Ştiri contradictorii despre Natalia Morar şi Gabriel Stati

Actualizare: Printr-un e-mail trimis în 10 aprilie ora 16, Natalia Morar confirmă că NU este arestată.

Am anunţat pe acest blog despre arestarea ziaristei Natalia Morar, e baza unei ştiri apărute pe hotnews.md în 9 aprilie ora 9:38. Vestea arestării Nataliei a fost difuzată şi de Mediafax în 9 aprilie 2009, ora 12:10, care cita agenţia de presă rusească ITAR-TASS: Jurnalista Natalia Morar, care a fost arestată în Republica Moldova, a fost acuzată oficial de instigare la proteste, a declarat joi procurorul general, Valeriu Gurbulea”.

„România Liberă” anunţa şi ea arestarea Nataliei Morar, pe baza declaraţiei şefului biroului de presă al Ministerului de Interne moldovenesc, Ala Meleca, şi pomenea o declaraţie a procurorului general Valeriu Gurbulea că Morar este investigată (o nuanţă: poate fi investigată şi fără să fie arestată).

Pe blogul ei Natalia anunţă însă (în limba rusă) în 9 aprilie ora 19:13 că ştirea despre arestare a fost falsă. Pe blog poate să scrie ori ea, ori cineva care-i cunoaşte parola.

Hotnewsul dă acum o declaraţie a lui Ilia Balabanov (soţul ei) de pe un sait rusesc (deci n-au discutat direct cu el) că Natalia nu este în arestul poliţiei ci “într-un loc sigur” (adică se ascunde?).

Alte ştiri contradictorii şi în cazul omului de afaceri Gabriel Stati, despre a cărui arestare la Odesa scrisese hotnews.ro, dar şi Ziua, Jurnalul Naţional, România Liberă. Acum hotnews.md anunţă, citînd agenţia rusă Interfax, că „poliţia din Odesa nu confirmă reţinerea lui Gabriel Stati, aşa cum anunţase azi Procurul General Valeriu Gurbulea”. Ni se spune şi că ministrul ucrainean de Interne, Iuri Luţenko, pretinde că „Ucraina n-a primit vreo solicitare de la MAI-ul moldovenesc de a-l reţine pe Stati”. Observ în acest caz că nu se dezminte arestarea lui Stati ci doar implicarea ucrainenilor în aceasta.

Sînt cam nedumerit de ştirile astea contradictorii: ori Valeriu Gurbulea, procurorul general al Republicii Moldova, a spus prostii ziariştilor, ori aceştia au răspîndit falsuri, ori avem de-a face cu o campanie de dezinformare prin care se tăgăduieşte amploarea măsurilor represive luate la Chişinău.

Un gând despre „Ştiri contradictorii despre Natalia Morar şi Gabriel Stati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.