Stănculescu, învoit din puşcărie ca să meargă la teatru

Pe lîngă întreruperea executării pedepsei pe motive medicale, în statul de drept instaurat în decembrie 1989 a apărut şi un alt motiv de întrerupere a executării pedepsei: dorinţa unui puşcăriaş de a merge la teatru. Este cazul generalului Victor Atanasie Stănculescu, osîndit la 15 ani închisoare pentru participare la reprimarea revoluţiei din Timişoara, care a primit învoire pentru a vedea spectacolul „Ultimele zile ale lui Ceauşescu” la teatrul Odeon, după cum anunţă „Gardianul” (linc) şi Jurnalul Naţional (linc).

Ieşirea în public a lui Stănculescu a fost un nou prilej pentru domnia sa de a repeta ziariştilor, pentru a mia oară, propria sa versiune despre revoluţie, cu numai cîteva zile înainte de judecarea cererii de revizuire (pe 17 decembrie) cu uşile închise şi fără citarea părţilor civile şi vătămate de la Timişoara (în dispreţul art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care prevede dreptul la un proces echitabil). Pe 9 decembrie am fost la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi am cerut să consult dosarul ca să văd conţinutul cererii de revizuire înaintată de domnul Stănculescu, dar nu mi s-a dat voie.

De remarcat că ziarul Gardianul (ziarist Ionuţ Mureşan) repetă binecunoscuta minciună despre „faptul că singurii condamnaţi în dosarul revoluţiei sînt el [Victor Stănculescu] şi fostul general Mihai Chiţac”. Nu există un singur dosar al revoluţiei, ci au fost mult mai multe, şi există mai multe persoane care au fost condamnate pentru participare la reprimarea revoluţiei, după cum am mai arătat deja pe acest blog (vezi „Minciuni anticomuniste marca Sorin Ilieşiu” – linc). Adevărul nu a fost însă niciodată o piedică pentru ziariştii care au o misiune propagandistică de îndeplinit.

Un gând despre „Stănculescu, învoit din puşcărie ca să meargă la teatru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.