Ion Iliescu perseverează în neglijarea revoluţiei din Timişoara şi-şi cenzurează propriul blog

Actualizare (ora 20:25): După apariţia acestui articol, cu aproape 3 zile întîrziere, comentariului meu i s-a dat drumul şi pe blogul lui Ion Iliescu. Comentariile altora la acel articol, care fuseseră scrise după comentariul meu, apăruseră anterior.

Preşedintele Institutului Revoluţiei Române, Ion Iliescu, publică pe blogul propriu nişte comentarii (linc) în care scrie: „cei ce au trăit “pe viu” momentele dramatice din zilele şi nopţile din 21 – 25 decembrie 1989 au riscat şi înţeleg ce înseamnă Revoluţia Română. Cei ce nu au avut “aceasta şansă” ar trebui ca, măcar, să manifeste respect şi decenţă”. În acelaşi timp domnul Iliescu a calificat ca „impardonabilă” atitudinea unuia dintre cei care comentează pe blogul domniei sale.

Mi s-a părut lipsit de respect şi decenţă să vorbeşti despre revoluţia română ca „zilele şi nopţile din 21-25 decembrie 1989”, în condiţiile în care revoluţia a început în 16 decembrie 1989, la Timişoara. De aceea am scris pe blogul domnului Iliescu următorul comentariu (reproduc din memorie):

Domnule Iliescu, este impardonabil ca în anul 2010 să prezentaţi revoluţia română ca fiind „zilele şi nopţile din 21-25 decembrie 1989”. Revoluţia a început în 16 decembrie 1989, la Timişoara. Pentru a înţelege cînd a început revoluţia şi cine a iniţiat-o, vă recomand ca bibliografie Proclamaţia de la Timişoara.

La punctul 13 al acestei Proclamaţii se vorbeşte despre tendinţa marii majorităţi a mass-mediei bucureştene din acea vreme de a neglija evenimentele din perioada 16-20 decembrie 1989, în care Timişoara a fost singură în lupta împotriva dictaturii (exceptînd seara de 20, cînd s-a alăturat şi oraşul Lugoj). Prin felul cum vă exprimaţi întăriţi bănuielile că această falsificare a istoriei a fost impusă de dumneavoastră. Să fie oare din pricină că în decembrie 1989 aţi preluat puterea cu ajutorul a doi generali (Chiţac şi Stănculescu) care erau direct interesaţi ca evenimentele din Timişoara să fie trecute sub tăcere?

Ion Iliescu nu a publicat comentariul meu. Este blogul dînsului, acolo el este stăpîn şi poate publica numai comentariile care-i convin. Fiind însă vorba de preşedintele Institutului Revoluţiei Române, adică o instituţie finanţată din bugetul statului care ar trebui să manifeste maximă obiectivitate şi acurateţe despre revoluţia română, este de semnalat falsificarea istoriei la care s-a pretat şi refuzul de a publica un comentariu în care se trăgea atenţia asupra neadevărului respectiv.

Un gând despre „Ion Iliescu perseverează în neglijarea revoluţiei din Timişoara şi-şi cenzurează propriul blog

  1. Pai de blogul ala se ocupa fizic citiva ciraci de-ai lui ce-i filtreaza mesajele ca sa nu i se strice cumva ziua lui mosulica, si citiva care-i dau limbi (scuza-ma) prin intermediul unor postari laudative.
    In rest, cred ca articolele le trimite pe fax sau le dicteaza, ca mosu’ nu are treaba cu calculatorul, el e obisnuit cu secera si ciocanul.
    Faptul ca ai putea dialoga serios cu argumente pe acel blog (ca si pe altele gen Adrian Nastase) este doar o iluzie. Eu zic sa nu te mai obosesti, oricum in ochii lui voi sinteti doar o masa de manevra a celor care il contesta.
    O zi buna si spor la postari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.