Ion Caramitru în decembrie 2009 (4). La SSPR n-au vrut să-mi dea Monitorul Oficial cu cele 17000 de titluri de revoluţionar (video)

Continui prezentarea cuvîntării ţinută de Ion Caramitru, fost membru în Biroul Executiv al CFSN şi CPUN, în 11 decembrie 2009 la casa Adam Muller Gutenbrun din Timişoara.

Vezi şi primele trei părţi ale cuvîntării:
Am avut sentimentul că există terorişti şi nu existau. În studioul 4 se lucra la 2 capete
Securistul nostru, care se ocupa de 3 teatre, a devenit luptător cu merite deosebite în revoluţie
Am fost indus în eroare de soacra lui Mircea Geoană. În dosarul pe care a obţinut certificatul de revoluţionar eu sînt dovada cea mai bună, nu mai are un act atît de precis

Transcriere înregistrare:
Ion Caramitru: Cînd a apărut Monitorul Oficial cu acei 20000 de noi [din public: 17] sau 17000, nu erai tu atunci, nu erai (către cineva din public), nu am putut să-l obţin. N-au vrut să mi-l dea de la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari. Pînă cînd nu am trimes pe cineva, au zis că mi-l cumpără, şi l-am cumpărat cu forţa, nu l-am primit. Eram ministru în guvernul României şi nu mi s-a dat acest Monitor Oficial [din public: A fost un număr bis]. Era cît cartea de telefon. Şi am vrut să caut şi eu, pentru că era perioada de graţie, o perioadă în care se puteau face contestaţii. Şi aveam şi eu în cap. Am găsit, cu chiu cu vai vreo 3. Dar nu i-am găsit în oraşul lor de baştină. Nu i-am găsit la adresa lor de acasă. I-am găsit membri în asociaţii de revoluţionari din diferite oraşe. Ăla din Cluj pe care-l ştiu eu, un domn Ghiţulescu, era în organizaţia de la Arad. Ăştia de la Bucureşti nu ştiu unde. Nu erau puşi în ordine alfabetică, erau puşi pe asociaţii. Caută acul în carul cu fîn, în 17000 de nume puse aiurea. Am acest Monitor Oficial, este un exemplu de şmecherii politice făcute la timp.

(va urma)

Mai urmăreşte, despre activitatea lui Caramitru la revoluţie:
Ion Caramitru la CC în 22 decembrie 1989 (1): Sînt oameni trimişi de noi! Opriţi focul! Toţi civilii să vină cu armele înapoi, se crează debandadă (video)
Ion Caramitru la CC în 22 decembrie 1989 (2): Nu vă jucaţi cu armele. Bărbat: Îns trada Nuferiulor situaţia este critică. Cîteva blindate să se deplaseze pînă acolo (video)
Ion Caramitru la CC (3): Să avem grijă de palat. În el e muzeul de artă (video)
Ion Caramitru: Înainte de a da cuvîntul reprezentanţilor miliţiei şi securităţii, să prezentăm noua ediţie a ziarului Scînteii (video)

5 gânduri despre „Ion Caramitru în decembrie 2009 (4). La SSPR n-au vrut să-mi dea Monitorul Oficial cu cele 17000 de titluri de revoluţionar (video)

  1. Inteleg ca va urma si anul acesta o perioada de contestatii. Domnul Caramitru, daca doreste, poate sa revina cu contestatii. Ar fi interesant sa o conteste chiar pe doamna Costea.

    Are dreptate cand spune ca monitorul acela oficial (dar nu numai acela, ci toate monitoarele oficiale, inclusiv cele aparute imediat dupa Revolutie; inclusiv eratele lor si eratele la eratele lor) sunt aproape imposibil de descifrat. Si nu numai monitoarele oficiale, ci si documentele oficiale ale CPRD si SSPR. Se implinesc luni bune de cand ma chinui sa le pun cap la cap si cred ca vor mai trece luni bune pana cand vom avea o lista exhaustiva cu revolutionari si informatiile macar partiale despre ei (de ex. numele si prenumele corect si asociatiile prin care au trecut)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.