Discuţiile din CPRD despre prorogarea termenelor Legii 341/2004

Cu întîrziere s-a dat publicităţii procesul verbal al şedinţei CPRD din 26 mai 2009. Legat de problema unei a 7-a prorogări a termenelor, care a fost propusă, iată ce s-a discutat:

Preşedintele comisiei, domnul senator Raymond Luca, a solicitat punctul de vedere al membrilor comisiei cu privire la iniţiativa secretarului de stat, domnul Emilian Vasile Cutean, de a proroga termenul de schimbare a certificatului.

Domnul deputat Firczak Gheorghe a precizat faptul că nu consideră necesar prorogarea termenului de preschimbare.

Domnul deputat Socaciu Victor a afirmat faptul că trebuie analizat în ce măsură neprorogarea termenului de preschimbare afectează situaţia activităţii de preschimbare a certificatelor.

Domnul deputat Mircovici Niculae a precizat faptul că nu este de acord cu prorogarea termenului de preschimbare, deoarece dacă patru ani de zile nu au fost suficienţi pentru completarea dosarelor, înseamnă că persoanele au fost dezineresate sau doresc fabricarea unor probe. De asemenea a menţionat faptul că după expirarea termenului de preschimbare vor urma 6 luni în care persoanele nemulţumite pot depune contestaţii, care vor fi soluţionate la CPRD 1989.

Domnul deputat Mircovici Niculae a exemplificat un număr de 48 de contestaţii de la Asociaţia Teleorman care au un text identic, singura diferenţă fiind numele persoanelor, elementul contestaţiei reprezentînd faptul că acele persoane nu figurează într-o anumită carte. De asemenea, acesta a menţionat faptul că au fost transmise contestaţiile şi la SSPR pentru a fi luate în vedere în momentul analizării dosarului de preschimbare.

Preşedintele comisiei, domnul senator Raymond Luca a specificat faptul că grupurile de revoluţionari sînt atenţi la tot ce se întîmplă la nivelul comisiei, analizează sintezele şi aduc acuze membrilor comisiei în cazul în care sînt de acord cu prorogarea termenului de preschimbare. De asemenea, acesta a menţionat că va urma perioada de depunere a contestaţiilor şi de soluţionare a acestora, punîndu-se la dispoziţia SSPR-ului spaţii pentru depozitarea arhivei de lucru, şi totodată vor fi create normele de lucru pentru soluţionarea contestaţiilor, pînă la data de 9 iunie 2009.

Domnul deputat Firczak Gheorghe a propus membrilor comisiei să fie transmisă o adresă domnului Emil Boc – prim ministru al României, pentru a-l informa despre această situaţie.

Membri au fost de acord cu această propunere.

Preşedintele comisiei, domnul senator Raymond Luca, a supus la vot propunerea de neprorogare a termenului de preschimbare. S-a votat astfel: 3 voturi pentru şi 2 abţineri.

Observ că procesul verbal al şedinţei nu dezvăluie cine a votat pentru şi cine s-a abţinut. Deşi la începutul procesului verbal se precizează că au fost 6 parlamentari prezenţi la şedinţă (Raymond Luca, Marius Cristinel Dugulescu, Gheorghe Firczak, Dorel Jurcan, Niculae Mircovici, Victor Socaciu), au fost exprimate doar 5 voturi, inclusiv abţinerile. Nu se dau explicaţii asupra acestei situaţii.

3 gânduri despre „Discuţiile din CPRD despre prorogarea termenelor Legii 341/2004

  1. Pingback: Asociaţiile revoluţionare din Timişoara protestează împotriva prorogării termenelor Legii 341 « Blogul lui Marius Mioc

  2. Pingback: Guvernul Boc prorogă iar termenele pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar « Blogul lui Marius Mioc

  3. Pingback: Nouă prorogare a legii 341/2004 « Blogul lui Marius Mioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.