A murit Valentin Ciucă, unul din cadavragiii revoluţiei din Timişoara

Valentin Ciucă, una din persoanele implicate în furtul şi incinerarea celor 40 de cadavre ale revoluţionarilor timişoreni în decembrie 1989, a murit. Înmormîntarea a avut loc astăzi, în cimitirul timişorean din Calea Buziaşului.

Născut în 12 iunie 1948 la Timişoara, Valentin Ciucă a fost în decembrie 1989 şef al serviciului de asigurare tehnico-materială şi financiară din Inspectoratul Judeţean Timiş al Ministerului de Interne, avînd grad de căpitan.

După cum e scris în sentinţa nr. 6/1991 a Curţii Supreme de Justiţie – secţia militară (linc), din „procesul celor 25”, „inculpatul cpt. Ciucă Valentin a relatat că pe la ora 23,00 din seara de 18 decembrie 1989 a fost chemat de col. Deheleanu Ion la g-ralul Nuţă Constantin, care i-a ordonat să conducă un autotren ce urma să sosească de la COMTIM, că a dus autotrenul la spitalul judeţean, unde, pe baza unei liste, o persoană în ţinută civilă hotăra ce cadavre trebuiau ridicate, fiind încărcate de Veverca Iosif, Avram Gheorghe, Preda Laurenţiu, Mişea Eugen, Grui Tiberiu şi Peptan Eugen, ce se aflau sub comanda lui Corpodeanu Ioan, un număr de 40 cadavre, peste care el a pus cearceafuri albe. A mai arătat că în jurul orei 5 din dimineaţa zilei următoare, după ce li s-a fixat traseul de col. Deheleanu Ion, a urcat împreună cu şoferul titular Ciaca Dorel în cabina autotrenului, plecînd spre Bucureşti însoţiţi de un autoturism condus de plut. adj. Kocic Alexandru, în care se aflau cpt. Preda Laurenţiu şi lt. major Peptan Eugen, iar la Km. 36 de pe autostrada Bucureşti – Piteşti transportul le-a fost preluat de alt echipaj de miliţie”.

Instanţa l-a considerat pe Valentin Ciucă vinovat de „favorizarea infractorului” şi a constatat că această infracţiune este aministiată prin art. 2 din Decretul-Lege nr. 3/1990 (linc).

După „procesul celor 25”, Valentin Ciucă a devenit om de afaceri. În 1995 printre firmele la care avea acţiuni se numărau „Notabil P.E.K.”, „Tival Impex”, „Tival”, „Tival Industrial”, „Sirromtimex”, „J.V.S. Essex Multitrade Co” (Laurian Ieremeiov – „Artizanii represiunii din decembrie 1989 sînt astăzi patroni”, în ziarul „Timişoara” din 28 şi 29 decembrie 1995). La unele din aceste firme era coacţionar cu coinculpaţi din procesul celor 25, precum Radu Tinu, Eugen Peptan, Tiberiu Grui. Alt partener de afaceri a lui Valentin Ciucă era sirianul Ahmad Jabri Tabrizi (coacţionar la unele din firme), aflat în topul multimilionarilor români alcătuit de revista „Capital”.

Printre cei care transmit condoleanţe familiei îndoliate în ziarul local „Renaşterea Bănăţeană” se numără şi Asociaţia cadrelor militare în rezervă şi retragere din SRI Timiş, care îl prezintă pe Ciucă drept colonel în rezervă. Deduc de aici că după proces Valentin Ciucă a fost încadrat în SRI şi avansat la gradul de colonel, şi abia apoi a intrat în afaceri. Foarte plauzibil, acesta fiind parcursul şi al altor foşti inculpaţi din „procesul celor 25” (Tinu Radu sau Gheorghe Atudoroaie, de pildă), recuperaţi cu grijă de către Virgil Măgureanu pentru SRI.

Mai citeşte:
„Misterul” celor 40 de cadavre
Biserică în Popeşti-Leordeni, în amintirea morţilor incineraţi de la Timişoara

16 gânduri despre „A murit Valentin Ciucă, unul din cadavragiii revoluţiei din Timişoara

 1. Nu a fost nici un furt…cred ca tu ai dat copy/paste la un articol aparut intr-un anumit ziar care nu stie ce s-a intamplat! asa ca verifica inainte de a publica ceva pe blogul tau daca este adevarat sau nu

  • Ceea ce crezi dumneata nu are nici o importanţă, adevărul despre cele 40 de cadavre este bine cunoscut. Singurul copy/paste pe care l-am dat aici e din Sentinţa nr. 6/1991 a Curţii Supreme – secţia militară, sentinţă publicată în propria mea carte „Curtea Supremă – Procesele revoluţiei din Timişoara”

   • daca chiar sti ce s-a intamplat atunci imi poti spune te rog cine a fost primul om caruia i s-au inapoiat bunurile si i s-a dat drumul din puscarie din cei 25 de inculpati? si motivul te rog daca sunteti asa atotstiiutor despre ce s-a intamplat. Iar in al doilea rand nu ai cum sa sti ceva despre ce s-a intamplat cu adevarat avand in vedere ca era SRI,deci ilogic sa se spuna tot adevarul asa ca te rog sa numai vinzi gogosi la cofetari!

   • @cineva care chiar stie, să te hotărăşti la un singur pseudonim sub care să comentezi pe acest blog. Întrebarea legată de primul om căruia i s-a dat drumul din puşcărie e nerelevantă. Ştiu ce s-a întîmplat fiindcă am studiat problemele, care au fost lămurite de altfel şi printr-o hotărîre judecătorească definitivă. Valentin Ciucă însuşi şi-a recunoscut faptele.

  • poti face astfel de afirmatii doar daca te-ai documentat foarte bine si „real”. Daca scri astfel de lucruri inseamna ca vrei neaparat sa faci pe grozavul. Ai putin respect pentru un om care a incetat din viata . De ce nu ai scris asemenea minciuni pana acum? Judecai pe cei vii, pe cei morti lasai in pace sa se odihnesca. Sau mai bine zis cine esti tu sa judeci?

   Notă Marius Mioc: „una” şi „cineva care chiar ştie” au acelaşi IP – 89.123.63.128

   • PENTRU CINEVA CARE CHIAR STIE. Ti-as raspunde eu la intrebari, dar cred ca mai bine il lasam pe „domnul ” Mioc sa raspunda. Se pare ca e foarte bine documentat. Sau cel putin asa crede el. Hai sa te vedem desteptule.

    Notă Marius Mioc: „una” şi „cineva care chiar ştie” au acelaşi IP – 89.123.63.128

 2. Pingback: A murit Valentin Ciucă, unul din cadavragiii revoluţiei din Timişoara - Ziarul toateBlogurile.ro

 3. Ma uimeste „inteligenta” sclipitoare de care dau dovada unii scriptologi de profesie barfitori precum Mioc! Ma intreb doar, de ce atata „curaj” DUPA ce a decedat dl. Ciuca? „dupa razboi, multi viteji…”(precum Mioc) Daca asta te face fericit mai Mioc…ce sa-ti zic… Dumnezeule, Odihneste-l in pace pe distinsul OM de o valoare incomensurabila – Valentin Ciuca! Fie-i tarana usoara!

  • Despre problema celor 40 de cadavre furate de la Timişoara şi incinerate la Bucureşti eu am scris şi înainte de moartea lui Valentin Ciucă. Nu se pune deci problema că m-a apucat curajul abia după ce acesta a murit. Observ încă o dată că afirmarea adevărului despre cele întîmplate în decembrie 1989 la Timişoara supără. Nu mă miră.

 4. stil postrevolutionar tip „diaconescu”,nu faci decat sa prezinti eronat evenimentele, in primul rand nu a fost nici un furt de cadavre-ofiterii de militie au primit un ordin de la superiori pe care l-au executat si totusi continui sa dezinformezi,. nu vad legatura dintre furt si executarea unui ordin-de catre militari, probabil negi tot ce a tinut de vechiul sistem politic si i-ti convine sa folosesti termenul de „furt” ,pana si pregatirea ta lasa de dorit ti-ai definitivat-o in vechiul sistem, pe asta nu o negi? In al doilea rand ofiterii timisoreni nu au participat la incinerarea cadavrelor-predand transportul la Km35-pe autostrada, dar dumneata sustii contrariul, doar asa pentru a da savoare scrierii(articolului). Tu si cei ca tine a-ti creat monstrii actuali care ne conduc prin scrierile voastre duplicitare.Adevarul prezentat de d-l Mioc, prezinta cosmetizarile de rigoare chiar si dupa atatia ani,pacat!

  • Se scrie „îţi convine” şi „aţi creat”, nu „i-ti convine” şi „a-ti creat”. Înainte de a face aprecieri despre revoluţia din 1989 încercaţi să vă luaţi bacalaureatul.

 5. Mie unul nu imi vine sa cred cand citesc comentarile de mai sus. Cum sa compatimesti o sleahta de criminali ordinari, fosti securisti care instituiau teroarea in randul populatiei, „cioclii” care vroiau sa musamalizeze moartea a 40 de OAMENI…
  Felicitari Marius Mioc
  P.s : eu propuneam incinerarea spurcatului care a murit ( nici nu vreau sa ii pronunt numele)

 6. Dar despre comandantu unitatii militare din Arad cetate nu se vorbeste nimic?omul care a dat ordin militarilor in termen care au plecat la Timisoara,sa traga in plin.omul care a omorat o multime de civili la Timisoara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.