. Comuniştii nu vor să accepte că înşişi proprii cetăţeni se revoltă împotriva lor şi dau vina pe agenturile străine. Aşa au făcut în 1989 în România, aşa fac acum la Chişinău.

 4. Atita ai involuat ca ai ajuns inapoi la stadiul de morula…….Nu vrei sa si explici ce vrei sa spui cu fraza aia: „prezenta provocatorilor ce incita la violenta este atestata de martori din rindul manifestantilor”? Mincinos opac!

  Marius, asta nu este om normal. Asta este un nebun la ospiciu cu acces la internet. Si acolo isi poate varsa zoaiele. Nu ai nici-o sansa sa vorbesti cu el. Nu stiu de fapt de ce ii permiti sa iti minjeasca blogul……dar cum e blogul tau, faci ce vrei in el. Eu l-as fi sters. Daca era cea mai mica sansa de discutie cu el, intelegeam….dar asa?……..

  Comunistii au ca mod de operare si ca aparare NUMAI dezinformarea si manipularea. Ceausescu infiltra infromatori falsi si ‘dezertori’ in Occident ca sa fure informatii, ca sa afle cine nu ageeaza comunicmul, ca sa denigreze oamenii onesti si corecti. Descreieratul asta este ca unul dintre aia…..minciun ile pe care le afirma cu tarie, sitn modul de dezinformare comunist, manipulari de opinii false…..

 5. Vlad Filat face o referire clara la prezenta agitatorilor si provocatorilor profesionisti in violentele de la Chisinau.

  http://videonews.ro/action/viewvideo/9175/Vlad-Filat-presedintele-PLDM-despre-violentele-de-la-Chisinau/

  De falsificarea sau nefalsificarea alegerilor numai o ancheta se poate pronunta! Oricine poate sa conteste arbitrar rezultatele unor alegeri pentru simplul motiv ca rezultatul nu convine celor care le-au pierdut!

  Diversiunea urmareste sa discrediteze si sa dea o lovitura de imagine comunistilor!

  1. @involuţia, eu de 20 de ani aştept să se prezinte dovezi despre prezenţa indivizilor antrenaţi în Ungaria în revoluţia din Timişoara. După atîta vreme de aşteptare am ajuns la concluzia că dovezile nu sînt prezentate fiindcă indivizii ăia n-au existat.
   Ăştia de la Chişinău unde crezi c-au fost antrenaţi? În România, cum o să spună acuşica Voronin? Deja ambasadorul român de la Chişinău a fost declarat persona non grata.

  1. Roncea: „Să nu vă închipuiţi că se întîmplă în spaţiul CSI ceva fără acordul şi fără implicarea directă a serviciilor secrete ruseşti”. Ei, uite că ne închipuim, deşi pentru interesul Moscovei este primejdios ca românii să-şi închipuie că pot realiza ceva şi fără acordul Moscovei. Comentariile despre Filat şi Urecheanu sînt irelevante, dat fiind că aceştia n-au absolut nici un amestec în organizarea protestelor de stradă, cum ei înşişi au declarat lui Voronin într-o înregistrare prezentă şi pe acest blog. Asemănarea cu Iliescu este în faptul că nici Iliescu n-a avut legătură cu protestele de stradă care l-au înlăturat pe Ceauşescu.

 6. Romania (integrata structurilor informative occidentale) a jucat acum in evnimentele de la Chisinau rolul Ungariei din 1989 in evenimentele de la Timisoara! Atit in pregatirea agitatorilor, cit si in diversiunea mediatica! Doar ca vremurile sint altele si moldovenii se pricep sa-si apere tzara!

 7. Evenimentele din decembrie 1989 – Dovezile nu se vor prezenta, ci sint ascunse si inchise cu sapte lacate, daca n-au fost cu totul distruse. Securitatea s-a transformat in SRI si este integrata structurilor de informatii occidentale. SRI este o institutie a statului marioneta creat prin lovitura de stat din 1989! Este deci aservit international occidentului, iar national intereselor mafiilor care au acaparat si controleaza tzara!

  1. Dovezile nu se prezintă fiindcă ele nu există şi nici n-au existat vreodată. Există însă rapoartele securiştilor făcute în perioada cînd Ceauşescu încă era la putere, şi care nu pomeneau despre nici un individ din ăsta „antrenat” în nu ştiu ce lagăre din străinătate. Vreo 2 rapoarte din astea le-am pus şi pe acest blog. Dar tu n-ai nevoie de dovezi, ai o convingere de tip religios- „crede şi nu cerceta”.

 8. jos comunistii!!!!!!!!!!!!!! gata cu manipularea!!!!!!!!!neam saturat de asa guvernamint……….nu va lasati……voronin face ce vrea el cu noi…….trezitiva moldoveni!!!!!!!!!oare nu vati saturat de asa viata mizera??????priviti in jur…….nu va lasati amagiti shi cumparati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VORONIN LA GUNOI!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.