TVR, decembrie 1989. Revoluţia din Ploieşti. Armata, fiică a poporului român, a acţionat cot la cot cu masele, cu studenţii, cu muncitorii, pentru democraţie şi libertate (video)

Imagini filmate în Ploieşti în 22 decembrie 1989, comentate mobilizator cîteva zile mai tîrziu la Televiziunea Română.

Transcriere înregistrare:
00:00 Crainic al TVR (Victor Ionescu?): …zile au început să se adune în străzi. Primii paşi către libertate au fost făcuţi la ora 8,30, la întreprinderea „1 Mai” din Ploieşti. De acolo a plecat prima coloană. Idealul libertăţii şi dreptăţii… În curînd coloanele de manifestanţi au pornit către piaţa centrală a oraşului. Aceste coloane cuprindeau muncitori, ţărani, intelectuali, tineri, elevi şi studenţi, militari, toţi – reprezentanţi ai aceluiaşi popor. Al aceluiaşi popor, mîndru sub faldurile tricolorului său tradiţional. Emoţionant acest marş tăcut, marş liniştit, marş paşnic spre victorie împotriva unor tirani care vor folosi, care au folosit şi folosesc (neînţelegibil) pentru apărarea dreptăţii, pentru apărarea dreptului sfînt şi a dorinţelor cele mai fierbinţi ale fiecăruia dintre noi. În piaţa centrală a oraşului Ploieşti. Trăiască România liberă! Nu-i vom ierta! Ostaşi, sînteţi români! Apeluri care de altfel, la Ploieşti ca şi în toată ţara nu făceau decît să sublinieze îngemănarea, înfrăţia, înfrăţirea, întrajutorarea, unitatea cu care armata română, fiică, reprezentantă a poporului român, a acţionat cot la cot cu masele, cu studenţii, cu muncitorii, de tineri, de ţărani, de intelectuali, de copii, de vîrstnici, pentru democraţie şi pentru libertate. Sigur, în această luptă au fost ucişi copii. Nu vom uita niciodată, memoria lor este sfîntă pentru noi. Dar dictatura a căzut! O victorie care a necesitat multe jertfe. Şi la Ploieşti ca şi în… (sfîrşit înregistrare)

Pentru alte înregistrări din emisiunea televiziunii române din perioada revoluţiei vezi pagina TVR în decembrie 1989

48 de gânduri despre „TVR, decembrie 1989. Revoluţia din Ploieşti. Armata, fiică a poporului român, a acţionat cot la cot cu masele, cu studenţii, cu muncitorii, pentru democraţie şi libertate (video)

 1. Domnule Mioc,ce parere aveti despre serialul cu tema ‘Revolutiei’ de pe B1TV – si ce te faci ca insasi S.U.A. si au girat cele petrecute in contrapartida invaziei din Panama? Poate ca Iliescu si ai lui sunt rai – dar ultimele miscari politice arata ca sunt altii inca si mai rai dupa colt – vezi declaratiile lui Bukovski despre UERSS si tendintele care converg catre un guvern unic,moneda unica globala ( declaratiile unora ca Bush sr., Soros, Kissinger etc. pe aceasta tema ).

 2. Va multumesc domnule Marius pentru ca ati reusit sa identificati in arhiva TVR caseta care a fost predata de catre noi ,TVR.

  Un serviciu deosebit si bine ca exista dovezile,sper si din dimineata zilei de 22.12.1989 cind la poarta Uzinei 1 Mai,
  s-a deschis focul impotriva noastra.

  • Daniel Perju nu te mai erija în lider că nu tu ai predat caseta filmată de mine pe care erau secvențe din timpul evenimentelor oricum exista si există toate filmările.

 3. sa va fie rusine ca ati sters caseta mariuse si tu te faci vinovat de stergerea casetei mai ramasese moarte tie=ranilor a disparut si acest mesaj mesajul adevarat traiasca frontul democrat romin moarte tiranilor , vreti democratie cu minciuni cu casete contra facute sa va fie rusine FRONTUL DEMOCRAT ROMIN semneaza mirica a gheorghe,

 4. Acel mars format din 25-30 de cetateni (orele 8 a.m.)este extras din alta caseta ce cuprinde evenimentele de la poarta Uzinei „1 Mai” si …pana la Sediul Palatului Administrativ din centrul municipiului ! Ce ne prezentati Dv video sunt momentele de dupa „fuga Dictatorului” (orele 13.30) cand cine vroiau si cine nu, intrau prin Casa Alba ca la ei acasa !..

  • Filmul asta este un fiasco total. Este un mixaj facut „alan-dala” in marea lui parte si facut dupa fuga lu’Ceausescu ! Unde este marsul TEMERAR de la orele 8.30 de pe bulevard dinspre uzina 1 Mai si Gara de Sud ? Unde este aratata lupta muncitorilor cu fortele de represiune de la poarta 1 a Uzinei 1 Mai ? Unde este aratata paza Casei Albe de catre revolutionari si alpinisti cu corzi si caini utilitari pana cand aceasta sarcina este preluata de armata in jurul orelor 16.30 ?

 5. CIND SA DAT PRIMA DATA PE INTERNET ERA COMPLET SI FARA COMENTATORUL ACELA DUPA CE AM RECUNOSCUT EU FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SI CUVINTUL DE LEGATURA DE VERIFICARE NU STIAM CA SINTEM FILMATI SI DOAR FOTOGRAFIATI DE IMI SCAPA NUMELE ACUM NU STIAM ATUNCI CUM SE CHEMA L-AM RECUNOSCUT DUPA REVOLUTIE SA STITI CA SA SCRIS SI O CARTE DAR A SCRIS IN IA DESPRE REVOLUTIE CETATENI CARE NU STIU DACA L-AM VAZUT CHIPURILE SE FACUSE O SMECHERIE DACA APAREAI INTRO CARTE ERAI RECUNOSCUT CA REVOLUTIONAR SI CIT A CISTIGAT CEL CE A SCRIS ACEASTA CARTE LA CONANDA CUI ROG PE PREMIER SA SE INTERESEZE SI MAI MULTE ALTA DATA SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ; TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MOARTE TIRANILOR SI ROMINOAVENIRITOT (ROMINI VENITI CU TOTI) CINE A STERS CASETA INCONTINUARE SI CHIAR CUVINTUL ROMINAVENIRITOT CARE SE AUZEA DESTUL DE BINE SI LE-AM SPUS SA DEA CASETA ORIGINALA FARA COMENTATOR ASA CUM A PUSO PE INTERNET LA INCEPUT OARE MA CREDE SI PROST POATE A MAI AUZIT CINEVA CASETA IREGISTRATA FARA COMENTATOR SA VORBEASCA SI EI DACA SPU CA SINT REVOLUTIONARII, DUPA ACEST COMENTARIU MAI MA UIT SI EU O DATA POATE MA VAD CUM MERGEAM IN BAT BIRFASI PRAHOVENI NU ASCUNDETI ADEVARUL CA TOT VETI FI PRINSII FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SEMNEAZA MIRICA A GHEORGHE

 6. AS VREA SA VA REAMINTESC CA IN 22 AM DAT NISTE ACTE ALE FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN LA POARTA TELEVIZIUNI NATIONALE VIZAVI SE FACUSE UN COMITET CARE LUA LEGATURA CU REVOLUTIONARI ERA O FEMEIE CARE II PLACEA SA FACA FLOAREA DIN GRADINA ASA SE NUMEA EMISIUNEA TOTUL SE CEREA SPAGA ACUM ESTE O GRASUNA A AVUT DIN CE OARE SE MAI GASESTE ACELE ACTE LA TV NATIONALA LA SUBOFITERUL CARE MI LEA LUAT LA POARTA HOTII PUNGASI ROMINIA NU A DUS LIPSA DAR ACUM SA INMULTIT SI MAI MULTII AU VENIT DIN AFARA SINT TOT ROMINI , INCHEI CA O SA LE AMESTEC AMINTIRILE NOROC BUN FRONTUL DEMOCRAT ROMIN

 7. REVOLUTIA A PLECAT DIN DEPOZITUL DE LEGUME SI FRUCTE IN 21 DECEMBRIE 1989 IN 22 A IESIT UZINA UNU MAI URMATA DE PLOPENI BRAZI ECT. DIN AMINTIRI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MIRICA CRIMINALILOR DIN PLOIESTI LASATI ISTORIA SA SE SCRIE ASA CUM A FOST NU VAM DAT SPAGA SI ATISTERS CASETA . DACA NU O AUZEAM NU STIAM DAR AM AUZITO SI VAZUTO SINT SI EU PE UNDEVA ARATAM SI CU PUMNI LA FOTOGRAF SI STRIGAM SA NU MAI POZEZE ERAM IN MASA DE OAMENI FRONTUL DEMOCRAT ROMIN STRIGAM SI DUPA MINE MULTIMEA DIN BALCON SE SPUNE CA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN A FRATERNIZAT CU FSN DECI SA SE STRIGE FSN PRIN URMARE PAMINTUL SE INVIRTEA A APARUT TRADAREA DIN TIMISOARA DE UNDE NU MA ASTEPTAM, CEI DIN BALCON NU STIA CA EU INITIATORUL REVOLUTI ROMINE MIRICA A GHEORGHE MA AFLU PRINTRE DEMOSTRANTII CINE A SPUS SA NU SE MAI STRIGE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SE PARE CA A FOST MAZILU NICOLAIE SA SPUNA CEI DIN BALCON CINE A SPUS LA MICROFON SA NU SE MAI STRIGE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN AM TOT REPETAT POATE VA RAMINE CEVA IN CAPETE PLOIESTENILOR IESITI SI VORBITI CEL CE STIE CEVA SA VORBEASCA ACUM E LIBER MACAR ATIT NOROC BUN MIRICA

  • auziti domnule simplex cred ca ar fi bine sa spui dumneata cine esti si ceivirtesti ca rau re doare daca spune cineva un adevar mergi dumneata si roagate sati ierte dumnezeu pacatele ca eu nu te iert facinduti [placerea de a ascunde un adevar ma cunosti sti ceva despre mine spune ca daceia este internet siau poate vrei sa ma cunosti personal , SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN tu cine esti un nimic astai problema ta nu a rominilor ce ai facut tu si familia ta pentru rominia puneti intrebarea daca toti cetatenii rominiei ar face ceva ar fi bine pentru rominia si cum si noi traim in rominia am duceo mai bine alfel cum furind mie unul numi place sa fur sa fac inventi inovati brevetate ne brevetate am facut ceva ai auzit domnule SIMPLEX dute la doroftei si intreabal de mine poate stie el si iti spune cine sint . iar de sters marius mioc daca comentariu meu nui pe plac imi pare rau sa-l stearga dar ////////>>??????

 8. Domnule Mirica, poti sa fii si Frontul Democrat Roman, si Frontul Popular Roman, sau Chinez sau Pachistanez… Poate ca ai avut si merite in revolutie, who knows? Dar din incoerenta si perseverenta cu care scrii pe acest blog, se vede ca ori ai ceva probleme psihice, ori, cine stie, esti vreun securist sau ‘formator de opinie cu ochi albastri’ care vrea sa strice – (intr-un mod destul de original trebuie sa recunosc – adica prin comentarii multe, suprastufoase, nongramaticale si fara nici o noima) unul din putinele site-uri despre revolutie din care chiar poti invata cate ceva…

 9. IN rominia FRONTUL DEMOCRAT ROMIN a facut revolutia si nu chinez sau popular cum vrei tu a defini esti un papagal care poate ai dreptate gramatical dar ca interes national nu ai imi pare rau nu jicnesc pe nimeni nici verbal nici scris doar aduc aminte ce ai facut tu si parinti tai pentru ROMINIA ? imi este indiferent ce spui tu un lucru sigur te deranjeaza adevarul si mai ales de la PLOIESTI . FRONTUL DEMOCRAT ROMIN isi rezerva dreptul de o scriere pe care uni nu vor sa o inteleaga ca nui gramatical tu sa manici gramatica daca eu gresesc si nu veni la untura ca nuti dau .

 10. comentariu anterior pentu simplex nu uita revolutia FRONTUL DEMOCRAT ROMIN a facuto si nu FSN ai citit bine uitate si repeta pina iti va ramine in materia cenusie care este subtire din punct de vedere al felului cum teai exprimat si cum ai dori sati scriu sati placa tie scriu pentru cine vrea sa stie un adevar eu am scris foarte mult dar nu si prost la obiect regula democrata, inca o data repet nuti convine sa citesti numi citi comentarile pe acest blog citeste alceva ca la mioc se poate citi si alceva sanatate si urari de bine adevaratilor revolutionari care mai sint in viata ca de morti se ocupa dumnezeu sai odihneasca in pace ,iar amintirea lor sa fie o flacara vesnica a dreptati ai inteles simplex

 11. Revolutia au facut-o aia care au iesit pe strazi; daca a existat un FDR eu nu stiu, dar daca numai tu il mai reprezinti, asta e cam trist…In orice caz, majoritatea demonstrantilor nu au fost in nici un front…au iesit cu toti dintr-un motiv sau altul…am mare indoiala ca cineva i-a coordonat pe toti, cu atat mai putin ca tu i-ai fi coordonat pe toti…
  Cat despre ce am facut eu pentru poporul meu, asta nu e problema ta; chiar daca oi fi facut si eu ceva pentru poporul meu, nu simt nici o nevoie sa-mi epatez faptele pe acest blog…

 12. nu sti dar ai certificat de revolutionar stiu eu nu stiu daca eventual pot gresi gramatical se poate dar sa nu sti cine a facut revolutia DIN ROMINIA asta schimba multe chear daca nu toti au aflat in timpul evenimentelor a fost datorita fostului presedinte al rominiei care a dezinformat revolutionari provocind un mare prejudiciu revolutionarilor si dupa aceia esti unul dezinformat si tare rau mai este ca tine sint multi in rominia in tranvaie cine vorbea de FRONTUL DEMOCRAT ROMIN la politehnica cine vorbea pe calea victoriei la ugsr cine depunea acte in 1987 si respectiv sectorul 3 judecatorie FRONTUL DEMOCRAT ROMIN daca esti din bucuresti cauto pe avocata RADU GABRIELA si spunei de frontul democrat romin dac MAI TRAIESTE VIZAVI DE MUZEUL DE ISTORIE copil care nu stie cine e mamasa numai cei abandonatii asa a facut ion iliescu si acum cosecintele dar totul in speranta sa indreptam raul facut tot de oameni ca rasplata de la dumnezeu primeste totii indiferent de religie rasa sau sex,tinar sau batrin , ce a facut guvernul este de ris sa ute revolutionari care a rasturnat un guvern comunist cu ajutorul FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN din ilegalitate eram putini sin piata operei sau inmultit oameni pentru dreptate si adevar nusi inchipuiau ca cineva ii conduce sptre o victorie victorie furata victorie dezbinata nu gasesc cuvinte pe blog numi etalez viata de revolutionar am aratato si inainte de decembrie 1989 si in decembrie 1989 practic un revolutionar convins citeste lev tolstoi vezi ca au fost 2 rpoagal pe mioc sati dea o carte sau citeste caietele revoluti romine uite asa vorbesc scriu si muncesc cum pot loviturile primite ma cam tine pe loc dar nici nu pot sta as pentru ca uni ar dori acest lucru sa bag in anonimat ce am infintat FRONTUL DEMOCRAT ROMIN cauta adevarul sil vei gasi . prin unire putem face multe benefice rominiei fiecare cum poate si cu ce poate inteligenta nu are margini valoarea unor oameni nu se caracterizeaza numai prin scriere sint oameni pregatiti in a corecta buni in gramatica si cu semne de punctuatie scriu prea mult trebuie sa sti inca o data cu cene teai aliat in decembrie 1989 daca ai fost si vei vedea ca vinzator de actiunii vinzi tot ce poti pinaunde si re rominia sa vindut nu asa, opresc aici dar cind incep sa scriu practic nu mai ma pot opri cu mine sa intimplat prea multe deaceia vezi multe stufarisuri cauta sa intelegi adevarul eu nu stiu cum sa l fac sa fiu inteles . nu pot face pe placul nimanui dreptatea sa triunfe FRONTUL DEMOCRAT ROMIN cauta caseta originala care sa pus pe internet fara comentator si vei vedea un adevar ascuns de indivizi din ploiesti care vor sa spuna ca sint revolutionarii ,nu sint sint falsificatori ai revoluti romine si trebuiesc pedepsiti mai tirziu sau mai devreme , noroc bun si informeazate sinplex cum te recomanzi.FRONTUL DEMOCRAT ROMIN

 13. cei ce au fost alaturi de mine au murit ca am ramas doar citiva prin ALBA IULIA prin bulgaria ,polonia austria sint batrini si ei au cam 70 80 de ani nici nu stiu de ei cu unul mam vazut in alba iulia este dirijor in asamblul crai nou si in formatie mai sint citiva dar vezi un lucru sintem putini acum scopul lam atins am schimbat un regim comunist dar tradarea este grea si o sa o resimtim chiar cu totii unul ca mine ce sa mai astepte ???? pot vorbi inca nu am ajuns o leguma astai adevarul te rog cauta pe strada atena linga guvern si spone paznicului de frontul democrat romin sa iei o legatura cu unul din intelectuali cercetari evenimentelor din decembrie 1989 si sai spui si lui ca ai stat de vorba cu adevaratul front democrat romin si vei avea o surpriza astea stia dar tu nu dece puneti intrebarea ? si iti vei schimba complet atitudinea care acum o ai, TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MOARTE TIRANILOR aceasta este lozinca.

 14. scopul a fost unul singur rasturnarea regimului comunist si o viata mai buna completeaza si vei vedea dezastrosi sint cei ce nu inteleg cind toate pasarelele cinta acessi melodie se aude un cor frumos cind fiecare pasare cinta pe limba ei mor de foame , securitatea stie ce face separarea demostrantilor uite pasarea cum cinta . multe nu pot spune sa fi ccr nu usor

 15. Domnule Mirica, da, stiam ca la Timisoara sa fondase in timpul revolutiei un partid; acum vad ca intr-adevar numele acestuia era Frontul Democrat Roman. Dumneta afirmi ca reprezinti Frontul Democrat Roman, dar nu din Timisoara, ci din Ploiesti. Sa inteleg ca cei din Timisoara au dirijat si ridicarea populatiei din Ploiesti, Arad, Caransebes, Sibiu, Brasov, Cluj, etc? Daca-i asa, atunci as indrazni sa te intreb, din curiozitate, ce lider al Frontului din Timisoara v-a contactat pe dumneavoastra in timpul revolutiei? Care este dovada ca ei s-au implicat nu doar la Timisoara, ci si la Ploiesti, orasul dumneavoastra?

 16. reprezint frontul democrat romin din toata rominia stiu este o poveste intreaga sati spun dureazault mergi in alba iulia si vezi muzeul uniri 1974 febroarie am documente ingropate omul de legatura se numea electronist si chiar era electronist din timisoara a fost tinut ascuns adevarul dar intimplarea face ca sa aflu dintrun sipozion de frontul democrat romin nu am stiut decit de FSN eu ma inregistrasem in muzeul uniri din alba iulia acasa am alte documente cert ingropate la multi nu le vine sa creada dar astai adevarul adevarat cauta pe internet FRONTUL DEMOCRAT AL FEMEILOR SI DAI TELEFON PRESEDINTEI PE CARE AM CONTACTATO IN 1987 IN TREN DE BRASOV SINT MULTE DAR MA OPRESC AICI DE LA PLOIESTI SE STERGE CASETA CIND A FOST PUSA PE INTERNET PRIMA DATA ERA FARA COMENTATOR ACUM REPUSA DE MARIUS MIOC APARE COMENTATOR PERJU DANIEL SE FACE CA NU STIE EL A PUS CASETA INAINTEA LUI MARIUS MIOC CARE FUSESE STEARSA PARTIAL TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MOARTE TIRANILOR SI UN CUVINT DE CONTROL ROMINOAVENIRI TOT ROMINI VENITI CU TOTII DUPA CE AM RECUNOSCUT CINE SINT LA INTREBAREA UNUI REVOLUTIONAR SE PARE CEL CE A SCRIS CARTEA DESPRE REVOLUTIE LA PLOIESTI A FOST STERS TOT RAMASESE DOAR MOARTE TIRANILOR CA DUPA ACEIA A DISPARUT INTREGA LOZINCA SI APARE COMENTATORUL DESTUL CREZI NU CREZI ASTI ADEVARUL SI CEL INGROPAT LA MINE IN CASA FACE DOVADFA CIND IL VOI DEZGROPA EU NICODATA NU IL VOI DEZGROPA STIE FAMILIA MEA DE EL SI ASTAI REVOLUTIA IN MARE NU CREDEAM CA O SA SCAP SI DEACEIA AM INGROPAT ACEST MANIFEST FOARTE VECHI ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL CE SPUNE CEL CE A IESIT DIN PUSCARIE MARIUS MIOC NU STIE MAI NIMIC CIT A FOST REVOLUTIA A FOST INCHIS DE ASA ZISA SECURITATE DE CE MARIUS MIOC POATE STI UITE UN ADEVAR CAUTA SI CULTIVA DREPTATEA I NU MINCIUNA AI INCREDERE IN TINE SI SEMENI TAI FACIND DEOSEBIREA NU NUMAI CUM SCRIE SAU CUM ESTE INBRACAT UITATE IN SUFLETUL LUI SI ATUNCI VEI VEDEA UN ADEVAR ROMINIA ARE NEVOIE DE OAMENI CARE SA PRICEAPA REPEDE SI SA NU UITE NICODATA PENTRU CA OAMENI CETATENI AI ROMINEI SAU UNIT IN RASTURNAREA UNUI REGIM COMUNIST PENTRU O VIATA MAI BUNA , SA NUI UITAM AU MURIT IN NUMELE FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN in timisoara a fost omul de legatura asa a fost si in bucuresti nu ne cunosteam pe nume sa nu poata militia sa ne faca nimic nu aveau decit cuvintul frontul democrat romin scuzami scrisul dar astai tastatura , nimeni decit ne recunosteam intre noi sub denumirea electronist frontul democrat romin sint multe exista dovezi si in bucuresti in judecatorie la fostul UGSR am numar de iregistrare si din COMITETUL CENTRAL AL ROMINIEI S BINETYELES RADU GABRIELA DACA MAI TRAIESTE AVOCAT SINT DESTULE DOVEZI PE CARE REVOLUTIONARI INTRE GHILIMELE NU VOR MAI ALES LA PLOIESTI IN TIMISOARA LORIN FURTUNA SI PETRISOR MORAR SI ALTI TOT DE PROFESIE ELECTRONISTI AVEA OCHII ALBASTRI CUM SPUNEAI TU DAR NU COMUNISTI SI A FACUT PROIECTUL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN CARE DIN EI E GREU DE RECUNOSCUT DAR NU INPOSIBIL OARE CARE DIN TREI AVEA RUDE LA PLOIESTI AS CUM SPUSESE DAR DACA NU VOR SA RECUNOASCA DE CE NU VOR LE FUGE SUNCA DIN MINA ADEVARUL TOT VA IESI LA SUPRAFATA MEMORIUL INGROPAT SI RESTUL ACTELOR AVEAM UN RAZBOI CU COMUNISTI SI L-AM CISTIGAT CU AJUTORUL INTREGI TARI INTREGI ROMINI SPERANTA MOARE ULTIMA SI CEICE NU VOR SA SPUNA ADEVARUL ESTE UN BLESTEM MARE PE CAPUL LOR MORTI NU VOR ACCEPTA TRADAREA . DESTUL NOROC BUN

 17. INTELEGI CAM GREU DAR CU TIMPUL VEI VEDEA UN ADEVAR ACUM LA 60 DE ANII ASA CUM SINT NU MA DAU PE PARLAMENTARI ROMINIEI AU O POLITICA PROASTA INDIFERENT DIN CE PARTID FAC PARTE SINT OAMENI BUNI PENTRU EI NU PENTRU COMUNITATE ITELEGI ASTAI ADVARUL TEL 0720175140 FRONTUL DEM,OCRAT ROMIN SI IN TIMISOARA SE FAC MAGARI CA PESTE TOT IN ROMINIA FITI ALATURI DE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SI VOM INVINGE SI FOAMEA SI FRIGUL DREPTATEA SI ADEVARUL TREBUIE SA TRIUNFE LA NOI IN ROMINIA CIRCULA UN PROVERB ,, MINCIUNA STA CU REGELE LA MASA ,, NU VA LUATI DUPA ACEST PROVERB CA DISTRUGETI ROMINIA , AVETI GRIJA DEMOCRATIA ESTE O LUPTA SI CONTINUA FARA PAUZA VITORUL COPILOR COPILOR NOSTRI POATE SE VOR BUCURA DE O DEMOCRATIE ADEVARATA AM FOST RUPT IN BATAI FIZICE SI PSIHICE TINE MINTE ADEVARATUL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SINT EU CREATORUL LUI MIRICA A GHEORGHE

 18. LIDERI AU FOST COPTATI NU STIU AU MURIT MULTI DACA NIMENI NU RECUNOASTE CINE A FOST LIDERUL CA REVOLUTIA NU STOIAM CA VA INCEPE DIN TIMISOARA LEGATURI CU CETATENI DIN TOATA TARA RECUNOASTERE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN DESTUL AM TRECUT SAU A TRECUT MOARTEA PE LINGA MINE SA STI CA NUI MINCIUNA SI NICI VREO ALTA AFIRMATIE DE A MA DA MARE CAUT INCONTINUARE POATE REGASESC PE CINEVA IN COSTANTA AM GASIT AU DECEDAT , RESTUL NUI MAI GASESC DECIT PE CEI DIN ALBA IULIA CARE TRAIESC DAR SINT CA IEPURII CE SAI FACI NU STIU DACA AU CERTIFICATE DE REVOLUTIONARI NICI NU IAM INTREBAT TREABA LOR DE IREGISTRATI SINT IN CARTEA DE ONOARE A MUZEULUI UNIRI DIN ALBAIULIA IN ANUL 1974 . VAD CA ESTI INTERESAT CUM TINEAM LEGATURA NU AVEAM O LEGATURA CA ASFEL NE PRINDEA SINGURA LEGATURA ERA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SI URMA SA MA INTILNESC CU EI EU DAR NU AM VRUT AM VRUT SA RAMIN IN ANONIMAT DAR NU AM PUTUT , POATE TE PLICTISESTI CITIND SE VEDE CA NU AI AVUT DEAFACE CU SECURITATEA TREBUIA SA GINDESTI MAI REPEDE CA EI ALFEL ERAI MORT

 19. Unde este Filmul pana in ora 12.oo ? L-ati cenzurat ca sa nu se vada scutierii si dispozitivul de represiune din fata Casei Albe? Nimeni nu zice nimic de barajul de la 1 Mai, de interventia masinilor de pompieri cu tunuri cu apa, cu prafuri de ceatza, de grupele de securitate care au ocupat aliniamentul din fata intreprinderii 1 Mai, de focurile de arma automata, de curajul muncitorilor care au distrus masinile, de coloana care a ajuns in centru pana in ora 10.oo, de procedurile scutierilor… Dupa ora 12, in fata Casei Albe a venit aproape tot Ploiestiul… Dar, dupa ora 12 si 8 minute, cand a fugit dictatorul cu elicopterul si s-au retras presati si la Ploiesti scutierii, cu militieni cu tot… Nu le placea lozinca „Armata e cu noi!”…
  S-au gasit tot felul de ziaristi fara armata facuta, care au transformat totul intr-un pamflet, avand si pretentii de mari istorici… In „ciorba” lor de revolutie au pus numai mizerii! Serviti-o pentru voi!
  Adevaratii revolutionari stiu adevarul si nu uita batjocora voastra. Niciodata!

 20. mioc cit de bine sint informat pot saii ceri liderului euroatlantica vicepresedinte nu stiu ce este se numeste marculescu iar sotia lui are cabinet medical in comuna brazi judetul prahova cred ca poate reusesti sa iei iregistrarile de la el mi-a spus ca are iregistrari atit sint FRONTUL DEMOCRAT ROMAN SEMNEAZA MIRICA A GHEORGHE EU O SA INCERC SA-L MAI INTREB DAR NU STIU CE REUSITA VOI AVEA PERJU DANIEL JOACA AICI NU STIU CEVA ESTE CIUDAT SI CEL CARE A STRIGAT DIN BALCONUL CONSIL=ILUI POPULAR CASA ALBA PLOIESTI A FOST GENERALUL POPA DECI EL NU MERITA CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR DEACEIA A STERS CASETA SA I SE PIARDA URMELE IREGISTRAREA ESTE ALANDALA DAR CU PRECADERE SINT STERSE DIN MOMENTUL IN CARE EU SI MASA DE OAMENI DIN FATA CONSILIULUI STRIGAM :TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN ,SI URMAT DE ROMANOAVENIRI TOT ROMANI VENITI CU TOTII DECI ACESTAI INBIBLIGAREA DOMNUL GENERAL POPA A SPUS SA NU SE MAI STRIGE FRONTUL DEMOCRAT ROMAN CA A FRATERNIZAT CU FSN , LUCRU NE ADEVARAT ATUNCI AM SIMTIT TRADAREA TIMISOARA CE FACII FURTUNA CE FACI , MORAR LA FEL SI MULTI ALTI CE ATI FACUT URMARILE LE VETI RESIMTI CIT DE CURIND LUATIL PE ACEST GENERAL LA INTREBARII CU RESPECT ASTEPT SAL VAD IN PUSCARIE FARA CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR PUTEM FACE SI O RECONSTITUIRE AJUTATIMA SA FAC LUMINA SI LA PLOIESTI CU RESPECT FRONTUL DEMOCRAT ROMAN . 0720175140.

  • ÎNTRÎNTRE A FI ŞI A NU FI: ACESTA- I REVOLUŢIONARUL

   Trecând prin muzeele lumii, rămâi impresionat de cantitatea de informaţie depozitată sub diverse forme cum ar fi cele imobiliare, obiectele folosite, imbrăcăminte, panoplii etc. care au aparţinut unor momente istorice demn de reţinut.
   Chiar şi cele mai nedorite sisteme sociale pavoazate cu cele mai sinistre personaje, au fost marcate prin dovezi ale trecerii lor prin istorie. Daca vom vizita Castelul Peleş vom putea admira perioada istorică reprezentată de acest edificiu, readusă la viaţă de toate obiectele purtate de personajele care au făcut istorie (precum costumaţia regelui Ferdinand, purtată la semnarea tratatului de unire de la Alba Iulia).
   Trecând prin Grecia, imediat după revoluţie, toţi ei de acolo mă luau drept emblema unui personaj trecut printr-un sistem şi un moment istoric de temut, purtând în mod simbolic şi bravura unui moment istoric îndrăzneţ. Porind de la acest raţionament, mi-am dat seama, metaforic vorbind, cum haina vie a unui moment istoric poate să fie croită şi din persoane concrete, care alcătuiesc părţi mai mari sau mai mici ale stofei temporale. Întotdeauna istoria şi-a cerut dreptul la repere reprezentative. Tot astfel, revoluţie din 1989 îşi cere reperele ei, chiar dacă unii o consideră o înscenare.
   Dacă mergem înapoi pe firul istoriei lumii, mai toate momentele importante păreau la timpul acela de comentat. De ce? Pentru că în centrul evenimentelor trăiau persoane care suportau duşul impresiilor de moment. După ce toţi au trecut la cele veşnice, conform principiului „iar de morţi numai de bine” şi evenimentele respective şi-au luat locul lor în istorie (împărţirea hărţii Europei pe nişte şerveţele în contextul probabil al unei petreceri). Certitudinea este că, în urma unor evenimente, nemaiţinând cont de procedurile mărunte, ceva se schimbă. De ce încă mai fierbe România când vine vorba de Revoluţie? Simplu! Pentru că ea încă mai este îmbrăcată în haina vie a persoanelor care nu pot îndeplini definirea unui moment de schimbare. Schimbarea ca noţiune nu poate fi contestată, chiar dacă persoanele care au contribuit la aceasta pot fi contestabile. Totuşi ele nu pot fi înlăturate ca parte din întregul acestui costum viu pe care îl îmbracă istoria. În anumite momente istorice, lupta pe front cerea şi mijloace neconvenţionale. La Plevna s-au luptat cu baioneta, dar şi cu cascheta, cu bâte şi pietroaie. Şi în revoluţia din 1989, anumite persoane neconvenţionale au adus schimbarea. De aceea, dacă unii au păstrat săbii, haine, case şi obiecte dând dovada unor oameni cu responsabilitate faţă de momentul istoric, trebuie păstrate şi dovezile neconvenţionale ale unor persoane mai mult sau mai puţin importante.
   În schimb, unii români s-au năpustit ca nişte câini hămesiţi pe ciolan, riscând astfel să muşte unul din altul (ne omorâm conducătorul în zi de Crăciun, distrugem emblemele momentului, aruncăm fiinţe vii de care ne-am folosit, ca pe o cantitate neglijabilă, ne neglijăm bătrânii). Când cineva vrea să distrugă ceva, chiar şi valori morale, împinge starea de fapt la extreme, după principiul „nu ma strange atat de mult din dragoste pentru ca imi ies ochii din cap si mor”. De vrei să ai certitudinea unei revoluţii, ai grijă de repere ca dovezi! Vrei să distrugi o revoluţie şi să o împingi în relativ şi derizoriu? Creează repere de umplutură, care să le mascheze pe cele reale şi să le arunce în derizoriu şi chiar în anonimat.
   În numele dreptăţii, care ştim că nu aparţine omului, ci că este o taină, apucă-te şi umblă în mulţimea gunoaielor fabricate de cei rău-intenţionaţi, pentru a despărţi adevărul de minciună. Aceia reuşesc să irite opinia publică. Putem încerca să-i distrugem prin aceeaşi voinţă a poporului care a dat naştere revoluţiei. Prin extensie, opinia publică a fost îmbolnăvită în aşa fel încât acest mecanism machiavelic îşi atinge scopul de a arunca valorile, dar al bătrânilor înţelepţi, prin desfiinţarea chiar a acestor bătrâni. Cu alte cuvinte, suntem îndemnaţi să devenim un popor care îşi distruge dovezile fiinţării sale. Indiferent ce s-ar spune despre această schimbare, dreptul de a ne uita în oglindă ca să vedem cine suntem tot ni l-am câştigat. Să ne păstram o minimă decenţă pentru a nu avea parte de un chip schinomosit. Poporul nostru a avut parte de prea multe dovezi valorice pentru ca, din pricina unora, să fim acum condamnaţi la acest măcel mediatic privind istoria noastră.
   Istoria nu ar trebui să fie condamnată pentru faptul că îşi mai păstrează calitatea de a fi vie. Un popor care nu îşi respectă istoria dar şi prezentul are perspectiva unui viitor mort. Cu alte cuvinte, un popor fără Dumnezeu este un popor mort! Poporul nu este vinovat că este viu şi nici pentru că are imperfecţiuni, pentru că altminteri ne-am pierde motivaţia mântuirii şi ne-am întreba: „de ce să ne mântuim dacă suntem perfecţi?”. Ştim că apanajul căderii a fost mândria diaviolului. Ce s-ar fi făcut cei perfecţi de astăzi şi de unde le-ar fi venit mântuirea naţională, dacă nu ar fi existat cei imperfecţi de ieri? Niciodată omul nu poate fi perfect. Însă tocmai de aici îi vine motivaţia pentru căutarea binelui, a perfecţiunii, a lui Dumnezeu. Am putea spune că se vrea astăzi ca cei care au inventat roata să meargă pe jos.
   E A FI ŞI A NU FI: ACESTA- I REVOLUŢIONARUL

   Trecând prin muzeele lumii, rămâi impresionat de cantitatea de informaţie depozitată sub diverse forme cum ar fi cele imobiliare, obiectele folosite, imbrăcăminte, panoplii etc. care au aparţinut unor momente istorice demn de reţinut.
   Chiar şi cele mai nedorite sisteme sociale pavoazate cu cele mai sinistre personaje, au fost marcate prin dovezi ale trecerii lor prin istorie. Daca vom vizita Castelul Peleş vom putea admira perioada istorică reprezentată de acest edificiu, readusă la viaţă de toate obiectele purtate de personajele care au făcut istorie (precum costumaţia regelui Ferdinand, purtată la semnarea tratatului de unire de la Alba Iulia).
   Trecând prin Grecia, imediat după revoluţie, toţi ei de acolo mă luau drept emblema unui personaj trecut printr-un sistem şi un moment istoric de temut, purtând în mod simbolic şi bravura unui moment istoric îndrăzneţ. Porind de la acest raţionament, mi-am dat seama, metaforic vorbind, cum haina vie a unui moment istoric poate să fie croită şi din persoane concrete, care alcătuiesc părţi mai mari sau mai mici ale stofei temporale. Întotdeauna istoria şi-a cerut dreptul la repere reprezentative. Tot astfel, revoluţie din 1989 îşi cere reperele ei, chiar dacă unii o consideră o înscenare.
   Dacă mergem înapoi pe firul istoriei lumii, mai toate momentele importante păreau la timpul acela de comentat. De ce? Pentru că în centrul evenimentelor trăiau persoane care suportau duşul impresiilor de moment. După ce toţi au trecut la cele veşnice, conform principiului „iar de morţi numai de bine” şi evenimentele respective şi-au luat locul lor în istorie (împărţirea hărţii Europei pe nişte şerveţele în contextul probabil al unei petreceri). Certitudinea este că, în urma unor evenimente, nemaiţinând cont de procedurile mărunte, ceva se schimbă. De ce încă mai fierbe România când vine vorba de Revoluţie? Simplu! Pentru că ea încă mai este îmbrăcată în haina vie a persoanelor care nu pot îndeplini definirea unui moment de schimbare. Schimbarea ca noţiune nu poate fi contestată, chiar dacă persoanele care au contribuit la aceasta pot fi contestabile. Totuşi ele nu pot fi înlăturate ca parte din întregul acestui costum viu pe care îl îmbracă istoria. În anumite momente istorice, lupta pe front cerea şi mijloace neconvenţionale. La Plevna s-au luptat cu baioneta, dar şi cu cascheta, cu bâte şi pietroaie. Şi în revoluţia din 1989, anumite persoane neconvenţionale au adus schimbarea. De aceea, dacă unii au păstrat săbii, haine, case şi obiecte dând dovada unor oameni cu responsabilitate faţă de momentul istoric, trebuie păstrate şi dovezile neconvenţionale ale unor persoane mai mult sau mai puţin importante.
   În schimb, unii români s-au năpustit ca nişte câini hămesiţi pe ciolan, riscând astfel să muşte unul din altul (ne omorâm conducătorul în zi de Crăciun, distrugem emblemele momentului, aruncăm fiinţe vii de care ne-am folosit, ca pe o cantitate neglijabilă, ne neglijăm bătrânii). Când cineva vrea să distrugă ceva, chiar şi valori morale, împinge starea de fapt la extreme, după principiul „nu ma strange atat de mult din dragoste pentru ca imi ies ochii din cap si mor”. De vrei să ai certitudinea unei revoluţii, ai grijă de repere ca dovezi! Vrei să distrugi o revoluţie şi să o împingi în relativ şi derizoriu? Creează repere de umplutură, care să le mascheze pe cele reale şi să le arunce în derizoriu şi chiar în anonimat.
   În numele dreptăţii, care ştim că nu aparţine omului, ci că este o taină, apucă-te şi umblă în mulţimea gunoaielor fabricate de cei rău-intenţionaţi, pentru a despărţi adevărul de minciună. Aceia reuşesc să irite opinia publică. Putem încerca să-i distrugem prin aceeaşi voinţă a poporului care a dat naştere revoluţiei. Prin extensie, opinia publică a fost îmbolnăvită în aşa fel încât acest mecanism machiavelic îşi atinge scopul de a arunca valorile, dar al bătrânilor înţelepţi, prin desfiinţarea chiar a acestor bătrâni. Cu alte cuvinte, suntem îndemnaţi să devenim un popor care îşi distruge dovezile fiinţării sale. Indiferent ce s-ar spune despre această schimbare, dreptul de a ne uita în oglindă ca să vedem cine suntem tot ni l-am câştigat. Să ne păstram o minimă decenţă pentru a nu avea parte de un chip schinomosit. Poporul nostru a avut parte de prea multe dovezi valorice pentru ca, din pricina unora, să fim acum condamnaţi la acest măcel mediatic privind istoria noastră.
   Istoria nu ar trebui să fie condamnată pentru faptul că îşi mai păstrează calitatea de a fi vie. Un popor care nu îşi respectă istoria dar şi prezentul are perspectiva unui viitor mort. Cu alte cuvinte, un popor fără Dumnezeu este un popor mort! Poporul nu este vinovat că este viu şi nici pentru că are imperfecţiuni, pentru că altminteri ne-am pierde motivaţia mântuirii şi ne-am întreba: „de ce să ne mântuim dacă suntem perfecţi?”. Ştim că apanajul căderii a fost mândria diaviolului. Ce s-ar fi făcut cei perfecţi de astăzi şi de unde le-ar fi venit mântuirea naţională, dacă nu ar fi existat cei imperfecţi de ieri? Niciodată omul nu poate fi perfect. Însă tocmai de aici îi vine motivaţia pentru căutarea binelui, a perfecţiunii, a lui Dumnezeu. Am putea spune că se vrea astăzi ca cei care au inventat roata să meargă pe jos.

 21. aceasta caseta este o facatura….acel colonel berheciu….a venit seara tarziu…ultimile imagini sunt de pe data de 23 -24 dec.la inceputul casetei era colonelul ale trupelor de securitate Costea…si el s-a dat primul cu revolutionarii…toate trupele de securitate din ploiesti….asa ca mai cautati si mai vedeti….aveti grija ca,caseta video este de la ALBA -IULIA…..asa au dat-o prima oara cei de la televiziune……niste nesimtiti sunteti…sa nu mai vorbiti de casete duse la TVR….intrebatii pe DRAGOS MIHAIL SI PE MARONIAC COSTEL…..ca ma disperati….am dus caseta in nboaptea de 22 dec….ulterior ati inceput sa romantati…sa nu va mai aud…ca nici macar nu a-ti vazut-o…am vazut-o eu cu Vlaiculescu si cu Maroniac….si de acolo am plecat la Buc…..asa ca mai taceti din gura…aceasta caseta este jumatate din 22 si jumatate din 24…uitati-va la Fotescu…..si la Vlaiculescu…ca erau in costum….uitati-va ca era Berheciu….care a venit impreuna cu G-ral_ul Pop si l-a lasat acolo pe coada de topor Berheciu

  • si eu la ce crezi ca ma refer?…la ploiesti…….ce treaba am eu in constanta?….nu vreau sa ii mai aud pe astia din ploiesti ca ei au dus caseta primii la Buv….si inca ceva……….asta nu este toata caseta pe care am dat-o acolo…..au mistificat-o…..ca sa nu se cunoasca de catre tara ca securitatea de la ploiesti era cu revolutionarii….ca nu aveau ce sa faca….eram prea hotarati …ceea ce nu se poate spune de noi acum

 22. MIRICA NICOLAIE NU A AVUT LEGATURA CU FRONTUL DEMOCRAT ROMAN A FURAT IDENTITATEA ADEVARATULUI REVOLUTIONAR AL FRONTULUI DEMOCRAT ROMAN DIN ILEGALITATE PE ATUNCI FLOREA A GHEORGHE ULTERIOR MIRICA CER PARCHETULUI SA IL ANCHETEZE PE MIRICA NICOLAIE SUB ASPECTUL SAVIRSIRI INFRACTIUNI DE FURT IN INTERESE PERSONALE A IDENTITATI FRONTULUI DEMOCRAT ROMAN CONDUS DA ADEVARATUL REVOLUTIONAR MIRICA A GHEORGHE CU TEL DE CONTACT 0720175140 POLITIE PARCHET URGENT CERCETATIL PE ACEST INDIVID MIRICA NICOLAIE SE PARE CAI DIN PLOPU SANATATE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.