Gheorghe Sălăjan în procesul revoluţiei din Timişoara (3): Consemnarea declaraţiei

După ce maiorul Gheorghe Sălăjan, ofiţerul însărcinat cu cercetarea penală în cadrul Securităţii Timiş, a spus ce a avut de spus, preşedintele instanţei, judecătorul Cornel Bădoiu, trece la consemnarea declaraţiei. Practic se repetă şi se sintetizează cele spuse anterior.

Fă clic ca să asculţi înregistrarea audio (45 minute 59 secunde)

Transcriere înregistrare:
Judecător Cornel Bădoiu: Maiorul Man… ei, îmi mai amintiţi atunci cînd o să trecem la consemnat; nu ştiu dacă am putut prinde chiar totul. Trecem la consemnat. Acolo unde vi se pare că lucrurile nu sînt bine prinse, v-aş ruga să mă atenţionaţi, bine?
Martor Gheorghe Sălăjan: Am înţeles.
Cornel Bădoiu: În seara de 16 decembrie, la orele 18, tot efectivul Inspectoratului Judeţean al MI, liniuţă Securitate şi Miliţie, a fost alarmat de către inspectorul şef, colonelul Popescu Ion. Am fost convocaţi în sala de festivităţi, unde colonelul Popescu ne-a comunicat… Mai concret, ce v-a zis?
Gheorghe Sălăjan: Ne-a comunicat că Comitetul Judeţean de Partid este atacat şi să mergem în ajutorul celor…
Cornel Bădoiu: …că sediul Judeţenei de Partid este atacat de huligani, e atacat de mai mulţi cetăţeni şi că este necesar să intervenim…
Gheorghe Sălăjan: Să intervenim, şi cu orice preţ să nu-i lăsăm să pătrundă înuntru.
Cornel Bădoiu: …pentru a-i neutraliza şi a nu-i lăsa să pătrundă în interior. Pentru aceasta a trimis un prim eşalon, neînarmaţi, da?
Gheorghe Sălăjan: Neînarmaţi.
Cornel Bădoiu: …în ţinută militară şi civilă, după caz, după care, la vreo 45 de minute
Gheorghe Sălăjan: Mai repede.
Cornel Bădoiu: …la vreo 30 de minute a trimis şi restul, restul de cadre, printre care mă aflam şi eu. Punct. Cînd am ajuns acolo nu mai era picior de demonstrant, nu? Spunîndu-ni-se că aceştia s-au retras pe două căi spre Piaţa Maria. Ni s-a ordonat să-i urmărim, să plecăm în urmărirea lor, pentru a-i, ce?
Gheorghe Sălăjan: A-i împrăştia.
Cornel Bădoiu: Pentru a-i împrăştia şi a reţine, nu? Dacă era necesar, din rîndul lor. Pentru a-i împrăştia.
Gheorghe Sălăjan: Pentru a-i împrăştia, eu n-am înţeles că…
Cornel Bădoiu: Am rămas mai la urmă şi la Podul Michelangelo…
Gheorghe Sălăjan: Nu, la podul de la direcţia regională CFR.
Cornel Bădoiu: La podul de la Direcţia Regională CFR, de la Regionala CFR, împreună cu colegul colonel Cîntăreţu şi un locotenent…
Gheorghe Sălăjan: Clavac.
Cornel Bădoiu: Clavac, am revenit la sediu, conchizînd împreună că…
Gheorghe Sălăjan: N-avem ce căuta acolo cu mîinile goale.
Cornel Bădoiu: …cu mîinile goale nu putem face nimic în faţa acelor demonstranţi.
Precizez că primul eşalon trimis la Judeţeana de Partid, a fost condus de locotenent-colonel Constantin. Constantin şi mai cum?
Gheorghe Sălăjan: Ion Constantin.
Cornel Bădoiu: Constantin Ion.
Gheorghe Sălăjan: Ion Constantin.
Cornel Bădoiu: Iar al doilea…
Gheorghe Sălăjan: De locotenent-colonel Dumitrescu.
Cornel Bădoiu: …de locotenent-colonel Dumitrescu şi colonelul?
Gheorghe Sălăjan: Minciu.
Cornel Bădoiu: Minciu, Min-ciu de la Securitate. Cu al doilea eşalon, a făcut deplasarea la Judeţeana de Partid şi locotenent-colonel Atudoroaie, da?
Gheorghe Sălăjan: Vreau să fac o precizare că nu l-am mai văzut la Maria, în drum spre Maria, pe domnul Atudoroaie. Era întuneric.
Cornel Bădoiu: În drum spre Piaţa Maria, nu l-am mai văzut pe colonelul Atudoroaie, locţiitorul şefului Securităţii, pe linie de Serviciu unu, aţi zis, da?
Gheorghe Sălăjan: Doi.
Cornel Bădoiu: Atudoroaie? Doi. După două-trei ore, fiind la sediu, am fost chemat de colonelul Popescu şi mi-a ordonat să mă ocup de anchetarea reţinuţilor, da?
Gheorghe Sălăjan: Nu.
Cornel Bădoiu: Dar cum?
Gheorghe Sălăjan: Nu eram în situaţia lor. Nu s-a anchetat pe nimeni acolo.
Cornel Bădoiu: Să mă ocup de întocmirea unor situaţii privind persoanele reţinute. Situaţii care cuprindeau datele personale ale acestora, nu?
Gheorghe Sălăjan: Datele personale.
Cornel Bădoiu: …ocupaţia, apartenenţa politică, locul de muncă etc. În consecinţă, m-am deplasat la Miliţia Judeţului unde am luat legătura cu locotenent-colonel Tufariu.
Gheorghe Sălăjan: Constantin.
Cornel Bădoiu: Tufariu Constantin, ce era, şeful cercetărilor penale?
Gheorghe Sălăjan: Şeful cercetărilor penale, da.
Cornel Bădoiu: …şeful cercetărilor penale şi cu ajutorul acestuia am întocmit listele
Gheorghe Sălăjan: Împreună, şi el făcea, şi eu.
Cornel Bădoiu: …listele solicitate. Am mai fost ajutaţi şi de alţi colegi, atît de la Miliţie, cît şi de la Securitate. În dimineaţa de 17 decembrie, la orele şepte, l-am întîmpinat la gară, da?
Gheorghe Sălăjan: Nu, nu.
Cornel Bădoiu: La aeroport?
Gheorghe Sălăjan: A venit, am fost anunţaţi că va veni Caraşcă.
Cornel Bădoiu: …a venit la sediu, locotenent-colonel Caraşcă, şi mai cum?
Gheorghe Sălăjan: Gheorghe.
Cornel Bădoiu: Gheorghe
Gheorghe Sălăjan: Ofiţer din Direcţia a şasea.
Cornel Bădoiu: ofiţer în Direcţia Cercetări Penale a D.S.S. – Departamentului Securităţii Statului, care răspundea de judeţul nostru. Punct. În aceeaşi dimineaţă la orele opt, în aceeaşi dimineaţă la orele opt, a avut loc o şedinţă condusă de generalul Macri, sosit de la Bucureşti cu o echipă de ofiţeri din cadrul D.S.S., cu anumite funcţii de răspundere. Printre aceştia remarcîndu-i pe colonel Teodorescu, da? Filip.
Gheorghe Sălăjan: Da, şef pe linie de contraspionaj de 15 ani.
Cornel Bădoiu: locotenent-colonelul Atanasiu, Gabriel parcă, Anastasiu, scuzaţi-mă, locotenent-colonel Pop, de unde?
Gheorghe Sălăjan: Tot de la Direcţia întîia.
Cornel Bădoiu: …şi alţii. Mie şi lui Caraşcă, generalul Macri ne-a ordonat să plecăm şi să-i întocmim, de îndată, situaţia cu persoanele reţinute. Am înţeles că în lipsa noastră, s-a organizat activitatea pe linie de Securitate, în vederea stăpînirii situaţiei operative. În sensul că au fost trimişi ofiţeri în obiectivele de care răspundeau, pentru a culege informaţii privitor la organizatorii şi instigatorii acelor demonstraţii şi respectiv chiar la mişcările celor care ieşiseră în stradă. De asemenea, pe linie de contraspionaj, ofiţerii din serviciul respectiv au fost însărcinaţi să culeagă date privitoare la cetăţenii străini care ar fi avut vreo legătură
Gheorghe Sălăjan: Vreo implicaţie.
Cornel Bădoiu: vreo implicaţie în declanşarea şi întreţinerea evenimentelor de la Timişoara. Toate aceste date erau comunicate operativ, pe linie ierarhică şefilor de serviciu, respectiv căpitan Dragomir, nu, Dragoman, maior Dracula, Zarcula, locotenent-colonel Pele, colonel Cîntăreţu, Pe-le, Colonel Cîntăreţu, care la rîndul lor raportau celor doi locţiitori ai şefului Securităţii, Atudoroaie şi Radu Tinu, cît şi colonelului Sima. Care la rîndul, mai departe comunicau, fie generalului Macri, fie colonelului Teodorescu şi Anastasiu, în lipsa primului. Sau chiar cînd erau ei (neînţelegibil). Oricum, s-a organizat activitatea pe linie de Securitate, în aşa fel, încît să poată fi neutralizaţi instigatorii şi să fie opriţi oamenii de a mai ieşi în stradă…”
Gheorghe Sălăjan: Nu ieşiseră oamenii în stradă încă… vorbesc de muncitori, nu vorbesc de cei din 17 şi 16; că ăia nu ştiu dacă erau muncitori.
Cornel Bădoiu: Păi, din situaţiile întocmite de dv. am văzut că erau şi muncitori, şi studenţi…
Gheorghe Sălăjan: Studenţi n-au fost…foarte puţini…
Cornel Bădoiu: Şi funcţionari…
Gheorghe Sălăjan: Foarte puţini studenţi au fost…
Cornel Bădoiu: Foarte puţini… e adevărat.
Gheorghe Sălăjan: Şi au fost luaţi din…
Cornel Bădoiu: …dar oricum, în 18 erau vreo 800 şi ceva de arestaţi, nu?
Gheorghe Sălăjan: Erau. Dar studenţi au fost în total 73, dintre care nu ştiu dacă trei au participat direct la demonstraţii, restul a fost reţinut…
Cornel Bădoiu: Să credem că toţi au fost reţinuţi? Cei care au ieşit în stradă?
Gheorghe Sălăjan: Nu, nu.
Cornel Bădoiu: Am revenit, raportîndu-i generalului Macri că nu putem întocmi situaţia cerută. Motiv pentru care, Caraşcă, împreună cu doi subofiţeri de la Securitate, din ordinul aceluiaşi general, s-au deplasat la Penitenciar, pentru a întocmi situaţia cu reţinuţii.
În dimineaţa de 18 decembrie, a avut loc o nouă şedinţă, condusă de generalul Macri, care ne-a admonestat că nu am obţinut datele necesare aflării instigatorilor şi persoanelor implicate în declanşarea evenimentelor. Ne-a făcut incompetenţi. La această şedinţă au participat toate cadrele cu funcţii de răspundere din Inspectoratul de Securitate. În consecinţă, împreună cu Caraşcă, m-am deplasat la Penitenciar, unde, cu ajutorul colonelului Roşiu, şef Direcţie Judiciară din IGM, am reuşit să procurăm un exemplar cu situaţia reţinuţilor. Îmi amintesc că erau printre aceştia. Cu situaţia reţinuţilor. Îmi amintesc că printre aceştia…
(final casetă)

(început nouă casetă – există o porţiune care n-a fost înregistrată)
Cornel Bădoiu: …pe linie de Cercetare Penală ne-au venit în sprijin, cam cîţi ofiţeri?
Gheorghe Sălăjan: Au venit pînă pe la 17-18 ofiţeri.
Cornel Bădoiu: …aproximativ 17 ofiţeri…
Gheorghe Sălăjan: Pe cei de la Cercetări Penale îi cunosc pe toţi, pentru că sînt omologii mei şi ne cunoaştem, dar pe restul… Ştiu doar că a fost Poenaru de la Mehedinţi…
Cornel Bădoiu: …din alte judeţe: Ialomiţa, Călăraşi, pentru a ajuta la investigarea reţinuţilor şi răniţilor internaţi la Spitalul Judeţean. Din ordinul colonelului Sima, în după-amiaza de 18 decembrie, împreună cu Caraşcă, am organizat formarea unor echipe dintre ofiţerii sosiţi…
Gheorghe Sălăjan: El a întrebat cine vrea să meargă acolo.
Cornel Bădoiu: …pentru a proceda la investigarea reţinuţilor şi răniţilor. La Spitalul Judeţean au plecat, conduşi de căpitanul Grui, care răspundea de obiectiv…
Gheorghe Sălăjan: …conduşi în sensul că, să se înţeleagă, adică să le facă cunoştinţă cu medicii, cu şefii de secţie, cu…
Cornel Bădoiu: …patru ofiţeri, care ştiu că au audiat vreo cinci răniţi, pînă în seara de 19 decembrie, cînd au telefonat şi au comunicat, că mare lucru nu mai pot face, deoarece s-a strîns lumea la poartă, care-şi cerea răniţii şi morţii. Sintezele acestor declaraţii erau prezentate fie generalului Macri, fie colonelului Teodorescu. Îmi amintesc că în seara de 18 decembrie, din ordinul colonelului Sima, m-am deplasat la Miliţia Judeţ, unde am luat legătura cu colonelul Tufariu, pentru a identifica şi ridica un suspect, pentru a identifica şi aduce la Securitate care a fost prins de o patrulă militară împrăştiind manifeste.
Gheorghe Sălăjan: În faţa Comitetului Judeţean de Partid.
Cornel Bădoiu: …în faţa Comitetului de Partid. N-am putut să duc la îndeplinire ordinul, pentru că am fost gonit de generalul Mihalea, am fost îndepărtat de generalul Mihalea, care a spus că de cercetarea reţinuţilor se ocupă mai întîi Miliţia şi după aceea Securitatea.
Gheorghe Sălăjan: Vreau să vă raportez că am uitat: a doua zi, deci în 19, a fost adus acest tînăr de Miliţie. Mi l-a adus miliţia, deci n-am mai mers eu după el. A fost adus acest tînăr, un băiat de 21 de ani. A spus că el… l-am cercetat împreună, adică maiorul Oancea de la Dîmboviţa a stat de vorbă cu el, dar am participat şi eu, pentru că am fost curios să văd despre ce este vorba. Noi aveam deja manifestele… adică “manifestele”…nişte înscrisuri pe hîrtii: “Vrem morţii!” “Jos Ceauşescu!” şi alte treburi din astea, nişte hîrtii…
Cornel Bădoiu: …a doua zi, miliţia mi-a adus pe acel tînăr. Cum se chema? Vă amintiţi?
Gheorghe Sălăjan: Nu-mi amintesc…
Cornel Bădoiu: …de care s-a ocupat maiorul Oancea de la Dîmboviţa.
Gheorghe Sălăjan: Maiorul Oancea.
Cornel Bădoiu: Noi eram deja în posesia manifestelor împrăştiate…
Gheorghe Sălăjan: Dar dîndu-ne seama că nu putea fi el…
Cornel Bădoiu: …în care se solicitau morţii, se spunea: “Jos Ceauşescu!”
Gheorghe Sălăjan: …am raportat colonelului Sima, zic: “Domnule colonel, aducem grafologul nostru, ce să ne chinuim cu…n-are rost să…” Şi am adus grafologul. I-am spus lui Oancea să ia nişte probe de scris…
Cornel Bădoiu: Şi nu era el…
Gheorghe Sălăjan: Nu, n-a fost el, dimineaţa…
Cornel Bădoiu: Cu ajutorul grafologului, am stabilit că nu acel tînăr era autorul manifestelor. Şi cu aprobarea colonelului Sima i-am dat drumul să plece acasă.
În aceeaşi seară de 18 decembrie, în jurul orelor 22, colonelul Sima mi-a ordonat ca, începînd de a doua zi, să mă deplasez la Penitenciar, pentru a investiga pe cei reţinuţi. M-am conformat, deplasarea făcînd-o şi de această dată împreună cu Caraşcă, dar la scurt timp am revenit la sediu, din ordinul colonelului Sima, care ne-a precizat că începînd cu aceeaşi dată, suspecţii vor fi aduşi la sediul organului…
Gheorghe Sălăjan: Se crease spaţiu.
Cornel Bădoiu: …întrucît, pentru cercetare, întrucît se crease spaţiul necesar. În acest context, au fost aduşi mai mulţi suspecţi, printre care mi-i amintesc pe doi şoferi, tată şi fiu.
Gheorghe Sălăjan: Păşcălău.
Cornel Bădoiu: Doi şoferi cu numele de Păşcălău – tată şi fiu, o fată de la IMAIA rănită la picior
Gheorghe Sălăjan: Angela
Cornel Bădoiu: …cu numele de Angela, trei tineri de la Întreprinderea GAROFIŢA, despre care se spunea că ar fi scris lozinci anticeauşiste pe pereţii secţiei, tineri care au fost aduşi de doi ofiţeri de la Serviciul doi. I-am raportat situaţia generalului Macri, după ce am stat de vorbă cu acei tineri, şi am aflat că, într-adevăr, scriseseră acele lozinci, dar le-au şters îndată. Am propus să fie eliberaţi, dar Macri nu a fost de acord şi a ordonat să fie trimişi la Penitenciar, luînd legătura în acest sens cu colonelul Tudor Stănică, şeful Direcţiei Cercetări Penale din IGM.
Fac precizarea că, în data de 17 decembrie, la orele 13,30, tot efectivul, 13,30, tot efectivul de Securitate a fost înarmat cu pistoletele din dotare şi 12 cartuşe de război. Se primiseră informaţii, încă de atunci, că muncitorii se organizează, pentru a ieşi la demonstraţie.
Gheorghe Sălăjan: În ziua de 19.
Cornel Bădoiu: Poftim?
Gheorghe Sălăjan: În ziua de 19.
Cornel Bădoiu: Rectific şi arăt că, în ziua de 19 s-au primit aceste informaţii. În data de 19 decembrie am primit ordin de la locotenent-colonel Atudoroaie să identific un cetăţean de la ELBA, care era revendicat de muncitorii acelei întreprinderi, cu care purta atunci discuţii cu primul secretar Radu Bălan.
Gheorghe Sălăjan: Aşa am auzit eu. Aşa mi s-a comunicat.
Cornel Bădoiu: În data de 20 decembrie, pe la orele… Cînd au fost eliberaţi deţinuţii?
Gheorghe Sălăjan: În jur de ora 11-12, pe la prînz… aşa.
Cornel Bădoiu: …pe la orele 11, la cererea demonstranţilor au fost eliberaţi reţinuţii din Penitenciar, mai puţin 12, care se găseau în arestul Miliţiei. În seara de 21 decembrie, din ordinul generalului Macri… Locotenent-colonel Caraşcă împreună cu cine aţi spus?
Gheorghe Sălăjan: Singur am spus.
Cornel Bădoiu: Nu, nu, a lucrat la întocmirea celor şapte dosare.
Gheorghe Sălăjan: Cu colegii de la Miliţie, dar nu ştiu cu cine. Au lucrat toată noaptea.
Cornel Bădoiu: Cu lucrători de Miliţie…
Gheorghe Sălăjan: Cercetări Penale Miliţie.
Cornel Bădoiu: …a lucrat la întocmirea a şapte dosare penale, aţi spus?
Gheorghe Sălăjan: 12.
Cornel Bădoiu: …12 dosare penale privitoare la persoanele care fuseseră identificate şi stabilite ca instigatori, nu?
Gheorghe Sălăjan: Posibili, posibili instigatori. Nu ştiu dacă au stabilit că sînt instigatori.
Cornel Bădoiu: Da. Posibili instigatori. A doua zi dimineaţa, acesta a plecat cu avionul să le ducă generalului Vlad, la Bucureşti. Nu ştiu, însă, dacă a mai apucat să facă acest lucru. Îmi amintesc că printre cei vizaţi s-au aflat: medicul stomatolog Tăut, da?
Gheorghe Sălăjan: Da.
Cornel Bădoiu: Studenta sau studentul?
Gheorghe Sălăjan: Studentul.
Cornel Bădoiu: Studentul Mioc, Mi-oc, de la Facultatea de Mecanică [autorul acestui blog] şi muncitorul Sabău. De unde era Sabău?
Gheorghe Sălăjan: Nu cunosc de la ce întreprindere. Dar oricum (neînţelegibil)
Cornel Bădoiu: În aceeaşi zi de 22 decembrie, în jurul orei 13.00, după ce am audiat comunicatul de la TV, privitor la fuga dictatorului Ceauşescu, colegii din ţară au plecat, după ce, în prealabil şi-au lăsat pistoletele şi muniţia cu care fuseseră dotaţi. Toate acestea le-am încuiat într-un fişet. După care am plecat şi eu acasă, revenind la Garnizoană, potrivit ordinului primit, în data de 25 decembrie ’89.
Grefier: Revenind la garnizoană?
Cornel Bădoiu: Virgulă, potrivit ordinului dat, virgulă, în ziua de 25 decembrie 1989. Personal, am auzit primele focuri de armă, în seara de 17 decembrie, în jurul orei 17,30-18,00. Din direcţia podului Decebal, care se află în apropierea sediului Inspectoratului. Pentru început, întrucît demonstranţii se apropiau, componenţii dispozitivului plasat în acel punct, pentru a-i împrăştia, au tras focuri de avertizare în aer. Am auzit, însă, cînd demonstranţii au strigat, între ghilimele: “Pe ei, că au gloanţe oarbe!”, închideţi ghilimelele, după care iar’ s-au auzit mai multe rafale scurte automate, chiar şi focuri răzleţe şi apoi gemete de oameni răniţi. Din ordinul colonelului Atudoroaie…
Gheorghe Sălăjan: Nu din ordinul dînsului. Am înţeles că s-a trimis… de la dînsul am aflat, că s-a trimis acolo… că din ordinul dînsului, nu ştiu…
Cornel Bădoiu: …de la colonelul Atudoroaie am aflat că au fost trimise în zonă două salvări, pentru a-i lua pe răniţi; dar acestea au fost răsturnate de demonstranţi. Nu ştiu cărui minister aparţineau componenţii acelui dispozitiv, care a executat foc. Apoi au continuat împuşcături toată noaptea, pînă spre dimineaţă. Au fost reluate în seara de 18 decembrie…
Gheorghe Sălăjan: În cartierele mărginaşe
Cornel Bădoiu: În seara de 18 decembrie, pînă spre dimineaţă, mai ales în cartierele mărginaşe. În nopţile care au urmat, personal, nu am mai auzit împuşcături în oraş.
Gheorghe Sălăjan: De altfel, din 19 după-masă, am aflat aşa… tangenţial… că armata ar fi fost retrasă din oraş. Deci nu mai era în stradă.
Cornel Bădoiu: Am aflat tangenţial că în după-amiaza de 19 decembrie, armata a fost retrasă în cazărmi. Mă refer la trupele Ministerului Apărării Naţionale.
Ştiţi cum au fost folosite acele sinteze prezentate celor trei din vîrful piramidei: Macri, Teodorescu, Anastasiu?
Gheorghe Sălăjan: Nu ştiu, domnule preşedinte, de la noi foarte subţiri sinteze s-au dus; pentru că n-am găsit că ar fi fost instigatori. Adică n-am găsit noi. Dacă or fi fost, nu ştiu… Şi foarte subţiri au fost sintezele prezentate de Caraşcă la domnul general. Numai presupuneri. Şi nu dintre cei reţinuţi, ci dintre cei de-afară: un bărbos… însă nu am… foarte subţiri au fost aceste sinteze. Pentru că dv. ştiţi cine au fost reţinuţi majoritatea dintre cei… nu au fost chiar toţi demonstranţi şi n-aveam ce să scoatem de la ei.
Cornel Bădoiu: Din cîte ştiu, nu aveaţi nici unde să-i băgaţi…
Gheorghe Sălăjan: Deci n-am avut timp fizic, practic, din 19 pînă în 20, nici o zi jumate…
Reporter radio Timişoara: O scurtă pauză impusă de cîteva defecţiuni apărute la tehnica de calcul la care se imprimă declaraţia martorilor.
Cornel Bădoiu: Vă rog să consemnăm. Vă rog să consemnaţi. Puteţi consemna? Nu ştiu dacă căpitanul Bucur, în perioada respectivă, s-a deplasat la Penitenciar. Dacă căpitanul Bucur, în perioada respectivă s-a deplasat la penitenciar. Ştiu că se ţinea o legătură permanentă între Inspectoratul Judeţean MI şi Judeţeana de Partid. Da. Întrebări, dle procuror?

(va urma)

Mai urmăreşte celelalte fragmente audio din mărturia lui Gherghe Sălăjan, prezentate pe acest blog:
Generalul Velicu mi-a zis că miliţia cercetează prima dată şi după aia noi
Caraşcă cu 2 ofiţeri de miliţie au plecat la Bucureşti să ducă nişte dosare generalului Vlad

Tot din procesul revoluţiei din Timişoara, mai urmăreşte pe acest blog mărturia lui Gheorghe Diaconescu, fost procuror general adjunct al RSR:
Trebuia să fie un dosar istoric, prin care să aducă sancţiuni capitale
Despre incinerarea cadavrelor de la Timişoara (1)
Despre incinerarea cadavrelor de la Timişoara (2)
În 15 februarie l-am pus sub acuzare pe generalul Guşă

Mai vezi, deasemeni:
Sînt vechi membru al clubului posesorilor de NUP

4 gânduri despre „Gheorghe Sălăjan în procesul revoluţiei din Timişoara (3): Consemnarea declaraţiei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.