Procesul privind revizuirea condamnării lui Stănculescu – amînat a 3-a oară

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amînat pentru a 3-a oară procesul privind revizuirea condamnării lui Stănculescu (linc). De această dată – fiindcă avocatul inculpatului a fost bolnav şi nu s-a prezentat la judecată.

Anterior, acest proces avusese termene în 11 noiembrie şi 13 octombrie. Noul termen va fi 17 decembrie, adică la exact 20 de ani de la măcelul de la Timişoara pentru care a fost învinuit Stănculescu. În 13 octombrie instanţa hotărîse că procesul se va judeca cu uşile închise. Părţile civile şi vătămate n-au fost citate, ceea ce, după părerea mea, este o încălcare a dreptului acestora la un proces echitabil prevăzut de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Mai citeşte, pe acest blog:
Judecarea cererii de revizuire a lui Stănculescu – amînată pe 26 noiembrie
ÎCCJ vrea să revizuiască sentinţa lui Victor Stănculescu cu uşile închise
Înregistrare video din 22 decembrie 1989 de la Timişoara, unde la minutul 17:55 Radu Bălan, fostul prim-secretar PCR Timiş, spune că Stănculescu e cel care a dat ordin să se tragă
Scurt istoric al procesului Chiţac-Stănculescu
Procesul Chiţac-Stănculescu şi mercenariatul jurnalistic
Istoria comisiei guvernamentale din 1990, care a propus trimiterea în judecată a generalilor Chiţac şi Stănculescu
O problemă rămasă de lămurit: teroriştii de după 22 decembrie
Emisiune la TV Europa Nova Timişoara din iulie 1999 despre procesul Chiţac-Stănculescu
Un ziarist de doi bani: Şerban Orescu de la “Ziua”
Procesul Chiţac-Stănculescu, CEDO şi greşeala lui Gyorgy Frunda
Bebe Certificat sare în apărarea lui Victor Stănculescu
Generalul Stănculescu, eliberat pe motive medicale, îşi petrece seara la cazino
Generalul Stănculescu îşi tratează bolile la teatru
Cacealmaua lui Stănculescu
Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti admite cererea de eliberare pe motive medicale a lui Stănculescu
„Jurnalul Naţional” turbează de furie ca urmare a hotărîrii de reîncarcerare a lui Stănculescu

4 gânduri despre „Procesul privind revizuirea condamnării lui Stănculescu – amînat a 3-a oară

 1. Domnule Marius Mioc,

  Revazand filmul ce se difuzeaza in aceste momente pe Realitatea tv si Antena 3, va rog sa urmariti femeia roscata cu ochelari dn partea dreapta, din fundal. Veti vedea ca din dinamica miscarilor capului acesteia lipsesc cateva zecimi de secunda. Aceasta lipsa de timp si, implicit, de imagini este aceeasi si in cazul miscarilor Presedintelui Romaniei. In felul acesta o miscare continua de indepartare a copilului cu mana stransa apare drept o lovitura. Filmul surprinde numai inceputul si, respectiv, sfarsitul miscarii mainii Presedintelui Romaniei.
  O facatura care, cu atentie, se vede cu ochiul liber.
  Iata cum se manipuleaza cu televizorul – cum se camufleaza un complot sub forma unei revolutii, respectiv cum un candidat poate sa piarda din cauza unei contrafaceri.
  Al dvs., Valeriu Mangu

 2. Domnule Valeriu Mangu,

  Facatura sau nu (in acest moment nu mai cred ca este o facatura ordinara – au existat, eventual, anumite ajustari de ordin tehnic, ca impactul emotional sa fie mai mare) acest filmulet este inspaimantator prin altceva, dupa parerea mea:
  – a aparut abia acum, dupa ani buni in care nu cred ca au stiut despre filmuletul acesta prea multi, cu exceptia anumitor persoane care au indexat, catalogat si pregatit pentru utilizare la momentul oportun, astfel de inregistrari;
  – modalitatea in care s-a ajuns la pustiul-protagonist; va rog sa observati ca anumite companii de telefonie mobila sunt intr-o foarte interesanta jonctiune atat cu campania electorala pro, cat si contra Basescu.

  Oarecum in contextul alegerilor si post-alegerilor, v-ar sugera sa analizati si un alt filmulet interesant, momentan exploatat mediatic cu mult mai putin (interes): http://www.youtube.com/watch?v=HE47r-QXWvE. Sunt curios daca e (sau daca se va discuta daca e), facatura or nu.

 3. @ Iulian Nastasache

  Domnule Iulian Nastasache,

  Cei care au confiscat statul au nevoie de oameni care sa execute intocmai, fara a se opune, ordinele lor. Pentru ca puterea acestora asupra statului sa se mentina ei pun, de principiu, in functiile inalte – si nu numai – oameni santajabili, corupti. Aceasta reteta este universala.
  Al dvs., Valeriu Mangu

 4. la revizia constitutiei rog toti revolutionari si cetateni rominiei dornici de o democratie pasnica fara evenimente , sa adere frontului democrat romin ,in vederea constituiri tribunalului poporului din care va face parte pe rind toti cetateni rominiei cu drept de vot nu va face parte din acest consiliu nici un magistrat din rominia si nici din afara , vor fi judecati de popor toti cei ce savirsesc abateri de la etica justitionara prin sucirea legilor dupa cum bate vintul politic . atentie acesta , face parte din programul FRONTUL DEMOCRAT ROMIN , si din el sa citit partial la timisoara in 20 decembrie 1989 . ROMINI VA ROG URGENT SA FACRM ACEASTA MISCARE INDIFERENT CINE CISTIGA CA PRESEDINTE IN ROMINIA, votul dumneavoastra conteazavotati frontul democrat romin si vom cistiga o rominie curata dar cu multe sacrificii , sa spuneti din gura in gura ca toti cetateni rominiei sa stie ce ii asteapta pe guvernanti si a sa zisa a doua putere in stat , FRONTUL DEMOCRAT ROMIN VA MULTUMESTE SI NU CEDATI , IN FATA PROSTIEI. SA TRECEM LA TREABA URGENT REFERENDU L-AT SEMNAT ACUM HAI LA LUPTA JUSTITIA ESTE MINORITARA IN ROMINIA .trebuie urgent judecati nu intre ei sa se judece si TRIBUNALUL POPORULUI . FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ASTEPT SA FIU CONTACTAT PE TOATE CAILE POSIBILE NUMARUL TELEFON IL GASITI BPE INTERNET DAR O SAMI BLOCHEZE INTERNETUL ASA CA TRIMITETI DIN GURA IN GURA MESAJUL FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN . INCA O DATA NU CEDATI ALATURATIVA FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN INDIFERENT DE CE VA SPUNE O PARTE DIN CETATENI ROMINIEI NU CEDATI VOTATI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ASTEPT CONTACTAREA DE ADEVARATI CETATENI DIN ROMINIA SI AFARA ,FRONTUL DEMOCRAT ROMIN !! ROMINI NU CEDATI PROSTIEI . MULTIPLICATI SI DATYI PE INTERNET IN TARA DAR SI AFARA STAPINI DE BLOGURI ,MULTIPLICATI SI NU O SA REGRETATI F.D.R. MIRICA REVOLUTIONARUL .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.