Un Bebe Ivanovici liberal: Raymond Luca (2)

Vezi şi prima parte a acestui articol.

Din chiar procesul verbal al şedinţei CPRD din 12 mai rezultă că domnul Raymond Luca, dacă nu e de rea credinţă, atunci nu cunoaşte legea pe care trebuie s-o aplice.

„Preşedintele Comisiei, domnul Raymond Luca, a prezentat un caz în care filiala din Bucureşti a unei asociaţii din Caraş Severin care este condusă de doamna Eleonora Miskovski, din declaraţia acesteia precizează faptul că avînd 700 de membri ai asociaţiei nu a fost programată niciodată pentru a susţine dosarele în cadrul comisiei SSPR”.

Domnul Luca nu-şi pune deloc întrebarea cum a ajuns „filiala din Bucureşti a unei asociaţii din Caraş Severin” să aibe 700 de membri, adică mai mult decît „luptătorii remarcaţi cu merite deosebite” care există în întreaga Timişoară, oraş care a luptat cu regimul comunist 7 zile, din care 5 zile singur. Nu se întreabă nici de ce aceşti 700 de bucureşteni n-au găsit în Bucureşti nici una din puzderia de asociaţii care să-i recunoască şi au fost nevoiţi să adere la o asociaţie din Caraş Severin. Preocuparea lui Luca, ca bun samaritean (pe seama bugetului statului), este să-i ajute pe aceşti oameni la preschimbarea certificatelor, cîştigîndu-şi astfel simpatii care mai apoi pot fi valorificate politic şi electoral.

Conform art. 13 alin. 5 din HG 1412/2004, la şedinţele comisiei SSPR trebuie invitaţi preşedinţii organizaţiilor a căror dosare se discută, nu filiala din nu ştiu care oraş. Dacă preşedinţii nu se prezintă analiza dosarelor se poate face şi fără ei. Prezenţa la analiza dosarelor a preşedinţilor de filiale în locul preşedinţilor de asociaţie este nelegală, chiar şi în situaţia cînd preşedinţii de asociaţie ar fi de acord să delege această prezenţă. Prin urmare, SSPR a procedat legal neinvitînd „filiala din Bucureşti a unei asociaţii din Caraş Severin” la analizarea dosarelor, iar domnul Raymond Luca nu a făcut decît să ridice, în faţa SSPR, nişte pretenţii care depăşesc prevederile legii. Trist este că nimeni din Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor nu i-a atras atenţia asupra acestui fapt.

Un alt caz care se observă din discuţiile Comisiei Parlamentare: „Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a prezentat cazul domnului Roibu Vasile, bolnav de cancer în ultimă fază, care a fost discutat de către membri Comisiei în legislatura 2004-2008, aceştia hotărînd transmiterea la SSPR avînd în vedere faptul că nu întruneşte elementele necesare preschimbării certificatului doveditor al calităţii de revoluţionar. Acesta ulterior a depus completări la dosarul de preschimbare, prezentînd dovezi cu privire la faptul că a fost prima persoană care a pătruns în Casa Judeţeană Neamţ, participînd la organizarea primelor forme de autoritate, dar nu a fost susţinut de către asociaţia din care face parte”.

Îmi trezesc mari bănuieli cazurile de persoane care în declaraţiile iniţiale nu au spus fapte esenţiale ale participării lor la revoluţie, şi abia după ce au aflat că li s-a respins preschimbarea certificatului şi-au completat dosarul cu noi declaraţii din care să rezulte fapte vitejeşti omise iniţial. S-ar putea să existe în dosarele SSPR vreo 10 persoane care să declare că au fost primii care au intrat în Casa judeţeană Neamţ. În cazul lui Vasile Roibu, faptul că asociaţia revoluţionarilor din Neamţ nu vrea să-l recunoască este un motiv de bănuieli suplimentare (nu absolutizez însă părerea asociaţiei; deseori e vorba de vrăjmăşii locale care n-au nimic de a face cu participarea la revoluţie).

Însă, în cazul acestui Vasile Roibu, presupunînd că este adevărat tot ce a declarat cînd şi-a completat dosarul şi a omis să declare iniţial, tot nu se încadrează în prevederile Legii 341/2004 pentru a primi titlul de „luptător în revoluţie remarcat prin fapte deosebite”. Acest titlu se acordă, conform art. 3 lit. b pct. 3 din Legea 341/2004 „celor care, în perioada 14-25 decembrie 1989, au mobilizat şi au condus grupuri sau mulţimi de oameni, au construit şi au menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar şi le-au apărat pînă la data judecării dictatorului, în localităţile unde au luptat pentru victoria Revoluţiei, precum şi celor care au avut acţiuni dovedite împotriva regimului şi însemnelor comunismului între 14-22 decembrie 1989”.

În judeţul Neamţ regimul totalitar nu a organizat nici o rezistenţă, nu au fost acolo nici un fel de morţi, răniţi sau arestaţi în decembrie 1989. E adevărat că la aflarea veştii despre fuga lui Ceauşescu, populaţia din Piatra Neamţ, ca şi din multe alte localităţi, a ieşit în stradă la o manifestaţie de bucurie, în cadrul căreia s-a intrat în clădiri administrative şi s-a constituit un FSN local. Însă, urmare a faptului că blestematul de regim totalitar nu a organizat în Neamţ nici o rezistenţă, Casa Judeţeană Neamţ nu poate fi considerată „obiectiv de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar”, deci nici pătrunderea în această casă nu se poate considera faptă deosebită în revoluţie conform art. 3 lit. b pct. 3 din Legea 341/2004. Totodată, legea nu prevede că participarea la constituirea FSN-urilor locale în oraşele şi satele patriei ar însemna o faptă deosebită în revoluţie, iar în cazul particular al oraşului Piatra Neamţ nu înţeleg pe ce temei s-ar considera aşa ceva. Conform legii, Vasile Roibu ar putea obţine cel mult titlul onorific de participant la revoluţie, prevăzut de art. 3 lit. c din Legea 341/2004. Raymond Luca, în loc să explice aceste lucruri domnului Roibu, îi ţine isonul şi îi întăreşte acestuia convingerea greşită că i s-ar fi făcut o nedreptate prin nepreschimbarea certificatului şi, din păcate, nimeni din CPRD nu se sesizează. Se pare că la CPRD, sub conducerea liberalului Raymond Luca, se doreşte aplicarea unor alte criterii de preschimbare a certificatelor decît cele prevăzute de lege, unul din criterii fiind „hai să dăm certificate de luptător cu merite deosebite tuturor celor care au făcut FSN-urile locale în localităţile unde în decembrie 1989 nu s-a întîmplat nimic”.

15 gânduri despre „Un Bebe Ivanovici liberal: Raymond Luca (2)

  1. Cele mai mari suspiciuni vin de la conducerile unor asociatii care au favorizat persoane care nu avut avut nici o legatura cu evenimentele din decembrie ,prieteni rude, cotizanti.Trebuiau ca institutiile statului sa verifice dosarele si sa nu se permita ca familii intregi sa obtina certificate de revolutionar, iar oameni care si au pus viata in pericol sa fie marginalizati.Cita josnicie !

  2. Unele asociaţii de revoluţionari s-au transformat în reţele infracţionale care intermediază dobîndirea pe nedrept a certificatelor (se oferă şi consultanţă juridică ca să se măsluiască profesionist dosarele). Din păcate, aceste asociaţii au sprijin politic. Este şi asta o metodă prin care clasa politică neutralizează adevăraţii revoluţionari.

  3. cum se face ca intimplator l-am intilnit la ploiesti pe domnul bebe ivanovici la un proces cu un anume stancu sa cam asa ceva din ce mia spus el nu stiu dar spunea ca certificatele de revolutionar trebuie sa se schimbe conform unei legi care a fost aprobata nu stiu in ce an cind era el secretar de stat acum totul e un abuz .oare cine il face intreaba mirica de la brazi stie cunva domnul bebe ivanovici cred ca isi aminteste e de curind discutia de la curtea de apel ploiesti sami telefoneze daca stie cine eace abuzuri si nu respecta ce a ce sa votat in timpul cit a fost secretar de stat S.S.P.R. BUCURESTI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MIRICA DE LA BRAZI.0244480655

  4. de ce il tine pe raymond luca la sspr cind eu stau acasa si stiu bine cum a fost evenimentele di decembrie 1989 , care sinteti linga acest domn spuneti sa bage dimisie sa nu mai ia bani sa plece in driaspola noi revolutionari din 1989 am facut revolutia in rominia prin urmare sa faca si ei o revolutioe in driaspola sa fie revolutionari ca noi in caz contrar sa paraseasca guvernul rominiei sint romin si doresc sa fiu in sspr bucuresti sa opresc hotii fromtul democrat romin mirica inca o data sa paraseasca sspr bucuresti va avea de lucru cu frontul democrat romin mirica dute raimon luca dute cine citeste mesajul acesta sai comunice sa plece radical.F.D.R.MIRICA.

  5. Când se vor verifica dosarele, a miilor de foşti informatori ai securităţi, exemplu Aradul, caqre casa a trei persoane a fost conspirativă, iar alţi au furat cu nemiluita după 22.12.1989, iar alţi mau ameniţat cu bătaia sau organizând beţivani în Piaţa Mioriţa, să mă bată. Locuinţa mea e veşnic violată de anumite persoane, dar poliţia se face că nu ştie !.Asociaşiile din Arad, nu au vrut să mi arate nici un proces verbal, precum cine au furat acte din dosare, da acle 4 sau cinci indivizi !. Cu ce drept ?. Să mi se dea înapoi pentru colegi de serviciu cei 305.484 lei, iar ai mei propri 6512lei vărsaţi în fondul Libertatea în 29.12.1989.

  6. DACA SINTETI BOLNAVI NU SINTETI BAGATI IN SEAMA CA NU SE STIE CIT TRAIESTI CE SA ITI MAI ATRIBUIE DREPTURI ILE DA UNUI INDIVID CARE SAI SUSTINA IN CAMPANI DAR AU UITAT CA ALEGERILE PENTRU PARLAMENTARI NU SE VA FACE CA IN ANI TRECUTI PLECATI IN LOCURILE CARE VATI NASCUT SI CRESCUT CA OAMENI VA CUNOSC NU VA VA VOTA NIMENI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN .

  7. DACA TOT SA PRELUNGIT ACESTE TERMENE DE CE NU SINT SI EU CHEMAT SA VAD DOSARELE DE LA PLOIESTI SI CRITERILE DUPA CARE SAU ACORDAT DREPRTURI CINE A STERS CASETA LA PLOIESTI A FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN PERJU DANIEL MIE PRACTIC NU MIA FACUT UN DEFAVOR FIZIC DAR A TULBURAT SI BAGAT IN ANONIMAT EVENIMENTELE DE LA PLOIESTI 22 DECEMBRIE 1989 ISTORIA ARE NEVOIE SI DE ADEVARU DACA EL A AUZIT CUM DE NU ESTE INREGISTRAT DECIT MOARTE TIRANILOR SI MAI MULT SE STERGE SI INREGISTRAREA CU CEL DIN BALCON CARE SPUNEA SA NU SE MAI STRIGE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN CA A FRATERNIZAT CU FSN TIMPUL A TRECUT DAR ISTORIA RAMINE MODIFICATA DE INDIVIZI CARE ADUCE DEFAVORURI REVOLUTI ISTORIEI SI A FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN ,CUM A AJUNS IN DOUA LOCURI DEODATA NU STIU POATE LEA INCURCAT EL ADICA PERJU DANIEL, SINT MULTE NEREGULI IN TOT CE A DECLARAT ACEST PERJU POATE CINEVA VA DESCOPERI SI VAI DE CEL CE MINTE , ASTEPT SA VEDEM MA PROPUNE CINEVA CA INITIATOR A UNEI REVOLUTI INPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST SA BAG LA PUSCARIE NISTE INDIVIZI CARE DORESC SA FIE SEFI PE VIATA FINDUI FRICA SA NU VADA ALTUL CE A FACUT EL . NOROC BUN MIRICA SI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN.

  8. IMI PLACE CUM SE GINDESTE ASA ESTE EU AM MAI SPUS CA NU A FOST CONCURS LA REVOLUTIE CE DACA AI INTRAT CE AI FACUT CE CINE TEAI LUPTAT INTOCMIREA SI DAREA AFARA A FOSTILOR ANGAJATI A FOST DE MINTUIALA SA REVENIT ULTERIOR CE FACEM CU ASFEL DE REVOLUTIONARI CARE ARAE SI NOUL CERTIFICAT AM PROPUS CEVA INTRUN COMENTARIU SI RAMIN LA ACEASI PARERE IMI PARE RAUBDAR TREBUIA ADEVAR CA MINCIUNA A INGROSAT RINDURILE REVOLUTIONARILOR ,FRONTUL DEMOCRAT ROMIN , MIRICA. NOROC BUN.

  9. Imi pare bine cind vad ca si alti gindesc ca mine frontul democrat romin,mirica. cine tine seama banul vorbeste cei ce am luptat nu meritam nimic am dat jos un regim comunist de care reprezentantei sspr si alti le pare rau toti comunisti sint inpootriva adevaratilor revolutionari exemplu ploiestu, procurori avocati judecatori cu cine sa luptat , FRONTUL DEMOCRAT ROMIN cetateni ai rominiei fiti alaturi de miscarea de masa FRONTUL DEMOCRAT ROMIN, si rominia va cistiga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.