Productivitatea muncii la verificarea dosarelor pentru certificate de revoluţionar. Comparaţie între anul 1996 şi situaţia actuală

De 5 ani SSPR se tot plînge că n-a avut timp să verifice dosarele pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar, motiv pentru care s-au dat deja 7 prorogări ale termenelor (şi poate vor urma şi altele).

Cînd s-au eliberat iniţial aceste certificate, conform vechii legi 42/1990, nu a fost o treabă aşa de complicată. Pe portalul revoluţiei am găsit un document (pus acolo de un anonim care foloseşte porecla Diplomatul 007) cu privire la productivitatea muncii la comisia de eliberare a certificatelor de revoluţionar în 1996, cînd preşedinte al comisiei a fost Costel Balint.

statistica_1997După cum aflăm din adresa semnată de secretarul comisiei, Valentin Preda, şi de subsecretarul de stat al SSPR Angelo Mareş, trimisă domnului senator Nicolae Dide, pe atunci preşedinte al comisiei parlamentare pentru controlul aplicării Legii 42/1990, în perioada 14 octombrie – 12 decembrie 1996 au avut loc 24 de şedinţe ale comisiei în care „au fost analizate 13250 de dosare într-un timp de 192 de ore, reprezentînd în medie 69 dosare pe oră, adică circa 52 de secunde pentru un dosar, apogeul reprezentînd şedinţa din 16.11.1996 cînd s-au analizat şi votat 1360 de dosare, adică 170 de dosare pe oră, ceea ce reprezintă 2,1 secunde [greşeală, de fapt 21 secunde] per dosar”.

În 16 decembrie 1996 noul guvern CDR rezultat din alegeri l-a destituit pe Costel Balint din funcţia de preşedinte al comisiei pentru cinstirea şi sprijinirea eroilor revoluţiei (aşa se numea pe atunci comisia care elibera certificate de revoluţionar), numindu-l în loc pe Traian Orban, rănit în revoluţie (timişorean, ca şi Balint). Costel Balint, sprijinit de mai multe asociaţii de revoluţionari, a refuzat să recunoască destituirea sa, a refuzat să predea arhiva lui Traian Orban şi a atacat în instanţă hotărîrea de guvern prin care era destituit. Abia după vreo jumătate de an a acceptat Balint să renunţe la şefia comisiei, răstimp în care Traian Orban şi-a dat demisia. La un moment dat se declanşase şi urmărirea penală împotriva lui Costel Balint pentru uzurpare de calităţi oficiale (el continua să se pretindă preşedinte al comisiei pentru cinstirea eroilor revoluţiei), nu cunosc rezultatul acestui demers (dacă o fi existat vreun rezultat; cititorii blogului care au informaţii sînt rugaţi să le furnizeze). Din presa timişoreană ştiu că Balint a primit o condamnare penală, dar într-o altă problemă – respectiv o înşelăciune prin internet (vezi articolul lui Mihai Dorneanu – „Revoluţionarul Balint, folosit de hackeri drept puşculiţă”, în Timpolis din 6-8 octombrie 2003; Dorneanu este numele unui miliţian bătut de revoluţionari în decembrie 1989 la Timişoara, mă întreb dacă e aceeaşi persoană; vezi şi articolul lui Laurian Ieremeiov – „Piraţi informatici, judecaţi la Timişoara” în „Gardianul” din 12 iulie 2002).

Comparînd, dacă în 1996 se rezolvau chiar şi 1360 de dosare într-o zi, cele aproximativ 22000 de dosare de preschimbare conform legii 341/2004 n-au putut fi rezolvate de SSPR nici măcar în 5 ani, fiind decretată o nouă prorogare. Şi parcă văd concluzia finală a celor 6 ani de verificări, că în 1996-1997 s-a lucrat foarte corect, numărul dosarelor respinse urmînd să fie foarte mic.

Pe tema modului de lucru al comisiei din 1996-1997 condusă de Costel Balint, vezi şi o emisiune TVR din 1997.

13 gânduri despre „Productivitatea muncii la verificarea dosarelor pentru certificate de revoluţionar. Comparaţie între anul 1996 şi situaţia actuală

 1. cu cit se trage de timp cu atit apar indivizi pe sub tejghele cu nou certificat de revolutionar dupa parerea mea trebuia sa ramina certificatele asa cum erau se acordau drepturi de recunostinta tuturor revolutionmarilor fara descreditari intre timp se verifica dosarele .cei care aveau falsuri la puscarie dar nu mai apareau alti asda zis revolutionari care are deja certificat nou si primeste si indemnizatie cel putin asa an inteles sper sa fi inteles eu gresit sa ma ierte daca am inteles gresit iar de este adevarat sa indrepte daca poate prostile din dosare si la puscarie cu falsi revolutionarii dar ce te faci ca sau inmultit revolutionarii , si culmea ia ceriificate alti care au stat si a privit la mine cind ma luptam cu betivi undei dreptate au mincato ciini ?????….. de ce nu imi comunica nimeni doar imi blocheaza calculatorul nu pot lua legatura cu buna ziua iasi nui nimic se repara dar sa stie cel ce face asfel de lucrari are si contra ofensiva imi repar singur nu platesc asa ca dai inainte poate te prinde si intri la puscarie hahhh. mirica si frontul democrat romin.

  1. Garda Revolutiei Romane da in vileag afacerea certificatelor
   In vreme ce revolutionarii isi continua greva foamei in fata Guvernului, fondatorul Garzii Revolutiei Romane (GRR), infiintata pe 5.01.1993, Stefan Dumitru Preda, sustine ca statul a scapat din mana controlul asupra certificatelor de revolutionar. „Nu am avut sediu niciodata, deoarece suntem singura organizatie de revolutionari din Romania care nu a fost de acord sa se alieze cu vreo asociatie sau partid, pe motiv ca majoritatea au, printre revolutionari, si falsificatori care si-au insusit averi uriase si importante sume de bani”, a spus presedintele GRR. El a oferit ca exemplu Liga Nationala a Luptatorilor din Decembrie 1989, condusa inainte de Adrian Staicu, plecat in S.U.A. in 1994, cu aproximativ 100.000 de dolari, proveniti din vanzarea unor certificate de revolutionar. „Un alt motiv pentru care nu am primit spatiu este acela ca, in 1994, am descoperit in imobilul din Calea Victoriei 133-135, 40.000 de certificate false de revolutionar, in alb. Din ele au fost furate cam 1.000 de bucati. Cei care au cumparat aceste certificate furate au beneficiat de 10.000 de metri patrati de teren, spatii comerciale, case, circulatie gratuita pe transportul in comun”, a precizat presedintele Garzii Revolutiei Romane.

 2. multora le placesa fie sefi nui nimic rau in asta dar datorita lipsei de materie cenusie face prosti dar atentie nu in detrimentul lor cind incurca borcanele cere ajutor celor care sau pe care ia ajutat in falsuri si asa se joaca vremea vine vremea trece noi raminem pn delite. daca acesti oameni conduc tara nu vad democratiaain rominiaa decit cu frontul democrat ,rideti voi dar astai adevarul ce ati facut voi sau parinti vostri intrebare democrata ca sa fie un vitor coopilor vostri nimic a era sa uit sticle dar nu goale ; siringi dar nu goale numi dai sa te protejez la bataie si uite asa sa dus democratia dar cu f.d.r. scapam de asa ceva puneti stampila si nu regreta cind vei vedea FRONTUL DEMOCRAT ROMIN fara campanie publicitara pe bani contribuabililor noroc bun si numi purtati pica .

 3. In anul 1989, fiind angajat langa cinematrograful LUCEAFARUL, am vrut sa ma duc la baricada de la UNIVERSITATE, am fost arestat si dus la JILAVA. Fiind arestat am devenit REVOLUTIONAR, am infiintat Asociatia Jilava 89 raniti si retinuti, in 25.IX.1991, cu sentinta civila nr. 704/03.12.1991, la adresa mea UNDE LOCUIAM singur intr-un apartament, aleea RADASENI nr. 2, bl. 22, sc.III, etaj 4, ap.55, RAHOVA, langa PIATA. Pe baza legii RECOMPENSARII REVOLUTIONARILOR, A.) am ocupa spatiu din str.ACADEMIEI nr. 39-41, sc. 3, etaj I, de 80 mp, pentru asociatie, trecandu-l pe nume propriu si l-am cumparat. Am facut o noua cerere la primarie pentru un nou spatiu si : B.) am primit spatiu din C.Dorobanti 56, pe numele asociatiei, am infintat S.C. Asociatia Jilava 89 raniti si retinuti S.R.L. (se subantelege de ce acelasi nume), si l-am transfereat pe SRL unde uram unic asociat si sunt in curs de vanzarea dreptului litigios pentru 1.000.000 euro catre un om cu multi bani din Romania, spatiu actual avand 800 mp functionali ca Restaurant, Piterie, Salon, Terasa, Sala de biliar si jocuri si Bar. Au aparut niste pretendenti ca mostenitori a c-tiei, care au castigat in 2000 la prima instanta, dar au urmat recursurile de rigoare si spatiu e tot al meu, dar nu am mai platit la DAFI chiria aferenta fiind in litigiu. C.) am primit pentru infiintarea SEDIULUI P.S.D.R. Sector 7 (sic!) un spatiu de 2000 mp S+P+E si S+P si P, in Calea Grivitei 60, blocu roz, vizavi de baia comunala GRIVITA, pe care l-am desfiintat ulterior, trecand spatiu la Asociatia Jilava 89 raniti si retinuti si apoi la SRL-ul cu acelasi nume si sunt in curs de cumparare cu pile la directoare DAFI, prim .Bucuresti D.) Pe baza hotararii primei instante in litigiu cu C. Dorobanti 56, in baza Hot.Cons.G-l. al Mun.Bucuresti, la pozitia 67, primesc aprobarea pentru un spatiu de peste 200 mp, cu specificare A DETINUT SPATIU IN B-dul.Dorobanti 56 si l-a RESTITUIT FOSTULUI PRIOPRIETAR (care nu exista) prin Decizia de Prim. G-l. 2667/14.12.1998 si Sentinta Civila 8895/1996, EMISA IN SEDINTA COMISIEI din 24.04.2008, semneaza sef birou MARIAN-BOGDAN DON (spatiu din B-dul Dorobanti 56, este si acum al meu, e drept SRL-ul este suspendat din activitate, eu fiind in curs de vanzarea dreptului litigios. E.) – H.) diverse terenuri INTRAVILANE in zone limitrofe Bucurestiului, zone de vile, 2,5 ha, parcelate si vandute la acesta data, pe raza Jud. ILFOV si mun. Bucuresti. Legea spune ca am dreptul la 50 mp spatiu construit SAU 0,4 h teren ARABIL.
  In partea a II-a voi prezenta PROBE DE REVOLUTIONARI, si cum au fost ei facuti,etc., chiar si acum cu noul val din 2009.

  1. Nu ştiu în ce măsură datele pe care le scrieţi sînt corecte şi nici dacă scrieţi cu numele dv. real. Într-o vreme pe saitul SSPR se găseau date cu drepturile de care a beneficiat fiecare revoluţionar, n-au fost date complete, ci numai din cîteva judeţe, dar apoi au fost şi ele şterse de pe sait, conform principiului SSPR „prea multă transparenţă strică”.

 4. In curand PARTEA a II-a : Cum un Presedinte de asociatie, falsifica, scaneaza, intervine prin trafic de influenta si de familie, pentru a-l rezolva pe un prieten, sa redevina ALB, sa-si faca rost de drepturi ce nu-i apartin lui, sa incalce legislatia din Romania. Cel in cauza nu era in asociatia lui, ci in alta similara. Un serial de multe episoade finalizate in 20.10,”09, cu date probe scrise, inclusiv scanarile de rigoare, activitatea soatei, etc..Oricum dosarul pleca unde trebuie.

 5. Cu o cunostinte la Prim.Bucuresti, d-l. presedite al Asociatiei Jilava 89, trece de la la pozitia 67, la pozitia 12 (se pare cu ajutorul unui viceprimar cu care a fost coleg la aripa tanara a unui partid, si caruia i se faceau mese mari, la Pitzeria din Calea Dorobanti 56, intr-un salon de la subsol), avand deja trei spatii date pentru asociatie (se prezinta in atasament documentele Primariei luate de pe Internet)), motivandu-se ca spatiul din Calea Dorobanti 56, i-a fost luat de proprietarii de drept din 1994 (spatial unde se dadea mese ulterior avizelor, si se pare vandut dreptul litigious al imobilului, mostenitorilor proprietarilor de drept, in 18.01.2010 ), spatiu pentru care nu a achitat la d.a.f.i., nici un leu de peste 15 ani (nici macar pretul redus ca sediu de asociatie, dar in fapt un RESTAURANT, compus din Pitzerie, Restaurant, Terasa, Salon si Bar la subsol, Sala de jocuri si Biliar la Etaj). Cine plateste paguba imensa si diferenta de la chirie ptr. spatiu asociatie la spatiu restaurant in zona 0 Bucuresti. In atasament adaugam si actiunile judecatoresc si un document ce poate interpreta legatura cu viceprimaul in cauza. De asemenea adaugam si hotararile judecatoresti ce poate duce la concluzia ca trecerea imobilului din Calea Grivitei de la PARTID sector 7 Bucuresti (sic!) la ASOCIATIE, de la ASOCIA- TIE la SRL-ul cu acelasi nume (sic!), si de la SRL la adm. unic asociat, identic cu preseditele Asociatiei Jilava 89. In atasament, in cererea pentru obtinerea celui de-al 5-lea spatiu, ca revolutionar de la prim.Bucuresti,d-l Gadina spune :Gadina Constantin – pozitia 67 – contestatie justificata. O.R. nr. 45/1994, a detinut spatiul cu alta destinatie în Bd. Dorobanti nr. 56, sector 1- revendicat si restituit fostului proprietar (sic !) DAR SPATIU L-A RESTITUIT EFECTIV DUPA 18.01.2010, deci dupa 15 ANI . > De pe internet am copiat anuntul sugestiv : Cu toată campania din presă, d-l. De mai sus, face diligențele de rigoare sa închirieze spatiul proprietate din str. Academiei 39-41, sc. III, ap.6 – bis, a dat anunturi in presa, pentru a se muta in blocul roz, C. Grivitei 60, vizavi de baia Grivita, S+P+1, bloc luat pe Partid , PSD sector 7 Bucuresti (sic!), trecut pe Asociatie apoi pe SRL cu acelasi nume, unde este singur asociat si cumparare mai apoi pe persoana fizica, adica el, spatiu de peste 1.000 mp.Pentru acesta spatiu uriaș plateste o suma simbolica, de 100-150 euro, de pe spatiu din Academiei va lua 1000 euro, 850 euro castig. oricum este al treilea spatiu ca revolutionar si mai are alte doua spatii, avizate de prim. bucuresti. totul se gaseste pe internet la accesare ~Gadina Constantin~ si As.Jilava ~89-R.-R., nu doreste sa piarda nici un leu.

 6. A , e vorba de domnul COMISAR SEF, d-l GADINA CONSTANTIN, presedinte al ASOCIATIEI JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI (curat murdar, musiu, zice nenea CARAGIALE), reprezentantul TUTUROR REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA (cititi domnilor pe internet la COMISARIATUL PENTRU SOCIETATE CIVILA , nu zau domnilor, l-ati facut COMISAR SEF, HALAL), si uite cine REPREZINTA REVOLUTIONARII DIN ROMANIA !

 7. [Comentariu şters fiindcă repetă cuvînt cu cuvînt un alt comentariu deja publicat pe acest blog. Cei care comentează aici sînt rugaţi să-şi scrie comentariile o singură dată, la un singur articol, a cărui temă să aibă legătură cu comentariul trimis]

 8. DISCUTII PE PORTALUL REVOLUTIEI, INTRE REVOLUTIONARI CU FUNCTII (ptr. intelegerea evenimentelor) :
  2.)>Ce faci imi da-ti intalnire la Popogadina ? Dar Popogadina cu Asociatia lui Familiara cu sora sa marea revolutionara (care in timpul evenimentelor era pe la Tecuci)? Popocomiosarul gadina constantin, procurator de certificate masluite tip cel a sororii sale Gadina Elena;De pe: Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, (pag.102-103).3.)>As.JILAVA si-a facut pizzerie. Si la introdus pe nepotul sau in SSPR Gadina Mihai pentru a-si trece dosarele cu spagi . POPOCOMISARUL Gadina este un apropiat al regimului Iliescu implicit al lui Emil Cutean . Sa iti fie rusine tovarase Gadina C-tin. . Dupa ce ca nu iti satisfacea-i fosta nevasta Mihaela ca te-a prins in birou “facand …” cu un vice, care a murit (care si era era “asa cum era”si i-l insela cu toata lumea), a-i luat de-ai rupt din drepturile tovarasilor, excocand, mintind si falsificand.

 9. DISCUTII PE PORTALUL REVOLUTIEI, INTRE REVOLUTIONARI CU FUNCTII (ptr. intelegerea evenimentelor) :
  Sa-ti fie rusine tovarase gadina constantin. In primul rand tu revolutionar nu esti ,in schimb esti un poponar notoriu care te-a parasit si nevasta-ta, Mihaela ca te-a prins in birou “facand …” cu un vice, care a murit. Dupa ce ca nu iti satisfacea-i fosta nevasta (care si era “asa cum era”si i-l insela cu toata lumea – era paravand ptr. Popogadina”), acum ai tupeu de poponar jegos ce esti. De pe : Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ? .(pag.102-103. Daca pun mana pe tine iti rup gatul ca la porumbei ca si asa abia cantaresti 50 kg. cu tot cu televizor in brate. POPO ai dat de dracu ,de acum incolo daca mai scoti capul din vizuina ta DE PROFITOR CE AI FOST o sa vezi tu… Tu vorbesti ,tu care spatiul asociatiei l-ai transformat in “pizza-ialia” ? Tu care ai promovat oameni numai pe bani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.