Ion Galaţchi şi Dragoş Musteaţă, tinerii care au arborat steagul românesc la Chişinău (video)

După cîteva zile de scenarită intensă în mijloacele de informare în masă din Chişinău şi Bucureşti, au fost identificaţi tinerii care au arborat steagurile României şi Uniunii Europene pe clădirile parlamentului şi preşedinţiei din Chişinău. E vorba de Ion Galaţchi (17 ani) şi Dragoş Musteaţă (19 ani). Vedeţi mai jos emisiunea TV unde ei declară aceasta. Fotografia lui Ion Galaţchi a fost publicată pe internet cu explicaţia „provocator al serviciilor secrete comuniste”, am dat-o şi pe blogul meu în articolul „Un gest simbolic înfierat pe amîndouă malurile Prutului: arborarea steagului românesc la Chişinău”, corespunde cu tînărul care apare în emisiunea TV.

Se lămureşte un lucru: cei care au pus steagurile pe parlamentul şi preşedinţia din Chişinău nu sînt cetăţeni veniţi din România, cum sugerau comuniştii, nici ruşi, cum sugera Alexandru Tănase, vicepreşedinte al PLDM, ci doi tineri români basarabeni. Bineînţeles că aceştia n-au legătură cu partidele de opoziţie, iar partidele ponegresc tot ce nu a fost organizat de ele, continuînd teoriile cu „provocatorii lui Voronin”. Explicaţia pe care o dau cei doi tineri – că punînd steagurile pe clădiri mulţimea va considera clădirile „cucerite” şi nu le va mai devasta, mi se pare credibilă. Bolnavii de scenarită care abundă în presa românească cît şi în cea de la Chişinău sînt rupţi de realitate, nu cunosc psihologia mulţimilor şi li se pare imposibil ca nişte tineri români basarabeni să arboreze steagul românesc dintr-o pornire lăuntrică, nu puşi la cale de nu ştiu care servicii speciale. Tinerii respectivi n-au dat cu pietre, n-au devastat, n-au lovit pe nimeni, doar au arborat nişte steaguri, ceea ce a avut ca urmare potolirea violenţelor. Dacă acum sînt cumva arestaţi trebuie cerută eliberarea lor.

Aşa cum ungurii din România folosesc în manifestări publice steagul unguresc, românii din Basarabia trebuie să aibe dreptul să folosească public steagul românesc. Sînt dezgustat de reacţia presei româneşti care la acuzaţiile comuniste legate de folosirea steagului românesc, în loc să reacţioneze cu „ei şi, care-i problema?”, începe cu scuze penibile, vorbeşte de provocări comuniste, acceptînd în esenţă ideea că arborarea steagului românesc ar fi un lucru rău.

Dacă presa românească ar fi interesată de adevăr ar căuta să stea de vorbă cu acei doi tineri, deasemenea cu colegii lor de şcoală sau muncă, pentru a lămuri dacă sînt simpatizanţi comunişti. Dar ziarist român interesat de adevăr, mai rar.

Nu cred că Voronin a pus la cale tulburările de la Chişinău, fiindcă nu are nimic de cîştigat, numai de pierdut din ele. Ideal pentru Voronin ar fi fost să fie linişte, numai tîmpiţii nu-şi dau seama de asta. Este Voronin comunist şi negru în cerul gurii, dar prost nu este, iar tulburările de la Chişinău, chiar dacă nu au dărîmat regimul comunist, l-au zdruncinat şi l-au compromis pe plan internaţional. Inclusiv îndoielile din Occident legate de corectitudinea alegerilor (Emma Nicholson şi alţii) au apărut abia după proteste.

27 de gânduri despre „Ion Galaţchi şi Dragoş Musteaţă, tinerii care au arborat steagul românesc la Chişinău (video)

 1. Domnule Marius Mioc, mi se pare ca sunteti prima persoana lucida, care intelege cit de cit care a fost faza. Sunt o cunoscuta a lui Ion Galatchi, suntem chiar relativ pieteni. Il cunosc foarte bine si pot baga mina-n foc pentru dinsul. Este anticomunist pana in maduva, deci nu a fost platit de Voronin. Dar nici de partidele de opozitie sau de Romania, pentru ca ar fi inexplicabila cooperarea politiei. Am fost si eu printre miile de protestatari pe 7 aprilie, si stiu ca daca as fi ramas pana la inceperea violentelor, ar fi fost posibil sa arunc si eu o piatra sau doua. Iar arborarea drapelului m-ar fi calmat. Felicitari pentru analiza.

 2. Baiatu asta http://www.youtube.com/watch?v=ccLyBGV5vqk a reusit sa puna pe presedentie si apoi pe parlament cate un steag a uniunii europene, ce performanta sa reusesti pe amandoua cladirile!!!! (baiatul in galben care apare peste tot in materiale)

  E PROVOCATOR COMUNIST!!! vedeti imaginile din campania electorala!!!!

  primul link la un protest AMN: (minutul 2.25)

  al doilea link un protest PDLM: (minutul 1.18)

  dupa cum vedeti este un participant foarte activ la toate manifestarile!!!

  TRIMITE MAI DEPARTE !!!

 3. Marius, nu te cunosc, dar daca chiar crezi ca acesti doi tineri au facut tot ce au facut fara sa fie sustinuti si platiti de cineva, chiar ca esti naiv.

  Apropo, postul EuTV, care a realizat emisiunea, al cui apartine? Raspunsul este Iurie Rosca. Gandestete putin la asta.

 4. Si inca o chestie, preluata de aici:

  Deşi sunt autorii “celei mai mari umilinţe la adresa Republicii Moldova”, cum aprecia Vladimir Voronin arborarea steagurilor străine pe cele două clădiri, Ion Galaţchi şi Dragoş Musteţea nu figurează pe listele persoanelor arestate de poliţie în zilele ce au urmat demonstraţiei.

  http://www.cotidianul.ro/eroul_de_la_chisinau_s_a_autodenuntat_la_televiziunea_lui_iurie_rosca-80503.html

  Apariţia celor doi la televiziunea unui aliat al lui Voronin întăreşte suspiciunile opoziţiei, care acuza puterea că a instrumentat violenţele din ziua de 7 aprilie. Unul dintre liderii opoziţiei chiar afirmase la un moment dat că tinerii turbulenţi din fruntea manifestanţilor ar face parte din Organizaţia de tineret a PPCD, partidul condus de Iurie Roşca.

 5. Haha, adevaratii patrioti stau acum in mormint (Valeriu Boboc, dumnezeu sa-l ierte) sau cei mai norocosi plin de vinatai si probleme de sanatate pina la batrinete. Aestia-s niste agenti racolati in SIS-ul Moldav 100%. Uite mai citi cunoscuti de a lu „Ion Galatchi” intra pe aici, dar cind video a aparut unde ati umblat, ce nu ati spune cine is ratatii estia.

  • @RoDude, Adevăratul Cetăţean, băieţii ăştia au familie, vecini, colegi de serviciu, colegi de şcoală, actuali sau foşti profesori. Se poate discuta cu oamenii care-i cunosc şi lămuri problema, dar văd că nu există dorinţa, din partea ziariştilor. E mai simplu să lansezi scenarii în loc să faci o investigaţie serioasă.
   SIS-ul racolează de la 17 ani? A vedea SIS-ul peste tot poate face parte din campania de a speria societatea moldovenească, aşa cum societatea românească era speriată de zvonurile că securitatea este peste tot.

 6. In RM crezi ca au voie jurnalisti Romani sa intre sa faca cum spiu tu? Poate nu ai citit ultimile stiri din RM si mai ales despre tratamentul jurnalistilor Romani …

  Ti-am trimis un link la un articol din cotidianul.ro, dar vad ca nu a for afisat. Uite aici inca odata:

  http://www.cotidianul.ro/eroul_de_la_chisinau_s_a_autodenuntat_la_televiziunea_lui_iurie_rosca-80503.html

  Itrebarile sunt: de ce nu au fost arestati acesti doi baieti? Au arestat alti 200 (Chirtoaca spune chiar 800). Dece au vorbit cu canalul lui Rosca? Poate pt. sunt membri PPCD, cum arata celelate doua video de la youtube.

  • Nu mai trimite acelaşi linc de mai multe ori, că intră la spam. L-am recuperat de acolo.
   Dacă nu pot jurnaliştii români să investigheze, o pot face cei moldoveni. Eşti sigur că tinerii n-au fost sau nu vor fi arestaţi? Teoria aia cu „am vrut să potolim mulţimea punînd steagurile” poate fi reală, dar poate fi şi sugerată de un avocat, ca să n-aibă de suferit.
   Eu nu înţeleg de ce atîta furie faţă de autorii celei mai mari umilinţe din istoria Republicii Moldova din partea PRESEI ROMÂNEŞTI. Din partea lui Voronin înţeleg, şi am reţinut că nu pierderea Transnistriei şi faptul că nu poate merge nestingherit la mormîntul mamei sale e umilinţa cea mai mare pentru el.

 7. Baietashii ashtea doi…..au probleme mari credeti-ma
  o sa apara odata in strada si nu o sai ajute nici SIS-ul, nici voronin, nici prietenii.Unul din ei e minor nici nu vreau sai tapez numele,unde s-au uitat parintii lui ce face el ,acum parintii lui trebuie sa raspunda in fata legii.Comunisti veritabili o poti citi pe fetele lor, atentie cum discuta,un anticomunist oare procedeaza asha (vezi link-uri youtube)ei nu au idee de nimic(istorie,politica,…).Nu-i nimic va veni timpul cind toti vor raspunde in fata legii mai apoi in fata DOMNULUI,treburile acestea nu trec asa usor.

 8. Inka, dar de unde au facut ei rost de steaguri la moment….????? doua persoane cu patru steaguri au venit la protest???? Intradevar este nevoie de o ancheta in acest sens,de vazut politistul sau politistii care ii ajutase tot tot pas cu pas…. politistii dau juramintul fata de patrie,voronin ce nu ii pedepseste pe acei politisti a fost cineva inchis???politistii au comandatii si asa mai departe ,nu cred ca un simplu politist a luat singur decizia sa procedeze in asa mod,la sigur s-a consultat cu cineva din comandantii iar ei corespunzator in asemenea situatii importante pentru STAT mai departe(eu sunt sigur in acel scurt timp si papuc a aflat de asta si pe semne a permis) … dece nu verifica asta lupu si voronin.Exista multe semne de intrebare,evident este nevoie de o ancheta internationala obiectiva.ancheta jurnalistilor va duce iar la arestari si maltratari sau posibil va fi partinitoare unea dintre parti.

 9. Am aflat despre video lansate de Jurnal abia vineri noaptea. Asa ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa cer informatii, sa vad argumntele. Dar el se ascundea, deci am aflat ceva mai greu. Totusi, stiindu-l bine (nu ii e frica de nimic, e curajos pana la prostie)am avut si inca am incredere in el. Duminica, cind credeam ca il voi vedea, am aflat ca a fost retinut de politie. M-am speriat enorm, stiind cum ii trataza politistii pe arestati. Dar se pare ca pe dinsii i-au pastrat pentru a fi prezentabili in fata camerei, desi se vede pe fata lui Ion oboseala si stres (nu l-am mai vazut in asa o stare). Si va rog mult sa renuntati la comentariile amenintatoare, voi nu stiti cine este el cu adevarat. In orice caz, va promit ca daca se mai catara pe o cladire cu mai mult de 3 etaje sau mai pune mana pe vre-un steag, am eu grija de dinsul.

 10. Igor Bodorin, seful Serviciului de Protectie si Paza de Stat, care asigura securitatea sefilor de tara si a institutiilor de stat, a declarat jurnalistilor ca in timpul dezordinilor din 7 aprilie „grupul de initiativa, promovat de protestatari, trebuia sa urce pe cladirea administratiei presedintelui, insotit de reprezentanti ai Serviciului de Paza si ai personalului tehnic, pentru a arbora drapelul Uniunii Europene”.

  OARE CINE MINTE AICI?

 11. scenarita e la putere zilele astea. de fapt asa e la noi la romani, tot mereu. sa speram ca, in final, faptele vor fi cele care vor vorbi. cit priveste incidentul discutat…as avea doar o intrebare: in ce naiba consta provocarea?!? in faptul ca au arborat steagul UE? provocare la ce?!? daca uniunea europeana, prin absurd, ar fi fost implicata in tulburarile de la chisinau, alta metoda mai buna nu gasea, decit sa-i aprovizioneze pe manifestanti cu steaguri?!?
  deci repet: in ce consta provocarea?!? ce ar fi avut de cistigat comunistii sau politia, daca ar fi pus in scena aceasta ”provocare”??

 12. Explicaţia pe care o dau cei doi tineri – că punînd steagurile pe clădiri mulţimea va considera clădirile “cucerite” şi nu le va mai devasta, mi se pare credibilă. ?(naivitate)

  Tu măcar locuieşti în RM? Chiar dacă am şi eu o verişoara care îi este colegă de clasă, eu cred că participarea lui ca „manifestant corupt” inainte de alegeri demonstrează „prostia” lui naiva (dacă excludem „scenarita”), şi pentru asta lasă-l sa sufere. Ce crezi ca 17ani=gandire tactica, sau strategica?, este evident că dacă nu sânt recrutaţi de SIS, cel puţin lor asta le-a fost sugerat să o facă – deci poartă raspundere şi el pentru distrugeri.

  Pentru cei ‘creduli’ – Voronin este un strateg adevărat (chiar dacă nu-l respect)-> a defăimat opoziţia (în caz de alegeri anticipate), va spala nişte bani cu reparaţiile (asta pe timp de criză ei vor sa repare clădirile în totalitate) şi în legătură cu aceste sume de bani, enorme, pentru RM în sfârşit va da frâu liber economiei (care va intra în criză în sfărşit ca şi toată lumea-fapt confirmat de Dodon recent) şi criza va fi evident motivată prin lipsirea de ‘mijloace’ financiar-bancare care ar fi amânat-o (deoarece 70mln de euro se duc la reparaţii), şi mai sânt o serie de alte avantaje pentru el cum ar fi încălzirea relaţiilor cu Rusia pe seama acestui incident etc.

  Deci în concluzie chiar daca aceşti tineri sânt anti-comunişti sânt şi la fel de pro-stupizi ca au fost folosiţi cel puţin de 3 ori de către comunişti contra cărora ‘se luptă’.

 13. ..da şi am uitat sa comentez primul interviu care este defapt perfect! 1. le-a fost sugerat din ‘mulţime'(scenarită).
  2. oameni fară experienţă – un coup d’etat efectiv se finalizează doar cu atragerea forţelor de ordine (MAI, MA, SIS) dar nu cu ‘cucerirea’ clădirilor care au tunele şi toţi au fost evacuaţi fără probleme, şi deci cum mulţimea putea să înţeleagă că cu arborarea drapelelor ‘este a lor’ (ţinta a fost regimul) dăcă nu reprezintă în realitate nimic mai mult decât o clădire, concluzia-acest fapt numai a incurajat mulţimea să devasteze şi Parlamentul.
  3. în cel mai favorabilă (pentru ei) variantă a adevărului ei vor fi nişte ţapi ispăşitori care îşi merită soarta.
  Pentru românii de peste Prut-este chiar un scenariu, scenariu evident pentru că a fost motiv pentru introducerea vizelor şi expulzarea diplomatului care a aceptat să ofere refugiu fraţilor Mocanu, şi sa împotrivit predării lor către ‘justiţia’ RM.

 14. .. şi ultimul lucru, Marius, domnul Voronin a avut numai de câştigat, numai de câştigat căci nu repară din bani proprii întrucât a fost „victima, abuzată după alegeri recunoscute de OSCE-ul rus”, şi a mai scăpat de opoziţie, fiind cel mai alb. Teoria Conspiraţiei desigur deseori exagerează, însă politica niciodată nu este transparentă şi acest fapt este axiomă.

  • @nydel, suma aia de 70 milioane euro pagube la parlament şi preşedinţie o poate crede vreo babă dintr-un sat moldovenesc care în viaţa ei n-a ţinut în mînă mai mult de 200 de euro, eu n-o cred. Poate comuniştii vorbesc de asemenea sumă în scop propagandistic, dar n-are nici o legătură cu realitatea. Da, erau geamuri frumoase la preşedinţie, dar cît costă un geam? Să zicem 1000 de euro, cu montaj cu tot. Cîte geamuri s-au spart? 30, 50, 60? A mai fost şi nişte mobilă distrusă, dar nici pomeneală nu poate fi de 70 milioane euro. Dacă te gîndeşti la bugetul familiei tale, au fost pagube mari, dacă te gîndeşti la bugetul unei ţări de 4 milioane locuitori pagubele sînt nesemnificative. Democraţia şi libertatea de expresie sînt mult mai importante decît aceste pagube, iar excesul de indignare faţă de faptele care au dus la pagube materiale face jocul comuniştilor.
   Ce spun Galaţchi şi Musteaţă poate nu e adevărat, poate au fost sfătuiţi de vreun avocat să declare teoria cu potolirea mulţimii (ei au stat ascunşi o perioadă înainte să apară la TV). Asta tot nu înseamnă că au fost provocatori. De unde ura asta faţă de Galaţchi, am citit comentarii pe internet de tipul „de ce nu a fost bătut de poliţie?”? Adică lumea în loc să se indigneze că de ce poliţia a bătut protestatari, ceea ce e interzis şi de legile comuniste, se indignează că a scăpat unul nebătut.
   Nu cred că Voronin a avut de cîştigat, era mai bine pentru el să zică că a cîştigat alegerile, recunoscute şi de OSCE, fără să existe vreun scandal. Tocmai scandalul a atras atenţia asupra posibilei fraudări a alegerilor şi a făcut inclusiv unii membri ai OSCE să exprime îndoieli asupra alegerilor. Dacă era doar o demonstraţie paşnică a opoziţiei, spunea că opoziţia nu ştie să piardă şi nimeni nu băga în seamă ce zice opoziţia.
   De ce e aşa de important Mocanu? Parcă a fost în PPCD şi apoi consilier a lui Voronin, asta nu-l face suspect? Numai tînărul de 17 ani e suspect?
   Nu locuiesc în RM, dacă citeşti pagina „despre mine şi acest blog” poţi vedea unde locuiesc.

   • 1. 70mln este sumă exagerată de comunişti de acord (.. cu bugetul unei ţări ca RM întodeauna se termină anul în deficit adică „în minus”, adică dacă mai scoţi teoretic 70mln euro de la ~600mln euro se simte crede-mă), însă după cum am menţionat s-au epuizat eforturile guvernului de a stabiliza scăderea economică, iar cu aceste 70mln există motiv real de a justifica „păi dacă nu mai avem suficienţi bani” (spre exemplu banii care-i foloseşte BNM pentru a echilibra piaţa valutară), şi vina pentru criza în ascensiune o vor purta(după părerea TeleRadioMD) protestatarii cu acţiunile de devastare.
    Parlamentul are spaţii efective de lucru doar de ~24%, restul sânt 105 cabinete pentru parlamentari (eu propun să scriem o petiţie ca aceste cabinete personale, in condiţiile crizei, să nu fie reparate). Dar 70mln din 600mln este o sumă imensa.
    2. De Galaţchi eu spun că chiar dacă nu a fost recrutat de SIS, a fost folosit în jocul lor şi pentru asta lasă-l să sufere, întrucât înainte de alegeri „se lăuda” ca prostu că a fost plătit (adică te lauzi că ţi-ai vândut alegerea politică)să asiste la demonstraţii (la AMN în general au încercat să pericliteze acţiunea (scenarită) la care de fapt se spune-au lucruri adevărate: că există şomaj şi sărăcie, nu erau minciuni, şi deci nu este loc pentru descoperirea planurilor malefice a acestui partid), cât îl priveşte dn Musteaţă terbuie să ştii că revoluţia din 1848 a fost accelerată în rândurile „studenţilor”, şi de atunci toate Serviciile de Securitate au informatori (conştienţi sau inconştienţi, atrage atenţia) în fiecare colţ universitar, ce să mai vorbim de „persoane recrutate” de care nu ve-ai afla niciodată adevărul, plus că el nu a fost bătut.
    Acum să vorbim de maltratările poliţiei. Dacă ei nu aveau să ridice flaguri pe Preşedenţie dând semnal astfel să treacă la Parlament, aveau să primească bătaie cei din primele rânduri, care aruncau pietre, la faţa locului şi pe meritate, nu apoi câteva sute de nevinovaţi reţinuţi la poliţie, dar pentru asta evident trebuia ca Voronin să dorească să aducă incă vreo sută de carabineri, însă el „are practica anului 1989 când tot el, ca ministru de interne, a afăcut acelaşi lucru, şi a permis distrugeri”. Nu tebuie să fimi naivi crezând că avea să fie Marţea Sângeroasă, că pe piaţă „nu” au venit 98% de oameni care nu au nimic de pierdut, majoritatea au fost oamne fără intenţii de distrugere, iar ceilalţi aveau să o primească, repet, acolo pe loc şi pe meritate.
    3. Păi da, Voronin avea în spate alegeri recunoscute şi de OSCE, dar îţi repet, acest scandal a fost creat, pentru a „deforma imaginea opoziţiei în caz de alegeri repetate” şi a motiva criza (care nu era în MD până la alegeri), că doar el nu este atotputernic şi nu poate proiecta viitorul, şi Emma Nicholson avea să spună asta indiferent dacă aveau sau nu, să fie distrugeri, de asta şi se numeşte strategie.
    4. Îmi pasă mai puţin Mocanu, îţi repet că ambasadorul astfel a intrat în conflict cu guvernul, iar acum a fost expulzat: strici relaţiile cu Ro (şi EU) şi te apropii de Rus, ca să mai negociezi nişte tratate comerciale şi de gaz nefavorabile în consecinţă (în viitorul depărtat, ca spre exemplu vânzarea conductelor de gaz pntru a obţine micşorarea tarifului, oamenii văd preţuri mici, nu şi faptul că Moldova a pierdut singurul As, tranzitul de gaz). Deci EU s-a indignat de atitudinea faţă de România şi faţă de sine, in consecinţă, nu din cauza alegerilor fraudate.
    Deci uite, SIS a spus că a fost informat de mai înainte cu privire la posibila degenerare a manifestaţiei, deci ştia organizatorii (finanţatorii), şi dacă se rezolva numai cu nişte geamuri sparte (SIS avea să se laude cu lucru efecient), iar ambasadorul tot avea să fie expulzat, şi aşa mai departe.

    Nimănui în EU nu-i pasă dacă au fost sau nu fraudate alegerile, ei doar au nevoie de parteneri cu care să poată colabora, deci ceea ce ţine de fraudare real sânt lucruri care-i dor doar pe oamenii de rând şi poate fi doar un „As” în jocul dintre puteri atunci când vor să-l folosească.

    Întrucât nu locuieşti în RM, probabil nu ştii: SIS este serviciul de informaţii şi securitate, Dodon este ministrul economiei care recent a anunţat criza, şi deoarece ai prins timpurile ceauşiste, cred ca ştii că fiecare al 4-lea era informator (chiar fără să-şi dea seama) în România, păi tendinţa se păstrează în zilele noastre mai ales în RMoldova. Nu îl respect pe Voronin, nu-mi place nici un partid din opoziţie(am votat pe Chirtoacă, dar este PLiberal), deoarece toţi liderii sânt implicaţi în afaceri murdare, dar asta e, democarţia este o luptă continuă. Cât priveşte cei doi tineri, în cel mai bun caz sânt aşa numita „prostime”, şi nu văd de ce ar trebui să fie scutiţi de răspundere dacă au jucat piesa comuiştilor şi au condus la devastarea următoarei clădiri, a Parlamentului, care atenţie, a fost ars şi jefuit după arborarea drapelelor.

   • N-are nici o legătură criza cu cele cîteva geamuri sparte. Dacă comuniştii pretind că pagubele au fost de 70 milioane euro, eu nu cred că au ajuns la 1 milion, adică nici de o pîine pentru fiecare locuitor al Moldovei. Nu de aici porneşte criza, trebuie spus clar că e vorba de o manipulare a comuniştilor, iar petiţii de tipul „hai să nu reparăm totul că e criză” ar face jocul comuniştilor. Punerea accentului pe pagubele materiale prin exagerarea acestora e o tactică greşită.
    Nu cunoşti psihologia poliţiştilor, seamănă cu cea a cîinilor vagabonzi. Dacă îi arăţi unui cîine vagabond că ţi-e frică de el, fugi din faţa lui, anume atunci te atacă. Dar dacă arăţi că nu ţi-e frică şi eşti tu cel agresiv faţă de el, de multe ori o ia la goană. Aşa-i şi la proteste de stradă – poliţiştilor le e frică să atace grupurile de manifestanţi care se arată agresive şi de multe ori îşi varsă nervii pe oameni paşnici care treceau prin zonă. Nu e nimic anormal în asta.

   • Eu nu am spus că sânt de acord cu estimările de 70mln, dar ştiind auditoriul TeleRadioMoldova (Televiziunea Publică), 70mln care ei o vor stabili indiferent de opinia proprie, înseamnă 70mln, şi cu asta punct, iar această sumă care s-a declarat că va fi sustrasă „din fondurile bugetare”, înseamnă criză, care repet, după afirmaţiile guvernului nu ne-a afectat până la alegeri.
    Păi clar că este o manipulare a comuniştilor, iar o astfel de petiţie va demonstra ineficienţa investiţiei lor („să nu reparăm” interiorul a 101 cabinete personale, dar punem geamuri, şi uşi (încuiate), şi parlamentarii care vor cabinet personal în această clădire să şi-l repare, că oricum acest spaţiu personal nu înseamnă nimic pentru ţară – există sala plenului, şi sedii de partide pentru discuţii).
    Cunosc psihologia poliţiştilor (trebuie să specifici-pe cea a locatarilor secţiilor de poliţie), dar cred că nu înţelegi tactică reprimării unor astfel de manifestaţii (plus că oricum au fost spitalizaţi vreo 20 de carabineri, deci nu sânt ca vagabonzii tinerii înrolaţi în această subdiviziune a armatei şi care sânt prea des „bătuţi” în cazarme, ca apoi să şi nu mai execute ordinele). În Chişinău se vehiculează ideea că nu sânt gaze lacrimogene la dispoziţie, blindate cu aruncătoare de apă (ceea ce nu este corect), deci tinerii care erau înarmaţi doar cu pietre, şi nimic mai mult, nu puteau fi un impediment în faţa unor astfel de mijloace (iar masa „înrăită” erau doar câteva rânduri de oameni, ceilalţi (majoritatea) nici un fir nu au rupt).
    Pur şi simplu nu a existat dorinţă din partea şefilor şefilor. După o sursă neoficială (că doar Moldova e mică şi toţi avem rude şi prieteni), s-a dat ordin de „4 ori” ca să se evacueze Parlamentul – concluzia, „vagabonzii” de grad inferior (locotenţi şi mai jos) nu s-au grăbit să lase această clădire distrugerii.

    Ca să fie clar că, poate nu ne înţelegem – „scenariu” comunist, cel puţin o parte, deasemenea responsabilă pentru distrugeri, iar etapa post-distrugeri, manipulare totală. Da, şi dacă tot crezi că nu a fost regizat de guvernare eu cred că este suficient conferinţa de presă la care SIS a recunoscut că a fost informat de mai înainte cu privire la „posibila” degenerarea a manifestaţiei, şi a prevenit „organizatorii” – deci ce fel de secutiratea va sta de o parte, şi nu va construi baricade în jurul celor două clădiri, având informaţie relevantă.
    Crede-mă aici în Moldova, avem parte de teatru „ieftin” (şi foarte ieftin), în fiecare zi.

 15. Domnule Mioc, eu imi bag _ _ _ _ in moldovenii astia. Sunt asa de lasi si usor de manipulat incat nu ma mira unde au ajuns… mai bine zis, unde au ramas

  sa fie la ei acolo

  prostul desavarsit este cel care nu renunta la ideea lui fixa, nici dupa ce i-ai demonstrat ca pamantul e rotund si nu plat, cum isi imagina el. Asa si cu unii dintre moldovenii astia… desavarsiti!:)

 16. Pingback: Aprilie 2009 la Chişinău – rememorare « Blogul lui Marius Mioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.