Consiliul Superior al Magistraturii respinge reactivarea procurorului Dan Voinea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins ieri, cu majoritate de voturi, cererea pensionarului Dan Voinea, fost procuror militar, de a reveni în magistratură (linc).

În perioada grevei foamei declanşată de Teodor Mărieş, la întrunirea de la palatul Cotroceni cu preşedintele Băsescu, Dan Voinea s-a arătat dispus să renunţe la statutul de pensionar şi să reia lucrul în dosarele revoluţiei (linc).

Înainte de şedinţa CSM, Voinea declara: „nu mă supăr pe CSM dacă nu-mi dau aviz” (linc). După şedinţă a anunţat că e vorba de o hotărîre nedreaptă, pe care o va ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Înainte de pensionare, împotriva lui Dan Voinea fusese deschisă o anchetă disciplinară, pentru presupuse greşeli făcute de el în dosarele avute în lucru. Andreea Vădan scrie în „Evenimentul Zilei” că greşelile lui Voinea „au făcut scăpaţi învinuiţi cu nume sonore precum Ion Iliescu, Petre Roman, Victor Stănculescu sau Mihai Chiţac” (linc), dar cel puţin în cazul generalilor Stănculescu şi Chiţac aceştia n-au scăpat ci au fost osîndiţi la închisoare, în temeiul unui rechizitoriu întocmit chiar de Dan Voinea. Pentru ziariştii români care tratează problemele revoluţiei, faptele nu par să aibe importanţă.

Singurul procuror care i-a ţinut partea lui Voinea în CSM a fost Liviu Dăscălescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.