Edith Tokes a cerut divorţul de Laszlo Tokes

Doamna Edith Tokes, soţia europarlamentarului Laszlo Tokes, a cerut divorţul, după cum anunţă agenţia Mediafax (linc). În cererea de divorţ, înaintată judecătoriei Oradea, ea invocă infidelitatea soţului, pe care o va dovedi „dacă se impune”, neglijarea ei, prin faptul că nu era invitată la dineuri şi petreceri ale soţului, şi unele obiceiuri ale soţului care ar fi traumatizat-o psihic, cum ar fi acela de a comunica cu familia prin scrisori şi de a-i cere socoteală pentru orice cheltuială, cu bonul ataşat: lapte, fructe, curent, etc.

Laszlo Tokes a declarat că divorţul cerut de soţia sa este „cea mai mare criză şi provocare din viaţa lui” (linc) şi a precizat că din decembrie anul trecut soţia a părăsit locuinţa comună.

După spusele lui Zsolt Kovacs, avocatul doamnei Tokes, împăcarea este exclusă (linc).

Cuplul este căsătorit de 25 de ani şi are 3 copii: doi băieţi şi o fată. În decembrie 1989 doamna Edith Tokes era însărcinată. Primul termen de judecată este pe 12 mai.

Despre rolul jucat de Laszlo Tokes în timpul revoluţiei din 1989 găsiţi mai multe materiale pe acest blog, grupate în pagina „Documente despre revoluţia din Timişoara” (linc).

4 gânduri despre „Edith Tokes a cerut divorţul de Laszlo Tokes

 1. Am impresia ca accesele domnului Tokes se manifestau inca de dinainte de ’89. Prami-se in Romania Mare numarul 2 sau 3, VC Tudor il denumeste pe pastor „taur comunal”, susresle nu sint greu de gasit prin dosarele de la Secu…
  Pina la urma e viata lui si nu ar trebui sa ne amestecam…

  1. Zvonuri despre faptul că Tokes îşi înşeală nevasta circulau şi înainte de 1989. Scrisori anonime pe această temă fuseseră trimise şi la parohia reformată din Timişoara. Referiri despre aceasta apar în procesele verbale ale şedinţelor consiliului parohial reformat din Timişoara, pe care le-am publicat în cartea mea „Revoluţia fără mistere”. Vezi http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/mmioc/revmistere/docs/20arhpar.htm , şedinţele din 29 decembrie 1988 şi 26 ianuarie 1989.
   Chestia cu socoteala pentru cheltuieli i-o fac şi eu lui nevastă-mea. Cînd vine la mine să-mi ceară bani îi cer să-mi spună ce cheltuieli a făcut. Peste 25 de ani s-ar putea să mă trezesc şi eu dat în judecată că am traumatizat-o psihic.

   1. Aici lucrurile sunt mai complexe decât un divorţ între doi oameni obişnuiţi. Acest om propovăduieşte perceptele creştine ca şi preot la amvon, iar în acelaşi timp le încalcă sistematic înşelându-şi soţia cu nenunărate femei. Dacă mai punem aici, minciuna, ipocrizia, fariseismul, poate putem începe a închega un tablou al imaginii unui important personaj din viaţa publică a României.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.