Raymond Luca, deranjat de controalele făcute de alţii în problema certificatelor de revoluţionar

Domnul senator Raymond Luca, preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 1989, apără cu vigilenţă monopolul comisiei pe care o conduce în problema verificării certificatelor de revoluţionar. În procesul verbal al şedinţei CPRD din 16 februarie 2010 (linc) citim:

Domnul senator Raymond Luca l-a întrebat pe domnul Adrian Viorel Nicolaescu – secretar general al SSPR, despre acţiunea corpului de control la sediul SSPR şi i-a adus la cunoştiinţă faptul că inspectorul corpului de control a solicitat deschiderea dosarelor de revoluţionar.

Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a menţionat faptul că aceste dosare nu pot fi deschise decît de către Comisia SSPR şi CPRD la cerere, nici o altă persoană neavînd dreptul de a le deschide.

Domnul Adrian Viorel Nicolaescu – secretar general al SSPR, a luat act de recomandarea membrilor comisiei.

Nu ştiu care este temeiul legal pe baza căruia domnul Luca afirmă că dosarele revoluţionarilor „nu pot fi deschise decît de către Comisia SSPR şi CPRD la cerere, nici o altă persoană neavînd dreptul de a le deschide”. SSPR-ul este o structură în subordinea guvernului (nu a comisiei parlamentare), iar corpul de control al guvernului are dreptul să controleze orice structuri din subordinea guvernului. Desigur, deschiderea dosarelor trebuie făcută de faţă cu gestionarul arhivei – SSPR, dar nu înţeleg de ce deranjează ideea că ar putea vedea şi alţii ce este în dosarele acelea. În urma unui asemenea control nu poate rezulta direct anularea sau acordarea vreunui certificat de revoluţionar – există o procedură legală pentru asta, dar se pot descoperi elemente care să slujească la alcătuirea de contestaţii în problema aceasta a certificatelor. Una din problemele legate de legea 341/2004 este că legea dă dreptul oricui de a contesta un certificat de revoluţionar, dar nu se ştie ce anume conţin dosarele pe baza cărora se face preschimbarea, deci cei care vor să conteste nu ştiu exact ce anume contestă. A ţine dosarele zăvorîte este o metodă de a împiedica aflarea eventualelor nereguli care s-au săvîrşit de către comisiile SSPR şi CPRD. Urmarea unui asemenea control ar putea fi şi o schimbare a conducerii SSPR de către primul-ministru, iar o nouă conducere ar avea drept să anuleze acte emise de vechea conducere. Ceea ce preşedintele CPRD, Raymond Luca, i-a spus şefului SSPR, Adrian Viorel Nicolaescu, se poate traduce prin cuvintele: „nu-l lăsa pe Emil Boc să te controleze, singurul care are drept să te controleze pe tine sînt eu”. Domnul Nicolaescu a apreciat diplomatic că spusele lui Raymond Luca sînt o „recomandare”.

6 gânduri despre „Raymond Luca, deranjat de controalele făcute de alţii în problema certificatelor de revoluţionar

  1. am spus si in alte comentari raimond luca daca este venit politic sa plece din sspr vin si eu sa fiu de fata sa reverific ce certificate au eliberat si cui ia eliberat toti secretari de stat cu probleme revolutionare sint curios unul zice ca era fortat sa le dea certificate de revolutionari parlamentarilor altul zice falsuri si nu vad nimic doar vorbe altul ascunde ce a falsificat ceilanti inaintea lui raimon luca sa asculte glasul FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN sa ne lase in pace cu recomandarile lui ca asa am inteles sa recomande partidului din care face parte ,sa termine cu amendamente noi sa revizyiasca certyificatele vechi pe legea 341 asa cum au fost aprobate la inceput fara amendamente dupa ce birfasi au luat certificate de revolutionari fara a avea dreptul schimba legea domnul raimon luca FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SE AUTO PROPUNE CE REVOLUTIONARI SINT DEACORD SA DEA EMEIURI SI SA DEA INPUTERNICIRE LEGALA SA SCAPAM ROMINIA DE FALSI REVOLUTIONARI SI EROI PE DEASUPRA ,

  2. Domnilor :Mioc M. si Ghe.Mirica A. si altii cati mai sunteti impotriva revolutionarilor din ’89 ,daca doriti sa faceti ceva pentru noi,va rugam nu ne mai denigrati. Revolutionarii sunt priviti, din cauza unor indivizi ca domniile voastre ,ca niste lupi care au tabarat pe Romania sa o distruga. Domnilor …! Sunteti maturi si contientizati ca in baza legii- 341 ,cei care ataca voit ,direct sau indirect si denigreaza Revolutia sau Revolutionarii din ’89 ,sunt INDEZIRABILI? Adica :sa li se ia toate drepturile . DACA DORITI SA FACETI CEVA SI PENTRU REVOLUTIONARII DIN 89 ; FACETI INFARCT DOMNULE MIOC !

  3. Pingback: Sinteza activităţii CPRD în 2009 « Blogul lui Marius Mioc

  4. Pingback: 1037 noi luptători în revoluţie aprobaţi de CPRD într-o singură şedinţă, la spartul tîrgului « Blogul lui Marius Mioc

  5. AR TRBUI SA SE VERIFICE DIN NOU CERTIFICATELE SUNT MULTI REVOLUTIONARI DIN FATA TV.CARE BENEFICIAZA DE SUME IMPORTANTE IN ACEST CONTEXT DE CRIZA ,FATA DE OAMENI CARE AU MUNCIT O VIATA SI AU PENSII DE MARE MIZERIE DUPA O VIATA DE MUNCA,
    AR TRBUI DL.RAYMOND LUCA SA-I DEA DE GANDIT DACA TOT OCUPA SCAUNUL ACELA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.