Scad pensiile obişnuite, nu şi cele speciale

În campania electorală s-a vorbit despre problema deficitului la bugetul asigurărilor sociale. Actualii guvernanţi au făgăduit că vor elimina pensiile „nesimţite”, cu referire la anumite categorii de angajaţi ai statului care beneficiază de legi speciale la calcularea pensiei: magistraţi, militari (inclusiv foşti securişti), parlamentari.

Problema pensiilor speciale trenează de mai multă vreme, se tot fac negocieri fără să se ajungă la un rezultat. Guvernul are însă nevoie de bani acum, şi, sub presiunea FMI, a găsit soluţia: reducerea punctului de pensie cu 15%.

De la 1 iunie punctul de pensie va coborî de la 732,8 lei, cît e acum, la 622,88 lei, anunţă ziarul „Adevărul” (linc). Afectaţi de această măsură sînt milioanele de oameni care primesc pensii obişnuite, calculate pe baza punctului de pensie, conform Legii 19/2000.

Cei care beneficiază de legi speciale nu vor fi însă afectaţi de măsură. La ei, baza de calcul e ultimul salariu, sau media salariilor pe ultimele cîteva luni înainte de pensionare. Deci, n-au treabă cu punctul de pensie.

2 gânduri despre „Scad pensiile obişnuite, nu şi cele speciale

  1. Nu au cum s-a omoare populatia fara a fi afectati si ei au gasit metoda infometarea ,Ceausescu a lasat o tara fara datorii ei(a se citi guvernanti)ne omoara batrani nimicire in masa .Ce facem?asteptam sa ai omoare de ce i-am votat pe acesti criminali?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.