Marian Lupu a părăsit Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (video)

Marian Lupu, fost preşedinte al parlamentului de la Chişinău, şi-a anunţat demisia din Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Lupu a fost lung timp un colaborator apropiat al preşedintelui Vladimir Voronin, într-o vreme era considerat ca un posibil urmaş al acestuia la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. E posibil ca demisia sa să fie şi urmarea unui orgoliu rănit, ca urmare a faptului că Voronin a preferat-o pe Greceanîi la candidatura pentru preşedinţia Moldovei. Printre comunişti, Lupu era considerat un moderat. E cunoscut pentru declaraţia că nu îl zgîrie la urechi dacă cineva foloseşte expresia „limba română” în locul celei corecte politic peste Prut de „limba moldovenească”.

Pronosticul meu: Marian Lupu va încerca să coaguleze la viitoarele alegeri o forţă centristă alcătuită din formaţiuni politice care n-au atins pragul electoral de 6% la ultimele alegeri, anume Partidul Social-Democrat (3,7% din voturi în aprilie), Partidul Democrat a lui Dumitru Diacov (2,97% din voturi) şi eventual Uniunea Centristă a fostului prim-ministru comunist Vasile Tarlev (2,75% din voturi). O coaliţie a acestor 3 partide ar avea şanse să depăşească pragul electoral la alegerile repetate.

Mai urmăreşte:
Dialogul Voronin – Filat – Chirtoacă – Urechean, la care a participat şi Marian Lupu (în perioada răzmeriţei din aprilie de la Chişinău)

Un gând despre „Marian Lupu a părăsit Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (video)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.