Sediul Comitetului Central trebuia evacuat de către revoluţionari pentru că îi deranjam acolo. Acesta e motivul pentru care s-a deschis focul. Există indicii că unul dintre cei care au tras în sediul CC se numeşte Iosif Dan (video)

A 3-a parte a conferinţei de presă a asociaţiei „21 Decembrie” din 31 ianuarie 2010.

Vezi şi primele 2 părţi ale conferinţei de presă:
Cererile de comisii rogatorii pentru ziariştii străini ucişi la revoluţie s-au blocat la secţia de relaţii internaţionale a parchetului
Armata şi-a falsificat jurnalele de luptă. Vorbesc de „clanul Ceauşescu” încă din 18

Comentariile mele inserate în text sînt cu litere cursive, între paranteze drepte.

Transcriere înregistrare:
00:00 Bărbat (nu se vede în imagine): Mai exact e declaraţia unui securist care se arată indignat că în decembrie ’89…
00:05 Romeo Moşoiu: Da, se arată indignat
00:06 Bărbat: …a apărut în prim planul revoluţiei…
00:10 Alt bărbat: Cine l-a (neînţelegibil) revoluţia din 1989.
00:12 Bărbat: E dovadă de poliţie politică, lucru incriminat de legile actuale.
00:18 Romeo Moşoiu: Vedeţi aicea că domnul acesta care a plecat în Germania în 1989, deci a trădat, ca să zic aşa, regimul, securistul din 1968 spune foarte clar că „am rămas surprins că am văzut la televizor pe Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu – în paranteză spune informator -, Dumitru Mazilu şi alţii”. Deci el ştia clar de cine era vorba şi cum…
00:50 Antonie Popescu: De ce vorbim astăzi de fila aceasta? Pentru că ne întrebăm şi noi de ce a trebuit să fie tăinuită, sau de ce n-au predat la timp această filă din dosar, de ce a trebuit (neînţelegibil) pentru protecţia lui Ion Iliescu nişte procurori tineri care pretind că au fost şi ei la revoluţie printre altele. [procurorul general adjunct Tiberiu Mihail Niţu are certificat de revoluţionar, în calitate de participant la luptele de la Televiziune]
01:07 Teodor Mărieş: Dacă e, aveţi ştampila, e semnătura procurorului, e semnătura persoanei care a dat declaraţia, nu e nici un fel de problemă.
01:14 Bărbat: În completare la ce-a spus domnul (neînţelegibil). Săptămîna aceasta CPRD-ul, comisia parlamentară a revoluţionarilor a cerut situaţia jurnaliştilor morţi, străini morţi la revoluţie. Parchetul n-a ştiut decît de doi. De Jean Luis Calderon şi de Langevien.
01:31 Teodor Mărieş: Parchetul nu ştie nimic. Deci haidem să lămurim.
01:34 Bărbat: Despre Huwe nu ştia, despre ceilalţi…
01:37 Teodor Mărieş: Problema este următoarea: Dacă în această problemă comisia parlamentară s-a sesizat şi a cerut evidenţa ziariştilor ucişi la revoluţie, nu morţi, ucişi la revoluţie, este un lucru foarte bun. Dacă parchetul nu a ştiut că există 7 oameni ucişi, 7 ziarişti ucişi la revoluţie şi a dat doar doi, înseamnă că acei, că asta este, de procurori, de la cel mare şi pînă la cel, cei doi care au tras la Timişoara şi care sînt în dosar, pe dosar, deci doi din ei au tras [doi dintre procurorii militari care se ocupă de dosarele revoluţiei au fost militari în termen la Timişoara în 1989]. V-am dat numele, vi-l mai dăm, nu e nici un secret. Şi astăzi sînt trei dintre ei, doi au tras la Timişoara şi unul e şeful lor [şeful respectiv e Tiberiu Mihail Niţu]. Sînt pe dosarele lui Voinea. Ei habar n-au ce e în acest dosar dacă nici măcar jurnaliştii străini care sînt cazuri de-acuma cunoscute, celebre, că le-au tot auzit douăzeci de ani. Vă imaginaţi că ei nu au pus mîna pe acest dosar? [cu o zi înainte de această conferinţă de presă, am comentat pe blogul meu dezinformarea Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor de către Secţia Parchetelor Militare – linc] Ei au o singură (neînţelegibil): Să sugrume dosarul, să dea neînceperea urmăririi, să facă materialul doamnei Kovesi şi domnului, nu domnului, micului terorist Niţu Tiberiu Flaviu [de fapt Niţu Tiberiu Mihail], adjunctul procurorului general, ca să dea neînceperea urmăririi [apropo de activitatea la revoluţie a procurorului general adjunct Tiberiu Mihail Niţu, vedeţi: „Adevărul despre elicopterul care a tras la televiziune” (linc) şi „Adevărul despre fraternizarea de la Televiziune” (linc)]. Atît. Altceva n-au. Legat de doamna Mihaela Rădulescu. Ca să nu o ocolim. Deci dînsa a povestit că a stat de vorbă cu 14 tineri în sediul Comitetului Central, după care s-a dus, s-a plimbat, a avut treabă prin alte încăperi, prin alte etaje, şi în momentul în care s-a întors toţi cei 14 tineri au fost, i-a găsit ucişi. 14. În sediul Comitetului Central. Şi este foarte clar că sediul Comitetului Central trebuia evacuat de către revoluţionari pentru că îi deranjam acolo. I-am deranjat şi îi deranjam acolo. Asta este problema, dispoziţia revine, aşa cum spune acest ofiţer, de la Ion Iliescu, nu mă miră deloc. Sînt convins că au vrut să scape de noi. Acesta este motivul pentru care s-a deschis focul în sediul Comitetului Central şi au omorît zeci de oameni acolo. Cine? Sper ca dosarele să ne spună în continuare. Eu vă spun doar atît, că există indicii că unul dintre cei care au tras în sediul Comitetului Central se numeşte Iosif Dan.
04:16 Bărbat (nu se vede în imagine): (neînţelegibil) Virgil Măgheruşan. Să desemnaţi…
04:20 Teodor Mărieş: Probabil că o să…
04:22 Bărbat: Virgil Măgheruşan acum este în Belgia, a terminat sculptura în Bucureşti.
04:27 Teodor Mărieş: Şi a tras şi el în timpul…?
04:29 Bărbat: A tras.
04:30 Teodor Mărieş: Cum se numeşte?
04:31 Bărbat: Virgil Măgheruşanu.
04:32 Teodor Mărieş: Virgil Măgheruşanu.
04:33 Bărbat: Locuieşte în (neînţelegibil), în Normandia. [vezi pe Virgil Măgheruşan vorbnd din balconul Comitetului Central în 22 decembrie 1989 – linc]
04:38 Teodor Mărieş: Deci doamna Mihaela Rădulescu, n-o rugăm altceva, n-o acuzăm de nimic, Doamne fereşte, nu am spus că ar fi tras, nu-mi imaginez eu o femeie cu arma în mînă în 22 decembrie şi nici după, e o doamnă (neînţelegibil) delicată şi chiar nu-mi imaginez cu sufletul, ea n-are nici o legătură, decît că a văzut. Ce-a văzut, cum i-a întîlnit, cum i-a găsit morţi, dacă a făcut-o public pe un post de televiziune să vină şi la parchet şi să scrie. Poate că tăcerea dînsei a fost justificată avînd în vedere presiunile pe care Dan Iosif le-a făcut cît a trăit asupra unora şi altora [Mihaela Rădulescu, înainte de a-şi începe cariera în televiziune, a fost secretara senatorului Dan Iosif]. Acum nu cred că se mai justifică şi cred că are libertatea, măcar de conştiinţă, de a veni şi de a face declaraţii în legătură cu aceşti 14 tineri. Şi sînt convins că a văzut mai mulţi. Pentru că (neînţelegibil) multe zile, aceşti 14, grupul de 14 ar fi fost dotat (?). Au fost foarte mulţi, zeci de oameni ucişi în sediul Comitetului Central în 22, 23, 24, 25, pînă în 30. Cînd, cînd, o spun pentru prima dată, dar o spun dacă tot am ajuns la 30. De revelion ambasadorul rus a venit în sediul Comitetului Central şi ne-a adus şampanie. Nu este adevărat? Întrebaţi-l pe Sergiu Nicolaescu şi Cazimir Ionescu. Eu i-am întrebat. Deci, de revelion, în CC se bea şampanie rusească adusă de ambasadorul Rusiei [URSS] din acel timp.
06:17 Antonie Popescu: Depunerea unei mărturii judiciare este o obligaţie legală, nu-i facultativ.
06:21 Teodor Mărieş: Credeţi că putem comenta ceva la bîtele bătăiosului, sau bătăuşului Ion Iliescu? În ’68, cînd a dat direct, el personal cu bîta în studenţi. Mai avem ce comenta? Sînt martori, în urmă cu un an de zile, în seara de 24, împreună cu „Noii golani”, în 24 decembrie ne-am întîlnit aici la kilometrul zero, am împărţit nişte covrigi, au colindat şi, mă rog. Erau 20 de ani de la acel tragic eveniment din ’68. Şi una dintre studentele care au suferit la timpul respectiv, a venit şi dînsa ştiind de acţiune şi ne-a spus „mi-a smuls şi lanţurile de la gît”. Lănţişoarele de la gît. Cum? Direct el personal? „Da, el personal mi-a smuls lănţişoarele de la gît”. Trăieşte doamna, este membru într-o asociaţie civică respectabilă, profesoară universitară, deci nu e nici un fel de problemă. Se poate discuta. Dar nu ştiam că a dat cu bîta. Ei, e clară treaba că nu avea nici o milă în ’90 să cheme minerii să dea cu bîta-n noi. Experienţa era cîştigată din tinereţe.
07:44 Bărbat: Liber cugetătorul Iliescu spune…
07:46 Teodor Mărieş: Bun. Întrebări? Întrebări?
07:54 Ziarist: Aceste jurnale de luptă a cărei unităţi (neînţelegibil), cele falsificate (neînţelegibil) în 18?
08:02 Teodor Mărieş: Nici un fel de problemă. Terminăm acuma teleconferinţa, mergem, vă punem dosarul la dispoziţie şi vă dăm exact numărul de dosar şi unitatea la care e. Ce s-a întîmplat în toamnă? Toate documentele au fost xeroxate pentru a fi trimise la Curtea Europeană, mai ales că exista aprobarea Ministerului Apărării în acel timp. „Sîntem de acord să fie trimise la Curtea Europeană”.
08:24 Antonie Popescu: Iar Curtea a spus daţi-le părţilor vătămate.
08:27 Teodor Mărieş: Exact.
08:28 Antonie Popescu: Şi ne trimit ceea ce cred ei.
08:29 Teodor Mărieş: Ori acuma dacă spui că acum le-ai declasificat… Scrie pe dosar „declasificat 20.01.2010”. Pur şi simplu nu ştiu cîtă prostie poate să existe în mintea acestor, acestor oameni.

(sfîrşit)

3 gânduri despre „Sediul Comitetului Central trebuia evacuat de către revoluţionari pentru că îi deranjam acolo. Acesta e motivul pentru care s-a deschis focul. Există indicii că unul dintre cei care au tras în sediul CC se numeşte Iosif Dan (video)

  1. Pingback: De revelion, în CC se bea şampanie rusească adusă de ambasadorul Rusiei [URSS] « Nicolae Ceauşescu

  2. Pingback: În şedinţa CPRD, Raymond Luca polemizează cu mine « Blogul lui Marius Mioc

  3. Ar fi mult mai multe de spus, despre ceea ce s-a intamplat in CC.
    Cat despre Mihaela Radulescu, nu as pune mana in foc, ca nu ar fi putut trage…Nu uitati !- armele se imparteau in mod aleator, in fata CC-ului,- pentru oricine poseda un buletin, indiferent de sex. Un om care minte, fura, inseala o omenire…e ca si lupul, care isi schimba „firma”blanii…O doamna „fina”ar fi trebuit sa dezvaluie adevarul, chiar daca isi pierdea slujba favorabila de secretara…Domnita, este o rusine pentru revolutionari, cu tot fasonul ei de vedeta tv. Oricat de mult timp ar trece (si trece din pacate), ei stiu precis cine au fost si ce au facut, dar din fericire sunt destui cei care i-au cunoscut pe multi dintre cei care acum, au impresia ca trecutul li s-a sters cu” radiera „. Pana si americanii incep sa se destepte si sa inteleaga ce s-a intamplat in9/11, la noi cat timp mai trebuie pentru scoaterea adevarului la iveala ?-sau o sa spunem vesnic:”Pacat, pacat, de sangele varsat !”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.