Noutăţi pe saitul SSPR: Procese verbale ale şedinţelor comisiei de verificare a certificatelor

Noul sait al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor a început să ofere mai multe informaţii celor interesaţi. Principala noutate este faptul că se dau publicităţii procesele verbale ale comisiei care verifică certificatele de revoluţionar. Se pot citi astfel:

Procesul verbal din 18 august 2009 (54 dosare admise, 92 respinse)
Procesul verbal din 21 august 2009 (4 dosare respinse)
Procesul verbal din 18 septembrie 2009 (69 dosare admise, 43 respinse; la această şedinţă s-au analizat dosare ale asociaţiei „Metrou” Bucureşti condusă de George Costin)
Procesul verbal din 24 septembrie 2009 (20 dosare admise, 48 respinse; remarc printre cei admişi pe Daniela Buruiană-Aprodu, fostă parlamentară PRM şi pe Alexandru Buruiană-Aprodu care e probabil o rudă a acesteia)

Este o iniţiativă bună a doamnei Cristina Coruţ, şefa SSPR, să aducă mai multă transparenţă în această problemă, păcat că aceste procese verbale nu s-au pus pe sait de la început. Saitul SSPR continuă să aibe însă lipsuri, am verificat cîteva nume cu formularul de căutare care nu au fost găsite, deşi cunosc faptul că respectivii au certificat (la eroi martiri formularul de căutare pare să nu funcţioneze deloc, iar la urmaşi în foarte rare cazuri). Deasemeni, datele din Registru Luptători şi Registru Urmaşi sînt în unele cazuri incomplete, adică nu se spune totdeauna care e situaţia dosarului.

11 gânduri despre „Noutăţi pe saitul SSPR: Procese verbale ale şedinţelor comisiei de verificare a certificatelor

  1. Buna domnule Marius, apreciez mult ceea ce faceti. As dori sa stiu sieu mai multe informatii despre dosarul meu, recent m-am afiliat la asociatia din lugoj LORD condusa de domnul Balint si nu mai stiu prea multe despre dosar, cum as putea sa il urmaresc pe unde se afla, cand se va aproba in ce procedeu se afla? dosar nr. 3469 Data cerere preschimbare:20-10-2004. Desi au luat multi aceste certificate care nu au luptat intr-adevar tin sa mentionez ca am inceput revolutia impreuna cu alte 17 persoane in mun. Hunedoara si inca nici acum nu am primit certificatul nou. Daca ati putea sa raspundeti si cu un email, Va multumesc!

  2. Va rog daca se poate,sa-mi trimiteti si mie foile de drum,prin posta pentru ca anul trecut nu le-am luat,fiind in constructie cu casa si nu mai fac parte din asociatie decind m-am mutat cu domiciliul,in orasul Brezoi,str.fabricii,nr.89,jud Valcea,posed certificat de ranit seria LRT-D nr.00107.CNP 1600610381271, C.I. seria vx nr.414 632 elib.SPCLEB Brezoi la data 26.01.11

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.