Biserică în Popeşti-Leordeni, în amintirea morţilor incineraţi de la Timişoara

Se cunoaşte faptul că în timpul revoluţiei de la Timişoara, 40 de cadavre au fost furate din morga spitalului judeţean şi duse la crematoriul din Bucureşti unde au fost arse. Apoi, cenuşa rezultată a fost aruncată într-o gură de canal din Popeşti-Leordeni. Respectivii morţi au fost supuşi post-mortem unei intense campanii de ponegrire, fiind declaraţi, de către diferiţi „experţi” într-ale revoluţiei, ba ofiţeri DIA, ba agenţi străini (vezi „Misterul celor 40 de cadavre” – linc).

Recent, ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a anunţat că sprijină ridicarea unei biserici în Popeşti-Leordeni, în locul unde a fost aruncată cenuşa mucenicilor Timişoarei, se anunţă pe saitul ziare.com (linc).

„Biserica va costa 200.000 de euro, principalii cotizanţi fiind chiar ministrul Gabriel Oprea, dar şi membri ai UNPR, precum Anghel Iordănescu sau primarul din Voluntari, Florentin Pandele, secretarul de stat din MApN, Viorel Oancea, deputatul PSD, Cristian Rizea, precum şi o serie de oficialităţi locale din Popeşti-Leordeni şi din judeţul Ilfov. Conform promisiunilor lui Oprea, lăcaşul de cult ar trebui să fie construit pînă în primăvara anului 2011”, scrie sursa citată.

Cred că este o iniţiativă lăudabilă, în special dacă, după cum reiese din articol, banii pentru această biserică vor fi daţi personal de demnitarii enumeraţi şi nu vor fi luaţi de la bugetul statului.

Terenul pentru biserică a fost donat de proprietar primăriei Popeşti-Leordeni. Interesant că recent, cînd a fost aniversarea asociaţiei „Memorialul Revoluţiei” (despre care am scris – linc), unul din oaspeţii prezenţi, vorbind despre planul construirii acestei biserici, spunea că proprietarul nu vrea să cedeze terenul şi e nevoie de bani pentru despăgubire, iar din articolul acesta reiese că terenul a fost deja cedat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.