Chişinău, august 2010 şi discursul lui Mihai Ghimpu la aniversarea indepedenţei Republicii Moldova (video)

Actualizare: Fiindcă Mihai Ghimpu pomeneşte în cuvîntarea sa despre oprirea tancurilor sovietice, citiţi cum au fost oprite tancurile sovietice la Chişinău în noiembrie 1989 şi ce urmări a avut aceasta (linc).

În perioada în care acest blog a fost în vacanţă, am dat o fugă pînă la Chişinău. Pe 27 august a fost aniversarea independenţei Republicii Moldova, prilej cu care am filmat cuvîntarea ţinută de preşedintele interimar Mihai Ghimpu (despre persoana căruia am mai scris – linc). În centrul oraşului era o tribună de la care au vorbit diferiţi politicieni, iar mai apoi a fost prezentat un program muzical. Iată-l pe Ghimpu:

Chişinăul are aspect de oraş românesc, chiar dacă uneori (relativ rar) mai dai peste unii care nu pot sau nu vor să vorbească româneşte. Iată cîteva poze:

Bulevard din Chişinău împodobit cu steaguri în cinstea independenţei

Moda la Chişinău: ciorapi (sau cum s-or numi) cu tricolor

La muzeul de istorie, o dioramă înfăţişează operaţiunea Iaşi-Chişinău din 1944

Limba de stat are prioritate: Inscripţia în ruseşte e cu litere mai mici

Prutul

3 gânduri despre „Chişinău, august 2010 şi discursul lui Mihai Ghimpu la aniversarea indepedenţei Republicii Moldova (video)

  1. E foarte frumos ca sa poti spune :-ne-mandrim cu aceasta independenta,Marius,poate vei ajunge si la Vegas ca sa putem face o conferinta de presa,si noi am avut o revista si sa stans flacara ei,se numea LAS VEGAS-JURNAL, editorul a fost Claudia Vaida.Dar daca vei veni la Vegas vreau sa va fac intalnirea poate o sa o repuneti din nou Revista.I wish you a lot luck!!!!!

  2. Marius, strabunicu a fost Moldovean,eu sunt ROSCA de pe tata,tata tare se bucura cand a auzit de IURIE ROSCA ,ca vrea sa fie presedinte imi spunea tata, poate vom avea si din neamul nost un presedinte. Acum ti-am dezvaluit identitatea mea,.Eu acum sunt la Timisoara ,asa cum ti_am mai scris dar pe 07 septembrie zbor de la Budaest,si o sa-ti mai scriu din state.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.