100000 de vizualizări

Dacă acest blog a izbutit să strîngă primele 50000 de vizualizări la sfîrşitul lui martie 2009, după 8 luni de existenţă, la sfîrşitul lui iunie am ajuns la 100000 de vizualizări. În ultimele 3 luni am avut trafic cît în cele 8 luni anterioare.

În ultima săptămînă am fost în concediu, unde am avut acces limitat la internet, de aceea n-am răspuns la comentarii, iar pe blog au apărut doar republicări ale unor articole ale mele mai vechi, pe care le programasem dinainte. Chiar şi aprobarea unor comentarii am dat-o cu întîrziere din acest motiv, cer scuze celor afectaţi.

Lector m-a întrebat cîţi vizitatori unici are blogul, din păcate wordpressul nu-mi oferă această informaţie. N-am decît situaţia vizualizărilor, care, din motivele expuse şi în articolul în care comentam 50000 de vizualizări este inexactă. O verificare a popularităţii acestui sait am făcut-o şi cu alexa, care azi mă situează pe locul 2,173,805 în întreg internetul şi pe locul 37512 în România. Nu e foarte spectaculos, dar comparînd cu saitul Institutului Revoluţiei Române, instituţie care încasează sume considerabile de la buget, şi căreia nici măcar nu i se mai menţionează locul în clasamentul alexa (în trecut apărea undeva pe la locul peste 20 de milioane), este binişor. Printre saiturile consacrate revoluţiei din 1989, acest blog a devenit unul dintre cele mai populare. Mă depăşeşte saitul SSPR-ului, care de cîtăva vreme este „în construcţie”.

Articolele şi paginile cu cele mai multe vizualizări conform statisticii WordPress, de la începutul blogului pînă acum, sînt:

SSPR sfidează Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor
Situaţia preschimbării certificatelor de revoluţionar, raportată de Fesan
Revoluţia din Timişoara în înregistrări audio-video
Taxa forfetară pentru IMM: Libertate economică, dar nu pentru căţei
Saitul SSPR nu mai funcţionează
Despre mine şi acest blog
TVR în decembrie 1989
Noua componenţă a comisiei parlamentare a revoluţionarilor din 1989
Secretarul de stat pentru revoluţionari, Puiu Fesan, la congresul BNR
CPRD şi SSPR se încaieră public. Raymond Luca pretinde că există mai multe mii de dosare neverificate încă de SSPR

Acest clasament nedreptăţeşte articolele mai vechi, cînd nu adoptasem încă stilul de a lăsa vizibil doar titlul şi începutul articolelor, vizitatorii blogului putînd citi articolele direct de pe pagina principală, fără a mai face clic pe titlu, deci fără a se contabiliza vizualizarea articolului în statistica WordPress. Articolele vechi sînt nedreptăţite şi prin faptul că pe atunci blogul avea un trafic mai mic. Cred că am destule articole interesante pe care le-am publicat în perioada de început a blogului, şi care merită citite de cititorii mai noi.

Continuă să stîrnească interes mai mare articolele care se menţin pe specificul blogului – revoluţia din 1989, iar dintre acestea, cele legate de problema preschimbării certificatelor de revoluţionar. Dintre articolele care n-au legătură cu revoluţia din 1989, unul singur, cel despre taxa forfetară pentru IMM-uri, a ajuns printre primele 10 ca număr de cititori.

Căutările care au adus cei mai mulţi vizitatori sînt, în ordine: sspr, marius mioc, cprd, taxa forfetara, comisia parlamentara a revolutionarilor, taxa forfetara 2009, cprd 2009, blog marius mioc, filip teodorescu, comisia parlamentara ptr revolutionari.

Cele mai multe vizualizări (1097) le-am avut în 8 aprilie 2009. Recordul săptămînal este 5325, în a 15-a săptămînă a lui 2009, iar recodul lunar este iunie 2009, cu 16864 vizualizări.

5 gânduri despre „100000 de vizualizări

 1. Domnule Marius Mioc,

  Va multumesc respectuos pentru raspuns.
  Daca imi este ingaduita o observatie, numarul comentariilor este in continuare extrem de mic. Probabil ca printre vizitatori se gasesc o serie de observatori statornici care urmaresc blogul din ratiuni informative, neavand libertatea comentariilor. Tema blogului dvs. este insa de interes major pentru societatea romaneasca, mai ales acum, in preajma implinirii a 2o de ani de la producerea evenimentelor.
  Ma voi stradui in continuare sa aduc aici modesta mea contributie prin comentarii, dar si prin propunerea unor teme. In acest sens apreciez in mod deosebit faptul ca ati dat curs propunerii mele de a realiza o lista cu lucrarile consacrate evenimentelor, pe care o voi imbogati in curand.
  Una dintre teme, pe care am lansat-o deja, si pe care cu deosebit respect v-o readuc in atentie, atat dvs., cat si corespondentilor blogului, priveste existenta „turistilor” sovietici. Au existat ei intr-adevar sau este vorba doar despre un mit, pentru a se oferi o explicatie evenimentelor? Cum au aparut acestia in relatarile din publicatiile scoase de sub tipar in ultimii 20 de ani? Cum este documentata existenta lor, in afara de afirmatia dlui Petre Roman, mai ales in conditiile in care, potrivit unor surse, printre care si un articol din „Ziua” semnat de dl. Victor Roncea, acestia au patruns in tara fara pasaport (??) si fara sa fie inregistrati la granita? Nu cumva este vorba despre o intoxicare informationala?
  O a doua tema pe care o propun priveste declaratiile date in procesele generate de evenimente care vorbesc despre un incendiu in care au fost arsi cei morti pe strazi, la Timisoara. Daca este asa – de retinut ca o serie de morti au fost gasiti ingropati -, atunci ce se poate spune despre identitatea REALA a cadavrelor transportate la Bucuresti si incinerate la Crematoriul „Cenusa”? Descrierile acestor cadavre difera – cei care au vazut cadavrele de la morga Spitalului Judetean dau o descriere, cei care au vazut cadavrele la „Cenusa” dau alta descriere. Cine sunt, pana la urma, mortii incinerati la „Cenusa”?
  O a treia tema priveste statistica relativa la fortele inarmate prezente la Timisoara. Caror arme, caror comandamente, caror unitati apartineau acestea? Cine au fost sefii lor?
  O a patra tema priveste „sindicalistii” adusi la casa parohiala. Din ordinul cui, cu ce scop, ce au intreprins acestia, cum au fost mobilizati?
  O a cincea tema: ce comandamente, ce componente ale Armatei coordona in 1989 dl. Victor Atanasie Stanculescu in clitate de prim-adjunct al ministrului Apararii Nationale?
  Raspunsurile ne pot oferi o imagine mai clara privind planurile dupa care s-au desfasurat evenimentele.
  Al dvs., Lector

  1. Salve Lecter…LECTOR SA U SECURIST….De ce est idezamagit…ce urmaresti….ai aceeasi scoala ca si mine…crezi ca domnul e prost?! Cat castigi pe luna? ca pe pamant ersti un primar(cel putin)…Apropo…BUCURESTIULE…La casa parohiala nu erau sindicalisti…invata un pic de istorie ( andreea esca)

 2. Domnule Moic,
  numele meu de identificare este cel real. Ca şi cutia poştal-electronică, dealtfel. V-am mai scris un (pare-mi că singur) compliment: după vizionarea mascaradei de miting din Bucureşti, ce a precedat INSTIGAREA la fugă a nefericiţilor bătrâni, manipulaţi de cei care i-au şi ucis, fără drept de judecată în perfectă şi legală regulă.
  EI, Aceia sunt primii crminali, ca şi restul babanilor, barosanilor, baştanilor profitori de după lovitura de stat, tot de EI însângerată, deturnată dintr-o – poate că, deşi mă îndoiesc! – revoltă populară.
  De v-ar interesa o corespondenţă particulară cu mine, un perfect anonim, mândru de a face parte din ceata lui „stiupdpipăl” desemnată ca atare de brucan şi succesorii, vom mai comunica.
  De nu, nu. „Fript” de alte bloguri ce le-am considerat serioase, dar fără temei, nu voi comenta mai mult.
  Cu sinceră consideraţiune, Nicolae Ciobanu.

  PS: Cred (sper, întemeiat pe ochii, atitudinea ingenuului copil care vă sorbea din ochi), că „vânătoarea de ţestoase” n-a fost decât o figură de stil…
  Acelaşi.

  1. SPUN O DATA SUS SI TARE…MARIUS MIOC E O VANATOARE DE VRAJITOARE, E …NASHA STRANNA….AVETI GRIJA CE SCRIETI PE AICI, O SA RAMANETI FARA BULETIN IN CIMITIR…..nicolae ciobanu? mai existi? baga in yahu asta…lula3075(litere mici)

 3. SCRISOARE DESCHISA Domnilor politicieni ai Romaniei post-decembriste! Inspiritul Constitutiei, a Principiilor Dreptului European, a Legii si a Idealurilor Revolutiei din Decembrie 1989, va rog sa procedati de urgenta la revizuirea intentiilor de oprire a platii indemnizatiilor Luptatorilor remarcati, precum si a modului in care intelegeti sa acordati recunostinta cuvenita celor care si-au asumat rolul de organizatori si conducatori a miscarilor revolutionare, in diverse imprejurari si locuri din tara, inainte de fuga dictatorului.
  Este regretabil faptul ca, la 22 de ani de la revolutie, cei care si-au riscat viata, punand in rpericol si viitorul propriilor famili, in numele unor idealuri care au readus zambetul sperantei pe buzele romanilor, continua sa fie marginalizati prin mijloacele de informare-dezinformare, aflate in mainile adevaratilor profitori, cei care, prin marsavie sau incapacitate, au facut sa se volatilizeze zeci de miliarde de dolari anual, in toata perioada post-decembrista.
  O vorba veche, din batrani, ne spune ca, cel pe care nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti, vorba de care, conducatorii adevaratei revolutii nu au tinut cont, aparandu-i pe „fosti” de furia dezlantuita a multimii, fara sa se gandeasca macar un moment la ura pe care acestia le-o purta.
  Cum fiecare zona din tara are propria ei istorie revolutionara, pentru evitarea unor confuzii care sa puna sub semnul intrebarii cele prezentate mai sus, voi reda doar situatia, fosta si actuala, din municipiul Tg-Mures, oras cu o revolutie sangeroasa, inceputa in dimineata de 21 decembrie 89 dar batut de Dumnezeu cu „mineriada” din martie 1990, probabil, cea mai eficienta miscare de reasezare a „fostilor” pe crengile noii puteri.
  Revenind la revolutia mureseana adevarata, cea de dinaintea fugii dictatorului, voi nominaliza, in ordine cronologica, doar 10 persoane care si-au asumat PE FATA, rolul de conducatori, organizand mari grupuri sau coloane pe care le-au insufletit prin discursuri incepute cu prezentarea identitatii si ocupatiei, astfel: VUTA AUREL, MOLDOVAN SORIN, MAROSSZEKI ALEXANDRU, GUDIU MIRCEA, REGHIAN CONSTANTIN, KIRALY KAROLY, FLOREAN AUREL, FARCAS VASILE (subsemnatul), al zecelea fiind colonelul MAPN, BINZARU CORNELIU, retrogradat la gradul de soldat in dimineata lui 21 decembrie, pentru opozitie fata de inarmarea militarilor.
  Cu exceptia domnului Kiraly, care nu si-a depus dosar, toate celelalte persoane nominalizate au dobandit certificat de luptator Remarcat in 1996 si urmeaza a-si pierde indemnizatia pentru ca fostii si actualii conducatori, ii catalogheaza ca impostori si profitori.
  In privinta mult trambitatelor drepturi, doar un spatiu amarat si o locuinta apar in dreptul celor 10. Nici o scutire de impozit pe salariu, nici un credit cu dobanda subventionata, nici un metru de teren si nici macar gradul de general, pe care-l merita colonelul Binzariu, doar satisfactia de a nu fi decapitati precum conducatorii Revolutiei Franceze, desi izolarea si asimilarea noastra cu profitorii si impostorii, ne-a decapitat moral.
  Desigur ca Revolutia Mureseana nu s-a limitat la cei zece, alte numeroase persoane s-au remarcat prin fapte deosebite in timpul revolutiei si, prin urmare, isi vor pierde si ei indemnizatiile, urmand sa priveasca „cu mandrie” la indemnizatiile victimelor din timpul luptei pentru putere, la militienii, securistii sau teroristii raniti de furia multimii, la ranitii cu adeverinte medicale de 3-4 zile si la retinutii (multi in afara zonei de conflict) pentru prezumtia de participare la revolta populara.
  Acestora, Statul Roman (devenit capitalist prin jertfa primilor) va continua sa le acorde indemnizatii si recunostinta cuvenita altora, provocand satisfactie si zambetul sarcastic al celor 200000 de fosti ilegalisti, activisti, securisti sau tortionari (cu pensii de sute de milioane) sau al „fostilor”, cocotati in varful piramidelor politice sau econimice.
  Auzim mereu ca este criza dar nu intelegem cum am ajuns aici, din moment ce, am ,lasat politicienilor o tara fara datorii, cu o rezerva valutara considerabila si numeroase creante de incasat, precum si cu o economie ce asigura zece milioane de locuri de munca.
  Intelegem si faptul ca, revolutionari fiind, suntem datori sa sprijinim tara dar nu intelegem de ce se aplica discriminarea si se incepe cu noi, cu profesorii, cu medicii, cu armata, cu functionarii publici si cu pensionarii si nu confisca nimeni sutele de miliarde de dolari furati.
  Sunt adevarate „stive de bani” furati si aflati la vedere dar niciodata atinse de vreo confiscare, sub pretextul dreptului de proprietate.
  A cui proprietate,domnilor procurori??? Credeti ca arestarile televizate vor scoate tara din criza fara ca dumneavoastra sa confiscati averile furate, averi care ar scoate tara din trei crize, nu din una???
  In ceea ce ma priveste pe mine, deceptiile post-revolutionare m-au scarbit dar inca nu m-au invins. La 20 decembrie, cu ocazia Orasului Martir Tg-Mures, voi organiza un Parastas al Idealurilor Strazii din Decembrie 89, idealuri inmormantate de mine in decembrie 2003, printr-un ceremonial si un sicriu depus la Troita Eroilor din Tg-Mures.
  Cu dezgust,
  Farcas Vasile, dupa unii revolutionar,dupa altii profitor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.