Ce a făcut Mărieş la revoluţie?

Fostul preşedinte Ion Iliescu, care de multă vreme e supărat pe Teodor Mărieş, repetă pe blogul propriu (linc) declaraţiile pe care le-a dat şi ziariştilor despre Teodor Mărieş:

„Preşedintele Traian Băsescu se face vinovat de o “imixtiune inadmisibilă” în actul de justiţie prin medierea dintre revoluţionari şi responsabilii autorităţilor abilitate în dosarul Revoluţiei , dar şi de o postură degradantă vorbind cu “impostorul” Teodor Mărieş – un ins pus pe scandal permanent care vorbeşte în numele Revoluţiei, deşi revoluţionarii autentici nu îi acordă acest drept. El nu are calitatea şi nici abilitarea conferită de un certificat de revoluţionar, fiind considerat ca un impostor în calitatea de preşedinte ale Asociaţiei.

Mărieş îşi arogă calitatea de revoluţionar, deşi nu s-a aflat în noaptea de 21 decembrie 1989 la baricada de la Intercontinental (fiind portar la o echipă de fotbal din Caransebeş).

Consider că este degradant pentru şeful statului ca prin astfel de atitudini să încurajeze exercitarea de presiuni asupra procurorului-şef, folosindu-se de asemenea indivizi care nu au autoritatea morală să vorbească în numele Revoluţiei şi revoluţionarilor”.

O părere asemănătoare cu a lui Ion Iliescu pare să o aibe Asociaţia Victimelor Mineriadelor condusă de Viorel Ene şi alte cîteva asociaţii, care au făcut şi o plîngere penală împotriva lui Traian Băsescu, după cum aflu din blogul lui Victor Roncea (linc).

Nu împărtăşesc părerea domnului Iliescu cum că Traian Băsescu ar fi săvîrşit o „imixtiune inadmisibilă” în problemele justiţiei. Băsescu nu a indicat procurorilor şi judecătorilor ce soluţii să dea în acele dosare, ci doar le-a cerut să soluţioneze aceste dosare, fiind anormală situaţia ca după 20 de ani în marea majoritate a cazurilor să nu se cunoască cine sînt vinovaţii pentru moartea a peste 1000 de oameni şi rănirea altor cîteva mii. O situaţie care se pare însă că-i convine domnului Iliescu. Dacă Băsescu nu ar fi chemat pentru „mediere” pe reprezentanţii justiţiei şi pe cei ai asociaţiei „21 Decembrie”, iar Mărieş ajungea să moară la poarta Cotrocenilor, aceeaşi oameni care-l acuză acum pe Băsescu pentru că a organizat acea întrunire l-ar fi acuzat că a rămas nepăsător la greva foamei declanşată de Mărieş.

Este adevărat că Mărieş n-a cerut certificat de revoluţionar. Pe vremea cînd pe saitul SSPR se puteau verifica oamenii care au depus asemenea cereri am controlat şi am remarcat că numele de Teodor Mărieş nu figurează acolo. Teodor Mărieş însuşi a declarat într-un interviu publicat de Eugen Istodor în „Academia Caţavencu” din 18 decembrie 2007 (linc)„eu nu am certificat, fiindcă nu am vrut să-l iau din mîna nu mai spun cui, că trebuie sa-i spun şi criminal. Sînt preşedintele asociaţiei, dar nu sînt un beneficiar al legii, pe care o susţin, dar despre care cred că ar trebui să se refere mai mult la morţii din decembrie şi la urmaşii lor”.

Anume pe acest motiv – că nu are certificat de revoluţionar – este acuzat Mărieş de impostură. Situaţia revoluţionarilor din 1989 este următoarea: dacă nu-şi iau certificat de revoluţionar (şi mulţi nu şi-au luat tocmai fiindcă printre cei care au primit certificate s-au strecurat, cu sprijinul clasei politice, o mulţime de indivizi dubioşi) sînt acuzaţi că sînt impostori, care de fapt n-au participat la revoluţie. Dacă îşi iau certificat sînt acuzaţi că sînt nişte îmbuibaţi, care beneficiază nemeritat de nişte drepturi materiale, pe spinarea cetăţenilor.

În interviul sus-pomenit Mărieş pretinde, contrar afirmaţiilor lui Ion Iliescu, că a fost prezent la baricada din 21 decembrie (e adevărat, nu spune dacă în noaptea de 21 decembrie sau numai ziua). El confirmă că era fotbalist la Caransebeş, dar spune că avea prietenă în Bucureşti pe care o vizita frecvent şi menţionează că a fost trecut în cartea de imobil la adresa din Bucureşti a prietenei sale. Mai jos reproduc interviul dat de Mărieş în 2007 lui Eugen Istodor de la „Academia Caţavencu”.

„Să ne luăm lanţuri şi bîte!“

Reporter: Ce făceaţi pe 21 decembrie 1989?
Doru Mărieş: Aveam întîlnire cu un prieten, Doru, şi prietena lui. La ora 12. La magazinul Victoria. Şi-n momentul ăla vedeam pe Calea Victoriei cum le dădeau la doamne poşeta în picioare. Adică poşeta pe umăr, pe gît şi alergau. Se spărsese mitingul lui Ceauşescu.
Rep.: Ce eraţi pe vremea aia?

D.M.: Fotbalist. La CSM Caransebeş. Era perioada de vacanţă. Venisem pe 17, cu trenul, noaptea. Auzisem la Radio Europa Liberă şi în tren ce fusese la Timişoara. Şi i-am zis lui Doru, acolo, la magazinul Victoria: „A-nceput! Să ne luăm lanţuri şi bîte!“. M-am dus pe Lipscani, unde era un astfel de magazin. Am pus mîna pe clanţă şi o păpuşă mi-a zis: „S-a închis!“. Am luat-o spre Inter. Acolo a fost momentul cel mai greu. Doru a dus fata acasă. Cel mai greu a fost să pun piciorul pe caldarîm. Era ora 12 şi ceva. Era cordon la Société Générale. Erau 25-30 de oameni care scandau „Jos Ceauşescu!“. Am coborît şi m-am alăturat lor. Deja începuse „Veniţi cu noi!“, fiindcă de trei ori mai mulţi oameni treceau sau stăteau pe margine.
Rep.: Cum de aţi făcut pasul pe caldarîm?
D.M.: Era nevoie de magnetism ca să strigi „Jos Ceauşescu!“? Era nevoie să te gîndeşti?
Rep.: Păi, eraţi fotbalist. Salariul mergea, micul trafic mergea. Nu o duceaţi greu.
D.M.: Aşa e, o primă, un biznis mergeau. Fată în Bucureşti aveam. Aici veneam frecvent, în vacanţă, la sfîrşit de săptămînă… Bun, să vă spun una… Tocmai pe 21 decembrie am fost trecut în cartea de imobil la doamna mea, eu, care veneam de mult, dar atunci au vrut ei să mă bage în cartea de imobil. Erau cinci-şase turnători pe scară şi îşi făceau datoria. Curios!

„Pasul ăla!“

Rep.: Pasul ăla!
D.M.: Pasul ăla l-am facut din dorinţa de libertate!
Rep.: Şi eu am fost la 12 la Inter. Dar eu nu am făcut pasul ăla. Cum l-aţi făcut dumneavoastră?
D.M.: Dom’le, ştiam că dacă-l fac nu era loc de întors. Ori noi, ori ei. Dorinţa de a-l vedea jos pe Ceauşescu, de aia am făcut pasul. Prostia aia de sistem! Nu puteai spune un banc, te fereai să cumperi un pachet de Kent, restaurantele, discotecile se închideau la zece seara. Umblam cu lista după mine. Fiecare, cum auzea că vii la Bucureşti, te ruga să-i aduci ceva. Aveam liste cu medicamente, cu unt, cu o bucată de salam, cu bujii. Eu trăiam cu carne în bureţei, venită de la Timişoara.
Rep.: Cum în bureţei?
D.M.: Aveam o mătuşă care-mi punea carnea pe tren, la naşu’, şi ca să nu se scurgă, carnea se împacheta în nişte bureţi. Iar bureţeii cu banii în ei se întorceau la Timişoara. Uite cîte explicaţii! Plus că bunicu-meu a fost chiabur şi i-au pus şi ce nu aveau. L-au băgat în închisoare pentru că avea pămînt la mina de uraniu. A murit la 53 de ani. Dar ştiţi ce e frumos? L-au pus să-şi taie via şi cînd au văzut tîmpiţii de la Primărie că nu mai au ce bea, l-au pus să îngrijească lăstarii, care în trei-patru ani au crescut. Şi ţin minte cum mă duceam în fiecare an şi duceam două-trei căruţe de struguri la ăia de la Primărie, ca să-şi facă vin.
Rep.: Pasul ăla vine şi de la via aia care nu s-a lăsat!
D.M.: Nu se mai putea. Şi auzeam… a plecat şi ăla şi ăla în străinătate! Şi a mai fost ceva… eu am făcut hepatită şi m-au delegat la minister în Bucureşti. Şi ascultam Europa Liberă, aşa că ştiam ce era în Germania, în Rusia.
Rep.: Pasul ăla… nebunie?
D.M.: Nu, dom’le, a fost un pas conştient. Nu aş fi simţit altfel pasul ăla, momentul ăla greu, ştiai că o vei păţi.
Rep.: Moartea?
D.M.: N-am simţit nimic.

„Criminalii sînt printre noi“

Rep.: De pe margine auzeam că mureaţi voi, cei din baricadă.
D.M.: Era zvon. Zvonul era zvon. Nu s-a tras acolo. Ne-au împins doar de acolo. Şi am vrut să o luăm prin spate, pe la Union. Şi nu ne lăsau nişte inşi, fără să spună un cuvînt. Pe la Havana ştiu că se uita unul urît la mine şi l-am scuipat. Nu spunea un cuvînt. Cum l-am scuipat, a rupt-o după noi. Or fi primit ordin. Undeva pe drum, ăla scuipat a luat o coadă de steag şi, cînd a văzut că mă scapă, a luat coada aia de steag şi a aruncat-o în clădirea Universităţii. Dar cît de tare o fi dat, că eu, trăgînd cu ochiul într-acolo, am văzut coada aia în cer. Ce drac de forţă a trebuit să aibă ca să dea în zid şi coada să se ducă în cer.
Rep.: Deci dumneavoastră aţi luat-o tot ca sa îi încingeţi, eu văzînd că ne sperie am luat-o la fugă spre casă, ca să mă ascund. Şi în timp ce dumneavoastră eraţi tot pe baricade, eu de frică şi fugă am făcut apendicită.
D.M.: Să ştii ca au fost emoţii.
Rep.: Eu nu am facut pasul ăla.
D.M.: Cîţi am făcut pasul ăla? Jumătate dintre noi erau de-ai lor, criminalii.
Rep.: Apă, mîncare?
D.M.: Nu am simţit aşa ceva. Ştii de ce am suferit? După o ţigară. Se terminaseră ţigările la toţi pe baricadă. Ştii ce te rog? Mă întreb cît vei scoate din interviul nostru. Fiindcă trunchiind mă trezesc că nu se înţelege. Şi mai e ceva! Să ştiţi că sînt criminali.
Rep.: Criminali!
D.M.: Da! Au ucis 1.200 de oameni. Şi pînă în acest moment nu avem nici o sentinţă definitivă, nici un criminal condamnat.
Rep.: E, erau la mîna a doua, primiseră ordin!
D.M.: Uciseseră la prima mînă şi se cunosc oamenii care au tras. La Parchet se cunosc. Se ştie exact cum s-au infiltrat, cum au făcut.

El a adus libertatea. E un nimeni

Rep.: Au trecut 18 ani. Din omul care a făcut pasul ăla pentru libertate, azi nu sînteţi decît un nimeni, pentru băieţii cu bani, băieţii de pe blog.
D.M.: Da, noi am adus libertatea asta care este, ca libertate este. Indiferent ce e, cum e, muşc din noua nomenclatură la fel. Nu-mi pasă. Apropo, eu nu am certificat, fiindcă nu am vrut să-l iau din mîna nu mai spun cui, că trebuie să-i spun şi criminal. Sînt preşedintele asociaţiei, dar nu sînt un beneficiar al legii, pe care o susţin, dar despre care cred că ar trebui să se refere mai mult la morţii din decembrie şi la urmaşii lor.
Rep.: Dacă nu ar fi fost morţii, nu ar fi existat televiziuni, imobiliare, Bursa!
D.M.: Aşa e. Şi mai e ceva, dacă ar fi venit Gorbaciov şi ar fi zis: „Uite, Iliescu e şef!“. Am fi zis bun, aşa e, dar noi le-am încurcat planurile, că un plan a fost, şi noi ăştia am strigat „Jos comunismul!“ şi „Jos cu comuniştii!“. Nici unul care a ieşit pe 22 nu a fost pe 21. Să nu zic de Iliescu. Petre Roman a fost la Inter, dar, vorba lui Dan Iosif, „cu altă treabă“. Pe 22, cînd erau siguri că a plecat dictatorul.
Rep.: Aveaţi nevoie de Iliescu?
D.M.: Dar cine ştia de Iliescu? Eu, nu. Am intrat pe geam la CC, pe 22, am luat o armă rezemată acolo, i-am bătut pe doi băieţi, Raţ şi David, care simulau că voiau să sară pe mine. Erau de serviciu. Apoi, m-am văzut cu Pîrcălăbescu, şeful gărzilor patriotice. „Ce faci, bă, tragi?“ „Nu, dom’le, că nu am puşcă.“ Ăsta m-a dus unde erau mulţi adunaţi şi înfricoşaţi. Eu: „Un dulap, să pun arma!“. Ăia, stupefiaţi… „Nu ne împuşcaţi?“ „Nu, dom’le.“ Cînd mă uit în jur… canapea cu sînge. Sîngele lui Milea. Mi-au spus ăia ce şi cum. Am ieşit spre terasă. Ce era acolo nu mai poate vedea nimeni aşa ceva. Descleştare. Libertate. Erau nişte feţe dubioase, de pe Covaci… Dom’le, atunci m-a întrebat unul unde e Iliescu! Cine e Iliescu? Ce vor ăştia? Ăştia făceau filtru deja la balcon. Dan Iosif era încă afară şi striga să fie împins ca să intre. Eu aveam o idee fixă, să adun armele, să nu ne împuşcăm între noi. Dar seara s-au împărţit armele şi am început să devenim „terorişti“. Bun, începuse să se tragă şi am început să ne omorîm.
Rep.: Nu sînteţi nici în Guvernul lui Verdeţ, nici în cel al lui Iliescu.
D.M.: Păi, dacă eu strîngeam arme, ca prostu’! Ce, eu mă gîndeam la politică? Eu mă gîndeam la ăia de afară… „Bă, noi stăm apăraţi de ziduri aici şi ăia mor afară…“ Cred că eu am fost protejat că eram în costum de piele, ştiţi, credeau că e salopetă neagră, altfel nu înţeleg cum am scăpat. Se trăgea ca la nuntă, ardea Biblioteca Centrală Universitară.
Rep.: Nu v-a fost frică de moarte?
D.M.: Nu, dom’le. O singură dată mi-a fost frică, nu ştiu dacă de moarte, dar asta pe 21, seara.

Era să se prescrie Revoluţia

Rep.: Era să fie uitaţi criminalii.
D.M.: Da, voiau să prescrie evenimentele, noroc că înainte cu şapte zile noi am mers la Parchet şi am pus iar pe tapet dosarul. Se ducea dracului, dom’le!
Rep.: Au trădat Aferăriţei, Constantinescu Emil.
D.M.: Dom’le, eu în asociaţie am venit mai tîrziu, iar marfa din Convenţie o ştiam din balconul Universităţii. Dumneavoastră ce vreţi? Emil Constantinescu ce a fost înainte? El, în clădirea asta, făcea şedinţele PCR, după Revoluţie a făcut şedinţele Convenţiei Democratice. Ce poţi cere de la un asemenea om? Dom’le, să vă spun eu cum era pe 22 seara, cînd se făceau guvernele… Lăzi de CICO, eugenii, parizer. Politica mînca, ăia mureau afară. Nu mi-a fost greu să-mi dau seama ce va urma în România.
Rep.: Uitarea. Unde aţi greşit?
D.M.: Că nu i-am împuşcat pe toţi, nu? Politicienii au transformat restul lumii în păzitori, în badigarzi. Bun, să nu ne ferim de cuvîntul ăsta, oamenii erau săritori, voiau să ajute, dar s-a ajuns ca-n ţară să păzească rîuri, cîmpuri goale. În timpul ăsta se puneau în fruntea bucatelor ăştia, alde Iliescu. Da, fenomenul s-a petrecut de la sat la oraş. Revolutia s-a banalizat şi ne-au transformat în badigarzi. Cei ce au rămas la putere au avut acces şi la Televiziune. Acelaşi mit e şi acum: cum te-au văzut, cum eşti erou.
Rep.: Nu prea faceţi rating. S-a uitat!
D.M.: Dom’le, mă doare că au murit 1.200 de oameni.
Rep.: Pune Libertatea titlul asta? Nu! Scoate o femeie goală pe prima pagină de 21 decembrie 2007.
D.M.: Plictisim, nu? Dom’le, nu se poate să moară 1.200 de oameni şi să nu-ţi pese ţie, popor, de asta!
Rep.: De ce nu v-aţi apucat de afaceri?
D.M.: Dom’le, eu am făcut şi biznis atunci. Eram fotbalist, băgam una, scoteam trei, aşa preferam eu. După Revoluţie, aveam pe acasă destule din astea. Pe 26-27 decembrie 1989 am dus totul, le-am dat şi gata. Eşti nebun? Nu, nu mai vreau să fac din astea. Tocmai atunci cînd începeau toţi să facă afaceri. Nu, nu mai vreau! Eu aveam şi bani la CEC. S-au dus şi ăia. La Piaţa Universităţii eu dădeam bani la hoţi să nu fure la manifestaţie, plăteam ţiganii să se astîmpere, luam ţigări pentru toată lumea. Da’ ăia stăteau cu tine în timpul nopţii, dom’le. Erau mai fideli ca oricine. Noaptea, în Piaţa Universităţii, cînd erai singur, era cel mai greu.

Revoluţia nu este şi nu va fi desuetă!

Rep.: Ce aţi cîştigat? Nea Bebe Ivanovici cu afaceri. Dumneavoastră?
D.M.: Unii pe conjunctură au rămas lîngă tăticii lor. Nu-i condamn. Dar ce mă intrigă e că ei nu mai întreabă. Dom’le, ai văzut lîngă tine murind oameni şi tu nu mai întrebi.
Rep.: Vă întreb iar: de ce la 18 ani după Revoluţie sînteţi nimeni, iar eroii sînt Irinel, Prigoană, blog-ul, Lexus?
D.M.: Noi nu am avut oameni care să ne reprezinte. Constantinescu? Ştie prea puţin. Era în balcon la Universitate, nu pe caldarîm. Noi nu avem pe nimeni acolo sus. Hrebenciuc, Vosganian, Tărăcilă, sînt mulţi revoluţionari. Dar nimeni nu mai întreabă. Nimeni.
Rep.: E desuetă Revoluţia.
D.M.: Nu e desuetă, nu va fi desuetă niciodată. Să ştii cine a împuscat 1.200 de oameni nu va fi desuet niciodată!
Rep.: Vă uitaţi la Elodia?
D.M.: Nu, dom’le, dar ştiţi ce mi se pare interesant? Iacob, procurorul care e şi la Elodia, e şi la dosarele Revoluţiei, şi cînd îl văd îi spun: „Ai luminat Elodia?“. „Nu mai rîdeţi, dom’ Mărieş, de mine, vă rog… Uite, alea două săptămîni cît am umblat prin rîpe după ea am fost în concediu, mi-am luat concediu.“

Mai citeşte: Calomniază, calomniază, că tot rămîne ceva sau bîrfele care circulă despre Doru Mărieş

20 de gânduri despre „Ce a făcut Mărieş la revoluţie?

 1. A FACUT PE DREAK.ACUM CE FACE ? TREI VORBE DE REVOLUYIE SI IMEDIAT O DA IN MINERIEASA . FACE JOCURILE CUI ?? APROPO , PE PORTAUL REVOLUTIEI SCRIEA CEVA DE GENUL ” A NU SE CONFUNDA DORU MARIES SECURISTUL , CU DORU MARIES REVOLUTIONARUL ” OARE DE CE ??!!

 2. MULTUMESC SI MII DE SCUZE. eu personal sant suparat pe el deoarece , in permanenta dupa trei vorbe despre Revolutie , o da repede in piata universitati si in minerieada . a reusit si n’ea stricat cateva greva , inclusiv cea de la palatul pionierilor , cand sa plecat la Strsburg cu o vorba si acolo a depus ce a vrut el . cat sa n’e mai manipuleze el si Costin . Nu fac politica , nu am partipriuri dar prea a devenit pupator .scuze inca o data . Te citesc in continuare si aveti tot respectul meu Domnule Marius Mioc pen . activitatea dv . ps .primesc net gratis si am restrictii . nu sant logat ca nu am cont.

  1. Domnule Ştefănescu, cînd Mărieş se duce la Strasburg normal că depune acolo ce vrea el. Dacă dumneavoastră doriţi să depuneţi ceva la Strasburg, cel mai bun lucru e să nu apelaţi la intermediari ci să trimiteţi personal prin poştă ce aveţi de trimis (prezenţa personală la Strasburg nu e necesară; numai dacă vreţi să economisiţi banii de poştă merită să mergeţi personal la Strasburg).

 3. AM AVUT NECAZURI CU PC SA VEDEM CUM MERGE AM TRIMIS UNMESAJ LA REVEDERE POTI SA IL BAGI PE BLOG FRONTUL DEMOCRAT ROMIN NU DOARME SE REGENEREAZA .MIRICA . ASA CUM SE INTITULEAZA TITLU INTREBAREA ASTA SA SIO PUNA TOTI CE AU DEPUS ACTE PENTRU RECUNOSTINTA CEI CE SINT CU MUSCA PE CACULA SA DISPARA BINE INTELES CU COSECINTE . MAI TIRZIU SAU MAI DEVREME O SA FIE DESCOPERITI NU AU SCAPARE . MIRICA A GHEORGHE REVOLUTIONARU DE LA BRAZI SANATATE CELOR CE LUPTA PENTRU ADEVAR FRONTUL DEMOCRAT ROMIN

 4. CUM DE APARE DOUA CERTIFICATE CU ACEASI SERIE 17747 MIRICA A GHEORGHHE SI MAIOR LAZAR ASA AM INTELES MIE MIAU PERDUT ACTELE DAR BAIETI LEAU ADUS INAPOI AM PERDUT PE CEL DE RANIT DIN 22 DIN21 NU VEDE DAR ASTAIDEMOCRATIA POATE VEDE PARCHETUL FALSI REVOLUTIONARII LA REVEDERE SI NUMI PURTATI PICA REVOLUTIONAR MIRICA. POATE VEZI TELEFONUL MEU MAIOR0244480655.

 5. as dori ca inregistrarea de la ploiesti pe care prin amabilitatea domnului perju daniel sa fie supusa unei verificari eu am strigat „traiasca frontul democrat romin moarte tiranilor” eu nu ma vad dar sint singuru care strig sa se face expertiza acestei inregistrari. frontul democrat romin isi spune cuvintu ,mai la urma ,ca nu a avut loc !. dar sil spune . dc modificati istoria , va rog ,mirica, frontul democrat romin noroc bun si numi purtati pica revolutionar mirica de doua ori sa nu uitati . domnule secretar de stat va rog faceti ce am spus eu si nu regretati. aveti grija sa nu dispara caseta cum au disparut scrisorile frontului democrat romin date de mine si la universitate si la televiziune si cu citiva ani inainte de revolutie sint in zodia ciinelui si am aplicat metoda lui de recunoastere va rog eu nu mam iertat pe mine deci nu am sa iert pe nimeni !!!.. utasem sa mai scriu pentru ca sint multe astept si eu un semn de viata de la cei ce sint in viata la timisoara frontul democrat romin mirica ma iertati ?

 6. asa este cum am spus dar cel cu care luasem legatura in 1987 stia cearte de facut practic nu stiam in care colt al tari voi izbuti spun lucru acesta pentru ca trebuie stiut ca in toata tara si polonia eacusem cunoscut frontul democrat romin dar aveam legaturile intrerupte ca alfel ec?… fiecare miscare amea era bine gindita chiar daca statea securitatea zile in sir si sa tinea dupa mine mai luam cite un sut in fund si multe altele. am lucrat in dezordine sa nu inteleaga nimic .sec. ma iertati am spus si lucrul acesta pe care vi poate confirma si persoana F.D.R. MIRICA NOROC BUN

 7. Nea Dorule ,in loc sa faci greva foamei mai bine ai citi ceva .Ai posibilitatea sa te alegi cu informatii reale , probate. Spre exemplu, cumpara ,te rog, „Istoria loviturilor de stat din
  Romania ” – Alex Mihai Stoenescu .Cu sau fara domnia ta in strada -si a altora – tot lovitura de stat s-ar fi numit iar, regimurile comuniste din Europa erau deja istorie.

 8. imi pare rau istoria rominiei cred ca daca era scrisa real se mai repeta greselile ,eu unul nu cred :de ex.in 22 decembrie 1989 eram la PLOIESTI,cu un grup de cetateni si de la munca si adunati dupa strada,mam dus sa ma urc sus la balcon ,dar am considerat ca nu e bine si am venit la usile de intrare principala a consiliului administrativ aici am indemnat grupul de cetateni sa strige dupa mine ,,traiasca frontul democrat romin moarte tiranilor ” ca dupa aceia sa vad o inregistrare prezentata de euroatlantica cu modificari respectiv eu nu ma vad dar ma aud cind strigam :TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MOARTE TIRANILOR, a ramas doar MOARTE TIRANILOR VOCEA MEA SE AUDE .UITE CINE FALSIFICA ISTORIA am adus la cunostinta presedintei ROTARU MAGDALENA ,NIMIC LUI PERJU DANIEL NIMIC PRACTIC IMI RETRAGE DOSARUL DIN COMISIE FARA PROCES VERBAL CARE SA ARATE UN MOTIV IL ANUNT PE ACEASTA CALE CA REVOLUTIONARI AU MURIT DAR EL SA NU MODIFICE ISTORIA DE DRAGUL CUI MIE DRAG ,FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ORGANIZATIE REVOLUTIONARA NU CEDEAZA AI GRIJA GA GRESESTI MIRICA ,

 9. am inteles ca dan perju a cumparat cortu sau rotaru magdalena sai fie tarina usoara toti ne ducem ,ca veni vorba de cort dati cortu lui perju ca el vorbeste nu magdalena daca era ceva spunea ea dar perju nu stie la 18 ani revolutionar e ceva , perjule tiam spus de frontul democrat romin cu multio ani inainte stiai si nu spuneai nui nimic acum , si oameni acestia erau la concurs cu moartea, si a invinso pentru ca astai omul acum este acum nu este sa nu privesticu ochii rai ca oameni astia revolutionari protestau stiu ai luat certificat bravo perjule ascultami ultimu sfat teai bagat in multe lasate cit mai ai timp asculta sfatul meu perjule si numi purta pica revolutionarului mirica fara imagine doar sunet ai grija perjule noroc bun mirica si FRONTUL DEMOCRAT ROMIN .

 10. spune de meries ca nu sa aflat printre revolutionarii in noaptea de 21 decembrie 1989 ,pe mine las ruga sa comenteze daca am fost de ce mau dat afara din CPUN PLOIESTI ,ILF SOSEAUA VESTULUI,ca nuam fost deacord cu hoti si reres unul si mut sI PROST astaio democratia sa indepartezi pe cel ce nu te lasa sa gresesti aducind dovezi in acest sens. dupa revolutie sau facut multi revolutionarii la ploiesti . ce face primaria , nimic ., eu sint din brazi si nu apartin primariei ploiesti sint din alta tara presedinte primare ma auzii mai vazut ce facetii nu puneti legile agricole in practica ca nu va mai alege nimeni in primari tara ma auzii desteptativa romini nu asteptati sa vina alti sa va destepte ca nu o fac de pomana veti fi slugii in propria tara ,si o sa spuneti ca nu e bine , iesiti la munca asociativa si nu vindeti ce e mai de pret ,pe iliescu nul intereseaza si pe alti la fel , FRONTU DEMOCRAT ROMIN MIRICA VA UREAZA SUCCES IN ALEGERI DAR VOTATI LA DOUA STAMPILE LIPSESTE RUBRICA DE OBSERVATI ELECTORALE NOROC BUN MIRICA.

 11. VAZIND CA AM DREPTATE HOTI SINT MULTI SAU UNIT SI VOR SA FACA TOT FELUL DE GREUTATI NE VRIND SA SE AFLE ADEVARUL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN CE ESTE DE FACUT ANULAREA TUTUROR CERTIFICATELOR DE REVOLUTIONARI METEAHNA MARE DAR AUTENTICA REVOLUTIONARA DACA ALFEL NU SE POATE , IMI PARE RAU SA NU MAI PRIVITI CU RAUTATE FINCA ATI ADMIS SA FITI CONDUSI DE PAPAGALI COMUNISTII LA PLOIESTI SINT DAT AFARA SI DIN SERVICI CU DOI COPII MINORI CE A FACUT SSPR NIMIC SA VAZUT DE INTERESELE LOR DAR NU DE ALE REVOLUTIONARILOR ACUM FACE DIVERSE ASOCIATI CAUTA PROSTI ESTE GREU DE GASIT DAR NU INPOSIBIL, DE CE NUMI DA CERTIFICATU DACA A FOST TIPARIT CU DOSARUL 13250 ??

 12. Maries chema minerii in 22 Decembrie !…am lecturat tot interviul.Minte cand spune era in costum negru de piele, avea doar o canadiana groasa de culoare gri sobolan..: citez“ Cred că eu am fost protejat că eram în costum de piele, ştiţi, credeau că e salopetă neagră, altfel nu înţeleg cum am scăpat. Se trăgea ca la nuntă, ardea Biblioteca Centrală Universitară.Vizionati filmul si va veti convinge singuri.https://www.youtube.com/watch?v=95kT2JQc8Eg

 13. Teodor Mărieş povesteşte că a participat la Revoluţie încă din 21 decembrie: „Pe la ora 12 eram la Intercontinental şi am fost în zonă până noaptea, in jurul orelor 23:30. A doua zi, la fel, pe la 11-12 am fost acolo. Pe 22 am intrat pe geam în Comitetul Central, alături de doi cunoscuţi. Acolo am găsit arme adunate de peste tot. Am luat şi eu una şi m-am grăbit către etajul 6, cu intenţia clară să trag în tot ce mişcă, în special în Ceauşescu. Sigur că acum aş putea să par un criminal, dar după ce văzusem măcelul de la Universitate voiam sânge pentru sânge. Însă am ratat momentul decolării elicopterului de pe CC pentru că la etajul 5 ne-am întâlnit cu doi ofiţeri de Securitate cu care ne-am luat la bătaie. Când am ajuns pe clădire elicopterul era deja la o distanţă considerabilă”.

  Merita cautate si citite toate interviurile acestui individ, sunt confuze.Nici macar nu-si noteaza minciunile ca sa stie ce are de spus in urmatorul interviu.

 14. …“ Cred că eu am fost protejat că eram în costum de piele, ştiţi, credeau că e salopetă neagră, altfel nu înţeleg cum am scăpat. Se trăgea ca la nuntă, …exista filmarea cu Maries in 22 decembrie unde se vede clar ca omul minte, nu este imbracat in costum de piele.Se vede in clipul in care el urla si face un apel la mineri.Maries este primul om care demonstreaza ca are o legatura stransa cu minerii.

  D.M.: Dar cine ştia de Iliescu? Eu, nu. Am intrat pe geam la CC, pe 22, am luat o armă rezemată acolo, i-am bătut pe doi băieţi, Raţ şi David, care simulau ….cu ce drept a pus Maries mana pe arma???…era militar, se credea Rambo?…mistere nedezlegate, de ce oare?

 15. Astazi celebrul grevist al foamei a facut circ in Piata Universitatii.Vrea cu orice pret sa fie din nou victima, omul care lupta cu sistemul, omul care nu a muncit niciodata in viata lui, nenea cu mustata care chema minerii in 22 decembrie, asta chiar ii crede pe toti naivi?..individul acesta a ultragiat niste politisti astazi, care si-au facut doar datoria !….nu mai merge cu haosul si anarhia, Maries !!!….Nu esti tu mai presus de LEGE indiferent de cati pupincuristi ai pe langa tine !..si eu am fost la Revolutie dar nu mi-am permis niciodata asemenea mizerii.

 16. https://www.youtube.com/watch?v=95kT2JQc8Eg in Decembrie 2018 acest Maries declara ca el a vrut sa-l impuste pe Ceausescu in 22 Decembrie.In acest film se pare ca avea alte dorinte.Oricum, faza cu impuscatul lui Ceausescu este cea mai bestiala minciuna aruncata pe piata fraierilor care inca mai pun botul la acest manipulator de sentimente….Mineriiiiiii din Valea Chiuariului, Minerii din Baia Sprie, pe toti…..si uite asa am avut parte si 13-14 iunie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.