Ziarul „Scînteia Poporului” anunţat la TVR în 22 decembrie 1989 (video)

În 22 decembrie ziarele şi-au schimbat denumirea. Fostul ziar al Partidului Comunist Român – „Scînteia”, anunţă că se va numi pe viitor „Scînteia Poporului”. După scurt timp îşi va schimba iar denumirea în „Adevărul” – nume sub care apare şi azi (şi care a fost sugerat de cei aflaţi în studioul TVR). Pentru alte înregistrări din emisiunea TVR din perioada revoluţiei vedeţi pagina TVR în decembrie 1989.

Transcriere înregistrare:
00:00 Teodor Brateş: O clipă, vă rugăm. Toată lumea să vorbească. Poftiţi! (bărbat: vorbiţi, în emisie)
00:06 Bărbat: Dragi colegi, compatrioţi. Ziariştii şi tipografii „Scînteii” au hotărît ca ziarul „Scînteia” să se numească de acum înainte „Scînteia Poporului”, (glasuri: Adevărul) cotidian social-politic. Prima ediţie va apare peste cîteva ceasuri. (glas: e bine) Aici (glasuri: Adevărul să triumfe, Adevărul. Alt glas: Dacă aveţi altă idee, spuneţi-o), aici, avem titlul la primul: tot ce-am clădit (bărbat: s-a schimbat denumirea), oameni buni, tot ce-am clădit cu rîuri de sudoare, cu imense renunţări şi sacrificii, este al nostru! Să apărăm ca ochii din cap avuţia ţării, avuţia noastră!

6 gânduri despre „Ziarul „Scînteia Poporului” anunţat la TVR în 22 decembrie 1989 (video)

  1. Scinteia isi schimbase denumirea, dar naravul ba. Dupa Scinteia Poporului, venise si ideea Securitatii sa devina „a poporului”. Cireasa pe tort a produs-o Barbu si Vadim cu a lor „Saptamina libera”

  2. astai nimic dar parlamtari care siau schimbat aspectul fizic barbii cocuri mustati perciuni si poate si operati estetice poate ma aude domnul enache sau cam asa ceva era pe la ministeru transpoartelor cind am fost anchetat cu macaraua kato si codlea si mai sint si azi uni care ma cunosc cu barbi si mustati sa nui recunoasca poporu. dar vezi mai este unul colo dincolo care ii stiesi ca sa nu fie luati in seama vorbeste :-e nebun atit stie ca meserie ioc. FRONTUL DEMOCRAT ESTE CU OCHIIPE VOI FALSI REVOLUTIONARII. NU AVETI SCAPARE INTRATI PE RIND IN PUSCARIE DINDUVA UNUL ALTUIA PROSOPUL DACA NU E ROS MIRICA .

  3. NU AM SCRIS PREA BINE SINT OBOSIT SI NECAJIT SA AUD 300 REVOLUTIONARI LA PLOIESTI. CE FACI PERJU CIND IMI DAI CASETA SAU TREBUIE JUDECATA SPUNEMI : TOT CE SA INTIMPLAT CU MACARAUA A FOST IN 1986-87 . NOROC GUN MIRICA. FARA BARBII SI MUSTATI COCURI SI PERCIUNI I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.