Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Contestaţie faţă de certificatul de revoluţionar al Margaretei Costea iunie 8, 2010


Am prezentat pe acest blog cuvîntarea lui Ion Caramitru la Timişoara, în 11 decembrie 2009, în care acesta spunea (linc): „Am fost indus în eroare de soacra lui Mircea Geoană. În dosarul pe care a obţinut certificatul de revoluţionar eu sînt dovada cea mai bună, nu mai are un act atît de precis”.

Ca urmare a acestei declaraţii a domnului Caramitru, am ales să urmez calea legală oferită de legea 341/2004. Am contestat oficial la Comisia parlamentară a revoluţionarilor (CPRD) certificatul de revoluţionar al doamnei Margareta Costea. La contestaţie am ataşat un CD cu înregistrarea video a părţii relevante din declaraţia lui Caramitru (exact partea pe care o puteţi vedea mai sus), transcrierea acestei înregistrări şi o declaraţie pe proprie răspundere semnată de mine, în care am certificat faptul că înregistrarea video depusă de mine reproduce fidel declaraţiile lui Ion Caramitru şi că personal am fost martor ocular, alături de alte cîteva zeci de pesoane, ale acestor declaraţii.

Aştept răspunsul comisiei parlamentare. Nădăjduiesc că nu va fi un răspuns la mişto, ca în cazul Victor Socaciu (linc).

Margareta Costea, soacra domnului Mircea Geoană, are dosarul de revoluţionar cu numărul 5 conform legii 341/2004, iar preschimbarea certificatului dînsei a fost deja aprobată inclusiv de preşedintele României, la acea vreme Ion Iliescu, prin decret semnat în 2004, în ultimele zile ale preşedinţiei sale, publicat în Monitorul Oficial în ianuarie 2005. De aceea apreciez că, chiar dacă CPRD mi-ar admite contestaţia, este nevoie şi de un decret al preşedintelui României pentru anularea certificatului de revoluţionar al doamnei Costea, CPRD neavînd dreptul legal de a anula decrete ale preşedintelui României.

Cazul Margareta Costea a fost discutat recent şi la B1TV, fără însă să se facă referire la declaraţiile lui Caramitru.

Mai citeşte:
O dezinformare electorală: „Revoluţionarii îl susţin pe Mircea Geoană” şi cîteva cuvinte despre soacra acestuia, revoluţionara Margareta Costea

 

4 Responses to “Contestaţie faţă de certificatul de revoluţionar al Margaretei Costea”

 1. Corsarul Says:

  Daca a inceput perioada contestatiilor,se impune si interpretarea corecta a textului de lege.
  De ce primesc INDEMNIZATIE REPARATORIE, Luptatorii cu Merite Deosebite? CE AU EI DE REPARAT ? Nu credeti ca aceasta INDEMNIZATIE trebuie sa o primeasca doar Urmasii,Ranitii si Retinuti?In acest fel legea va confirma titlul si scopul initial.

  • mariusmioc Says:

   Legea prevede explicit indemnizaţie şi pentru luptătorii cu merite deosebite, cu condiţia să aibe venituri mai mici decît salariul mediu pe economie. Oarecum asemănător, nu doar invalizii de război primesc indemnizaţie, ci şi veteranii de război care nu au fost răniţi. Problema principală mi se pare interpretarea a ceea ce înseamnă „merite deosebite”.
   Vă reamintesc că Margareta Costea are titlul de RĂNIT ÎN REVOLUŢIE (i-a căzut o ladă peste picior, pe care ea însăşi, din neatenţie, a răsturnat-o), deci o eventuală schimbare a legii pentru a exclude luptătorii cu merite deosebite n-ar afecta-o. Poate ar fi nevoie de o precizare a legii ca cei care s-au autorănit să nu fie consideraţi răniţi în revoluţie. Similar pentru eroii martiri, cunosc un caz care în ’90 era trecut la parchet ca sinucidere dar a primit titlu de erou martir.

 2. Corsarul Says:

  Legea 42/90 a fost cu adevarat Lege Reparatorie dar nu au fost respectate prevederile ei.Legea 341/2004 este legea smecherilor si luptatorilor care s-au remarcat dupa 1990.Adevaratii raniti au la dosar certificatul medico-legal .Doamna Costea daca a fost trecuta in monitorul Nr.7/2005 e posibil sa nu mai poata fi contestata deoarece perioada de contestatie e de 6 luni de la publicarea in monitorul oficial. Legea spune ca se pot face contestatii dupa publicarea listei finale cu revolutionarii in M.O.
  Cum se procedeaza in acest caz fiind vorba de doua monitoare?

 3. dorijn Says:

  Citind articolul, fac o referire la termenul de „UNITATE” pe care-l tot amintesc si-l striga revolutionarii prin diferite sedinte ,congrese sau mitinguri !.. Cum poate exista Domnilor UNITATE intre noi cand ori de cate ori s-a ivit ocazia verificarilor si eliberarilor de noi certificate (chiar si in situatia PRESCHIMBARII -conform Legii 341/2004 -a vechilor certificate emise de Legea 42/90 ) AU APARUT MEREU…NOI REVOLUTIONARI ! Si barem daca ar fi fost ADEVARATI ci , in cel mai bun caz fosti PARTICIPANTI prezenti prin masele de manifestanti din piete dar FARA MERITE si FAPTE DEOSEBITE !!!..Si spun in cel mai bun caz ptr ca majoritatea nici nu cunosc cine au fost combatantii in 89′ , apoi sa mai numeasca si EROI ai Revolutiei ! Cei ADEVARATI ,chiar cu trecerea a 22 de ani, ii recunosc INTOTDEAUNA pe cei ADEVARATI ,dar fiind sub incidenta sanctiunilor legilor noastre penale (art 260 privind marturia mincinoasa sau uzul de fals si falsul in declaratii art 291-292CP etc sau indreptate contra DEMNITATII persoanei ) PREFERA SA SE ABTINA sau sa-i ACCEPTE pe IMPOSTORI !… Se abtin, ii accepta dar…NICIODATA NU VOR FI UNITI CU ACESTIA ! Exista o latura psihica si launtrica a fiecaruia dintre noi prin care NU PUTEM SA-I ACCEPTAM pe intrusii si impostorii dintre noi , in ciuda tuturor eforturilor facute ! Mai GRAV este cand IMPOSTORII se erijeaza in conducatori de organizatii dandu-se cu pumnul in piept -ori de cate ori au ocazia-sa-si aroge merite si fapte de eroism din 89′ !.. Mai cunosc eu unul pe la Ploiesti pe care nu l-a vazut nimeni,nu a fost mentionat pe niciun „ravas ” constatator al acelor clipe sau pe vreo lista de la Front si care starui sus si tare ca „si-a riscat viata ascultand Europa-Libera” !!! BAI FRATILOR , FACETI O LEGE PRIN CARE CEI CE VOR SA DEZVALUIE ADEVARUL si care vor sa-i dea in vileag pe IMPOSTORI , SA NU AIBA DE SUFERIT ! ABIA ATUNCI VOM PUTEA VORBI DE …UNITATE…!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.