Emisiune despre dosarele revoluţiei la Realitatea TV

Azi de la ora 12.

Actualizare: Vezi emisiunea

3 gânduri despre „Emisiune despre dosarele revoluţiei la Realitatea TV

 1. Revoluţionar pentru că s-a îmbătat

  Un caz de revoluţionar fals îl reclamă Victor Stămurean, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor, Participanţilor şi Arestaţilor în Revoluţie Lugoj – decembrie 1989.

  „Balint Petrică Dorin, zis «Bedeu» a devenit revoluţionar din greşeală”, se revoltă omul. Culmea, chiar „Bedeu” recunoaşte, într-o declaraţie dată în 1990 ziarului lugojean „Drapelul” că, pe 20 decembrie ’89, seara, a fost săltat de Miliţie de-acasă, unde se afla cu un prieten, pe motiv că făcea scandal. Lucru perfect adevărat după cum reiese din declaraţia plutonierului Bilă Leontin, miliţianul care l-a arestat.

  „Când am ajuns la acea adresă, am constatat că gălăgia şi scandalul au fost făcute de numitul Balint Petrică Dorin, împreună cu un prieten de-al său, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. (…) Balint nu a fost reţinut pentru că ar fi participat la evenimentele revoluţionare din Lugoj, ci pentru că a fost reclamat de vecini că făcea scandal”, spune, senin, plutonierul Bilă.

  „Mulţi preşedinţi de asociaţii sunt cumpăraţi”

  Culmea e că după ce a primit o condamnare de doi ani de închisoare, Balint, zis Bedeu, devine preşedintele filialei Asociaţiei 16-21 decembrie 1989.

  Mai mult, Bedeu este membru al Institutului Revoluţiei Române. Despre individ, directorul Ionel Drăguşin susţine că era mâna dreaptă a lui Emilian Cutean, fostul şef al SSPR. Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, aflat de 40 de zile în greva foamei, pentru a forţa puterea să desecretizeze dosarele revoluţiei, e tranşant: „Foarte mulţi dintre preşedinţii de asociaţii de revoluţionari din ţară sunt cumpăraţi şi menţinuţi în funcţii tocmai de către şmecherii locali, falşi revoluţionari”.

  MONUMENT. Aici a fost aruncată cenuşa morţilor de la Timişoara. Familia Şutru nu acceptă exinderea spaţiului pentru construirea unei bisericuţe
  FOTO: ARHIVA EVZ

  NUME SONORE DIN CLASA POLITCĂ

  23 de parlamentari revoluţionari

  Potrivit Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, parlamentarii aleşi în legislatura 2008- 2012, care au certificate de revoluţionar la data de 18.02.2010 sunt în număr de 23.

  Veresty a luptat în ’89

  Astfel, şapte senatori au certificatul preschimbat tipărit conform Legii nr. 341/2004: Berceanu Radu Mircea, Blaga Vasile, Greblă Toni, Ion Vasile, Marcu Gheorghe, Nicolaescu Sergiu-Florin şi Secăşean Iosif. Cu certificat de revoluţionar conform Legii nr. 42/1990, care nu şi-au preschimbat actul şi care nu au certificat preschimbat conform Legii Recunoştinţei şi nu au fost propuşi spre avizare de către SSPR, mai sunt doar trei: Nistor Vasile, Verestoy Attila şi Voicu Cătălin.

  La deputaţi, cu certificat preschimbat tipărit sunt: Firczak Gheorghe, Mircovici Niculae, Movilă Petru, Niţu Adrian Honorel şi cantautorul Socaciu Victor.

  Cu certificat preschimbat încă netipărit mai sunt trei: Croitoru Cătălin, Nicolicea Eugen şi Stroe Radu. Deputaţii cu certificat de revoluţionar conform Legii nr. 42/1990, care nu au certificat-preschimbat sunt: Iorguş Zanfir, Păun Nicolae, Ştefan Viorel, Vasile Aurelia şi Vâlcu Samoil.

  CAZUL BLAGA

  Actual ministru, fost revoluţionar în Ştei

  Unul dintre cele mai tari cazuri pe tema imposturii revoluţionare este cel al ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga. Acesta are „certificat de revoluţionar remarcat”, obţinând în această calitate 500 mp intravilan în Oradea.

  Dezvăluirile au fost făcute de săptămânalul „Academia Caţavencu”. Pe 21 decembrie 1989, Blaga dormea în propriul apartament din oraşul Ştei (Bihor), unde lucra ca vameş. Pe 22 decembrie, după fuga lui Ceauşescu, actualul ministru a intrat în clădirea administrativă a oraşului şi a înfiinţat organizaţia locală a Frontului Salvării Naţionale.

  Ulterior, a primit certificatul de revoluţionar. Terenul pe care l-a primit în 2002 a fost donat de Vasile Blaga tocmai în 2006. În acel moment, liderul PDL era deja unul dintre cei mai puternici oameni politici din România.

  Articole din aceeasi categorie:
  Redacţia „Salut”, adăpost pentru copiii fugiţi de acasă
  Roşia Montană, mai aproape de lista UNESCO
  Parcul Tineretului, un şantier-gigant tot anul
  Cum a pierdut România 20.000€
  “Doina Cornea sau Tismăneanu? Am ales-o pe prima. Acum plătesc”
  Cum a ajuns „Micul Paris” sub buldozerul epocii kitsch
  „Special Gold” va înlocui heroina
  Săracii României pe timp de criză
  Manualele, „un bun somnifer”
  Blocuri care zâmbesc trecătorilor
  [vezi toate]

  Comentarii | Spune-ti parerea

  Raspunde Pai se stai ca buldogul e un impostor
  de chichi impostorul(Vizitator), vineri, 19 februarie 2010 – 21:00
  Vames din Stei cu certificat de revolutionar. Nu a fost nimic in Stei. Parca il vad cu falcile in vant si burta in pamant alergand dupa „teroristi”. Sa fim seriosi, e plina tara de impostori din astia si daca nu era vorba de bani si pamant nu cerea niciunul certificat de revolutionar. Astia sunt garda lui Ilievici. Buldogul nu va pati nimic asa cum nu a patit nici Leana Bikini in cazul fabricii de doftorate de la U.N.Ap. Ati mai auzit ceva de mafia de acolo? Acolo ii scriau ofiterii lucrarile Leanei, mare doftoreasa in arta si precizie militara.

  D-le Mioc, poate postati si acest articol din Evenimentul zilei din 20 feb 2010.Merita sa afle si cei mai tineri cum au aparut ca ciupercile
  „eroii martiri” peste noapte…..

  1. Problemele respective le voi trata, dacă îmi va îngădui timpul, nu prin copierea unui articol de ziar (mai ales articol recent, care se poate găsi pe saitul ziarului respectiv) ci prin comentarii proprii.
   Despre Petrică Balint auzisem că e contestat de miliţianul care l-a arestat, m-am gîndit atunci că e posibil inclusiv ca miliţianul respectiv să dorească să ascundă activitatea sa contrarevoluţionară, dar dacă Balint a spus el însuşi, „într-o declaraţie dată în 1990 ziarului lugojean „Drapelul” că, pe 20 decembrie ’89, seara, a fost săltat de Miliţie de-acasă, unde se afla cu un prieten, pe motiv că făcea scandal”, se pare că sînt indicii serioase că ar fi vorba de o impostură. Acel domn Stămurean (sau oricine altcineva) ar trebui să facă contestaţie la CPRD, alăturînd contestaţiei declaraţia miliţianului şi articolul de ziar din 1990.
   Cunoaşteţi desigur că numirea lui Petrică Balint în conducerea Institutului Revoluţiei Române s-a făcut prin decret prezidenţial iscălit personal de domnul Ion Iliescu.
   Tema impostorilor cu certificate de revoluţionar e prea largă pentru a fi epuizată într-un singur comentariu.

   1. De acord cu dvs !…prea multi impostori si din pacate nu prea avem timp sa ne ocupam de toti.Dar sunt cativa care merita,…..tot efortul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.