Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu

Scriam în 5 iulie că decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu (fost viceprimministru în guvernul FSN instalat imediat după revoluţie), prin care se stabilea că acesta, deşi a dat informaţii securităţii (despre yoghinul Gregorian Bivolaru), nu poate fi considerat colaborator al securităţii, a fost atacată în instanţă din 2 părţi diferite (linc).

Unul dintre cei care au depus contestaţie la decizia CNSAS sînt chiar eu, iar textul contestaţiei l-am prezentat deja (linc). O a 2-a contestaţie a fost depusă de Asociaţia Victimelor Mineriadelor (preşedinte Viorel Ene) şi Asociaţia „Adevăr şi Dreptate” (vicepreşedinte Mihai Rapcea).

Evenimentul Zilei din 15 iulie 2010 preia ştirea despre cele 2 contestaţii împotriva deciziei CNSAS, în articolul „Membrii MISA, martori împotriva lui Voican” (linc) de Mirela Corlăţan. Aflu din acest articol că Mihai Rapcea şi Viorel Ene intenţionează să aducă ca martori în instanţă pe yoghinii care au fost arestaţi în 1984 împreună cu Bivolaru, pentru că participau la un curs de yoga ţinut de acesta:

Cea mai grea piesă a „acuzării” o vor reprezenta însă, susţin autorii contestaţiei, mai mulţi yoghini care au fost martorii şi victimele descinderii din 1983, în timpul şedinţei organizate de Bivolaru.

„Unul dintre participanţi şi-a pierdut doi dinţi în bătaia pe care a luat-o atunci. A fost arestat în timp ce Voican, îmbrăcat într-o geacă neagră din piele, le striga miliţienilor să-i fotografieze, să-i surprindă în poziţii de yoga”, spune avocatul Mihai Rapcea, vicepreşedintele Asociaţiei „Adevăr şi Dreptate”. (…)

Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, spune că, în afară de Bivolaru, îi va aduce în instanţă pe toţi ceilalţi 17 yoghini care au fost arestaţi în 1983. „Unii sînt membri MISA acum, alţii nu”, declară Ene.

Deasemenea, sînt pomenite şi unele din argumentele folosite în contestaţia mea:

În cea de-a doua contestaţie, depusă de revoluţionarul timişorean Marius Mioc se invocă „planul de măsuri pentru compromiterea lui Gregorian Bivolaru” făcut de Voiculescu Securităţii, constînd în „trimiterea acestuia la muncă forţată”.

De asemenea, Mioc îşi mai argumentează contestaţia prin votul Colegiului CNSAS în acest caz, care ar fi fost „viciat de interese politice”.

Articolul complet, la lincul indicat.

Un gând despre „Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.