A murit Traian Vrăneanţu

Traian Vrăneanţu (Vrănianţu), unul dintre cei care au constituit FDR în clădirea Operei din Timişoara în decembrie 1989, a murit luna aceasta. Am înţeles că a fost îngropat în 11 mai.

Pe acest blog puteţi auzi glasul lui Traian Vrăneanţu în unele înregistrări făcute în decembrie 1989:
Timişoara 20 decembrie 1989: Preoţii români să ia exemplu de la Laszlo Tokes!
Timişoara 20 decembrie 1989: Ţara are la putere filozofi, dar ce folos? Că-n piaţă nu se găsesc cartofi

Totodată, îl puteţi auzi pe Lorin Fortuna enumerînd membrii comitetului FDR, printre care şi Traian Vrăneanţu (minutul 22:42 al acestei înregistrări).

Traian Vrăneanţu s-a născut la 1 septembrie 1947 în comuna Vrani, jud. Caraş Severin. Atît înainte cît şi după revoluţie, s-a ocupat cu reparaţii de televizoare.

Dumnezeu să-l odihnească!

12 gânduri despre „A murit Traian Vrăneanţu

 1. A beneficiat omul acesta de certificatul pe Legea 341? Eu il gasesc in Dec. 110/1991 si Dec. 226/1992 dar in nici una din listele publice ulterioare (SSPR, CPRD etc) referitoare la „preschimbare”. A nu se intelege ca ii contest participarea la Revolutie! Vreau sa inteleg cati revolutionaril din Timisoara au renuntat sa mai ceara preschimbarea (in extensie: cati nu au cerut nici macar pe L42).

  1. Am discutat ultima oară cu Traian Vrăneanţu cînd am avut înregistrările audio din revoluţia din Timişoara care sînt puse şi pe acest blog, l-am rugat să mă ajute să identific persoanele care vorbesc în acele înregistrări. Fiind vorba de un material foarte lung (aproape 7 ore) n-am apucat să-l parcurg tot cu el, cred că am ascultat împreună numai vreo 2 ore, iar o altă întîlnire cu el n-am mai avut. Nu ştiu dacă a cerut preschimbarea certificatului, n-am discutat acest subiect. Oricum, contestarea participării cuiva la revoluţie nu se poate face pe criteriul are sau nu certificat. Am impresia că la încheierea perioadei de preschimbare SSPR trebuie să dea publicităţii o listă inclusiv cu cei care n-au mai cerut preschimbarea. Motivele pentru care unii n-au mai cerut preschimbarea pot fi diferite: nu i-a interesat, ştiau că nu se încadrează în noile reglementări ale legii 341 sau pur şi simplu au murit între timp. Chiar cunosc un caz de revoluţionar care a fost cu mine în închisoare în 1989, a murit între timp, mort fiind n-a mai cerut preschimbarea. Nevastă-sa are pensie de urmaş după el şi e îngrijorată că neputînd obţine preschimbarea certificatului îi va scădea pensia.

 2. marius cred ca ceva se intimpla acest om decedat traian vraneanju sa fie el omul nu stiu ce sa mai cred dar adevarul il stie cei care au fost in jurul lui de ce ascund adevarul frontul democrat rominm a prins posturi colane de ros dar oameni au murit in numele frontului democrat romin TIMISORENI NU MAI MINTITIO SPUNETI ADEVARUL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN VREAU SA VAD O POZAA ACESTUI OM SA RECOMANDAT ELECTRONIST POSIBIL SA FI SPUS IN FAMILIE SOTI MIRICA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN BANATENI NU DATI CREZARE MINCIUNI CA MORTIBVA VOR BLESTEMA ADUCETI ADEVARUL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MARIUS ESTI SI AI ADERAT FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN LUPTASA INVINGEM MINCIUNA POATESA FIE SI ACEST OM TRAIAN VREAU O POZA SI RUDE LA PLOIESTI DACA are noroc bun frontul democrat romin ,nu mai ascundeti ce cistigati ca faceti jocuri politice terminati terminati cu acesteporcari mintind sau ingropind adevarul.morti se vor razbuna prin moarte la moarte. treaba voastra ce credeti despre mine .

 3. sa vina sa sa spuna lorin furtuna daca mint cunva chiar daca nu a fost el omul si poate acest traian 1987 ploiesti adevarul si adevarul mariuse alfel nu va fi bine . nici eu nu o mai duc mult daca mor si eu adevarul nu va fi ingropat o data cu mine va ramine negru in rominia .

  1. ASA CUM A IESIT DUPA REVOLUTIE SI A FACUT NISTE CONENTARI SA NU SE MAI SPUNA NU STIU EU CE DESPRE ACEASTA ACTIUNE NU MAI RETIN CE A SPUS SI ASA CUM VAM COMUNICAT NU VROIAM SA MA IDENTIFIC DAR ACEST OM SE PARE CA A AUZIT DE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN DE LA TRAIAN VRAANEANTU SI DE LA ION CHIS CARE SE PARE A LUCRAT CU MINE IN ACEASI INTEPRINDERE SUGTC BUCURESTI DAR SI IN PLOIESTI NEAM INTILNIT IN CONSTANTA PE CIMP UNDE AVEAM ATELIERUL CE CISTIGA ACESTI OAMENI EU UNUL NU PUTEAM REZISTA SI CRED CA SI EI AU VORBIT SI ALTI SINT CEI CARE NU VOR VAM MAI SPUS SI REPET ESTE ADEVARAT BANATUL ESTE FRUNTEA TARI DAR NU ASCUNDE ADEVARUL ISTORIEI EXISTA DOVEZI IN ACEST SENS VAM COMUNICAT SI PUTETI VERIFICA , NUI IN OBICEIUL FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN DE A MINTI ATENTIE!!!!!! CEI CARE STITI SPUNETI CA ISTORIA SA NU SE SCRIE CU MINCIUNI SAU NU VA AJUNS ATUNCI ????.. VA ASTEPT ACUM TRECE SASE LUNII O GRESEALA A FACUTO ,1 NU VREM SA VINA TERORISTI APROAPE DE NOI >?? CUM TREC GRANITA??? INTREBARE PRESEDINTELUI ??? CE FACEM CU CEI INTERNI ?? CU CIT MAI REPEDE SCHIMBAREA MONEDEI IN EURO CU ATIT MAI BINE VA SPUN INCA O DATA STIU CE SPUN SA SCHIMBE MONEDA EURO IMEDIAT DACA SE POATE SI INDEPLINESTE CONDITILE , ROMINI UITATIVA CE SCRIU SI TRASMITETI MAI DEPARTE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN. 0244480655SAU 0720175140 VA ASTEPT

 4. MARIUSE MIOC TE ROG NU MAI FACE CONFUZI IN COMENTARI PRIN PRESCURTAREA FDR SCRIE CORECT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SAU CUM LATI REBOTEZAT VOI CREIND CONFUZIE SI DE AICI PRAFUL SA ALES DE REVOLUTIE SI REVOLUTIONARI ACUM INCONTINUARE O TINETI TERMINATI CU ACESTE PROSTI , REVOLUTIA A FACUTO REVOLUTIOPNARII OAMENI DE BINE NU INGINERI NU PROFESORI NU PROCURORI NU ARMATA NU AVOCATI TOTI O DUCEAU BINE CU EXCEPTI PE ICI PE COLO SAU ALATURAT REVOLUTIONARILOR DUPA 22 DECEMBRIE 1989 SI AU DEVENIT LIDERI REVOLUTIONARILOR SI UITE ASA DISPARE REVOLUTIONARI SI APAR FALSI REVOLUTIONARI SI REVOLUTIA DISPARE OARE ASA CREDEA EI NU STIA CA REVOLUTIA ESTE UN BUN CISTIGAT DEMOCRATIA IN ROMINIA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN EI NICI NU STIA ACUM TOT EI SINT CONDUCATORI REVOLUTIONARILOR CRED NUMAI CA NU LE CUNOSC BIOGRAFIA DAR CINE LE O CUNOASTE SAI SCHIMBE LIDERI DE URGENTA STIU CA SE VA FORMA CLANURII DAR NU VA REPREZENTA REVOLUTIA SI REVOLUTIONARI DE NU VRETI INTELEGE CE SPUN EU FRONTUL DEMOCRAT ROMIN INCETATII SI NU MAI FACETI JOCURI POLITICE NICI UNUI PARTID POATE CITITI SI RASPINDITI INFORMATIA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN CHEAMA LA UNIRE PE TOTI REVOLUTIONARII DIN ROMINIA 0720175140.

 5. am recitit cred ca omul traian vraneantu stiti de ce spun asta a spus ca are in timisoara un atelier de reparati de televizoare si radiouri cu citeva luni in urma contactasem si pe cintareata balerina de la teatrul de opera din brasov care a fondat si ia frontul democrat al femeilor cred ca am fost asteptat imi pare rau sa fie omul cei ce au facut FRONTUL DEMOCRAT ROMIN la spus de mine ca nu stia numele stia de manifestul ingropat ce spuneti voi oare astai democratia !!!!!!. mioc intreaba stie cineva de frontul democrat romin si nu umblati cu minciunii cred ca lorin furtuna stie la fel si ceilanti care au constituit aceasta formatiune la timisoara de nu recunosc vai de ei , pacat . AM AVUT MOTIVE INTEMEIATE SI NU AM PUTUT ARATA SI FIZIC

 6. CHEAR DACA TIMPUL A TRECUT NU POT UITA CE AS SPUS ,, VOI PUNE O PLACA COMEMORATIVA ACOLO UNDE VOI FI IN NUMELE GRONTULUI DEMOCRAT ROMAN timisoreni nul uitati acesta poate fi omul de legatura cu respect semneaza frontul democrat roman mirica a gheorghe cu tel 0720175140 dumnezeu sal odihneasca intru cei drepti si far de uitare omagi familiei indoliate acum la 25 de ani de la revolutia romana sotia lui stie ceva si cei din apropierea lui dar tac sa fie siguri nu le iau ciolanul sa ajunga colan si iei pentru altiii

 7. cred ca ar trebui intrebata sotia lui traian vranteanu cred ca ia spus de FRONTUL DEMOCRAT ROMAN inainte de revolutie sai fie tarina usoara iar stima mea va fi la loc de onoare el a pus placa comemorativa asa cum a fost initativa lui in 1987 urez famili sanatate si eu voi aprinde o luminare pentru el si eroii timisoreni si din toata tara sanatate mioc si daca vrei poti intreabai sotia ce stie de FRONTUL DEMOCRAT ROMAN. la multi aniii tuturor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.