1 Decembrie la Chişinău (video). Actualizare: declaraţie comunistă

Actualizare: Declaraţie a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova despre marşul de la Chişinău

În ciuda afirmaţiilor de dinainte de alegeri cu privire la războiul civil care e gata-gata să izbucnească în Republica Moldova datorită cetăţenilor români din mişcări legionaro-fasciste care organizează sărbătorirea zilei de 1 Decembrie la Chişinău, sărbătorirea respectivă a decurs paşnic. S-a făcut un marş, s-au scandat lozinci, s-a cîntat. Au venit şi oaspeţii din România de la grupul „Noii Golani”. Mai jos puteţi vedea o înregistrare de la acel marş. Pentru a vă reaminti prorocirile presei comuniste din Republica Moldova despre ce se va întîmpla la 1 Decembrie, recitiţi articolul: Moldova Suverană: Foştii combatanţi români din Kosovo, Iraq şi Afganistan vin la Chişinău să instaureze administraţie românească (linc)

Referitor la acest marş, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a făcut următoarea declaraţie (linc):

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova apreciază organizarea în Chişinău a marşului organizaţiilor radicale de dreapta, extremiste şi unioniste ca o acţiune de lichidare simbolică a Republicii Moldova.

Partidul Comuniştilor evidenţiază că această acţiune este rezultatul expansiunii de douăzeci de ani a statului român, care atentează în mod deschis la suveranitatea Republicii Moldova. În aceiaşi ordine de idei, nu mai poate fi pus la îndoială faptul că triumful celor care astăzi atît de victorios şi plini de mînie calcă în picioare suveranitatea poporului moldovenesc, celor care au umilit deschis sentimentele majorităţii absolute a societăţii moldoveneşti, a devenit posibil doar datorită guvernării pe parcursul ultimului an şi jumătate a aşa numitei Alianţe pentru Integrare Europeană – guvernare care pe parcursul întregii sale existenţe în mod sistematic şi consecvent a distrus bazele fundamentale a culturii şi tradiţiilor moldoveneşti.

Iată doar cele mai de bază etape ale principalei misiuni a Alianţei pentru Integrare Europeană.

Statul român a primit accesul la baza de date personale a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova – un fapt fără precendent în politica internaţională.

Serviciile speciale ale statului vecin au primit accesul la reţelele de comunicaţii speciale ale Republicii Moldova.

Spaţiul vamal unic al Republicii Moldova a fost distrus în urma aşa numitor înţelegeri de fotbal dintre Filat şi Smirnov, fapt care se înscrie perfect în logica declaraţiilor lui Băsescu despre faptul că graniţa de nord-est a României va trece pe Nistru.

Prim-ministrul şi Preşedintele Parlamentului sînt consultaţi [cred că voiau să zică consiliaţi] de către numeroşi consilieri din România, care prin cumul sînt şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii româneşti.

Banca Naţională a Moldovei a iniţiat şi actualmente poartă negocieri privind crearea unui spaţiu financiar şi fiscal comun dintre Republica Moldova şi România.

Prim-ministru Republicii Moldova, Vlad Filat poartă negocieri privind modificarea legii cu privire la pămînt, care va permite vinderea pămîntului oligarhilor români.

Marşul legionarilor din centrul Chişinăului este doar o altă faţetă a unui act cu un caracter simbolic – transmiterea Preşedintelui României, Traian Băsescu a pămîntului moldovenesc şi grija sporită faţă de mormintele soldaţilor români de pe teritoriul Republicii Moldova. După cum se cunoaşte, în toate timpurile popoarele învinse le aduceau în dar învingătorilor propriul pămînt şi se deziceau de mormintele strămoşilor.

Cele enumerate mai sus reprezintă o listă necompletă a tuturor acţiunilor întreprinse de România pe parcursul ultimului an şi jumătate cu deplina susţinere din partea aşa numitei Alinaţe pentru Integrare Europeană.

Astăzi întreaga societate moldovenească înţelege că păstrarea configuraţiei puterii existente pe parcursului ultimului an şi jumătate reprezintă o condiţie principală în procesul de lichidare a statalităţii moldoveneşti. Păstrînd în continuare aşa numita Alianţă pentru integrare Europeană, Moldova în perspectiva apropiată se va pomeni nu doar ţară învinsă în al Doilea Război Mondial, dar însăşi poporul moldovenesc îşi va finaliza calea sa eroică în cărţile de pe rafturile prăfuite.

Partidul Comuniştilor cheamă acele forţe politice din Moldova care încă nu au păşit pe făgaşul distrugerii ţării, pînă cînd nu este tîrziu, să se unească, să renunţe la politica trădării naţionale şi pentru totdeauna şi întoarcă această filă ruşinoasă pentru poporul nostru.

Mai citeşte despre Marea Unire din 1918:
Anul 1918 şi Marea Unire, relatată de sora bunicului meu (1)
Anul 1918 şi Marea Unire, relatată de sora bunicului meu (2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.