Asociaţiile revoluţionare din Timişoara protestează împotriva prorogării termenelor Legii 341

9 asociaţii revoluţionare din Timişoara au emis următorul comunicat de protest (scuze cititorilor pentru watermarkul de pe facsimil, am folosit un program gratuit de conversie care mi l-a adăugat):

asociatiiprorogare_p01Asociaţiile revoluţionare din Timişoara semnatare ale prezentului comunicat, ne exprimăm dezacordul şi protestăm faţă de intenţia SSPR, prin secretarul de stat, domnul Emilian Vasile Cutean, de a promova o ordonanţă de urgenţă privind prorogarea termenului de preschimbare a certificatelor de revoluţionar.

Considerăm că din anul 2004 cînd a fost promulgată Legea 341/2004, a trecut suficient timp pentru depunerea probelor, prelungirea termenului dînd acum posibilitatea pentru impostori de a „fabrica” probe la dosar, compromiţînd astfel Revoluţia Română din Decembrie 1989 şi însăşi ideea de justiţie.

Timişoara, 7.06.2009

Asociaţia „17 Decembrie” Timişoara
Preşedinte, Untilă Corina

Asociaţia „A.L.T.A.R. 1989” Timişoara
Preşedinte Hosu Virgil

Asociaţia „Frăţie, Egalitate, Colaborare şi Cooperare” Timişoara
Preşedinte, Burlacu Tudorin

Asociaţia „Victoria” Timişoara
Preşedinte, Fortuna Lorin

Forumul Revoluţiei din Decembrie 1989 „Libertatea” Timişoara
Preşedinte, Apetrei Liviu

Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 Timişoara
Preşedinte, Alămurean Pompiliu

Fundaţia Liga Naţională a Luptătorilor şi Participanţilor în Revoluţia Română Timişoara
Preşedinte, Bădilescu Nicolae

Asociaţia „Revoluţia 1989” Timişoara
Preşedinte, Florescu Viorel

Asociaţia „16-22 Decembrie 1989” Timişoara
Preşedinte, Ilie Margareta

În nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă secretarul de stat Emilian Cutean pretindea că a discutat cu asociaţiile de revoluţionari. Se pare că cel puţin cu alea din Timişoara nu a discutat.

Pe saitul CPRD sînt puse şi nişte comunicate ale BNR, deasemeni împotriva prorogării, dar acestea nefiind semnate nu le pot lua în seamă.

Părerea mea am mai spus-o: indiferent ce ar spune asociaţiile de revoluţionari, nu trebuie acceptată o nouă prorogare, fiindcă, după atîţia ani de verificare a dosarelor, ea ajută în primul rînd celor care vor să falsifice dovezi. E posibil ca Emilian Cutean să aibe şi el vreo 2-3 adrese de la nişte asociaţii de revoluţionari care să susţină prorogarea (nu m-aş mira să fie chiar de la BNR, cunoscînd antecedentele acestei organizaţii de a trece la păreri radical diferite după cum bate vîntul, coroborînd şi cu lipsa semnăturilor pe comunicatele postate pe saitul CPRD), oricum faptul e nerelevant. Prorogarea trebuie respinsă fiindcă e o idee proastă, indiferent cine ar susţine-o.

Mai citeşte, despre aceeaşi problemă:
– Un Bebe Ivanovici liberal: Raymond Luca (partea întîi şi partea a 2-a) – Raymond Luca şi-a corectat parţial poziţiile după apariţia acestui articol
CPRD se pronunţă împotriva unei noi prorogări a termenelor Legii 341/2004
Cînd a spus Emilian Cutean adevărul?
Discuţiile din CPRD despre prorogarea termenelor Legii 341/2004

20 de gânduri despre „Asociaţiile revoluţionare din Timişoara protestează împotriva prorogării termenelor Legii 341

 1. Domnilor din Timisoara–eu sint revolutionar din dimbovita,in anul 1996,nu mai era formulare tipizate,am toate documentele in regula.In anul2005 am fost la parchetele militare la audieri,mi s-a eliberat dovada cu faptele din 89.Cit a fost paul fesan a eliberat cui a vrut el certificate.Eu sint in asociatie,platesc anual cotizatie 200ron.nu am beneficiat de nici un drept si nici acum.Cu Emilian cutean,ba e alba ,ba e neagra.Spuneti-mi dvs. eu sint impostor.ASA SPUNETI VOI AIA CARE AVETI TOTUL IN BUZUNAR.PAI SINTETI CORECTI,spuneti impostorilor care s-a perindat pe la -sspr-guvern ,SA DEA DRUMUL LA DOSARELE COMPLETE,SA NU MAI UMBLE CU SMECHERII.

 2. Domnilor Revolutionari,eu a-si propune pentru functia de Secretar de stat SSPR-pe domnul–MARIUS MIHOC,pe domnul-TEODOR DORU MARIES,asociatia 21 dec.89-Bucuresti,sau pe domnul–LEFTER CRISTIAN,liga nationala a luptatorilor din dec.89,,Bucuresti.

  • Eu nu doresc funcţia de secretar de stat. Despre Lefter Cristian ştiu că e vicepreşedinte la organizaţia lui Bebe Ivanovici, poziţie din care a şi iscălit un comunicat prin care se arată împotriva tragerii la răspundere a lui Victor Stănculescu https://mariusmioc.files.wordpress.com/2008/11/bebeivanovicistanculescu.jpg
   Personal sînt împotriva lui Lefter Cristian, care se arată duşmănos faţă de revendicările revoluţionarilor timişoreni din decembrie 1989 (manifestul „A căzut tirania!”).

   • Domnule-MARIUS MIHOC,va rog frumos sa ma iertati,dar eu nu am cunoscut toate subdedesupturile acestea.Eu sint din dimbovita,am facut armata in Timisoara in anii 1966-68 si scoala de maistrii am facut-o tot in Timisoara,3ANI LA ZI PE CALEA B OGDANESTILOR,asa ca Timisoara este a doua mea dragoste.Am foarte multi prieteni in Timisoara.Evenimentele din 16-17 dec.le cunosteam de la prieteni,telefonic,pina s-a intrerupt legaturile.Asi fi bucuros sa punem un secretar de stat din Timisoara.Eu dupa cum v-am spus am un dosar de 28 file si o anexa de 20 file.in aprobarea comisiei din 09-08-1996,nu au mai avut certificate tipizate,si de atunci toti m-au mintit ca la anul ,la anul ,pina acum .Eu am munci la stat 34 ani,7 luni si am o pensie de 668 ron.Este cinstit??

 3. domnul are dreptate,,s-au imparti certificate prima data la cei care nu au abar cu rev.,iar prostii cinstiti au ramas pe jos…asa sa intimplat si cu paminturile taranilor,intii le-a dat hotilor,care lr-au vindut,iar la urma prostilor care au dreptul,se judeca cu hotii,,,numai ca nu au bani saracii..

 4. Pingback: Guvernul Boc prorogă iar termenele pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar « Blogul lui Marius Mioc

 5. Pingback: CPRD s-a opus degeaba prorogării termenelor Legii 341/2004 « Blogul lui Marius Mioc

 6. CIND NU MAI AUD DE RAYMON LUCA IN GUVERN CRED CA MA INBAT DE BUCURIE CA AM SCAPAT DE EL PENTRU TODEAUNA SE FOLOSESTEDE EL O FI FOST BUN LA CARTE DAR POLITIC?????????CICU.MIRICA FRONTU DEMOCRAT ROMIN. NUL CUNOSC BINE CA OM DAR NU ESTE BUN PENTRU POLITICA SA PLECE ESTE RECOMANDAREA MEA ,

 7. As dori sa stiu cu cine as putea vb pentru o persoana care a participat la revolutie si nu si-a facut nici pana la aceasta ora un certificat de revolutionar….daca mi se poate da un nr de tel sau o adresa din timisoara. Mentionez ca persoana are cum sa dovedeasca ca a participat la revolutie unde a si cantat 2 melodii la balconul operei, inregistrari pe care se pot asculta.
  Va multumesc din suflet si astept un raspuns pe adresa de e-mail.

 8. TIMISORENI AU VOTAT INPOTRIVA DAR CEI PUSI DE SSPR AU MERS INAINTE ,CONFORM PROVERBULUI ,,URSU MERGE CIINI LATRA,, DE CE NU A SCHIMBAT INTREGUL PERSONAL CA SA INDREPTE CEVA IAM VAZUT SINT CIND DEOPARTE CIND DE ALTA CUM BATE VINTU ASTA NUI DEMOCRATIA VISATA DE EROI REVOLUTI ROMINE VOTATI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN VOTATI PENTRU MIINE SI VITORUL COPILOR VOSTRI VOTATI SCRIETI CU CREONUL SI STAMPILATI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN .REVOLUTIONAR MIRICA..

 9. Pingback: Nouă prorogare a legii 341/2004 « Blogul lui Marius Mioc

 10. Pingback: 1037 noi luptători în revoluţie aprobaţi de CPRD într-o singură şedinţă, la spartul tîrgului « Blogul lui Marius Mioc

 11. Pingback: Raymond Luca îndeamnă făţiş SSPR la săvîrşirea unor ilegalităţi « Blogul lui Marius Mioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.