Separatiştii din Tiraspol au prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare a lui Ilie Cazac

Autorităţile separatiste din Tiraspol au prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare pentru Ilie Cazac, moldoveanul din Tighina acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova, anunţă Jurnal TV din Chişinău (linc).

Ilie Cazac a fost arestat în 19 martie (linc), iar mandatul său de arestare era valabil pînă în 20 septembrie. Părinţii săi declanşaseră o grevă a foamei în faţa ambasadei Federaţiei Ruse din Chişinău, la care au renunţat la cererea fiului lor. Vedeţi mai jos un reportaj cu părinţii lui Ilie Cazac, cînd au anunţat că renunţă la greva foamei:

Tighina, deşi aflată în Basarabia, este controlată de autorităţile separatiste din Tiraspol. Ilie Cazac lucra la inspectoratul fiscal din acest oraş.

Scurt timp după Ilie Cazac, autorităţile separatiste l-au arestat sub aceeaşi acuzaţie – trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova – şi pe ziaristul tiraspolean Ernest Vardanean (linc).

Atît Cazac cît şi Vardanean, au recunoscut că ar fi transmis informaţii autorităţilor Republicii Moldova, după cum a anunţat agenţia de presă a regimului separatist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.