CPRD respinge contestaţia împotriva soacrei lui Mircea Geoană

Am pomenit pe acest blog faptul că am depus o contestaţie faţă de preschimbarea certificatului de revoluţionar al Margaretei Costea (linc), soacra domnului Mircea Geoană. Contestaţia mea a fost analizată în şedinţa CPRD din 9 noiembrie 2010 (linc – pagina 4 din procesul verbal), iar recent am primit un răspuns, pe care-l înfăţişez aici:

„Urmare a contestaţiei formulate de dumneavoastră la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, înregistrată sub. nr. 42/565/10.05.2010. împotriva doamnei COSTEA MARGARETA – revoluţionar cu titlul de „Luptător Rănit”, vă comunicăm că în urma analizei acesteia şi dosarului de revoluţionar nr. 1181, care cuprinde toate actele medicale care au stat la baza acordării certificatului de revoluţionar, de către membri[i] Comisiei, s-a constatat că sînt îndeplinite toate condiţiile pentru a fi păstrată calitatea de „Luptător Rănit” acordată anterior şi prin urmare contestaţia dumneavoastră se respinge”, este scris în răspunsul iscălit de domnul senator Raymond Luca.

Doamna Margareta Costea are titlul de luptător rănit în revoluţie fiindcă, după propria sa declaraţie, fiind într-un camion cu revoluţionari în zona TVR după 22 decembrie 1989 şi sărind din camion, din greşeală a agăţat o ladă care i-a căzut peste picior, rănind-o.

Contestaţia mea se bizuia pe declaraţia publică a domnului Ion Caramitru, prezentată pe acest blog (linc), care spusese la Timişoara, în decembrie 2009: „Am fost indus în eroare de soacra lui Mircea Geoană. În dosarul pe care a obţinut certificatul de revoluţionar, eu sînt dovada cea mai bună, nu mai are un act atît de precis”. Am anexat la contestaţie un CD cu înregistrarea video a fragmentului relevant din declaraţia lui Caramitru, transcrierea acestei înregistrări, declaraţie pe proprie răspundere prin care eu, Marius Mioc, certific autenticitatea înregistrării de pe CD şi depun mărturie că am asistat personal, alături de alte cîteva zeci de persoane, la respectiva declaraţie a lui Ion Caramitru. În esenţă Ion Caramitru a spus că a dat în 1990 o declaraţie prin care confirma prezenţa Margaretei Costea la evenimentele revoluţionare de la televiziune, dar apoi, văzînd înregistrările video în care Costea nu apărea, şi-a dat seama că a fost indus în eroare şi îşi retrage declaraţia. Mai spunea domnul Caramitru că declaraţia sa a fost folosită de Margareta Costea ca piesă principală în dosarul de obţinere a certificatului de revoluţionar.

Observ lipsa de transparenţă a răspunsului dat de CPRD în care mi se respinge contestaţia. Nu se explică concret nimic despre dovezile care există în dosarul Margareta Costea şi care ar dovedi implicarea dînsei în revoluţie, nici despre ce cuprinde contestaţia mea şi motivele pentru care ea este neîntemeiată. Ar fi fost de înţeles un răspuns de tipul: „deşi Ion Caramitru şi-a retras declaraţia, faptul este nerelevant fiindcă la dosar există declaraţii ale următoarelor persoane: …, care atestă prezenţa Margaretei Costea la evenimentele revoluţionare de la TVR din data de…”. Ar fi chiar în interesul Margaretei Costea să se spulbere bănuielile legate de dînsa spunîndu-se concret care sînt persoanele care confirmă prezenţa dînsei la TVR în perioada revoluţiei. Deocamdată se ştie doar că această prezenţă a fost dovedită iniţial prin declaraţia lui Caramitru, care s-a dezis însă de acea declaraţie. Nu reiese din răspunsul CPRD dacă există alte persoane care ar fi confirmat prezenţa doamnei Costea la revoluţie. Se spune doar că la dosar există nişte certificate medicale, dar nu ăsta era subiectul contestaţiei. Certificatul medical arată că a existat o contuzie la picior dar nu şi faptul că acea contuzie are legătură cu revoluţia.

Cei care vor să facă contestaţii împotriva impostorilor strecuraţi printre revoluţionari întîmpină o problemă: nu au de unde să ştie ce se găseşte în dosare, care sînt dovezile pe baza cărora persoana contestată a primit certificatul. Astfel, trebuie să facă contestaţii „în orb”. Nădăjduiam că măcar în cazurile în care s-au depus contestaţii se va putea afla concret dovezile care au stat la baza acordării titlului de revoluţionar, pentru a se lămuri opinia publică, contestatarul şi toţi cîrcotaşii că certificatele de revoluţionar au fost acordate corect. Cu actuala CPRD faptul pare imposibil, răspunsul standard este de tipul „am analizat contestaţia şi am respins-o”, fără nici un element cu privire la motivele respingerii.

Mai jos reiau înregistrarea video cu Ion Caramitru, care a fost pusă şi la dispoziţia CPRD:

Amintesc că, înaintea mea, calitatea de revoluţionar a Margaretei Costea a fost contestată şi de ziaristul Bogdan Drăghici. Dînsul a afirmat că certificatul medical al soacrei lui Mircea Geoană ar fi fost falsificat, şi că certificatele de la dosar se contraziceau, referindu-se ba la genunchiul drept ba la cel stîng. Ancheta domnului Bogdan Drăghici o puteţi citi pe acest blog: Istoria demascării unei revoluţionare impostoare (linc). În contestaţia mea care a fost analizată de CPRD nu m-am referit însă la cele scrise de Bogdan Drăghici, fiindcă nu eram în posesia dovezilor, ci m-am axat strict pe cele declarate de Ion Caramitru.

Mai vedeţi înregistrarea unei emisiuni de la B1TV cu Teodor Mărieş, Raymond Luca şi Vlad Stoicescu (ziarist la „Evenimentul Zilei”) cu titlul „Hienele revoluţiei: episodul Margareta Costea”:

Un gând despre „CPRD respinge contestaţia împotriva soacrei lui Mircea Geoană

  1. Pingback: Raymond Luca, propus pentru şefia PNL: “1000 de contestaţii au fost înregistrate pînă pe 7 ianuarie. Nu ajunge faptul că răspund la mii de astfel de petiţii, contestaţii, sute de întîmpinări în justiţie, mai vreţi să scriu adevărate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.