Mihai Chiţac – eliberat din închisoare

Fostul general Mihai Chiţac, osîndit la 15 ani puşcărie pentru participare la reprimarea revoluţiei din Timişoara, a fost eliberat din închisoare în 15 februarie, ca urmare a hotărîrii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti (linc).

Eliberarea este pentru 2 luni, motivată de faptul că Mihai Chiţac are nevoie de o intervenţie chirurgicală la inimă. În trecut, Chiţac a mai beneficiat de întreruperea executării pedepsei pe motive medicale, sub pretext că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, dar apoi pur şi simplu nu a făcut intervenţia respectivă. Putem spune că s-a brevetat o metodă nouă de fentat puşcăria – ceri întreruperea executării pedepsei pe motive medicale, zicînd că ai nevoie de o operaţie, dar apoi nu faci operaţia respectivă şi ai astfel motiv să mai ceri o dată (sau de enşpe ori) întreruperea executării pedepsei, pentru a efectua aceeaşi operaţie. Dar trebuie să fi fraier ca să suporţi efectiv intervenţia aia chirurgicală, că apoi rămîi fără motive de a cere viitoare întreruperi ale executării pedepsei.

Atît procurorii, cît şi Mihai Chiţac, au atacat cu recurs decizia Tribunalului Militar Teritorial, dar pînă la judecarea recursului decizia a fost pusă în aplicare. Pînă la judecarea recursului Chiţac ar avea timp să-şi facă operaţia, dacă ar fi realmente interesat de aşa ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.