Savatie Baştovoi: „Opoziţia calcă pe cadavrele băieţilor”

Un articol interesant despre ultima conferinţă de presă a partidelor de opoziţie de la Chişinău l-a scris părintele Savatie Baştovoi.

Reproduc din cele scrise de dînsul:

Coaliţia partidelor de opoziţie a organizat la Chişinău o conferinţă de presă. Principala grijă a opoziţiei este să-şi scape pielea şi să-şi mai adauge vreun procent două după renumărarea voturilor. Pentru aceasta ei s-au dezis încă o dată de protestatarii din primele rînduri. Şi nu doar că s-au dezis, dar au început vînătoarea lor pentru a-i da pe mîna justiţiei.

Preşedintele PLDM s-a lăudat că are 60 de ore de filmări din piaţă pe care le va pune la dispoziţia poliţiei pentru a-i identifica pe toţi cei implicaţi în acte de violenţă. Opoziţia încearcă tragerea la răspundere individuală a participanţilor la evenimentele din 6-7 aprilie.

Culmea nebuniei este că opoziţia acum se luptă cu Voronin să-i demonstreze că nu avea voie să elibereze protestatarii reţinuţi. Probabil vom ajunge să vedem cum opoziţia va deschide un birou în care turnătorii vor putea raporta despre fiecare persoană pe care au văzut-o cu o piatră în mînă sau cu o brichetă.

Aşa o “opoziţie” îi trebuia lui Voronin!

Scenarita face ravagii la Chişinău, alături de serviciile secrete româneşti sau ruseşti, şi de teoria cu provocatorii puşi la cale de comunişti, a apărut şi teoria că PPCD ar sta în spatele protestelor. „Jurnal de Chişinău” a prezentat şi o pretinsă dovadă în acest sens, o filmare cu deputatul PPCD Vlad Cubreacov aflat lîngă clădirea parlamentului în timpul protestelor.

Filmarea nu dovedeşte nimic, Vlad Cubreacov era deputat, e firesc să se fi aflat în clădirea parlamentului – locul său de muncă. Deoarece n-a mai fost ales probabil îşi strîngea lucrurile pentru a elibera biroul noilor aleşi. În filmare se vede cum stă şi se uită, fără însă să ia parte la proteste, nu ţine nici partea protestatarilor nici a poliţiştilor. La aşa nişte evenimente precum devastarea clădirii parlamentului şi preşedinţiei din Chişinău e firesc ca un om interesat de politică să stea să privească, e chiar un spectacol interesant. De aici pînă la scenarii cu amestecul PPCD în „provocări” este o cale foarte lungă străbătută cu dezinvoltură de jurnalişti de doi bani din Republica Moldova şi din România. Similar e cazul lui Ion Duminică, activist PPCD şi ziarist la publicaţia „Flux” a lui Iurie Roşca, filmat la proteste şi prezentat ca dovadă că PPCD a pus la cale provocările, cînd de fapt omul nu-şi făcea decît meseria de ziarist, fiind prezent acolo pentru a filma evenimentele. Culmea absurdului este că de fapt PPCD s-a dezis categoric de proteste, ba chiar a acuzat la rîndul său partidele parlamentare de opoziţie pentru ele.

Regretabil că în situaţia actuală opoziţia continuă certurile interne, măcinîndu-şi reciproc credibilitatea prin acuzaţii fanteziste.

2 gânduri despre „Savatie Baştovoi: „Opoziţia calcă pe cadavrele băieţilor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.